απορίες

Συντονιστής: Vasoula

Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

εμενα η απορια μου ειναι η εξης..

οταν ζηταει καποιος να τους στειλουν, το ζηταει για καποιο πονο σε σημειο του σωματος ή καποια αρρωστια...
εκει μας εχετε εξηγησει οτι ολες οι αρρωστιες ή οι πονοι ειναι αποτελεσμα καποιας παθησης της ψυχης οποτε στελνοντας ρεικι εμεσα θεραπευεται ή απαλυνεται ο πονος.

εχω ομως δει να ζητανε ρεικι και για υλικα πραγματα οπως για πωληση σπιτιου ή για οικονομικη δυσχερια κλπ και αυτο καπως δεν μου καθησε καλα.

βοηθαει το ρεικι να φτιαξεις και την ζωη σου υλικα?
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Ευούλα θα χρειαστεί να "κατευνάσω" την λογική σου και αυτό μόνο από κοντά μπορεί να γίνει...

Ο Γιαννάκης δεν έχει αντιληφθεί πολλά για το ρείκι, γιατί όλες οι συζητήσεις έχουν γινει "περιστασιακά", στα πλαίσια των συναντήσεων μας, που εκεί υπάρχει διάθεση και κέφι για την λογική μας!!!

Σίγουρα αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχουν κι άλλα πεδία στον άνθρωπο, εκτός από αυτό που ήδη γνωρίζεις με την λογική σου και μόνο!

:D
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

όχι το ρέικι δεν βοηθά στα υλικά πράγματα, βοηθά όμως στις καταστάσεις της πραγματικότητας μας!

΄Οταν το νοητικό πεδίο δεχτεί την ενέργεια, ίσως σε βοηθήσει να σκεφτείς πιο ολοκληρωμένα και όχι στατικά.

Η ζωή μας δημιουργείται από εμάς, στο έχω ξαναπεί, αλλά φυσικά δεν το πιστεύεις, Γιαννάκη....

Τα προβλήματα φαίνονται άλυτα, γιατί οι σκέψεις περιορίζονται μέσα στην συναισθηματική μας άβυσσο!

Εικόνα

Δημοσίευση από Kalliopi »

Υπάρχει κάποιος τρόπος να βοηθηθούμε στα υλικά μας προβλήματα;
If you can fill the unforgiving minute with sixty seconds worth a distance...
R. Kipling

http://www.youtube.com/watch?v=tV8x2HKTRdM
Επισκέπτης

Το οτι ειναι παγια τακτικη μου να κανω το συνηγορο του διαβολου για να κατανοησω καποια πραγματα καλυτερα δεν σημαινει οτι δεν αποδεχομαι ή δεν πιστευω πραγματα :wink: :wink:

Οι οποιες αμφισβητησεις μου αφορουν προσωπικα βιωματα με προσωπο που σας εχω εξηγησει εδω μεσα αλλα και και στις συναντησεις και παρολο που εχω παρει ικανοποιητικες και τεκμηριωμενες απαντησεις δεν μπορω να το ξεκολλησω απο μενα μου.
Το νιωθω κατι σαν καρκινωμα, ναι ειμαι λαθος, αλλα δεν μπορω να το αποβαλλω..
σιγα σιγα ε? :D
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Καλλιοπάκι μου όταν ο Εαυτός σου δεν είναι μόνο στην ύλη, τότε θα γνωρίζεις ότι δεν υπάρχουν προβλήματα, που δεν δημιουργείς εσύ. ΄Ετσι για κάθε σου βήμα, έχεις και την απόφαση και την ευθύνη...Αυτό σου δίνει την δυνατότητα να ζεις ουσιαστικά.

Μπορεί να φαινονται μοιραία και τυχαία τα εμπόδια και τα προβλήματα, αλλά χρειάζεται η κατανόηση της συμμετοχής σου στην ζωή σου, για να μην την αφήνεις στην μοίρα και στην τυχη...

Η λογική που δεν κατανοεί άλλον Εαυτό, εκτός από αυτόν που γνωρίζει εξωτερικά, δεν επιτρέπει την αιωνιότητα στην ζωή, αλλά την περιορίζει στον χρόνο που τον αντιλαμβάνεται σαν εμπόδιο.

΄Όλοι τρέχουν να προλάβουν την ζωή, δεν το έχεις αντιλφθεί?

Εικόνα

Ξέρετε τι παθαίνω βρε παιδιά? Το μυαλό μου είναι λίγο σούπα και δεν μπορώ εύκολα να αφομοιώσω όλα αυτά που διαβάζω...

Ελπίζω να φταίει μονο η κούραση αυτών των ημερών και οχι κανένα αρχόμενο Αλτσχάιμερ!
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Γιαννάκη, δεν σε "στριμώχνω", ούτε καν μου πέρασε από τον νου, ότι κάνεις λάθος.

Αποδέχομαι και τις αμφισβητήσεις σου και την απορία σου, άλλωστε δεν είσαι ό μόνος! Γι' αυτό εξηγώ, όσο μπορώ πιο κατανοητά, αλλά δεν είναι εύκολο από το φόρουμ πάντα! :cry:

όμως ένα σε παρακαλώ, από την ψυχή μου...Μην αναφέρεσαι έτσι στον εαυτό σου... :cry: πονάω...

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Τζιλντάκι, η διερεύνηση της ψυχής είναι δύσκολα κατανοητή με την πρώτη ανάγνωση...
Οι έννοιες είναι βαθιές και καμιά φορά "δύστροπες", παίζουν δε με την λογική επεξεργασία και ο νους μας σαστίζει...

Εδώ είμαστε όμως...

Να ξέρεις οτι η πνευματική μας δυνατότητα, χρειάζεται την ύλη για να εκδηλωθεί. ΄Οπως η ψυχή μας χρειάζεται και τα δύο για να αυτοπραγματωθεί.

Καμιά φορά μιλάω για το πνεύμα μας και την ψυχή μας και νιώθω ότι οι άλλοι λένε..."καλά Βασούλα όσα λες, αλλά τι θα κάνω με το σπίτι μου που θα μου το βγάλουν στον πλειστηριασμό?"

΄Ηταν πολύ σημαντική η ερώτηση του Γιαννάκη για τα υλικά πράγματα...

Γι' αυτό πάντα λέω, ότι ο στόχος μας δεν είναι η ύλη, αλλά η ψυχή μας...΄Οσα συμβαίνουν εδώ, είναι απλά η ομορφιά της φυσικής ζωής, που δεν είναι μόνο τα υλικά πράγματα, αλλά η αγάπη και η πληρότητα να την απολαύσεις.

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Danielli »

Σχετικά με την αποστολή ανάμεσα από ανθρώπους που δεν γνωρίζονται:
Βασική προυπόθεση όταν ζητάς την άδεια αυτού που στέλνεις, ενεργοπειήται η πρόθεση και λειτουργει και στους 2. Και σε αυτόν που στέλνει, και σε αυτόν που λαμβάνει....
Ετσι τα λεπτοφυέστερα πεδία τους ανταλλάσουν ενέργεια ή στέλνουν/αποδέχονται.
Το Ρεικι είτε επικεντρωθείς στο στομάχι του άλλου , είτε στο κεφάλι, θα δράσει εκεί που υπάρχει αναγκη.
Κάποιος που έχει πρόβλημα με την μέση, πολύ συχνά έχει μπλοκάρισμα στο κέντρο της καρδιάς...
Η ενέργεια θα πάει εκει που χρειάζεται...Στο σωματικό, συναισθηματικό, νοητικό σώμα!!
Αλλωστε πνευματική ενέργεια είναι , και τα σώματα αυτά της είναι πολύ κοντά και οικεία ! :wink:

Σχετικά με την υλική πραγματικότητα, είμαι πλέον πεισμένη ότι επειρεάζεται από το σύστημα αυταξίας και παποιθήσεων μας ,καθώς και την ε΄μπιστοσύνη μας ανάντια στην ανάγκη να κατευθύνουμε τα πράγματα όπως θέλουμε.
:D
Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!
Rainmaker

Δημοσίευση από Rainmaker »

silver29 έγραψε:Το οτι ειναι παγια τακτικη μου να κανω το συνηγορο του διαβολου για να κατανοησω καποια πραγματα καλυτερα δεν σημαινει οτι δεν αποδεχομαι ή δεν πιστευω πραγματα :wink: :wink:

Οι οποιες αμφισβητησεις μου αφορουν προσωπικα βιωματα με προσωπο που σας εχω εξηγησει εδω μεσα αλλα και και στις συναντησεις και παρολο που εχω παρει ικανοποιητικες και τεκμηριωμενες απαντησεις δεν μπορω να το ξεκολλησω απο μενα μου.
σιγα σιγα ε? :D
Γιάννη σε καταλαβαίνω.. οι εμπειρίες μας είναι κάτι που δύσκολα αντιμετωπίζουμε σιγά σιγά και υπομονετικά..
μέσα απο δικά σου προσωπικά βιώματα θα βρείς τις δικές σου αλήθειες
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Ευούλα μου σίγουρα νιώθεις βιωματικά...

΄Ομως να που ο Γιαννάκης, δεν ένιωσε τίποτα, λέει...

Το νιώθω με το αισθάνομαι έχει μεγάλη διαφορά.

Το "νιώθω" έχει επεξεργαστεί σ' ένα βαθύτερο επίπεδο του είναι μας.

Το "αισθάνομαι" επεξεργάζεται με την επιφάνεια του εαυτού μας, όπου εκει υπάρχει ένα σύστημα αξιών που είναι αποκρυσταλλωμένο.
Αυτό το σύστημα αξιών περιλαμβάνεται στην λογική μας.

Υπάρχει ένας τοίχος που μας εμποδίζει να παρατηρήσουμε τον εαυτό μας σε όλες του τις αντιδράσεις. Παρατηρούμε μόνο αυτό που εμείς έχουμε σαν αντίληψη για τον εαυτο μας και αυτό μπορούμε να επεξεργαστούμε μόνο. Αυτό το κομμάτι του εαυτού μας αισθάνεται με την αφή, βλέπει με την όραση, ακούει με τα αυτιά...Χρησιμοποιεί τις 5 αισθήσεις μόνο και βγάζει συμπεράσματα με την επιφάνεια, για τον εαυτό, για τους άλλους, το ίδιο ρηχά, όπως τα συμπεράσματα που βγάζει για τον θεό, για το πνεύμα, για την ζωη γενικότερα.

Σ' αυτήν την διαδικασία των συμπερασμάτων, το μέρος του εαυτου μας που επεξεργάζεται τα συμβάντα με την λογική, κρίνει...Αλλά επειδή δεν μπορεί να κατανοήσει τα συναισθήματα, κρίνει μόνο την επιφάνεια και έτσι αφήνει έξω ένα μεγάλο μέρος του εαυτού του, που περιέχει συναισθήματα άγνωστα, που δυστυχώς τα εντοπίζει μόνο στους άλλους....

Αυτό είναι με πόλύ λίγα λόγια το εμπόδιο, για να νιώσει κανείς την ενέργεια και στο σώμα του.
Το σίγουρο όμως είναι, ότι την έχει νιώσει η ψυχή του, που δεν βιώνει την πραγματικότητα όπως ο εαυτός, αλλά την συναισθάνεται...

΄Ετσι πολλοί άνθρωποι, χωρίς συγκεκριμένη φανερή αιτία, ασθενούν, με συμπτώματα που δεν μπορούν να διαγνωστουν στην ψυχή, αλλά στο σώμα, που είναι "άκαμπτο" και δεν νιώθει... :D

Ντάννυ μου καλύτερα δεν θα μπορούσες να το περιγράψεις...
Σχετικά με την υλική πραγματικότητα, είμαι πλέον πεισμένη ότι επειρεάζεται από το σύστημα αυταξίας και παποιθήσεων μας ,καθώς και την ε΄μπιστοσύνη μας ανάντια στην ανάγκη να κατευθύνουμε τα πράγματα όπως θέλουμε.

Εικόνα

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

Σχετικά με την υλική πραγματικότητα, είμαι πλέον πεισμένη ότι επειρεάζεται από το σύστημα αυταξίας και παποιθήσεων μας ,καθώς και την εμπιστοσύνη μας ανάντια στην ανάγκη να κατευθύνουμε τα πράγματα όπως θέλουμε.

Τέλειο περιεκτικο περα γι απερα αληθινό!
Να εισαι καλα!
Eγώ είμαι εσύ και Εσύ είμαι Εγω!

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
Evoula
Site Admin

Δημοσίευση από Evoula »

Σε αυτό συμφωνώ απολύτως, διότι το βίωσα και το βιώνω.
Γιάννη, μην αισθάνεσαι άσχημα να διαφωνείς, να μην πιστεύεις, να φιλτράρεις ό,τι ακούς...
Όλοι έτσι ήμαστε και είμαστε ακόμη κάποιοι από μας...
Απλά αποδέξου το και κοίτα πού αντιδράς.
Εξάλλου μόνο μέσα από το βίωμα, μπορούμε να κατακτήσουμε την αλήθεια μας και όχι επειδή μας την είπε κάποιος άλλος.

Τί φοβάσαι?
Γιατί αντιδράς?
Βρες αν μπορείς την πεποίθησή σου...

Δεν είναι απλό, το ξέρω, αλλά μόνο έτσι θα δεις τις αντιστάσεις σου, το συναισθηματικό σου χάος, θα βρεις το Εσωτερικό σου Παιδί και θα θεραπευτείς...
Να αντιδράς, να διαφωνείς, ένα πράγμα να μην κάνεις...
Να μην θάβεις πράγματα και συναισθήματα. Όλα στο φως. Βάλτα απέναντί σου και κοίταξέ τα, ίσια στα μάτια...
Φτάνει το θάψιμο και η απώθηση...

Φυσικά και το ξέρω, πως υπάρχει και κάτι άλλο Βάσω μου, έξω από τις πέντε αισθήσεις, πάνω στις οποίες έχουμε συνηθίσει να ερμηνεύουμε τον κόσμο.
:lol:
"Ο Ειρηνικός πολεμιστής δεν πολεμάει το κακό αλλά αυξάνει μέσα του το καλό"

https://www.youtube.com/watch?v=SgbdTeIYV5Y"
Επισκέπτης

evi έγραψε: Να μην θάβεις πράγματα και συναισθήματα. Όλα στο φως. Βάλτα απέναντί σου και κοίταξέ τα, ίσια στα μάτια...
Φτάνει το θάψιμο και η απώθηση...
Επειδη μιλαω αρκετα με τον εαυτο μου σε αυτο που λες εχεις δικιο..
θαβω πραγματα και συναισθηματα αλλα συνειδητοποιημενα...
γιατι δεν βρισκω αλλη καλυτερη λυση

θα σου δωσω ενα παραδειγμα με τον γιο μου..
νιωθω απεραντη αγαπη γι αυτον και οταν τον σκεφτομαι παντα συγκινουμαι
τωρα εχω να τον δω αρκετες ημερες
αν αφησω αυτη την αγαπη ελευθερη ειναι βασανιστικο και ψυχοφθορο εφοσον δεν υπαρχει δυνατοτητα να τον εχω διπλα μου κι ετσι προτιμω να την κρυψω, να την κουκουλωσω, να την παγωσω.

Επιστροφή στο “ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΪΚΙ”