ΓΑΜΟΣ!!!

Συντονιστής: Emmaki

Άβαταρ μέλους
ΙΩΑΝΝΑ

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΑ »

εχεισ αλλεργια στον γαμο βασιλακη μου? :-? :-? :-? :-?

>:d< @};- :*
Το ΦΩΣ η ΑΓΑΠΗ και η ΔΥΝΑΜΗ αποκαθησούν το σχέδιο πάνω στη γή

Πολέμα και Οραματίσου !!!
Άβαταρ μέλους
Μάνος

Re: ΓΑΜΟΣ!!!

Δημοσίευση από Μάνος »

Γάμος = μάρκετινγκ
Ένα μάρκετινγκ που ξέρει καλά να "αγοράζει" και να "πουλάει" όνειρα, ελπίδες, έρωτα, αγάπη, παιδιά (γιατί όχι;)... Τα κοινωνικά - θρησκευτικά - οικογενειακά στερεότυπα τα έχει υιοθετήσει με μεγάλη επιτυχία ο άνθρωπος και προς όφελος του (φυσικά) βγάζει τα απίστευτα χρήματα. Να σας αναφέρω μόνο εταιρίες catering, στολισμοί, οίκοι νυφικών, γαμήλια ταξίδια, φωτογραφήσεις, δεξιώσεις... Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει τη φράση: "ε, μια φορά παντρεύεται κανείς" Σε τέτοιες ατάκες μου έρχεται να απαντήσω: "Πάμε στοίχημα;"

Όλες οι γυναίκες έχουν γαλουχηθεί και περιμένουν πως και πως την ημέρα που θα ασχολούνται όλοι μαζί τους σχετικά με το πόσο όμορφες είναι, πόσο λαμπερές, πόσο θεές, πόσο εκείνο και πόσο το άλλο, χωρίς να δίνουν σημασία στην πραγματική ουσία... Και τώρα που το σκέφτομαι, για ποιά ακριβώς ουσία μιλάμε;;; Την υπογραφή; Το επίθετο; το "άντρας μου" και "γυναίκα μου" που όποτε τα ακούω μου έρχεται να ξεράσω;;; Πασχίζουν να παντρευτούν για να γίνουν "πριγκήπισσες" για μια μέρα και από την επόμενη γυρνάνε ξανά στη ρουτίνα τους, πιο "ευτυχισμένες" από ποτέ! Και οι άνδρες δεν πάνε πίσω... Τα αντίστοιχα κάνουνε, όλα για το τι θα πεί η οικογένεια, τι προστάζει η θρησκεία, τι προσδοκεί η καλή τους, τι θα πει ο κόσμος...(!) Αμ, πέρασαν τα χρόνια και τελικά ο κόσμος δεν είπε τίποτα!!!

Γιατί ποτέ σε κανέναν άνθρωπο δεν είναι αρκετό η λέξη σχέση; Αναζητούν να πάνε μια πίστα παραπάνω, στον γάμο! Και καλά να είναι μια σχέση επί της ουσίας με μοίρασμα, συμμετοχή και των δύο, αγάπη, ένωση ψυχών... Αν είναι μια σχέση ανοχής, με υποχωρήσεις μιας ζωής, με καταπάτηση ανθρώπινων δικαιωμάτων, με ξυλοδαρμό και με πολύ φαίνεσθαι, τότε... :cry: :cry: :cry:

Το μάρκετινγκ λοιπόν, με την δύναμη που έχει μας περνάει όλα αυτά τα "μοντελάκια ευτυχίας" που δεν είναι τίποτα άλλο από ψεύτικη χρυσόσκονη, που μόλις αλλάξει η ώρα η σταχτοπούτα θα γίνει και πάλι αυτό που ήτανε...

Παιδιά η ουσία δεν είναι πόσες φωτογραφίες θα έχεις από τον ευτυχισμένο γάμο σου, ούτε πόσους καλεσμένους θα έχεις! Η ουσιά είναι ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ! Και αν αγαπάς πραγματικά και γουστάρεις, να παίξεις κι εσύ το παίχνιδάκι του μάρκετινγκ!!! Αλλά αγαπάς ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ; Στο έμαθε κανείς αυτό; ...Ή θα πάνε χαμένα τόσα έξοδα, τόσες φωτογραφίες, τόσα χαμόγελα;;;

Από όλο το τόπικ που διάβασα με προσοχή θα σταθώ εδώ:
Βάσω έγραψε:Ας γίνει ο γάμος, ένα "λάθος" του παρελθόντος!
Ας γίνει η "ανάγκη" για να φέρουμε παιδιά στον κόσμο, όχι κοινωνικό "συμβόλαιο", αλλά συνειδητή επιλογή!
Ας γίνει η επιλογή μας να βρισκόμαστε εδώ, δράση, με πλήρη διαύγεια της αξίας της και των "συνεπειών" της.
Ας γίνει η αγάπη μας για την ζωή, το κίνητρο για να διευκολύνουμε την συνέχειά της.

Ας γίνουμε αυτό που είμαστε...

τότε όλα θα είναι πιο εύκολα!!! Γιατί δεν θα χρειάζεται να εξηγούμε πια...

ούτε τι είναι αγάπη
ούτε τι είναι έρωτας
ούτε τι είναι γάμος
ούτε καν τι είναι ζωή!!!
Εικόνα

Αγάπη είναι να με αφήνεις να σε αγγίξω,
να με ακούς, ακόμα και όταν δεν μιλάω,
να με βλέπεις, ακόμα και όταν δεν είμαι δίπλα σου...
Άβαταρ μέλους
Ellaki

Δημοσίευση από Ellaki »

:x :x :x
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Ιωαννάκι

Δημοσίευση από Ιωαννάκι »

>:d< >:d< >:d< >:d<
Θυμάμαι-Πιστεύω-Ζω :romance-heartbeating:
Όσο μακρύτερα ο Θεός, τόσο μακρύτερα πηγαίνω... :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Θοδωράκος

Δημοσίευση από Θοδωράκος »

>:d< :x
Πολέμα και Οραματίσου @};-

Ανοίγω την Καρδιά μου στον Θεό. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

:x >:d< >:d< >:d<
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
Ταρούλα

Δημοσίευση από Ταρούλα »

:x :x :x
Η μόνη βεβαιότητα που μπορείς να έχεις στην ζωή σου είναι μόνο μέσα στην Πίστη, πως ό,τι έρθει, πάντα το Πνεύμα θα δρα εντός σου... Η καρδιά φωτίζει τον σκοτεινό δρόμο της ζωής... Β.Ν. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
elenaki

Δημοσίευση από elenaki »

@};- :x :x :x
"Ευχαριστώ που βρίσκομαι μεσα στην Ανάσα Σου"!
----------------------------
Πολεμα και Οραματισου!
Άβαταρ μέλους
Βικούλα

Δημοσίευση από Βικούλα »

@};- :x :x
""Να είμαστε πάντα εκεί που Θέλει η Ψυχή μας...Αυτό είναι Ελευθερία" Β.Ν.
Πολέμα και οραματίσου! @};-
Άβαταρ μέλους
eirini

Δημοσίευση από eirini »

:x :x :x :x :x :x :x
Επιτρέπω...σημαίνει ότι μειώνεις την απόσταση εσένα με ΕΣΕΝΑ!!!
ετοίμασε την καρδιά ένα ναό να έρθει να κατοικήσει ο Θεός.
αν τον αφήσεις μισοτελειωμένο δεν μπορεί να έρθει να κατοικήσει
Άβαταρ μέλους
eirini

Δημοσίευση από eirini »

Ενα "πανηγύρι" για τους άλλους...

Είδες όμως πως το έχουμε κάνει δικό μας???

"η μέρα της χαράς μου" αναφέρεις...

Σκέψου λοιπόν, πόση χαρά σου έφερε "ο γάμος"!!!!

Σκέψου επίσης, να είσαι με έναν σύντροφο που σε νιώθει, που πορεύεστε μαζί, που αισθάνεστε ο ένας την αλήθεια του άλλου και μοιράζεστε αυτήν την αλήθεια, που μπορεί για τον καθένα σας να είναι διαφορετική...

Αυτή δεν είναι η ουσιαστική χαρά?
Που δεν στηρίζεις τα όνειρα σε ένα "χαρτί" ή ένα σύμβολο???

Γιατί δεν έχεις όνειρα...
Απλά βιώνεις την συντροφικότητα και το μοίρασμα μέσα από αληθινά συναισθήματα, χωρίς κοινωνικές προεκτάσεις...

΄Ετσι ο άλλος είναι η πραγματικότητα και όχι αυτό που θα ήθελες να είναι.

Και στην πραγματικότητα, έχεις μόνο δράση, και όχι προσδοκίες!

Αν μπορούσαν οι άνθρωποι να ζουν πραγματικά, θα τέλειωνε μεμιάς ο θεσμός του γάμου....
Γιατί κανείς δεν θα είχει ανάγκη να "δείξει" πόσο ευτυχισμένος είναι...

Συνήθως θέλουμε να "δείξουμε", όταν και εμείς δεν είμαστε σίγουροι και χρειαζόμαστε επιβεβαίωση από τους άλλους.

΄Ετσι όλο το σκηνικό που στήνεται σε ένα γάμο, στήνεται για να μας επιβεβαιώσει ότι και οι άλλοι χαίρονται με την χαρά μας, για την οποία εμείς τελικά δεν είμαστε και πολυ σίγουροι...

Πίστεψέ με, ότι αν μπορούσαμε σε βάθος να νιώσουμε "σύντροφοι", δεν θα χρειαζόμαστε καμια κοινωνική επιβεβαίωση!!!!
:-( :-??
Άβαταρ μέλους
eirini

Δημοσίευση από eirini »

Σου μιλάω μέσα από την καρδιά μου, ότι κανείς δεν είναι αξιότερος από τον ταπεινό, να ευλογήσει το μυστήριο...

Ο Ιησούς είναι ανάμεσά μας και εκδηλώνεται από τον πιο ταπεινό και όχι από αυτόν που "μασκαρεύεται" για να μας δείξει ότι είναι ο μονος δρόμος ένωσης μαζί του.

Αν αυτό το γνωρίζεις βαθιά μέσα στην καρδιά σου και αναγνωρίζεις την παρουσία του, τότε όλα αυτά που πάνω αναφέρεις σαν ενδεδειγμένα κοινωνικά μυστήρια θα τα αποδεχθείς σαν αναγκαίο σκηνικό στον ρόλο μας, δίνοντας του την αξία που του πρέπει και όχι την αξία που θέλουν οι ίδιοι...

Οι αξια που θέλουν είναι η δύναμη και η εξουσία στο όνομα του Ιησού, και πες μου που αυτό είναι γραμμένο, για να το νιώσω, να μπω βαθιά στην αλήθεια του και να το ακολουθήσω...

Πότε μίλησε ο Ιησούς για θρησκεία, πότε μίλησε για περιουσία της εκκλησίας, πότε μίλησε για να γιορτάζουμε την Ανάσταση με "μαγειρίτσα"!!!!

Το ίδιον το βάφτισε ο Ιωάννης...καμια σχέση με ιερέα...
Και το μυστήριο της βάφτισης δεν έχει να κάνει με όσα πεζά γίνονται στην διάρκεια της βάφτισης της κοινωνικής εννοώ.
Γι' αυτό σου λέω, σκηνικο σε ένα ρόλο!!! Χωρίς βαθύτερη προέκταση.

Μαρία μου, δεν το νιώθεις ότι ο Ιησούς είναι μέσα σε όλους μας?
Ο ίδιος λέει ότι δεν υπάρχουν "εκλεκτοί", παρά μόνο αγαθοί και ταπεινοι...
:x :x ο Ιησούς γιατί βαφτίστηκε? :eusa-think:
Άβαταρ μέλους
eirini

Δημοσίευση από eirini »

Η "αφύπνιση" (δεν είναι για μένα πολύ όμορφη λέξη) σε βάζει στην αληθεια να βιώνεις τις εμπειρίες με την ψυχή και όχι με την συνείδηση μόνο. Η ένωση αυτών των δύο φέρνει και την επίγνωση της ζωής, που δεν έχει να κάνει με "λάθος" ή "σωστό" αλλά με την διαδρομή που σε φέρνει μέσα στον χώρο της θεότητας.., δηλαδή της αλήθειας, της καθαρότητας και της αγνότητας.
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

δεν βαφτίστηκε βρε Ειρηνάκι μου, μύηση πήρε εκείνη την στιγμή, για να ξεκινήσει η δημόσια δράση του

ο κάθε ένας άνθρωπος χρειάζεται την δική του...

>:d< >:d< >:d< >:d< >:d<
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από JOANNA »

@};- @};- :x
Όπου είναι ο Εαυτός μας είναι και ο Θεός και όπου είναι ο Θεός είναι όλα....

Πολέμα και Οραματίσου

Reiki Center - Ρεικι

Επιστροφή στο “ΣΧΕΣΕΙΣ”