Χρυσουλίτσα

Παναγιωτάκο

Χρυσουλίτσα μουΧρυσουλίτσα έγραψε:Όταν ήμουν μικρή μου άρεσε να λέω ιστορίες φωναχτά. Οι γονείς μου φρόντισαν να το σταματήσουν αυτό με κάθε τρόπο, γιατί θα καταντούσα μυθομανής όπως έλεγαν. Φυσικά σαν καλό παιδί το σταμάτησα και πίστεψα και η ίδια, ότι δεν έχω καθόλου μα καθόλου φαντασία. Όταν ήθελα να γράψω μια απλή ευχετήρια κάρτα επιστράτευα την Βασούλα για να γράψει κάτι πιο ευφάνταστο από ένα ξερό δικό μου "χρόνια πολλά". Η φαντασία μου και ο λόγος μου χρησιμοποιήθηκαν για οικονομικές διαπραγματεύσεις στην δουλειά μου, σύνταξη οικονομικών συμβολαίων κλπ. Έτσι όλοι ήταν ευχαριστημένοι εκτός από το "παιδί" που ήθελε να εκφραστεί διαφορετικά..
Όταν το τόλμησα έπειτα από πολλά χρόνια ένοιωσα τι σημαίνει ελευθερία, ευγνωμοσύνη και πολλά άλλα που μου έβγαιναν μέσα από τις λέξεις.
Εμένα ο δρόμος της ψυχής μου(ντάρμα) δεν είναι να γράφω παραμύθια μόνο για ψυχαγωγία. Η Φαντασία πυροδοτεί μια άλλη θειική αρετή την Θεραπεία που ανακουφίζει το σωματικό φορέα με πολλές μορφές.!!!!
Είναι μερικά σταυροδρόμια που μας παρουσιάζονται στην Ζωή μας, που μας φοβίζουν στο να αποφασίσουμε ότι μπορούμε και έχουμε την δυναμική να επιλέξουμε τον δικό μας δρόμο. Και παρ’ όλο που νομίζουμε ότι τον έχουμε πάρει, στα μισά ανακαλύπτουμε ότι ακολουθούμε τους γονείς μας, γιατί δεν ξέρουμε πώς να ζήσουμε χωρίς αυτούς μέσα μας. Έτσι αναπαράγουμε το μοντέλο απλά, ενώ φαίνεται ότι έχουμε κάνει διαφορετικές επιλογές, πρακτικά.
Είναι μερικά σταυροδρόμια που μας παρουσιάζονται στην Ζωή μας, που μας φοβίζουν στο να αποφασίσουμε ότι μπορούμε και έχουμε την δυναμική να επιλέξουμε τον δικό μας δρόμο. Και παρ’ όλο που νομίζουμε ότι τον έχουμε πάρει, στα μισά ανακαλύπτουμε ότι ακολουθούμε τους γονείς μας, γιατί δεν ξέρουμε πώς να ζήσουμε χωρίς αυτούς μέσα μας. Έτσι αναπαράγουμε το μοντέλο απλά, ενώ φαίνεται ότι έχουμε κάνει διαφορετικές επιλογές, πρακτικά.
Λιβάνι? τι λες μάνα μου...Κάρβουνο καίειΧρυσουλίτσα έγραψε:πάρχει κάπου βαθιά μέσα του ένας βωμός για τους φυσικούς γονείς όπου καίει λιβάνι.
μην με προκαλείς βρε μωρό μου...μην με προκαλείς λέγω, γιατί δεν το χω σε τίποτα να φέρω όλες τις επιγνώσεις εδώ και να γίνει της κόλασηςΧαίρομαι που το παραμύθι γίνεται........σεμινάριο αληθινής προσέγγισης του εαυτού!!!!!