Τι αλλάξατε μέσω του Ρέικι;

Συντονιστής: Vasoula

ΥιόςΦωτός

Τι αλλάξατε μέσω του Ρέικι;

Δημοσίευση από ΥιόςΦωτός »

Γεια σε όλους και καλό μήνα!
Ερώτηση προς όσους έχουν χρόνια εμπειρίας στην μέθοδο του Ρέικι. Μπορείτε να αναφέρετε ποιες καταστάσεις θεραπεύει το Ρέικι; Εννοείται ότι πάντα πηγαίνουμε στον γιατρό μας, παίρνουμε τα φάρμακά μας και γενικά ακολουθούμε πιστά τα όσα συστήνει η επιστήμη της ιατρικής, αυτή που πολλές φορές ονομάζουμε δυτική ή κλασική ιατρική. Από 'κει και πέρα, όμως, ποιες καταστάσεις μπορεί να θεραπεύσει το Ρέικι; Ή, για να το πω διαφορετικά, σε ποιες καταστάσεις μπορεί το Ρέικι να διευκολύνει εκείνον που λαμβάνει την θεραπεία να φέρει ο ίδιος την αλλαγή στον εαυτό του;
Αν δηλαδή λέμε ότι όταν πηγαίνω στον οφθαλμίατρο, περιμένω να δω αποτελέσματα στα μάτια και όχι στην καρδιά, όταν πηγαίνω στον καρδιολόγο στην καρδιά και όχι στα μάτια. Το Ρέικι βέβαια δρα ολιστικά και όχι σε κάποιο επιμέρους τμήμα, αλλά σε ποιο πράγμα περιμένω, όταν κάνω αυτοθεραπεία συστηματικά ή όταν επισκεφθώ έναν θεραπευτή, σε ποιο πράγμα περιμένω να δω αποτέλεσμα;
Αν πάω στον οφθαλμίατρο και δεν δω αποτέλεσμα στα μάτια θα σκεφτώ είτε ότι ο γιατρός δεν ήταν καλός, είτε ότι η οφθαλμιατρική δεν έχει καταφέρει να λύσει το πρόβλημά μου ακόμα. Αν πάω στον οφθαλμίατρο και δεν δω αποτέλεσμα στο στομάχι, ξέρω ότι δεν πήγα στον σωστό γιατρό.
Τι είναι λοιπόν αυτό που αν δεν αλλάξει έπειτα από την ενασχόλησή μου με το Ρέικι εγώ θα πρέπει να σκεφτώ ότι θα έπρεπε να είχε λυθεί και δεν λύθηκε; Πχ κανείς δεν θα σκεφτεί ότι επειδή δεν κέρδισε το τζόκερ, δεν πέτυχε μια θεραπεία Ρέικι. Όλοι όμως κάνουμε την αυτοθεραπεία έχοντας κάτι ως σκοπό. Κανείς δεν μαθαίνει μια εναλλακτική θεραπεία χωρίς να θέλει κάτι να επιτευχθεί, όσο και αν λέμε για μη προσκόλληση στα τελικά αποτελέσματα. Με άλλα λόγια, ο στόχος πάντα υπάρχει, όσο κι αν η προσκόλληση στον στόχο δεν πρέπει να υπάρχει. Ποιοι είναι λοιπόν οι στόχοι του Ρέικι;
Κατά την άποψή μου αυτοί οι στόχοι είναι δύο: να μειωθεί το άγχος και ο πόνος (φυσικός και συναισθηματικός) ή ακόμη και να εξαλειφθούν εντελώς. Πάντοτε όταν κάνω αυτοθεραπεία βιώνω αυτά τα δύο αποτελέσματα. Ο λόγος που έθεσα την παραπάνω ερώτηση είναι γιατί κυκλοφορούν πάάάρα πολλά για το Ρέικι και το πώς αλλάζει την ζωή μας και πιστεύω τα περισσότερα από αυτά είναι ανυπόστατα, πχ ότι το Ρέικι μπορεί να φέρει την φώτιση. Εγώ κάνω χρόνια ολόκληρα Ρέικι και δεν έγινα περισσότερο φωτισμένος ούτε συνειδητοποίησα κάποια βαθύτερη αλήθεια με κάποιο ενορατικό τρόπο. Ταυτόχρονα όμως τα αποτελέσματα του Ρέικι στο άγχος και στον πόνο τα βίωσα και τα βιώνω κάθε μέρα. Και δεν είναι αυθυποβολή.

Φως και αγάπη σε όλους
:romance-heartbeating: :romance-adore: :romance-heartsthree:
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Re: Τι αλλάξατε μέσω του Ρέικι;

Δημοσίευση από Vasoula »

Εσύ όταν κάνεις ρέικι, τι ακριβώς περιμένεις να γίνει?

Αν λάβουμε υπόψη μας ότι οι περισσότερες ασθένειες εκδηλώνονται από ψυχικούς λόγους και από το "κλειστό" μυαλό μας, τι πιο λογικό να αναζητήσεις τρόπους που θα ελευθερώσουν την μπλοκαρισμένη ενέργεια και θα σε κάνουν να δεις τα πράγματα με μία πιο διαφορετική οπτικη?
Σίγουρα θα έμαθες ότι το σώμα μας είναι αποδέκτης κάποιων μπλοκαρισμένων συναισθημάτων και "ανοίγοντας" χώρο στην ενέργεια να ρέει απρόσκοπτα θα ωφελήσεις εκτος από το σώμα σου, και το ψυχικό σου πεδίο...

Γι' αυτό λέμε ότι το ρέικι δεν αντικαθιστά τον γιατρό...Κάποιο νόημα έχει αυτό

Παρ' όλα αυτά, επικρατεί η άποψη ότι το ρέικι θεραπεύει το σώμα και δεν ξέρω πως προέκυψε αυτό...μάλλον από αδαείς δασκάλους!
Γιατί το σώμα μας δεν είναι ο βασιλιάς της ύπαρξης μας...Πριν το σώμα, έχουν ασθενήσει άλλα επίπεδα...
Πάντως ένα είναι σίγουρο. Ότι το ρέικι ωφελεί τα μάλα το νευρικό μας σύστημα...Η καθημερινή αυτοθεραπεία έχει νόημα και σκοπό...και δεν κάνουμε ρέικι μόνο όταν έχουμε κάποιο σωματικό πρόβλημα...Ναι μεν, αλλά...

:romance-heartstiny:
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Vasoula έγραψε: 05 Οκτ 2024 10:17 am Αν λάβουμε υπόψη μας ότι οι περισσότερες ασθένειες εκδηλώνονται από ψυχικούς λόγους και από το "κλειστό" μυαλό μας.
Ποιες είναι οι ασθένειες που εμπίπτουν στην κατηγορία "λιγότερες"? Μπορείτε να πείτε 1-2 παραδείγματα; Γιατί μέχρι στιγμής ήξερα ότι όλες οι ασθένειες και όχι απλά οι περισσότερες εκδηλώνονται από ψυχικούς λόγους και από έναν κλειστό νου. Πιστεύω ότι τα πάντα έχουν ως βαθύτερα αίτια το πνεύμα, απλά ότι εμείς οι άνθρωποι δεν είμαστε ακόμα εξελικτικά σε θέση να επηρεάσουμε το πνεύμα μας σε βαθμό που να μην χρειαζόμαστε εξωτερικά μέσα και αιτίες για την θεραπεία μας. Κάποτε θα το πετύχουμε!!!

Πάντως ακόμα δεν έλαβα συγκεκριμένη απάντηση στο ερώτημα. Το θέτω ως εξής, αν πούμε ότι κανείς δεν αντικαθιστά την οφθαλμιατρική στην θεραπεία των σωματικών συμπτωμάτων που αφορούν στα μάτια και στην όραση, ποια είναι αυτό το πράγμα στο οποίο κανένας δεν μπορεί να αντικαταστήσει το ρέικι; Ρέικι είναι, κατά την άποψή μου, η μοναδική τέχνη που δίνει σε όλους μας και εντός μιας ή δύο ημερών την ικανότητα να μειώνουμε έστω και σε μικρό βαθμό και κάθε φορά που το επιθυμούμε την υποκειμενική αίσθηση του πόνου και του άγχους, τόσο στον εαυτό μας, όσο και στους άλλους (ατομικά ή ομαδικά) και χωρίς κανένα περιορισμό χώρου ή χρόνου (με μόνο περιορισμό το ότι το παρελθόν δεν μπορεί να αλλάξει). Καμία άλλη τέχνη εξ όσων γνωρίζω δεν μπορεί να πετύχει ταυτόχρονα όλα όσα περιλαμβάνονται στην αμέσως προηγούμενη πρόταση.
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

δηλαδή μια κρίση σκωληκοειδίτιδας πχ. θα περάσει με ρέικι? Αυτό εννοείς?

Και δεν κατάλαβα τελικά ποιά είναι η ερώτηση σου? Αν μπορείς βοήθησε με...

Φυσικά και παίζει μεγάλο ρόλο η πνευματική ωριμότητα του καθενός, γιατί ξέρω πολλούς ανθρώπους που με το ρέικι δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν την σωματική τους συνείδηση και να ανακαλύψουν το ποσοστό της μη συνείδησης τους...έτσι δεν κατάφεραν και να ανοίξουν σε μια μεγαλύτερη έκφραση του Εαυτού τους...Μόνο σαν θεωρία...στην πράξη όμως συνειδητοποιείς τι κάνεις...

Είναι προσωπική η διαδρομή προς την Θεραπεία πάντως, αν αυτό ρωτάς...
Δεν υπάρχουν κανόνες που αν τους ακολουθήσεις θα ωριμάσεις σε όλα τα επίπεδα...

:romance-heartstiny:

Εικόνα

Και δεν κατάλαβα τελικά ποιά είναι η ερώτηση σου? Αν μπορείς βοήθησε με...

Η ερώτηση είναι η εξής: Για ποιο σκοπό έχει δοθεί το Ρέικι ως τεχνική; Και πιο συγκεκριμένα, τι είναι αυτό που, επειδή είναι σκοπός του Ρέικι, που αν δεν γίνει, τότε μπορώ να πω ότι η θεραπεία που έκανα δεν έφερε αποτελέσματα;

Το ρωτάω γιατί τα αποτελέσματα στην κλασική ιατρική είναι απτά, πχ δεν βλέπεις, πας στον οφθαλμίατρο, αν και μετά δεν βλέπεις σημαίνει η θεραπεία δεν πήγε καλά. Δεν ακούς, πας στον ΩΡΛ, αν και πάλι δεν ακούς, η θεραπεία δεν πήγε καλά. Δεν θα πει ποτέ ένας οφθαλμίατρος ότι μετά την αγωγή που σου έδωσε μπορεί η όραση να μην έχει αποκατασταθεί, αλλά έφυγαν οι στομαχόπονοι, άρα η θεραπεία λειτούργησε. Κι αυτό γιατί η συμβατική ιατρική δεν λειτουργεί ολιστικά.

Αυτή η ολιστική προσέγγιση είναι ό,τι πιο όμορφο, αλλά κρύβει τον κίνδυνο να μας κάνει να θεωρήσουμε οποιοδήποτε θετικό αποτέλεσμα έρθει μετά από μια θεραπεία Ρέικι ως εν δυνάμει αποτέλεμσα της θεραπείας, ακόμη κι αν δεν υπάρχει άμεση σχέση αιτίας (θεραπεία) και αποτελέσματος. Ανοίγει δηλαδή πολύ η βεντάλια. Έτσι, μια θεραπεία μπορούμε να πούμε ότι λειτούργησε κατ αρχάς επειδή αυτό πιστεύουμε (ότι δηλαδή μια θεραπεία λειτουργεί είτε δούμε αποτέλεμσα είτε όχι), ή επειδή χασμουρηθήκαμε κατά την διάρκεια, ή επειδή χαλρώσαμε και κοιμηιθήκαμε στην συνεδρία ή επειδή μετά από μια βδομάδα μας πέρασε ο πόνος στο πόδι(ενώ εμείς πήγαμε πχ για τον πόνο στο χέρι) ή επειδή αρχίσαμε να νιώθουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση, κλπ.

Πώς μπορούμε λοιπόν να ξέρουμε αν μια θεραπεία ρέικι έχει λειτουργήσει; Η δικιά μου απάντηση είναι στο ότι με κάθε θεραπεία σε οποιοδήποτε μέρος ή προβλημα κι αν είναι εστιασμένη εμείς θα δούμε πόνο ή/και στρες να έχουν μειωθεί. Πχ μπορεί να πήγε κάποιος επειδή έχει μια ανίατη αρρώστια, το ρέικι δεν βοηθά σε ανίατες αρρώστιες ούτε καν τις ανακουφίζει, όμως μπορεί μια χαρά να ανακουφίσει το στρες μας σχετικά με αυτές και άρα ο οργανισμός να αρχίσει να λειτουργεί πιο ομαλά και μπορεί επίσης να ανακουφίσει και τον πόνο που νιώθουμε.

Με άλλα λόγια, ποιο αποτέλεσμα της συνεδρίας Ρέικι πρέπει υποχρεωτικά να έρθει μετά από μια θεραπεία ή από έναν αριθμό θεραπειών; Για εμένα είναι η μείωση του στρες και του άγχους.
ΥιόςΦωτός

Vasoula έγραψε: 05 Οκτ 2024 2:20 pm δηλαδή μια κρίση σκωληκοειδίτιδας πχ. θα περάσει με ρέικι? Αυτό εννοείς?
Δεν θα περάσει με ρέικι, αλλά το ρέικι οπωσδήποτε θα μειώσει τον πόνο!!! από κει και πέρα όταν ο άνθρωπος εξελιχθεί ακόμα περισσότερο, μετά από εκατοντάδες ή χιλιάδες χρόνια, τότε θα μπορεί ακόμα και με ρέικι και μόνο να θεραπεύσει την σκωληκοειδίτιδα.
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

ας μείνουμε στο σήμερα :))

Το να μειωθεί ο σωματικός πόνος είναι μερικές φορές επικίνδυνο...

Κατάλαβα τι ρωτάς...Τι είναι αυτό που οπωσδήποτε θα γίνει μετά από μία ή δύο ή περισσότερες συνεδρίες ρέικι...

Εγώ λοιπόν λέω ότι, (ισχύει για το μεγαλύτερο ποσοστό) όσο κάνει κάποιος την συνεδρία και λίγο μετά θα νιώθει χαλαρός και αρμονικός και ανάλαφρος...Μπορεί να έχει και μια πιο πνευματική εμπειρία...
Το θέμα είναι ότι αυτά τα όμορφα που βιώνει εκείνη την στιγμή, δεν έχουν διάρκεια...
Δηλαδή κατά την διάρκεια της συνεδρίας συμβαίνουν ξεμπλοκαρίσματα ακαριαία...
Όμως δεν γίνονται μόνιμα...γιατί αυτό θέλει και όλα αυτά που είπαμε παραπάνω περί πνευματικής ωριμότητας και όχι μόνο...

Εγώ θα σου πω την εμπειρία μου
Έτσι όπως δίνεται το ρέικι, οι περισσότεροι άνθρωποι το κάνουν για το σώμα τους και όχι για να γνωρίσουν πιο βαθιά στο που συμβαίνει η δυσαρμονία μέσα τους...

Δεν ξέρω αν σου απάντησα :romance-heartstiny:

Εικόνα

Vasoula έγραψε: 05 Οκτ 2024 3:31 pm
Εγώ λοιπόν λέω ότι, (ισχύει για το μεγαλύτερο ποσοστό) όσο κάνει κάποιος την συνεδρία και λίγο μετά θα νιώθει χαλαρός και αρμονικός και ανάλαφρος...
Ναι, τώρα κατάλαβα απόλυτα!!! Όντως αυτό νιώθω μετά από κάθε αυτοθεραπεία!!! :romance-heartsthree:
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

:romance-heartstiny: :romance-heartstiny: :romance-heartstiny:

Εικόνα

Επιστροφή στο “ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΪΚΙ”