ΦΟΒΟΙ ΚΑΙ ΦΟΒΙΕΣ

ολιστική θεραπεία
και ο ρόλος της
επίγνωσης σ' αυτήν
Άβαταρ μέλους
eirini

Re: ΦΟΒΟΙ ΚΑΙ ΦΟΒΙΕΣ

Δημοσίευση από eirini »

Η απορία μου προέκυψε από τα συναισθήματα που κυριαρχούν στο κάθε άτομο. Οργή, φόβος, ντροπή. Και επειδή γνωρίζω ότι η ντροπή προέρχεται απο το φόβο, γι αυτό και η ερώτησή μου.
Επιτρέπω...σημαίνει ότι μειώνεις την απόσταση εσένα με ΕΣΕΝΑ!!!
ετοίμασε την καρδιά ένα ναό να έρθει να κατοικήσει ο Θεός.
αν τον αφήσεις μισοτελειωμένο δεν μπορεί να έρθει να κατοικήσει
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

ο φόβος έχει δύο ερμηνείες, όπως και η Αγάπη...Η πρώτη είναι σαν κατάσταση συνείδησης και η δεύτερη σαν απλό συναίσθημα...
Εκεί μάλλον μπερδεύτηκες Ειρηνάκι μου...
Όλα τα μη θετικά συναισθήματα βρίσκονται στην συνείδηση, σαν κατάσταση "φόβος"...
Το συναίσθημα του φόβου είναι κάτι λειτουργικό για την ζωή ενός ανθρώπου, έχει λογική και σεβασμό...Ενώ η κατάσταση συνείδησης του φόβου, δεν έχει πραγματική απειλή...ο άνθρωπος τα φοβάται όλα παράλογα και προσπαθεί να ελέγξει συνεχώς τούτο το παράλογο, χωρίς να τα καταφέρνει ποτέ...

>:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d<
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από Stefanos »

Vaso έγραψε: Όλα τα μη θετικά συναισθήματα βρίσκονται στην συνείδηση, σαν κατάσταση "φόβος"...
Το συναίσθημα του φόβου είναι κάτι λειτουργικό για την ζωή ενός ανθρώπου, έχει λογική και σεβασμό...Ενώ η κατάσταση συνείδησης του φόβου, δεν έχει πραγματική απειλή...ο άνθρωπος τα φοβάται όλα παράλογα και προσπαθεί να ελέγξει συνεχώς τούτο το παράλογο, χωρίς να τα καταφέρνει ποτέ...
Αγάπη μου με τα τηγάνια σου :x :x :x
Όσο πιο μακριά ο Θεός, τόσο μακρύτερα πηγαίνω...
Η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει.
Αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!!!
Άβαταρ μέλους
eirini

Δημοσίευση από eirini »

Μου είναι πάρα πολύ κατανοητό όλο αυτο απλά εγω δε καταλαβαινω τη διαφορα μεταξυ του φοβου και της ντροπής
Όλα τα μη θετικά συναισθήματα βρίσκονται στην συνείδηση, σαν κατάσταση "φόβος"...
αρα εκει βρίσκεται και η ντροπη?
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Η ντροπή Ειρηνούλα είναι συναίσθημα και όπως όλα τα συναισθήματα έχουν την θετική και την αρνητική τους πλευρά...
Η ντροπή σαν θετικό συναίσθημα, μπορεί να σε κάνει να μετανοήσεις για μια συμπεριφορά ή πράξη σου, που σημαίνει θα σε ωθήσει να μετακινηθείς από μια οπτική/θέση/πεποίθηση, που δεν είναι δημιουργική για εσένα και τους άλλους...
Στην αρνητική της πλευρά, σε κάνει να τρέμεις την έκθεση, την επίκριση και το γκρέμισμα της εικόνας σου και θα σε ωθήσει να γίνεις περισσότερο υποκριτική.

Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που δεν ξέρουν τι σημαίνει ντροπή, γιατί δεν μπορούν με τίποτα να καταλάβουν τους μηχανισμούς άμυνας ή επίθεσης, που το "εγώ" τους προβάλλει σαν πρόσχημα, για να μην πάρουν είδηση ποτέ, πόσο ασυνείδητα ζουν...Το κύριο μέλημά τους είναι να περιφρουρήσουν την εικόνα τους. Οπότε, σ' αυτήν την περίπτωση, δεν νιώθουν και ντροπή για όσα κάνουν, λένε και αισθάνονται...Περισσότερο τα βάζουν με τους άλλους που τους αποκαλύπτουν ότι όλα αυτά δεν έχουν συνέπεια...Σκέψεις-συναισθήματα-πράξεις πρέπει να συνδέονται αρμονικά μεταξύ τους και να έχουν κοινό αποτέλεσμα...Αν δεν έχουν, τότε δεν παίρνεις είδηση τα συναισθήματα που σε ωθούν να συμπεριφέρεσαι με κάποιον συγκεκριμένο τρόπο.
Και δεν είναι μόνο η ντροπή, είναι και ο θυμός, η μνησικακία, ο φθόνος που μπορούν να γίνουν χρόνιες καταστάσεις ασθένειας και αποδιοργάνωσης της προσωπικότητάς σου...

>:d< >:d< >:d< >:d<

Εικόνα

Δημοσίευση από Μπεττουλα »

Vaso έγραψε: Στην αρνητική της πλευρά, σε κάνει να τρέμεις την έκθεση, την επίκριση και το γκρέμισμα της εικόνας σου και θα σε ωθήσει να γίνεις περισσότερο υποκριτική.
:)) :)) :)) :)) :))
Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που δεν ξέρουν τι σημαίνει ντροπή, γιατί δεν μπορούν με τίποτα να καταλάβουν τους μηχανισμούς άμυνας ή επίθεσης, που το "εγώ" τους προβάλλει σαν πρόσχημα, για να μην πάρουν είδηση ποτέ, πόσο ασυνείδητα ζουν...Το κύριο μέλημά τους είναι να περιφρουρήσουν την εικόνα τους. Οπότε, σ' αυτήν την περίπτωση, δεν νιώθουν και ντροπή για όσα κάνουν, λένε και αισθάνονται...Περισσότερο τα βάζουν με τους άλλους που τους αποκαλύπτουν ότι όλα αυτά δεν έχουν συνέπεια...Σκέψεις-συναισθήματα-πράξεις πρέπει να συνδέονται αρμονικά μεταξύ τους και να έχουν κοινό αποτέλεσμα...Αν δεν έχουν, τότε δεν παίρνεις είδηση τα συναισθήματα που σε ωθούν να συμπεριφέρεσαι με κάποιον συγκεκριμένο τρόπο.
Και δεν είναι μόνο η ντροπή, είναι και ο θυμός, η μνησικακία, ο φθόνος που μπορούν να γίνουν χρόνιες καταστάσεις ασθένειας και αποδιοργάνωσης της προσωπικότητάς σου...

>:d< >:d< >:d< >:d<
Γκρεμιζω την εικονα μου Εδω και Τωρα για να μπορεσω να δω ποια Αληθινα Ειμαι @};-

:x @};- >:d< >:d< >:d< >:d<
Η εσωτερική σπουδαιότητα του ανθρώπου είναι το Φως που τον ακολουθεί, όπου και να βρίσκεται...Να πολεμάει γι' αυτήν την σπουδαιότητα είναι το ζητούμενο
Άβαταρ μέλους
Βικούλα

Δημοσίευση από Βικούλα »

@};- @};-
""Να είμαστε πάντα εκεί που Θέλει η Ψυχή μας...Αυτό είναι Ελευθερία" Β.Ν.
Πολέμα και οραματίσου! @};-
Άβαταρ μέλους
eirini

Δημοσίευση από eirini »

Όντως... @-)
Νομίζω στη ντροπή βρίσκομαι!!!! Θυμήθηκα κάτι που είχα διαβασει στο φέισμπουκ, νομιζω το είχα βάλει κι εδώ:
Χθες έκατσα και μίλησα με τον εαυτό μου..... Μαλάκα δεν πάει καλά ο τύπος!!!!!!

@};-
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

καλά τι νομίζεις εσύ... :)) :)) :)) :))

τα κορίτσια να ρωτήσεις τι νόμιζαν.. :whistle:

Εικόνα

Δημοσίευση από eirini »

Α ρε Βάσω, τι υπομονή έχεις........
Άβαταρ μέλους
Θοδωράκος

Δημοσίευση από Θοδωράκος »

Χθες έκατσα και μίλησα με τον εαυτό μου..... Μαλάκα δεν πάει καλά ο τύπος!!!!!
:)) :)) :)) :))

Ειρηνουλα >:d< >:d< >:d<
Πολέμα και Οραματίσου @};-

Ανοίγω την Καρδιά μου στον Θεό. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Ellaki

Δημοσίευση από Ellaki »

Χθες έκατσα και μίλησα με τον εαυτό μου..... Μαλάκα δεν πάει καλά ο τύπος!!!!!!
:)) :)) :)) :)) :)) :))
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
elenaki

Δημοσίευση από elenaki »

Ειρηνουλι.. :)) :)) :)) :)) >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d<
"Ευχαριστώ που βρίσκομαι μεσα στην Ανάσα Σου"!
----------------------------
Πολεμα και Οραματισου!
Άβαταρ μέλους
Μπεττουλα

Δημοσίευση από Μπεττουλα »

:)) :)) :)) :)) :)) :))
Η εσωτερική σπουδαιότητα του ανθρώπου είναι το Φως που τον ακολουθεί, όπου και να βρίσκεται...Να πολεμάει γι' αυτήν την σπουδαιότητα είναι το ζητούμενο
Άβαταρ μέλους
Ταρούλα

Δημοσίευση από Ταρούλα »

Ειρηνούλα μου :)) :)) :)) >:d< >:d< >:d<
Η μόνη βεβαιότητα που μπορείς να έχεις στην ζωή σου είναι μόνο μέσα στην Πίστη, πως ό,τι έρθει, πάντα το Πνεύμα θα δρα εντός σου... Η καρδιά φωτίζει τον σκοτεινό δρόμο της ζωής... Β.Ν. :romance-heartbeating:

Επιστροφή στο “ΘΕΡΑΠΕΙΑ”