Ερώτηση προς όσους έχουν χρόνια εμπειρίας στην μέθοδο του Ρέικι. Μπορείτε να αναφέρετε ποιες καταστάσεις θεραπεύει το Ρέικι; Εννοείται ότι πάντα πηγαίνουμε στον γιατρό μας, παίρνουμε τα φάρμακά μας και γενικά ακολουθούμε πιστά τα όσα συστήνει η επιστήμη της ιατρικής, αυτή που πολλές φορές ονομάζουμε δυτική ή κλασική ιατρική. Από 'κει και πέρα, όμως, ποιες καταστάσεις μπορεί να θεραπεύσει το Ρέικι; Ή, για να το πω διαφορετικά, σε ποιες καταστάσεις μπορεί το Ρέικι να διευκολύνει εκείνον που λαμβάνει την θεραπεία να φέρει ο ίδιος την αλλαγή στον εαυτό του;
Αν δηλαδή λέμε ότι όταν πηγαίνω στον οφθαλμίατρο, περιμένω να δω αποτελέσματα στα μάτια και όχι στην καρδιά, όταν πηγαίνω στον καρδιολόγο στην καρδιά και όχι στα μάτια. Το Ρέικι βέβαια δρα ολιστικά και όχι σε κάποιο επιμέρους τμήμα, αλλά σε ποιο πράγμα περιμένω, όταν κάνω αυτοθεραπεία συστηματικά ή όταν επισκεφθώ έναν θεραπευτή, σε ποιο πράγμα περιμένω να δω αποτέλεσμα;
Αν πάω στον οφθαλμίατρο και δεν δω αποτέλεσμα στα μάτια θα σκεφτώ είτε ότι ο γιατρός δεν ήταν καλός, είτε ότι η οφθαλμιατρική δεν έχει καταφέρει να λύσει το πρόβλημά μου ακόμα. Αν πάω στον οφθαλμίατρο και δεν δω αποτέλεσμα στο στομάχι, ξέρω ότι δεν πήγα στον σωστό γιατρό.
Τι είναι λοιπόν αυτό που αν δεν αλλάξει έπειτα από την ενασχόλησή μου με το Ρέικι εγώ θα πρέπει να σκεφτώ ότι θα έπρεπε να είχε λυθεί και δεν λύθηκε; Πχ κανείς δεν θα σκεφτεί ότι επειδή δεν κέρδισε το τζόκερ, δεν πέτυχε μια θεραπεία Ρέικι. Όλοι όμως κάνουμε την αυτοθεραπεία έχοντας κάτι ως σκοπό. Κανείς δεν μαθαίνει μια εναλλακτική θεραπεία χωρίς να θέλει κάτι να επιτευχθεί, όσο και αν λέμε για μη προσκόλληση στα τελικά αποτελέσματα. Με άλλα λόγια, ο στόχος πάντα υπάρχει, όσο κι αν η προσκόλληση στον στόχο δεν πρέπει να υπάρχει. Ποιοι είναι λοιπόν οι στόχοι του Ρέικι;
Κατά την άποψή μου αυτοί οι στόχοι είναι δύο: να μειωθεί το άγχος και ο πόνος (φυσικός και συναισθηματικός) ή ακόμη και να εξαλειφθούν εντελώς. Πάντοτε όταν κάνω αυτοθεραπεία βιώνω αυτά τα δύο αποτελέσματα. Ο λόγος που έθεσα την παραπάνω ερώτηση είναι γιατί κυκλοφορούν πάάάρα πολλά για το Ρέικι και το πώς αλλάζει την ζωή μας και πιστεύω τα περισσότερα από αυτά είναι ανυπόστατα, πχ ότι το Ρέικι μπορεί να φέρει την φώτιση. Εγώ κάνω χρόνια ολόκληρα Ρέικι και δεν έγινα περισσότερο φωτισμένος ούτε συνειδητοποίησα κάποια βαθύτερη αλήθεια με κάποιο ενορατικό τρόπο. Ταυτόχρονα όμως τα αποτελέσματα του Ρέικι στο άγχος και στον πόνο τα βίωσα και τα βιώνω κάθε μέρα. Και δεν είναι αυθυποβολή.
Φως και αγάπη σε όλους