ΤΑ ΔΩΡΑ ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗΣ- ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Άβαταρ μέλους
Ταρούλα
Δημοσιεύσεις: 29912
Εγγραφή: 16 Αύγ 2011 6:45 pm

Re: ΤΑ ΔΩΡΑ ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗΣ- ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Δημοσίευση από Ταρούλα »

Μανούλη :)) :)) :)) :)) :*

Ευχαριστούμε Αλεξιάκι >:d< >:d< >:d<
Η μόνη βεβαιότητα που μπορείς να έχεις στην ζωή σου είναι μόνο μέσα στην Πίστη, πως ό,τι έρθει, πάντα το Πνεύμα θα δρα εντός σου... Η καρδιά φωτίζει τον σκοτεινό δρόμο της ζωής... Β.Ν. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Μάνος
Δημοσιεύσεις: 18535
Εγγραφή: 05 Μαρ 2014 8:10 am

Re: ΤΑ ΔΩΡΑ ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗΣ- ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Δημοσίευση από Μάνος »

Αλεξάκι μου >:d< >:d< >:d<
:x :x :x
Εικόνα

Αγάπη είναι να με αφήνεις να σε αγγίξω,
να με ακούς, ακόμα και όταν δεν μιλάω,
να με βλέπεις, ακόμα και όταν δεν είμαι δίπλα σου...
Άβαταρ μέλους
konstantinos s.
Δημοσιεύσεις: 11686
Εγγραφή: 30 Μάιος 2011 12:23 pm

Re: ΤΑ ΔΩΡΑ ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗΣ- ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Δημοσίευση από konstantinos s. »

Μανούλη =)) =)) =)) =)) =)) =))
Αλεξιάκι >:d< >:d< >:d<
Άβαταρ μέλους
Fotinoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 31518
Εγγραφή: 21 Σεπ 2007 8:38 pm
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Re: ΤΑ ΔΩΡΑ ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗΣ- ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Δημοσίευση από Fotinoula »

:)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) Μανούλη!

Αλεξιάκι μου :romance-inlove:
όσο ζούμε σε τούτον τον κόσμο, θα τον Ερωτευόμαστε με όλη μας την Αγνότητα, έτσι ώστε να πάμε στον Θεό γεμάτοι από Αγάπη και όχι γεμάτοι από φόβο... :x
Άβαταρ μέλους
Θοδωράκος
Δημοσιεύσεις: 23391
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 3:37 pm
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: ΤΑ ΔΩΡΑ ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗΣ- ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Δημοσίευση από Θοδωράκος »

:)) :)) :)) :)) :))

Παιδάκια O:-) O:-) :x :x >:d< >:d< >:d<
Πολέμα και Οραματίσου @};-

Ανοίγω την Καρδιά μου στον Θεό. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Ellaki
Δημοσιεύσεις: 27248
Εγγραφή: 30 Ιούλ 2007 11:02 am
Τοποθεσία: Αγάπη

Re: ΤΑ ΔΩΡΑ ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗΣ- ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Δημοσίευση από Ellaki »

:)) :)) :)) :)) :)) :))
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Annoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 33486
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 2:43 pm

Re: ΤΑ ΔΩΡΑ ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗΣ- ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Δημοσίευση από Annoula »

Μανούλη :)) :)) :)) :)) :)) :))

Αλεξιάκι, ευχαριστούμε :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-smileyheart: :romance-smileyheart:
Αν ο Θεός είναι η πρωταρχική Αιτία η Αγάπη θα είναι το αποτέλεσμα
Πατέρα μου/Μητέρα μου, είναι παιδί της Αλήθειας και μόνο αυτή είναι ο δρόμος ο δικός μου προς εσένα
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
AMALIA
Δημοσιεύσεις: 21571
Εγγραφή: 13 Ιαν 2008 1:14 pm
Τοποθεσία: ΚΕΡΚΥΡΑ

Re: ΤΑ ΔΩΡΑ ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗΣ- ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Δημοσίευση από AMALIA »

Αλεξιακι ευχαριστουμε.. >:d< >:d< >:d<

Μανουλη... :)) :)) :)) :))
Άβαταρ μέλους
ALEXOULA
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 24521
Εγγραφή: 22 Νοέμ 2007 9:04 pm

Re: ΤΑ ΔΩΡΑ ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗΣ- ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Δημοσίευση από ALEXOULA »

Φθινοπωρινά φρούτα & λαχανικά. Γιατί να τα προτιμήσω;


Ανάλογα με την εποχή του χρόνου, η φύση μας προσφέρει διαφορετική ποικιλία φρούτων και λαχανικών.
Ανεξάρτητα εποχής, μπορούμε να βρούμε σε κάθε εποχή του χρόνου σχεδόν όλα τα φρούτα και τα λαχανικά.
Αυτό οφείλεται λόγω της χρήσης ορμονών και φυτοφαρμάκων κατά την καλλιέργεια αυτών. Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών εκτός εποχής μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές στην υγεία μας, όπως νευρολογικές ανωμαλίες, διαταραχές του ανοσοποιητικού, του ενδοκρινικού
και του αναπαραγωγικού συστήματος και καρκίνο λόγω των φυτοφαρμάκων και των ορμονών.

Για αυτό προτιμάμε τα φρούτα και λαχανικά εποχής που δεν απαιτούν χρήση ορμονών και φυτοφαρμάκων.
Ας δούμε κάποια φθινοπωρινά φρούτα και λαχανικά που η φύση μας τα προσφέρει με αφθονία και τα οποία διατηρούν το άρωμα, την γεύση τους αλλά και όλα τα θρεπτικά τους συστατικά τονώνοντας τον οργανισμό μας.
Φθινοπώρινα φρούτα
Μήλο:


Περιέχει φυτικές ίνες, βιταμίνη A, βιταμίνης C, βιταμίνη Κ, βιταμίνη A, φολικό οξύ, βιοτίνη, β-καροτένιο, φλαβονοειδή, ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, κάλιο.
Περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά και έχει συνδεθεί με την προστασία του καρκίνου του μαστού, του παχέος εντέρου, την πέτρα στα νεφρά και την μείωση της χοληστερόλης.

Μπανάνα:
Περιέχει βιταμίνη C και κάλιο. Λόγω της περιεκτικότητάς της σε κάλιο συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και στην απομάκρυνση του νατρίου από το σώμα μας.

Πορτοκάλι:
Είναι το φρούτο με την μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, ωστόσο περιέχει επίσης κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο και βιταμίνη Α. Η βιταμίνη C, παίζει ουσιαστικό ρόλο στην λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, καθώς συμβάλλει στην απορρόφηση σιδήρου και διατηρεί υγιή το δέρμα και τα ούλα μας.

Ρόδι:
Είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, τανίνες, ανθοκυανίνες, βιταμίνη Α, C, E και φυλλικό οξύ. Έχει καρδιοπροστατευτική δράση, μπορεί να συμβάλει στη μείωση της υπέρτασης και στη μείωση της χοληστερόλης.

Αχλάδι:
Είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών, βιταμινών Β2 , Β6, C, Α και Κ, χαλκού, καλίου, μαγγανίου και μαγνησίου. Η βιταμίνη C σε συνεργασία με τη βιταμίνη Α βοηθούν στην προστασία του οργανισμού από τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες και η βιταμίνη Κ συμβάλλει στην πήξη του αίματος σε περιπτώσεις αιμορραγίας.

Αβοκάντο:
Είναι πλούσια πηγή σε: ελαϊκό οξύ, λουτεΐνη, βιταμίνη Ε, βιταμίνη Κ, φυτικές ίνες, κάλιο, φυλλικό οξύ, βιταμίνη Β6, βιταμίνη C χαλκού. Έχει εξαιρετική αντικαρκινική δράση, λόγω των υψηλών συγκεντρώσεων σε βιταμίνη Ε, καροτενοειδών και μονοακόρεστων λιπαρών.

Ακτινίδια:
Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, κάλιο, χαλκό, μαγνήσιο, βιταμίνη Ε και C. Συνδέονται με την μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου τον παχέος εντέρου και προστατεύουν τον οργανισμό μας από τον σχηματισμό ελεύθερων ριζών.

Φθινοπωρινά λαχανικά
Γλυκοπατάτα:
Μπορεί να επιβραδύνει την διαδικασία της γήρανσης και να ελαττώσει τον κίνδυνο αναπτύξεως ορισμένων μορφών καρκίνου. Πλούσια πηγή σε βιταμίνη Α, C, Β6,καροτίνη, μαγγάνιο, χαλκό, φυτικές ίνες , κάλιο, σίδηρο.

Λαχανάκια Βρυξελλών:
Προφυλάσσουν και βοηθούν στην πρόληψη του καρκίνου, ειδικά του παχέος εντέρου και του στομάχου. Βοηθούν επίσης στην διατήρηση ενός υγιούς δέρματος, προστατεύουν το ανοσοποιητικό σύστημα ενώ παρέχουν προστασία κατά της στεφανιαίας νόσου και είναι ευεργετικά για την ισορροπία των υγρών του σώματος και της αρτηριακής πίεσης. Περιέχουν βιταμίνη Α, C, Κ, Β6, φολικό οξύ, ριβοφλαβίνη, θειαμίνη, μαγγάνιο, μαγνήσιο, κάλιο, φώσφορο.

Μπρόκολο:
Δρα ενάντια στον καρκίνο. Καταπολεμά τις καρδιακές παθήσεις, αποτρέπει καταρράκτη, βοηθά στην οικοδόμηση γερών οστών, προστατεύει από έλκη και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, Α, Β1, Β2, Β3, Β5, Β6, φολικό οξύ, φυτικές ίνες, μαγγάνιο, τρυπτοφάνη, κάλιο, φώσφορο, μαγνήσιο, πρωτεΐνες, ω3 λιπαρά οξέα, σίδηρο, ασβέστιο και ψευδάργυρο.

Πράσο:
Συμβάλει στη μείωση της χοληστερόλης, στην καταπολέμηση του καρκίνου και στη ρύθμιση του σακχάρου. Περιέχει μαγγάνιο, βιταμίνη C και Β6, σίδηρο και φυλλικό οξύ.

Σπανάκι:
Το σπανάκι είναι από τα θρεπτικότερα φυλλώδη λαχανικά με πλούσια αντιοξειδωτική δράση. Προστατευτικό της καρδιάς, των οστών και δρα κατά των ασθενειών των ματιών και μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του εγκεφάλου από το οξειδωτικό στρες. Είναι πλούσια πηγή σίδηρου, μαγγανίου, φολικού οξέος, μαγνησίου και βιταμινών Α, C, Κ, Β2, Β6.

Μαρούλι:
Περιέχει σημαντικές ποσότητες καροτενοειδών, βιταμίνη C, φολικό οξύ, μαγγάνιο, χρώμιο και φυτικές ίνες. Τα καροτενοειδή σχετίζονται από έρευνες με μειωμένα επεισόδια διαφόρων τύπων καρκίνου. Το μαγγάνιο είναι συστατικό που παίζει σημαντικό ρόλο στον σχηματισμό των οστών ενώ το χρώμιο είναι απαραίτητο για να ολοκληρωθεί η μεταφορά της γλυκόζης από το αίμα στα κύτταρα.

Σπαράγγι:
Αποτελεί καλή πηγή καλίου, φολικού οξέος, βιταμινών Β1, Β2, Β6, C, E, νιασίνης, φωσφόρου, ασβεστίου και μαγνησίου. Έχει ισχυρή αντικαρκινική και διουρητική δράση.

Καρότο:
Πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες και προβιταμίνη Α. Λόγω αυτής της σύνθεσής του έχει καρδιοπροστατευτική δράση, προλαμβάνει διάφορες μορφές καρκίνου και βοηθάει στην καλυτέρευση της όρασης. Περιέχει ικανοποιητικές ποσότητες βιταμίνης Κ, C, Β6, σιδήρου, μαγγανίου, καλίου και χαλκού.

Ραπανάκι:
Αποτελεί καλή πηγή βιταμινών Α, C , Ε, Β6, φολικού οξέος, χαλκού, ασβεστίου και φυτικών ινών. Βοηθάει στη πρόληψη της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, του καρκίνου του παχέος εντέρου και της αθηροσκλήρωσης. Έχει αντιμικροβιακές και αντιμυκητισιακές ιδιότητες.

Λάχανο:
Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, μαγγάνιο, φολικό οξύ, ασβέστιο, κάλιο, βιταμίνες C, B1, B6, και Α. Έχει αντικαρκινικές ιδιότητες.

Κουνουπίδι:
Περιέχει βιταμίνη C και Α, κάλιο, φώσφορο και ασβέστιο. Βοηθάει στη πρόληψη πολλών μορφών καρκίνου, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προσφέρει προστασία από τα καρδιακά νοσήματα.

Μελιτζάνες:
Είναι πηγή μαγνησίου και βιταμινών του συμπλέγματος Β. Το μαγνήσιο βοηθάει στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου. Συγκεκριμένα η μελιτζάνα εξαιτίας της ανθοκυανίνης nasunin που περιέχει, κατατάσσεται στις τροφές με μεγάλη αντιοξειδωτική ικανότητα.

Μπάμιες:
Αποτελούν εξαιρετική πηγή φυτικών ινών και έτσι συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία του εντέρου. Παρέχουν επίσης βιταμίνη C, Β1, Β6, β-καροτίνη, λουτεΐνη και ζεαξανθίνη. Το χαρακτηριστικό συστατικό τους είναι η γλουταθειόνη, που η αντιοξειδωτική δράση της έχει συσχετιστεί με μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης διαφόρων μορφών καρκίνου.

Κολοκύθια:
Αποτελούν εξαιρετική πηγή χαλκού, μαγνησίου, φωσφόρου, καλίου, ενώ περιέχουν βιταμίνες C, Α, Κ, φυλλικό (ή φολικό) οξύ και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Επίσης περιέχουν αντιοξειδωτικά συστατικά όπως η β-καροτίνη.

Αγγούρι:
Αποτελεί πλούσια πηγή βιταμινών Α και C, φυλλικού οξέος, καλίου, μαγνησίου και φυτικών ινών. Τονώνει, ενυδατώνει και συμβάλλει στον καθαρισμό του εντέρου.

Μαραθόριζα:
Τα σημαντικότερα φυσικά συστατικά της, η ανηθόλη και η φεγχόνη, δρουν κατά της δυσκοιλιότητας και της δυσπεψίας. Είναι καλή πηγή φυτικών ινών, βιταμίνης C, Β3, μαγγανίου, μαγνησίου, ασβεστίου και σιδήρου. Η βιταμίνη C συμβάλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Είναι μια σημαντική πηγή ινών που συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης.
Έχει έντονη τονωτική και αντισηπτική δράση και, επειδή ο σπόρος της περιέχει αιθέριο έλαιο που καταπολεμά την κακοσμία του στόματος, φημίζεται για την τονωτική και αντισηπτική της δράση.
Χρησιμοποιείται για τον πόνο των ματιών, της κυστίτιδας, των αρθριτικών. Προφυλάσσει από τη γρίπη, το βήχα, τον κοκίτη, το άσθμα, τις στομαχικές διαταραχές, τη ναυτία, τους κοιλιακούς πόνους των παιδιών. Βοηθάει στη χλωρίδα του εντέρου, ανακουφίζει το ευερέθιστο έντερο.

Φασολάκια:
Περιέχουν φολικό οξύ, θειαμίνη (Β2), ριβοφλαβίνη (Β2), παντοθενικό οξύ, χαλκό, σίδηρο, φώσφορο, κάλιο, σελήνιο και ασβέστιο. Ασκούν προστατευτική δράση από τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ενώ είναι κατάλληλα για τους πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη.

Πιπεριές:
Αποτελούν πλούσια πηγή βιταμίνης C και β-καροτίνης, γεγονός που τους προσδίδει ιδιαίτερα υψηλή καρδιοπροστατευτική και αντικαρκινική δράση. Περιέχουν επίσης βιταμίνη Κ, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, χαλκό και μαγγάνιο.

Παντζάρια:
Πλούσια σε βιταμίνες A, C και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, φολικό οξύ και μαγνήσιο, σίδηρο, ασβέστιο και φώσφορο. Είναι αναζωογονητικά και δυναμωτικά.
Έχουν ανοσοβελτιωτικές ιδιότητες, βοηθούν στην πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου.
Δρουν ως ρυθμιστικά της αρτηριακής πίεσης και του καρδιακού τόνου, αλλά και τονωτικά του νευρικού συστήματος λόγω της περιεκτικότητας τους σε κάλιο και σε βιταμίνες.
Βοηθούν στην αντιμετώπιση της δυσπεψίας, της καούρας, της οξύτητας και της γαστρίτιδας.
Ως ήπιο καθαρτικό, το παντζάρι προλαμβάνει και θεραπεύει τη δυσκοιλιότητα, την εκκολπωματίτιδα και τις αιμορροΐδες.

Καλωσορίστε λοιπόν το φθινόπωρο με τα φρέσκα και θρεπτικότατα φρούτα και λαχανικά του. Απολαύστε τα φρούτα και τα λαχανικά της εποχής που προσδίδουν αμέτρητα ευεργετικά οφέλη στην υγεία μας.

http://www.flowmagazine.gr/" onclick="window.open(this.href);return false;
Γι' αυτό που πολεμάς είναι μόνο η εξέλιξή σου...Εκεί στον κάθετο άξονα...γιατί όταν αυτός ολοκληρωθεί, ο πόλεμος μετά, στον οριζόντιο, γίνεται αρμονία, ειρήνη και πληρότητα

__________________________________________________________
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 33489
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 4:23 pm
Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Re: ΤΑ ΔΩΡΑ ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗΣ- ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Δημοσίευση από Δωρουλα »

νιαμ νιαμ :romance-heartstiny:
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί


Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
Ταρούλα
Δημοσιεύσεις: 29912
Εγγραφή: 16 Αύγ 2011 6:45 pm

Re: ΤΑ ΔΩΡΑ ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗΣ- ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Δημοσίευση από Ταρούλα »

:x :x :x O:-) O:-) O:-)
Η μόνη βεβαιότητα που μπορείς να έχεις στην ζωή σου είναι μόνο μέσα στην Πίστη, πως ό,τι έρθει, πάντα το Πνεύμα θα δρα εντός σου... Η καρδιά φωτίζει τον σκοτεινό δρόμο της ζωής... Β.Ν. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Fotinoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 31518
Εγγραφή: 21 Σεπ 2007 8:38 pm
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Re: ΤΑ ΔΩΡΑ ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗΣ- ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Δημοσίευση από Fotinoula »

:romance-heartstiny:
όσο ζούμε σε τούτον τον κόσμο, θα τον Ερωτευόμαστε με όλη μας την Αγνότητα, έτσι ώστε να πάμε στον Θεό γεμάτοι από Αγάπη και όχι γεμάτοι από φόβο... :x
Άβαταρ μέλους
Βικούλα
Δημοσιεύσεις: 25987
Εγγραφή: 08 Φεβ 2012 4:24 pm

Re: ΤΑ ΔΩΡΑ ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗΣ- ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Δημοσίευση από Βικούλα »

:romance-heartstiny: O:-) >:d<
"Το να είσαι τέλειος είναι μια πρόκληση του «δεν μπορώ»
Το να είσαι ευτυχισμένος είναι η πρόκληση του «Θέλω»…" Β.Ν.
Πολέμα και οραματίσου! @};-
Άβαταρ μέλους
ALEXOULA
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 24521
Εγγραφή: 22 Νοέμ 2007 9:04 pm

Re: ΤΑ ΔΩΡΑ ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗΣ- ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Δημοσίευση από ALEXOULA »

ΔΕΚΑ ΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ
by Εύη Σπηλιωτάκου/ Οκτώβριος 10, 2017/

Ο καιρός, πλέον, είναι άκρως φθινοπωρινός και αυτό μας κάνει να νοσταλγούμε το καλοκαίρι, την μεγάλη ημέρα, τον ήλιο και φυσικά τη μεγάλη ποικιλία ζουμερών και λαχταριστών φρούτων και λαχανικών που μας προσφέρει. Ωστόσο και το φθινόπωρο έχει πολλές υγιεινές και νόστιμες επιλογές που αξίζει να έχετε στο τραπέζι σας. Παρακάτω θα βρείτε τις 10 καλύτερες επιλογές φθινοπωρινών φρούτων και λαχανικών. Ενσωματώστε τις στην καθημερινή σας διατροφή για να λαμβάνετε καθημερινά όλα τα οφέλη που απλόχερα μπορούν να σας προσφέρουν.


Κουνουπίδι:
Το κουνουπίδι έχει λίγες θερμίδες, αλλά πολλά οφέλη για την υγεία μας. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη C, ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο και φυτικές ίνες και κερδίζει επάξια τη θέση στη λίστα με τις υπερτροφές της εποχής. Οι αντικαρκινικές του ιδιότητες το κάνουν ακόμα πιο δημοφιλές, ενώ αποτελεί ισχυρό όπλο στην τόνωση του ανοσοποιητικού σας. Μαγειρέψτε το όσο το δυνατόν λιγότερο και για να σώσετε τις θρεπτικές του ουσίες και για να γλιτώσετε από τη «γνωστή» του μυρωδιά.

Λωτός:
Είναι πλούσιος σε βιταμίνες Α και C, ενώ περιέχει και μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών. Προσφέρει επίσης και μια μικρή ποσότητα μαγνησίου, θρεπτικού συστατικού απαραίτητου για το μεταβολισμό των λιπών και των πρωτεϊνών. Περιέχει ακόμα λυκοπένιο, ένα αντιοξειδωτικό, το οποίο μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

Ρόδι:
Πραγματικά αξίζει η ταλαιπωρία που απαιτεί το καθάρισμά του! Έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αφού είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, C, Ε, φυλλικό οξύ, σίδηρο, κάλιο, ασβέστιο και φυτικές ίνες. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι ένα ρόδι καλύπτει το 40% της ποσότητας της βιταμίνης C και το 25% του φυλλικού οξέος που έχει καθημερινά ανάγκη ένας ενήλικας. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες και η συνολική αντιοξειδωτική ικανότητά του έχει υπολογιστεί ότι είναι 2-3 φορές μεγαλύτερη από αυτήν του κόκκινου κρασιού ή του πράσινου τσαγιού. Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι το ρόδι μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη καρκίνου του μαστού και του παχέος εντέρου.

Λάχανο:
Δρα ευεργετικά κατά της δυσκοιλιότητας, των αιμορροΐδων, του πεπτικού έλκους και διάφορων μορφών καρκίνου (προστάτη, παχέως εντέρου, πνευμόνων, στήθους και ωοθηκών). Η προστατευτική δράση του λάχανου κατά του καρκίνου, οφείλεται στην υψηλή του περιεκτικότητα σε ισοθειοκυανιδίνες, ινδόλη – 3 –καρβινόλη και σουλφοραφάνη. Είναι επίσης πλούσιο σε φυτικές ίνες, μαγγάνιο, φυλλικό οξύ, βιταμίνη Κ και C, πυριδοξίνη (βιταμίνη Β6), θειαμίνη (Βιταμίνη Β1), ασβέστιο, κάλλιο, βιταμίνη Α και πρωτεΐνη. Προσοχή! Το λάχανο είναι υψηλό σε κάλλιο και βιταμίνη C που αυξάνει την παραγωγή θυροξίνης από τον θυρεοειδή αδένα, οπότε θα πρέπει να αποφεύγεται σε περιπτώσεις νεφρικής ανεπάρκειας και υποθυρεοειδισμού αντίστοιχα.

Μήλο:
Τα γλυκά, τραγανά φθινοπωρινά φρούτα είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά, τα οποία μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη χρόνιων ασθενειών και την αντιγήρανση. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, φλαβονοειδή και βιταμίνη C και υπολογίζεται ότι ένα μέτριο μήλο (150 γρ) είτε με τη φλούδα είτε χωρίς αυτήν, καλύπτει το 10% (2-3 γρ), των ημερησίων αναγκών σε φυτικές ίνες. Τέλος, τα μήλα συμβάλλουν στην προστασία της καρδιάς και του γαστρεντερικού συστήματος λόγω της υψηλής τους περιεκτικότητας τόσο σε διαλυτές όσο και σε αδιάλυτες φυτικές ίνες.

Αχλάδι:
Είναι από τα πιο υγιεινά σνακ που μπορείτε να επιλέξετε την περίοδο αυτή, αφού αποτελούν ένα από τα φρούτα με το υψηλότερο ποσοστό φυτικών ινών, ενώ παράλληλα περιέχουν βιταμίνες C, K, B2, B3 και B6, ασβέστιο, μαγνήσιο και μαγγάνιο. Τα αχλάδια είναι μια τροφή που χαρακτηρίζεται από υψηλή περιεκτικότητα σε διαλυτές φυτικές ίνες που μπορεί να συμβάλλουν στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα και να συμβάλλουν στον έλεγχο του σακχάρου. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και σε πράσινες σαλάτες.

Γλυκοπατάτες:
Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και παρέχουν 3 γραμμάρια φυτικών ινών ανά μερίδα. Οι γλυκοπατάτες είναι μια ιδανική επιλογή για άτομα με διαβήτη, δεδομένου ότι θεωρούνται τροφή χαμηλή γλυκαιμικού δείκτη. Αυτό σημαίνει ότι ο υδατάνθρακας σε γλυκοπατάτες απελευθερώνεται αργά, πράγμα που βοηθά στη διατήρηση σταθερών επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Είναι ιδανικές για το ψήσιμο, τη σχάρα ή τον ατμό και μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε σε οποιαδήποτε συνταγή απαιτεί πατάτες, αντικαθιστώντας τις!

Ακτινίδιο:
Το τροπικό αυτό φρούτο είναι το καλύτερο απογευματινό σνακ, αφού δεν πρόκειται ποτέ να σας δημιουργήσει φούσκωμα. Περιέχει μόλις 60 θερμίδες, το 100% της συνιστώμενης πρόσληψης βιταμίνης C και περισσότερο από το μισό κάλιο μιας μπανάνας.

Πράσο:
Τα πράσα τα χρησιμοποιούμε συνήθως σε νόστιμες και λαχταριστές σούπες ή πίτες. Τα πράσα έχουν την ιδιότητα να σταθεροποιούν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και περιέχουν σπουδαία θρεπτικά συστατικά όπως το μαγγάνιο, η βιταμίνη C, το σίδηρο, το φυλλικό οξύ και η βιταμίνη Β6 που προωθούν την καλή υγεία του οργανισμού.

Σπανάκι:
Το σπανάκι είναι ένα από τα πλουσιότερα πράσινα φυλλώδη λαχανικά σε θρεπτικά συστατικά. Ποσότητα ενός φλιτζανιού βρασμένο σπανάκι αρκεί για να καλύψει τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού μας σε βιταμίνη Α και Κ. Επίσης περιέχει μαγνήσιο, σίδηρο (αν και στη λιγότερο απορροφήσιμη από τον οργανισμό μας μορφή του), μαγγάνιο, φυλλικό οξύ, καθώς και βιταμίνη C όπως και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Το σπανάκι προστατεύει τον οργανισμό από οστεοπόρωση, καρδιαγγειακές παθήσεις, αρθρίτιδα, και καρκίνο του παχέος εντέρου.
Γι' αυτό που πολεμάς είναι μόνο η εξέλιξή σου...Εκεί στον κάθετο άξονα...γιατί όταν αυτός ολοκληρωθεί, ο πόλεμος μετά, στον οριζόντιο, γίνεται αρμονία, ειρήνη και πληρότητα

__________________________________________________________
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
Μάνος
Δημοσιεύσεις: 18535
Εγγραφή: 05 Μαρ 2014 8:10 am

Re: ΤΑ ΔΩΡΑ ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗΣ- ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Δημοσίευση από Μάνος »

Αλεξάκι μου
>:d< >:d< >:d<
Εικόνα

Αγάπη είναι να με αφήνεις να σε αγγίξω,
να με ακούς, ακόμα και όταν δεν μιλάω,
να με βλέπεις, ακόμα και όταν δεν είμαι δίπλα σου...

Επιστροφή στο “ΔΙΑΤΡΟΦΗ - ΥΓΕΙΑ - ΟΜΟΡΦΙΑ”