Το στεγνωτήριο έχει 2 φίλτρα τα οποία πρέπει να καθαρίζεις μετά από κάθε κύκλο. Το εξωτερικό φίλτρο ήταν καθαρό, το εσωτερικό ήταν βρώμικο και μπουκωμένο.
Όπως μου εξήγησε όταν καθαρίζουμε κάνουμε μια κίνηση, ας πούμε από αριστερά προς τα δεξιά, η οποία επαναλαμβανόμενη φράζει το φίλτρο με μικροσωματίδια από το χνούδι που μένει από τα ρούχα. Άρα δεν αρκεί απλά να το καθαρίζεις αλλά πρέπει να ρίχνεις νερό με το ντους επάνω στην επιφάνεια του. Το καθαρό φίλτρο είναι διάφανο και αφήνει το φως και το νερό να περνάνε μέσα του.
Μου είπε λοιπόν ότι με ένα ειδικό εργαλείο πρέπει να καθαρίσω-ξεμπουκώσω το φίλτρο και μου έδειξε μια οδοντόβουρτσα

Εν κατακλείδι έδωσα 60 ευρώ για μια οδοντόβουρτσα και εάν το στεγνωτήριο έχει μαζέψει πολλά χνούδια μέσα στην συσκευή, θα πρέπει να το πάρουν και να το καθαρίσουν με κόστος άλλα 150.
Ανακάλυψα ότι δεν είναι καθόλου εύκολη δουλειά να ξεμπουκώσεις το φίλτρο με την οδοντόβουρτσα και θέλει πολύ υπομονή και επιμονή, αλλά αξίζει τον κόπο για να γλυτώσεις την ταλαιπωρία και το κόστος.