ΑΠΛΟΤΗΤΑ...

Άβαταρ μέλους
ΙΩΑΝΝΑ

Re: ΑΠΛΟΤΗΤΑ...

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΑ »

Τούτη η ήρεμη λίμνη που μέσα της καθρεφτίζεται η Θεότητα, δεν μπορεί να είναι μια λίμνη που μέσα της δέχεται τα βότσαλα που πετούν οι άλλοι...Το συναισθηματικό μας πεδίο δεν είναι υποδοχέας εμμονών, πεποιθήσεων και φόβων, γιατί τότε η λίμνη τούτη θα γίνει έλος και θα μας ρουφήξει...Και τότε χάνεται η απλότητα...Για να μην βουλιάξεις, θα πιαστείς και από τα μαλλιά σου...
Και εδώ χρειάζεται να αποφασίσει να κάνει ένα συνειδησιακό άλμα προς την απλότητα, χωρίς να ζητά διασφαλίσεις ότι αυτή η απλότητα δεν θα έχει συνέπειες...γιατί θα έχει συνέπειες...
Το γκρέμισμα των εμμονών είναι από μόνο του συνέπεια...Αδειάζει έτσι η ζωή και δεν ξέρεις πια τι να την κάνεις, αν δεν έχεις λόγους να τρώγεσαι με την ίδια σου την Ύπαρξη...
@};- @};- @};-
Το ΦΩΣ η ΑΓΑΠΗ και η ΔΥΝΑΜΗ αποκαθησούν το σχέδιο πάνω στη γή

Πολέμα και Οραματίσου !!!
Άβαταρ μέλους
eirini

Δημοσίευση από eirini »

:cry: :cry: :cry: @};-
Επιτρέπω...σημαίνει ότι μειώνεις την απόσταση εσένα με ΕΣΕΝΑ!!!
ετοίμασε την καρδιά ένα ναό να έρθει να κατοικήσει ο Θεός.
αν τον αφήσεις μισοτελειωμένο δεν μπορεί να έρθει να κατοικήσει
Άβαταρ μέλους
Μάνος

Δημοσίευση από Μάνος »

Τούτη η ήρεμη λίμνη που μέσα της καθρεφτίζεται η Θεότητα, δεν μπορεί να είναι μια λίμνη που μέσα της δέχεται τα βότσαλα που πετούν οι άλλοι...Το συναισθηματικό μας πεδίο δεν είναι υποδοχέας εμμονών, πεποιθήσεων και φόβων, γιατί τότε η λίμνη τούτη θα γίνει έλος και θα μας ρουφήξει...Και τότε χάνεται η απλότητα...Για να μην βουλιάξεις, θα πιαστείς και από τα μαλλιά σου...
Αχ Βασούλα μου...
..Και με αυτά και μ' αυτά έφτασα τα 35, "ζώντας" μια ζωή γεμάτη προστάτες, καλοθελητές, βαρβάρους... Μια ζωή που ο στρουθοκαμιλισμός ήταν ενταγμένος μέσα σε αυτή! Αναπόσπαστο κομμάτι σε κάθε της καρρέ! Αλλού γινόταν ο γάμος, αλλού παίζαν τα όργανα! Μου έδειχαν το δάσος και κοίταζα το δάχτυλο!!! ...Και όχι μόνο το κοίταζα, αλλά το εκρίνα κι όλας! Μου έφταιγε...!!!

Τελικά αυτό που δεν είχα καταλάβει είναι πως μόνο ο εαυτός μου μου έφταιγε και πως όσα πράγματα δεν με άφηνα να τα ζήσω ήταν η ζωή μου εν τέλει...(!) ...Και ακόμα όχι ότι ξέρω, μη θαρρείς! Τώρα όμως αυτό που ξέρω είναι πως κάτι δεν πάει καλά με εμένα και τους χειρισμούς μου! Έχω αρχίσει και συνειδητοποιώ λάθη μου, στο βαθμό που μπορώ, και τουλάχιστον αυτό είναι παρήγορο για το μέλλον! Πλέον η επιλογή είναι ΝΑ ΖΗΣΩ!!! Να ζήσω με φώς και αγάπη στη ζωή μου, χωρίς φόβους για το οτιδήποτε λαχταράει η καρδιά! Επιλέγω να αγαπάω τον εαυτό μου, να τον αφουγκράζομαι, να τον επιβραβεύβω, αλλά και να τον μαλώνω κι όλας όταν είναι αναγκαίο... Στο πρακτικό κομμάτι του πράγματος έχω σκαλώσει λίγο, αλλα θα το βρώ...

Φοβοί ανηπέρβλητοι, όπως λές, εμπόδια μεγάλα που το μυαλό, τους δίνει ακόμα μεγαλύτερο όγκο, δεκάδες αδιέξοδα, εκατοντάδες ερωτηματικά μέχρι και σήμερα... Και η απάντηση σε όλα αυτά είναι απλή: ΑΠΛΟΤΗΤΑ. Πως όμως γίνεται αυτό; Πως γίνεται (πάλι πρακτικά) να γκρεμίσεις ότι έχει καταγραφεί στο DNA σου τόσα χρόνια σαν "σωστό", σαν στερεότυπο, σαν εμμονή...; Τί να σου κάνει ο γκασμάς, εδώ θες εξσκαφέα!!!!

Βάσω μου >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d<
:romance-heartbeating: :romance-heartbeating:
Εικόνα

Αγάπη είναι να με αφήνεις να σε αγγίξω,
να με ακούς, ακόμα και όταν δεν μιλάω,
να με βλέπεις, ακόμα και όταν δεν είμαι δίπλα σου...
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Μάνο μου, ναι δεν είναι εύκολο να γκρεμίσεις όλον τον προγραμματισμό, μα είναι απλό...
Αν το σκεφτείς, θα δεις ότι δεν έχεις πια και τίποτα άλλο να χάσεις...

Είναι τόσο περιοριστικός ο προγραμματισμός και εσύ έχεις ήδη αποφασίσει
Μάνος έγραψε:Επιλέγω να είμαι ευτυχισμένος!
Επιλέγω να είμαι ευγνώμων!
Επιλέγω να είμαι ανοιχτός!
Επιλέγω να επιτρέπω
!

αν νιώσεις ότι ο προγραμματισμός σε έκανε να τα χάσεις όλα αυτά, αν το νιώσεις βαθιά μέσα στην Ψυχή σου, τότε είναι απλό...

η βάση δεδομένων αξίζει μόνο σε έναν υπολογιστή, όχι σε έναν άνθρωπο...

>:d< >:d< >:d< >:d< >:d<
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από Μάνος »

η βάση δεδομένων αξίζει μόνο σε έναν υπολογιστή, όχι σε έναν άνθρωπο...
Ναι Βασούλα μου! @};-
Πρέπει να αρχίσω να συνειδητοποιώ κάποια πράγματα και σιγά σιγά να λιώσουν μέσα μου και να αφομοιωθούν με τον εαυτό μου...
...Περιττό να σου πω πως δεν έβγαλα λέξη από τις πρώτες γραμμές του παραπάνω μυνήματος σου... :)) :)) :)) :))
Θέλω κι άλλο χρόνο...
>:d< >:d< >:d<
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Ιωαννάκι

Δημοσίευση από Ιωαννάκι »

Μανο μου, μια ζωη κανουμε χιλιαδες συμβιβασμους γιατι φοβομαστε μη χασουμε τη βολη μας, τα υλικα αγαθα μας, την ηρεμια μας, την αποδοχη...Κ χανουμε ετσι τη Ζωη μας, αλλα δεν το παιρνουμε χαμπαρι...Ειμαστε τοσο βαθεια χωμενοι, που δεν παιρνουμε πρεφα οτι ολα αυτα που ασπαστηκαμε σαν κανονες που πανω τους χτισαμε τη ζωη μας τελικα μας εκαναν δυστυχισμενους...
Οταν φοβασαι μην χασεις κατι αρχιζεις να το περιφρουρεις με καθε τροπο. Και ετσι αρχιζει ενας ελεγχος ατελειωτος στα παντα, προσπαθεις να ελεγξεις κ την ανασα σου...Μεχρι που και αυτη πια γινεται με δυσκολια...
Μου ειπε κατι η Βασουλα πριν λιγες μερες οταν μιλουσαμε για μια κατασταση που μου προκαλουσε φοβο και προσπαθουσα να την ελεγξω με καθε τροπο για να μη συμβει στην πραγματικοτητα, επειδη θα μου εφερνε πονο κι εγω φοβομουν να πονεσω.Μου ειπε λοιπον: "Φοβασαι μην συμβει αυτο και πονεσεις και τελικα ο φοβος σου σε κανει να πονας καθε μερα"... :-o Βλεπεις λοιπον ποσο παραλογα πραγματα μας κανει ο φοβος και ο ελεγχος να πραττουμε? Για μενα αυτη η φραση λειτουργησε πολυ βοηθητικα, ευχομαι κ για σενα... :x
Γιατι τελικα Μανο μου ειναι αυτο που λεει η Βασουλα...Ερχεται μια μερα που συνειδητοποιεις οτι δεν εχεις να χασεις τιποτα αν δοκιμασεις...γιατι τα εχεις χασει ηδη ολα!!!

Θυμάμαι-Πιστεύω-Ζω :romance-heartbeating:
Όσο μακρύτερα ο Θεός, τόσο μακρύτερα πηγαίνω... :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Ellaki

Δημοσίευση από Ellaki »

Πολλές φορές μιλάμε για την θετική αντιμετώπιση της ζωής, αυτό που λέμε εαν βλέπεις το ποτήρι μισογεμάτο ή μισο άδειο.
Τι όφελος όμως θα μπορούσε να αποκομίσει ένας άνθρωπος προσπαθώντας να αλλάξει τον προγραμματισμό του?
Θα ήταν μήπως περισσότερο ευτυχισμένος ή επιτυχημένος?
Η απάντηση είναι μια, όσες φορές και να αλλάξεις τον προγραμματισμό σου, όποια μέθοδο κι αν ακολουθήσεις, θα παραμένεις στην υποκρισία εφόσον δεν βρεις το θάρρος να ομολογήσεις στον εαυτό σου ότι, ναι είμαι και αυτό που απεχθάνομαι.

Όταν καταφέρεις να αντιμετωπίσεις με ειλικρίνεια τον εαυτό σου και να παραδεχτείς <είμαι αγνώμων ρε φίλε, έτσι είμαι>, τότε μόνο είσαι ελεύθερος να επιλέξεις εαν θέλεις να συνεχίσεις να είσαι αγνώμων ή εαν θέλεις να ψάξεις και να βρεις ποιά είναι τα πράγματα που σε ώθησαν να είσαι αγνώμων.
Να γκρεμίσεις τα τείχη που σε εμποδίζουν να εκφράσεις ευγνωμοσύνη και να αφεθείς να νιώσεις από την αρχή.

Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Συνεχίζεται.... @};- @};- @};-

Εικόνα

Δημοσίευση από eirini »

:x :x :x :x :x :x :x
Επιτρέπω...σημαίνει ότι μειώνεις την απόσταση εσένα με ΕΣΕΝΑ!!!
ετοίμασε την καρδιά ένα ναό να έρθει να κατοικήσει ο Θεός.
αν τον αφήσεις μισοτελειωμένο δεν μπορεί να έρθει να κατοικήσει
Άβαταρ μέλους
Ellaki

Δημοσίευση από Ellaki »

Vaso έγραψε:Συνεχίζεται.... @};- @};- @};-
πάω O:-) O:-)
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
AMALIA

Δημοσίευση από AMALIA »

:x :x :x
Άβαταρ μέλους
Θοδωράκος

Δημοσίευση από Θοδωράκος »

Παιδάκια όλα... :cry: :x >:d< >:d< >:d<
Αν το σκεφτείς, θα δεις ότι δεν έχεις πια και τίποτα άλλο να χάσεις...
Από εκεί ξεκίνησε το Ταξίδι μου...
@};- @};- @};-

Πολέμα και Οραματίσου @};-

Ανοίγω την Καρδιά μου στον Θεό. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Βικούλα

Δημοσίευση από Βικούλα »

@};- @};- @};-
""Να είμαστε πάντα εκεί που Θέλει η Ψυχή μας...Αυτό είναι Ελευθερία" Β.Ν.
Πολέμα και οραματίσου! @};-
Άβαταρ μέλους
Μάνος

Δημοσίευση από Μάνος »

Ερχεται μια μερα που συνειδητοποιεις οτι δεν εχεις να χασεις τιποτα αν δοκιμασεις...γιατι τα εχεις χασει ηδη ολα!!!
Όταν καταφέρεις να αντιμετωπίσεις με ειλικρίνεια τον εαυτό σου και να παραδεχτείς <είμαι αγνώμων ρε φίλε, έτσι είμαι>, τότε μόνο είσαι ελεύθερος να επιλέξεις εαν θέλεις να συνεχίσεις να είσαι αγνώμων ή εαν θέλεις να ψάξεις και να βρεις ποιά είναι τα πράγματα που σε ώθησαν να είσαι αγνώμων.
Να γκρεμίσεις τα τείχη που σε εμποδίζουν να εκφράσεις ευγνωμοσύνη και να αφεθείς να νιώσεις από την αρχή.
Ευχαριστώ παιδάκια!!! >:d< >:d< >:d<

...Αλλά πως καταφέρνει ένας άνθρωπος να αντιμετωπίσει με ειλικρίνεια τον εαυτό του και να παραδεχτεί πράγματα;;; ε; ε; ε; :scratch:
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

υπάρχει ο εσωτερικός Δρόμος της Αυτογνωσίας, Μάνο μου... >:d< >:d< >:d< >:d<

Το να γνωρίσεις τον Εαυτό σου, είναι μια όμορφη μα και δύσκολη υπόθεση, γιατί ο άνθρωπος έχει απλουστεύσει την Φύση του και έχει κάνει πολύπλοκη την ζωή του. Αν δεν γνωρίζεις την αληθινή σου Φύση, η Ζωή στέκεται απειλητικά απέναντί από αυτήν την απλουστευμένη μορφή, που έγινε ο εαυτός σου...

Εικόνα

Επιστροφή στο “ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ - ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ”