Η αληθεια είναι ότι μετά την πρώτη κυριακή κι εγώ ένα σοκ το έπαθα με τους ανθρώπους.
Δημητρα
Παναγιώτη μου εγώ το σοκ το έπαθα στις εκλογές του '12.
Ίσως γι' αυτό ακούγομαι τώρα σκληρή! Ήταν κάτι που αδυνατούσα να πιστέψω και δυστυχώς έπεσα εύκολα θύμα της απογοήτευσης.
Η πρώτη Κυριακή, τώρα, εμένα προσωπικά δεν με πτόησε ιδιαίτερα. Την είχα ήδη φάει την κρυάδα και ήμουν πιο ανθεκτική!
Πράγματι πιστεύω ότι το πιο υγιές κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας είναι το ποσοστό του 2012, γιατί ήταν αυτό που δεν φοβήθηκε, αυτό που ήταν σωστά ενημερωμένο, αυτό που αντιστάθηκε από την αρχή.
Όμως Παναγιώτη μου δεν μπορούμε να περιμένουμε ότι και όλοι οι υπόλοιποι θα λειτουργήσουν όπως εμείς, σε άλλους ανθρώπους χρειάζεται να ωριμάσει η κατάσταση πρώτα μέσα τους. Κάτι που για σένα είναι αυτονόητο για κάποιον άλλο μπορεί να χρειάζεται πολλή διεργασία για να αφομοιωθεί και να εκδηλωθεί.
Ύστερα με την αμάθεια, την αμορφωσιά, τον φόβο και τις νοητικές αγκυλώσεις δυστυχώς δεν μπορείς να τα βάλεις, πίστεψέ με! Τα συναντώ καθημερινά..
Από την άλλη όσο και να γνωρίζω ότι πολλοί είχαν άγνοια ή διαστρεβλωμένη γνώση της αλήθειας, το κατανοώ μεν, δεν το δικαιολογώ δε. Δεν το δικαιολογώ σε μια τέτοια κρίσιμη στιγμή της ιστορίας μας. Την αλήθεια εάν την αναζητάς, την βρίσκεις! Άσε που ήταν πασιφανής!
Εάν δεν το κάνεις είναι ή γιατί είσαι βολεμένος, παρτάκιας και στ'α@@@@ σου αν οι άλλοι δίπλα σου αυτοκτονούν (θανατηφόρος εγωισμός λέγεται αυτό) ή δεν έμαθες ποτέ σου να σκέφτεσαι, ή αδιαφορείς γιατί προτιμάς ν' ακούς Μαργαρίτη, να πηγαίνεις για shopping και να εκλέγεις ποδοσφαιρικές ομάδες κι εφοπλιστές για δήμαρχο, περιμένοντας πάντα τους άλλους να φτιάξουν τα πράγματα για σένα!
Πολιτική ασυνειδησία λέγεται αυτό και σ' αυτούς αναφερόμουν όταν έλεγα χαμένοι και "νεκροί" Και αν κάποια στιγμή ακολουθήσουν αυτό που θα είναι για το γενικό καλό, δεν θα το κάνουν επειδή αφυπνιστήκανε ξαφνικά και νοιαστήκανε για το συνολικό καλό και την αξιοπρέπεια τους, αλλά γιατί απλά θ' ακολουθήσουν το ρεύμα της μάζας.
Μην υποτιμάς τόσο τους ανθρώπους Δήμητρα και στο λέω με πολύ αγάπη. Δεν είναι τόσο απλό... Ποτέ δεν φταίει η μία πλευρά
Το ξέρω βρε Ευούλα μου, δεν τους υποτιμάω, απλά δεν τους δικαιολογώ! Δεν μπορώ να κάνω εκπτώσεις, όταν τα πάντα γύρω μας φωνάζουν ανθρωπιστική κρίση!
ο κάθε άνθρωπος παλεύει για τον δικό του σκοπό...
Δεν αναφερόμουν σ'αυτούς Βασούλα μου!