Καλησπέρα σε όλους και όλες με Αγάπη, Σοφία και Πίστη . Έχει κάποιος ή κάποια διαβάσει την τρίτομη "Γνώση" του Μουράβιεφ ; Είναι έργο που μιλάει σχετικά με τον Εσωτερικό Χριστιανισμό του λεγόμενου Τέταρτου Δρόμου ή Συστήματος Γκουρτζίεφ και σκέφτομαι να το προμηθευτώ επειδή με ενδιαφέρει και κλίνω περισσότερο προς αυτή την κατεύθυνση.
Γενικότερα ο Μυστικισμός όσον αφορά τα δύο μονοπάτια του Εσωτερισμού (Αποκρυφισμός - Μυστικισμός) με έλκει παρά πολύ, δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλά έχω μια τεράστια διαίσθηση προς τον Μυστικισμό σαν μια φλόγα που καίει στο στήθος
Ο Τέταρτος Δρόμος (The Fourth Way)
- konstantinos s.
Re: Ο Τέταρτος Δρόμος (The Fourth Way)
Παναγιώτη καλημέρα,
Δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω, δεν ξέρω τα βιβλία στα οποία αναφέρεσαι.
Παρένθεση: Ποιά είναι η διαφορά Αποκρυφισμού - Μυστικισμού?
Δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω, δεν ξέρω τα βιβλία στα οποία αναφέρεσαι.
Παρένθεση: Ποιά είναι η διαφορά Αποκρυφισμού - Μυστικισμού?
-
Για να το εξηγήσω Κωνσταντίνε θα χρειαστώ ολόκληρες παραγράφους . Γενικά, η βασική διαφορά ανάμεσα τους είναι ότι ο Μυστικισμός εστιάζει στην Καρδιά και τα Συναισθήματα ενώ ο Αποκρυφισμός στην Διάνοια - Νου και τις Σκέψεις του Ανθρώπου.
Παναγιώτη καλημέρα
Το συγκεκριμένο βιβλίο ούτε εγώ το γνωρίζω, όμως έχει τύχει να διαβάσω στο παρελθόν βιβλία που αφορούσαν τον μυστικισμό, και του Χριστιανισμού , και είχαν αρκετό ενδιαφέρον απο την άποψη της διαφοράς που είχαν με τον δογματισμό των " επίσημων" θρησκειών, και στο ότι αποκάλυψαν αλήθειες και είχαν ουσιαστική προσέγγιση, κάτι που οι"επίσημες" θρησκείες δεν έκαναν.
Το συγκεκριμένο βιβλίο ούτε εγώ το γνωρίζω, όμως έχει τύχει να διαβάσω στο παρελθόν βιβλία που αφορούσαν τον μυστικισμό, και του Χριστιανισμού , και είχαν αρκετό ενδιαφέρον απο την άποψη της διαφοράς που είχαν με τον δογματισμό των " επίσημων" θρησκειών, και στο ότι αποκάλυψαν αλήθειες και είχαν ουσιαστική προσέγγιση, κάτι που οι"επίσημες" θρησκείες δεν έκαναν.
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί
Πολέμα και Οραματίσου.
Reiki Center - Ρεικι
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί
Πολέμα και Οραματίσου.
Reiki Center - Ρεικι
-
Καλησπέρα σε όλους ! Μόλις βρήκα την Μπαγκαβάτ Γκίτα με σχολιασμό του Γιογκανάντα σε PDF ανυπομονώ να την διαβάσω, έχω διαβάσει και την "Αυτοβιογραφία ενός Γιόγκι" και με είχε συγκινήσει τότε που την διάβασα.