ο Στοχος ειναι μια αποφαση που καλεισαι να παρεις καποια στιγμη με οσα ξερεις πια η αναδυεται αυτοματα οταν εισαι ετοιμος?
ο Στόχος Μπεττούλα μου είναι ο διακαής πόθος να ωριμάσεις σε όλα σου τα επίπεδα.
Δεν ξέρω προσωπικά να σου απαντήσω στο αν αναδύεται αυτόματα όταν είσαι έτοιμος, γιατί εγώ γεννήθηκα μ' αυτόν και μεγαλώσαμε παράλληλα.
Από την εμπειρία μου όμως μπορώ να βγάλω κάποια ασφαλή συμπεράσματα και να τα μοιραστώ μαζί σου.
Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν Στόχο ωρίμανσης, παρά μόνο όταν έχουν πειστεί πέρα από κάθε αμφιβολία, ότι έχουν χάσει τον Εαυτό τους. Τότε τον αναζητούν...ψάχνουν να βρουν την άκρη του ψυχικού τους κόσμου, με κάθε τρόπο.
Η πνευματικότητα δεν είναι μόνο μια θεωρία, ούτε μόνο μια γνώση...Είναι σύνθεση πληροφοριών, γνώσεων, εμπειριών που σε κάνει να βλέπεις την μετάλλαξή της Φύσης σου, σε ασθένεια και τώρα ο πόθος να θεραπευτείς είναι εντελώς προσωπικός.
Και επειδή η ασθένεια δεν γίνεται άμεσα αντιληπτή σαν έννοια, όταν δεν αφορά το σώμα, δες το και σαν σωματική ασθένεια και πολλαπλασίασε το αυτό επί χίλια, επειδή αφορά, εσωτερικά πεδία (νους-συναίσθημα-πνεύμα)
Κάποιοι ασθενείς αφήνονται στον γιατρό τους και τον θεωρούν "θεό" τους, κάποιοι παλεύουν μόνοι τους την ασθένεια τους, παράλληλα με τον γιατρό τους. Κάποιοι άλλοι "κανακεύονται" με την ασθένεια τους, γιατί προκαλούν την προσοχή των άλλων γύρο τους..θέλουν να τους λυπούνται, οπότε γιατί να ενδιαφερθούν για τις ποιότητες της Θέλησης, της Πίστης, της προσωπικής Δύναμης?
Εδώ λοιπόν, παράλληλα με τον Στόχο, τίθεται το ερώτημα, στο τι θέλει ο καθένας να θεραπεύσει και στον εσωτερικό Δρόμο του καθενός, μεγάλη σημασία έχει η ακριβής διάγνωση.
Όσο η διάγνωση είναι αόριστη, αόριστος θα είναι και ο Στόχος
Η ψυχική ανισορροπία θεραπεύεται ενίοτε με χάπια
το ίδιο και η σωματική ανισορροπία
χάπια όμως δεν έχουν βρεθεί για την πνευματική ανισορροπία, εκτός από την θρησκεία
Ο καθένας παίρνει ότι θέλει (ή καλύτερα ότι αντέχει) για να βρει τρόπο να περάσει την ζωή του κάπως υποφερτά.
Αν είναι αυτό που θέλει τελικά, ποτέ δεν θα είναι έτοιμος να αντέξει κάτι παραπάνω από το "υποφερτά"
Είναι σαν την κόκα κόλα, που όλοι ξέρουν ότι τους βλάπτει θανατηφόρα, παρ' όλα αυτά δεν μπορούν να την σταματήσουν
(και εγώ εδώ λέω ότι δεν θέλουν να την σταματήσουν, γιατί δεν έχουν πειστεί ότι είναι βλαπτική, όπως ακριβώς και το χασισάκι)
Η αναζήτηση έχει μεγάλο μέρος Πίστης, γιατί χωρίς αυτήν δεν μπορείς να κάνεις ούτε βήμα...Θα περιμένεις πάντα διασφαλίσεις και αυτές ποτέ δεν θα σου δίνονται...
και τώρα, συγνώμη βέβαια που σε ρωτάω, αλλά ήθελες να το συζήσουμε αυτό στην παραλία????? Βρε Μπετούλα μου!!!
Παίρνω ανασούλες...ωμ ωμ ωμ ωμ