Vaso έγραψε:αν μπεις στο γαμάτο.gr είναι καλή η ποιότητα έστω και με cam, Έλενίτσα...
Ευχαριστώ Βασούλι μου, την βρήκα
πάρε και το νάνι σου μαζί όμως ε?
Ενώ η αρχή μου άρεσε, η συνέχεια ήταν ώντος για νάνι
Ο ΄Ανθρωπος δεν έχει απλά την νοημοσύνη του λεξικού, αλλά την Σοφία του θεού…Και για να την εκφράσει, χρειάζεται πρωτίστως να αφοσιωθεί σ’ αυτό που Είναι… B.N.
Αν ο Θεός είναι η πρωταρχική Αιτία η Αγάπη θα είναι το αποτέλεσμα
Πατέρα μου/Μητέρα μου, είναι παιδί της Αλήθειας και μόνο αυτή είναι ο δρόμος ο δικός μου προς εσένα
Πολέμα και Οραματίσου
μια πολυ ομορφη animation γαλικη ταινια με αρκετα μηνυματακια καλη διασκεδαση
μια ηρωδα θα σας θυμησει καποια ;)
Πίστη και εμπιστοσύνη στο ότι όλα γεννήθηκαν για εσένα και εσύ γεννήθηκες για όλα, χωρίς να είσαι το κέντρο του Σύμπαντος, αλλά να νιώθεις σαν κέντρο σου το Σύμπαν...
Ο ΄Ανθρωπος δεν έχει απλά την νοημοσύνη του λεξικού, αλλά την Σοφία του θεού…Και για να την εκφράσει, χρειάζεται πρωτίστως να αφοσιωθεί σ’ αυτό που Είναι… B.N.
elenaki έγραψε:Γενικα μου αρεσουν πολυ οι γαλλικες ταινιες..οποιος εχει να προτεινει κατι καλοδεχουμενο!!
Δυο γαλλικές που μ'αρέσουν πολύ (την δεύτερη παίζει να την έχω δει και τρεις φορές...)
Comme Un Chef (The chef) (2012)
Υπόθεση:
Ο Τζάκι είναι λάτρης της υψηλής κουζίνας. Είναι αυτοδίδακτος, πολύ ταλαντούχος αλλά και εξαιρετικά πεισματάρης. Ο διάσημος σεφ Αλεξάντρ Λαγκάρντ (Ζαν Ρενό) είναι σε διαμάχη με τον Στάνισλας Μάτερ, τον νέο διευθυντή του ομίλου που διευθύνει το εστιατόριό του, Cargo Lagarde. Ο Μάτερ δολοπλοκεί προκειμένου να τον κάνει να χάσει ένα αστέρι στον επόμενο Οδηγό Εστιατορίων, ώστε να τον αντικαταστήσει με κάποιον νεότερο και πιο «σύγχρονο» σεφ, ο οποίος ασπάζεται τη χημική και τη μοριακή κουζίνα που αποφέρει πολύ περισσότερα χρήματα. Ο Στάνισλας Μάτερ ξεκινά απολύοντας ένα-ένα τα μέλη της ομάδας του Λαγκάρντ. Το χειρότερο όμως, είναι ότι ο Λαγκάρντ αρχίζει να ξεμένει από ιδέες για το νέο του μενού, το οποίο πολύ σύντομα θα έρθουν να δοκιμάσουν και να αξιολογήσουν οι κριτές του Οδηγού... Ο Αλεξάντρ αναζητά απεγνωσμένα έναν βοηθά που θα τον βοηθήσει να ανταπεξέρθει με τα δύο γεύματα που καλείται καθημερινά να σερβίρει το εστιατόριο. Και τότε, σε μια περίεργη στροφή της τύχης, θα γνωρίσει τον Τζάκι.
Intouchables (Untouchable) (2011
Υπόθεση: (Κωμωδία / Δράμα)
Πρόκειται για την ιστορία ενός εκατομμυριούχου, του Philippe (François Cluzet) που μετά από ένα ατύχημα μένει ανάπηρος και προσλαμβάνει τον Driss (Omar Sy) έναν μαύρο από τα φτωχά προάστια του Παρισιού και πρώην κατάδικο για να τον προσέχει. Μεταξύ των δύο ανδρών που προέρχονται από τόσο διαφορετικά περιβάλλοντα αναπτύσσεται μια σχέση φιλίας. Με τα προβλήματα της περιθωριοποίησης των μαύρων που δεν άλλαξαν παρά τα γεγονότα του 2006 και τις εξεγέρσεις στα προάστια του Παρισιού, η ταινία προσπαθεί να περάσει ένα μήνυμα ελπίδας πως παρά τις διαφορές τους η ανθρώπινη φιλία μπορεί να καταργήσει πολλά σύνορα. Ωστόσο είναι επίσης μια θλιβερή υπενθύμιση των δύο διαφορετικών κόσμων που ζουν στην ίδια χώρα και που η κάθε μια προχωράει με διαφορετική ταχύτητα.
Πίστη και εμπιστοσύνη στο ότι όλα γεννήθηκαν για εσένα και εσύ γεννήθηκες για όλα, χωρίς να είσαι το κέντρο του Σύμπαντος, αλλά να νιώθεις σαν κέντρο σου το Σύμπαν...
Πριν λίγο καιρό είδα αυτη τη ταινία στην τηλεόραση και μου άρεσε πολύ!!
Μετά ανακάλυψα ότι υπάρχει και στην καλωδιακή σε κινούμενα σχέδια ολόκληρη η ιστορία και η εξέλιξη της... και είδα τα περισσότερα!!
"Αβαταρ- ο τελευταίος μαχητής του ανέμου!"
Τέσσερα έθνη, ένα πεπρωμένο.
Ύστερα από έναν εξοντωτικό πόλεμο, το Έθνος της Φωτιάς κατέστρεψε την αρμονική ισορροπία ανάμεσα στα τέσσερα έθνη. Δεν υπάρχουν πια Νομάδες του Ανέμου αλλά και οι Φυλές του Νερού και το Βασίλειο της Γης τείνουν να καταρρεύσουν. Σε τέτοιους καιρούς, ο µόνος που μπορεί να φέρει την ισορροπία στον κόσμο είναι ο Άβαταρ, ο δαμαστής και των τεσσάρων στοιχείων. Αλλά ο Άβαταρ είναι εξαφανισμένος εδώ και εκατό χρόνια. Όταν η Κατάρα και ο Σόκα της Νότιας Φυλής του Νερού σώζουν ένα νεαρό αγόρι που ήταν εγκλωβισμένο στους πάγους, η ζωή τους αλλάζει για πάντα. Το αγόρι είναι ο Άανγκ, ο Άβαταρ και τελευταίος μαχητής του ανέμου. Η Κατάρα και ο Σόκα πρέπει να τον βοηθήσουν να δαμάσει και τα τέσσερα στοιχεία για να μπορέσει ο κόσμος να βρει την αρμονία του. Αλλά σε κάθε τους βήμα συναντούν εμπόδια και κινδύνους. Το Έθνος της Φωτιάς δεν είναι διατεθειμένο να παραδώσει τα όπλα και θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει κυρίαρχο.
Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!