το όραμα μου

Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Η διαδρομή της ουδετερότητας περιλαμβάνει αυτό το πεδίο!!! Και έτσι ανοίγει ο δρόμος προς την ανάληψη, που δεν είναι τίποτα άλλο παρά η συνειδητή μας δράση και σ’ αυτό!! Συνειδητή δράση σ’ αυτό το πεδίο, σημαίνει ότι καμία σκεπτομορφή δεν έχέι δημιουργηθεί από εμάς, και πως καμία σκεπτομορφή άλλου ανθρώπου, δεν μπορεί να αποφορτίσει την ένταση σε εμάς!!!!!!!!!!
Δεν ξέρω αν κατάλαβα καλά. Σκεπτομορφές που δεν δημιουργήθηκαν απο εμάς??? Τι εννοεις?

Να συμπληρώσω οτι ευτυχώς το αστρικό και το αιθερικό σώμα έχουν εξαντληθεί απο καιρό και δεν υπάρχουν ουτε στα σπάνια βιβλία...απ οσο έψαξα.
Τα άλλα δύο υπάρχουν [ νοητικό και αιτιατό].

Πάντως αν και τα δύο που εχω διαβάσει μου αρεσαν [ οτι κατάλαβα...αφου δεν ...'ολα] πολλά απο αυτά τα ενιωσα ως υπερβολές ...μπορεί και να φοβήθηκα ....αλλά μερικά παραείναι και εντελει και αυτές οι σκέψεις του Πάουελ έτσι παρουσιαζόμενες δημιουργούν άλλες σκεπτομορφές...που δεν μας χρειάζονται.
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

ναι, ναι έχεις δίκιο, γι' αυτό είπα με προσοχή!!!

Είναι λίγο φοβιστικό, και εγώ δεν καταλαβαίνω από φόβο πια...αλλά... ας μην τον αγνοούμε...

Ναι αετέ, υπάρχει στιγμη στην πορεια μας που δεν δημιουργούμε πια σκεπτομορφές...Και είναι συγκλονιστική που έχει να κάνει με το "φωτεινό σώμα" ισορρόπησης των πεδιων νοητικού-συναισθηματικού...

΄Ετσι όταν βιώνεις συναισθήματα δεν θα σκέφτεσαι συγχρόνως, γιατί σ' αυτά δεν θα περιέχεται ένταση...

΄Οπως επίσης αυτό σε προστατεύει από την αποφόρτιση της αστρικής ύλης...Δεν εμπλέκεσαι σε συναισθήματικές εντάσεις με τους ανθρώπους στο φυσικο πεδίο.

Αυτό δεν σημαίνει (για να μην παρεξηγηθώ) ότι δεν θυμώνω ή ότι δεν λυπάμαι...΄Ομως η ισορροπία σε φέρνει στο βίωμα αυτών επιφανειακά, ώστε η γαλήνη να είναι στο βαθύτερο επίπεδο. Χωρίς λοιπόν την ένταση του βάθους, δεν παράγεις σκεπτομορφές.
Είναι λίγο συνειδητή εργασία, που χρειάζεται αρκετή εξάσκηση και προπάντων προηγούμενη εργασία με το υποσυνείδητο, καθώς και με το ασυνείδητο!

μμμ...δεν ξέρω αν μπορώ να το μεταφέρω κατανοητά όλο αυτό... :(
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Κατάλαβα Βάσο αν και για μένα , όλο αυτό μπορεί να συμβεί αλλά αχι στο βαθμό που θα ήθελα.
Γίνεται οταν μπορώ να βρίσκω τις αιτιες , οταν αγαπάω κι οταν καταφερνω να δω την συναισθηματική μου κατά σταση γρήγορα και να ελέγξω η να κατευθύνω την σκεψη.[ δεν ξέρω πως αλλιώς να το πω]
Το κείμενο σου ηρθε οντως σε μια καταλληλη στιγμή :D μια και συνέβη το εξής παράδοξο που θα ήθελα να αναφέρω ....

Μια φίλη μοιραστηκε μαζί μου ενα δικό της πρόβλημα που είχε να κάνει με ενα ζήτημα συναισθημάτων και σκεπτομορφών που η ίδια δέχθηκε οτι ενδυνάμωνε χωρίς να μπορεί να ελέγξει με κανένα τρόπο.
Ειχε δεχθεί μαι μορφή ψυχικού εκβιασμού [ κατα την γνώμη μου] στον οποίο δεν εχει ακόμη καταφέρει να αντισταθεί επειδή είναι ταυτισμένη και εξαρτημενη απο το ατομο που το προκάλεσε.
Να προσθέσω οτι η φίλη γνωρίζει με ακρίβεια τι γίνεται και εχει μια εξαιρετική διανοια.Το ζητημα είναι οτι όλο αυτό ''μεταφέρθηκε'' σ' εμένα επειδή την συμπαθω πάρα πολύ και με απασχόλησε έντονα σαν να ήταν δικο μου...
Τωρα εχει αρχίσει να φθίνει πια μια και την αισθάνομαι καλύτερα [ πραγμα που επιβεβαίωσα] και πιστεύω οτι θα βγεί απο εκει χωρίς να υποφέρει πολύ.

Η ερωτηση που με απασχολεί ειναι....
Τι ήταν αυτό που μεταφέρθηκε?
Που εκανα εγω το λάθος και τελικά δυνάμωσα την σκέψη αντί να την χαλαρώσω?
Πιστεύεις στην έννοια της υποβολής ?

Εχω κάποιες ιδεες αλλά θέλω να μπορέσω να την βοηθήσω και αυτη και να μην εμπλέκομαι εγω επειδή έτσι χάνουμε ενέργεια και οι δύο..

Να προσθέσω οτι ''δουλεύουμε'' και μαζί ....[ οπως γίνεται ας πούμε αυτό που ονομάζετε εδω αποστολή ενέργειας, μόνο που εκέι επηρεάζει ο ένας τον αλλον ανάλογα του τι νιώθει και τι θέλει να ''δωσει'']

Αυτά!!! :oops:
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Εχω κάποιες ιδεες αλλά θέλω να μπορέσω να την βοηθήσω και αυτη και να μην εμπλέκομαι εγω επειδή έτσι χάνουμε ενέργεια και οι δύο..
Αετέ, η φίλη σου πέρασε ένα στάδιο ψυχικής επίθεσης, από σκεπτομορφές που η ίδια είχε δημιουργήσει. Αυτό την αποδυνάμωσε, ώστε να είναι επηρρεπής και στις σκεπτομορφές του άλλου ατόμου, που από ότι καταλαβαίνω είχε και την δύναμη να τις κατευθύνει στον στόχο του...

Το έχω ξαναζήσει πολλές φορές, "δάσκαλοι" να το δημιουργούν σε "μαθητές" τους και να τους χειρίζονται με μεγάλη ευκολία.

Δύστυχώς, η γνώση δεν είναι μόνο για τους αγνούς και αυτούς που εργάζονται με το φως... Μπορεί να λέω ότι τα πνευματικά πεδία δεν περιέχουν κακό και το εννοώ, αλλά όταν η γνώση φτάνει στα υψηλά επίπεδα, τότε κάποιος άνθρωπος μπορεί μέσω της δύναμης να κάνει και κακό, εδώ στον φυσικό κόσμο, εντάσσοντας μέσα στην εργασία του με τους ανθρώπους και την επιρροή, όχι σαν έμπνευση για να τους βοηθήσει, αλλά για να τους κατευθύνει σε όχι θεϊκές αξίες.

Υπάρχει ένα ιδιαίτερο κέντρο στους ανθρώπους, που δεν το γνωρίζουν και δεν είναι ανεπτυγμένο, που από εκεί πηγάζει η ενσυναίσθηση...
Είναι μια ιδιότητα (περισσότερο θεϊκή θα έλεγα) που σε βάζει στην κατάσταση να βιώνεις τα συναισθήματα του άλλου σαν δικά σου, αλλά να μην γίνονται δικά σου.
Είναι μια εσωτερική αφυπνιστική διαδικασία, με την οποία μπορείς να βοηθήσεις τον άλλον να βγει από μία κατάσταση, γιατί ενώ ξέρεις ακριβώς πως νιώθει (συμπεριλαμβανομένου και του κρυφού συναισθήματος που υπάρχει σε μία κατάσταση), επειδή δεν εγκλωβίζεσαι εσύ σ' αυτό, μπορεις να τον οδηγήσεις με επιτυχία στο να βγει από εκεί.
Η ενσυναίσθηση σε κανει να μπορείς να μην δίνεις ανούσιες συμβουλές, που εκείνη την στιγμη που ο άλλος υποφέρει, θα τον αποπροσανατόλιζαν. ΄Εχω παρατηρήσει ότι συνήθως οι άνθρωποι που συμμετέχουν σε τέτοιες καταστάσεις με αγαπημένους ανθρώπους, και επειδή ακριβώς ταυτίζονται με το συναίσθημά τους, δίνουν τις συμβουλές τους με την λογική...Μπαίνουν στην κατάσταση του άλλου, σαν να είναι δικιά τους και φορτίζονται από αυτήν, και μετά δυστυχώς δεν μπορούν να βγουν άμεσα, με αποτέλεσμα να αισθάνται και οι ίδιοι χάλια...

Δηλαδή, αν κάποιος εμπλέκεται σε συναισθηματική φόρτιση με κάποιον σύντροφο και είναι δυστυχισμένος, εμείς, αναγνωρίζοντας τα λάθη αυτού του συντρόφου, και θέλοντας να βοηθήσουμε τον άλλον να βγει, του επαναλαμβάνουμε την αναξιότητά του, τα λάθη του κλπ. κλπ., που πίστεψέ με, καθόλου δεν βοηθάνε...

Το ζητούμενο είναι, να ψάξει ο ίδιος την συναισθηματική του ανασφάλεια και την μοναξιά που του προκαλεί φόβο στην συγκεκριμένη κατάσταση. Και το να είσαι εκεί, για κάποιον, να του κρατάς το χέρι, είναι η μεγαλύτερη βοήθεια που μπορείς να του προσφέρεις, αντί να του εξηγείς με την λογική, τι έκανε λάθος!

Αετέ, η ενσυναίσθηση, άνήκει στις εσωτερικές αισθήσεις και αναπτύσσεται τελευταία. Είναι όμως και η πιο σημαντική, όταν εργάζεσαι με ανθρώπους και χρειάζονται βοήθεια, στήριξη, κλπ.
Γιατί είσαι σε θέση να τους δώσεις με μια λέξη, αυτό ακριβώς που χρειάζονται για να προχωρήσουν. Το οποίο δεν είναι απαραίτήτα συμβουλή, με αξίες δυαδισμού...

Την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να βοηθήσεις την φίλη σου, μπες στο φωτεινότερο κουκούλι που θα μπορέσεις να φτιάξεις.
Γιατί αλλιώς κι εσύ ακόμα θα πάρεις από την δική της "εκφόρτιση"...

Μια οντότητα που για σένα λειτουργεί προστατευτικά, βοηθά πολύ σε τέτοιες περιπτώσεις! ΄Οποια κι αν είναι... :wink:

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Danielli »

Αυτό εννοούσα εχθες λέγοντας ’’’εμμονές σε πρόσωπα και καταστάσεις...’’’
Κάποτε μάλλιαζε η γλώσσα μου ’’για να βοηθήσω’’ κάποιον άλλον με εμμονή και επιμονή!!
Οταν βιώνεις το άδικο του άλλου , και προσωποποιείς την κατάσταση την οποία βιώνει, σου δίνει ένα νόημα.Το κάνεις για σένα...
Χρειάζεται η ζωή σου να βρεί νόημα μέσα από την εμπιστοσύνη και την Αγάπη, να διαχωρίζεις τον Εαυτό σου από τον σταυρό του καθενός, και να ’’βλέπεις΄’’ πίσω από το Σταυρό του το μάθημα που χρειάζεται να βιώσει, για το Ανώτερο καλό του!!! :wink:
Ξέρεις ότι όλα γίνονται για το Ανώτερο καλό, οπότε δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας... :lol:

Μιά κινέζικη παροιμία λέει:
’’Μην ανησυχείς για αυτά που διορθώνονται, και για αυτά που δεν διορθώνονται’’. :lol:
Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Αχ Ντάννυ μου τι είπες τώρα...

Το να νιώθεις τον "σταυρό" του καθενός σαν μάθημα εξέλιξης του, χρειάζεται τόσο μεγάλη ισορροπία, για να μην μπεις στον πειρασμό να τον σηκώσεις εσύ...

Και όταν οι άνθρωποι δεν έχουν την αντίληψη του "σταυρού" τους σε κρίνουν φριχτά που δεν "φιλοτιμείσαι" να τον σηκώσεις έστω για λίγο...!!!

΄Εχω βρεθεί σ' αυτήν την δυσάρεστη θέση, την οποία θεωρώ ευλογημένη...
Γιατί μου έφερνε την επίγνωση, να πονάω για κάθε δικό μου "δύσβατο" μονοπάτι, μόνη μου...
Γιατί μην νομίζεις...μπορεί να έμπαινα κι εγώ στον πειρασμό, σ' αυτήν την στιγμή, να θέλω να τον ακουμπήσω...

Είναι πολλές φορές τραγικό, να νιώθεις τον σταυρό του άλλου, πριν ο άλλος μπει καν στην διαδικασία να τον "σηκώσει"... και αν τον αγαπάς πολύ, τότε είναι δύο φορές πιο τραγικο και επίπονο, να μην του το πεις...

Δύσκολη αυτή η όψη της ζωής και η ευλογία της τόσο σημαντική για την πορεία μας! :(
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Vasoula την 02 Μάιος 2008 12:52 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Εικόνα

Κατ αρχή θέλω να πω οτι είμαι πολύ συγκινημένη με όσα εγραψες επειδή τα έγραψες.
Ανάμεσα σε όλα τα άλλα, επιβεβαίωσες την διαίσθηση μου σχετικά με εσενα και πολλά άλλα.
Βρισκόμουν σε πολύ δύσκολη θέση επειδή αντιλαμβανόμουν οτι οι πιθανότητες να την βλάψω με την αγάπη μου [ και την κρυμμένη επιθυμία μου να είμαι αποδεκτή απο εκείνη] ήταν πολύ περισσότερες παρα να την βοηθήσω.
Προσπαθούσα να διαλογιστώ θέτοντας την ερώτηση τι να κάνω ως προς εκείνη...αλλά τίποτα.
Μεχρι που τα κατάφερα , οταν η ερώτηση εγινε << τι να κάνω εγω>>...και αγαπημένη Βάσο η απάντηση ήταν ακριβώς αυτή που είπες

<<Και το να είσαι εκεί, για κάποιον, να του κρατάς το χέρι, είναι η μεγαλύτερη βοήθεια που μπορείς να του προσφέρεις>>

Μετα αυτόματα , εντυσα όλη την εικόνα με τον δικό μου φωτεινό άγγελο και ''φυγαμε''....

--------------------------------

Γνωρίζω οτι δέχθηκε ψυχική επίθεση επειδή ξέρω τα συμπτώματα και ισως και γι αυτό με άγγιξε τόσο πολύ.
Και όντως αυτή που εμπλέκεται είναι η ''δασκάλα της''....
Είναι πολύ λυπηρό να αισθάνεται κανείς αυτή την απογοητεύση και την απόρριψη απο κάτι που είχε ανεβάσει σε βάθρο...
Ομως νομίζω οτι το μάθημα που έπρεπε να δει και να δω κλπ είναι οτι εμεις πρέπει να φωτίζουμε τον εαυτό μας ..μόνοι μας ...με αγάπη και συμπόνια ...χωρίς να περιμένουμε...

Φιλάκια πολλά πολλά απο ενα αετό που σήμερα εχει τα φτερά του σε πλήρη έκπτυξη ευχαριστώντας το σύμπαν και εσας εδω...
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

:cry: :cry: :cry:

εγώ πόσο να σ' ευχαριστήσω αετέ?

που απλά είσαι εδώ....

Εικόνα

:sunny: :colors:

Οχι μόνο λυπημένες φατσούλες...

:lol:

Καλημέρα
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Οχι μόνο λυπημένες φατσούλες...

όχι όχι, δεν είναι λυπημένες...συγκινημένες είναι! :)

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

To όραμα μου…
Ετσι λέγεται το τόπικ…και το άνοιξα πλήρως συνειδητά, γνωρίζοντας τι μπορώ να μοιραστώ εδώ μαζί σας.

Πολλοί άνθρωποι με «πλησίασαν», αναγνωρίζοντας την λάμψη της αλήθειας μου, το φως της ψυχής μου, το πνεύμα μου και μια Βάσω που δεν θέλει παρά να αγαπάει…

Αυτή η διαδρομή είναι επίπονη, η διαδρομή της αγάπης πρόδωσε και τον Ιησού και τις δικές του αξίες, ακόμα και από τους πολύ ιδιαίτερους ανθρώπους του, αυτούς που θεωρούσε «σημαντικούς»…
Δεν ήταν θεός, αλήθεια σας λέγω…
΄Ηταν άνθρωπος με αισθήματα και γνώση που βίωσε σε κάθε παραβολή του, πριν την φτάσει στον κόσμο!

Οι ζωές μας παραλληλίστηκαν πολλές φορές. Μέσα από αυτές κατανόησα πρότυπα και την δυστυχία του ένστικτου που σε οδηγεί σε λανθασμένες εντυπώσεις της ανθρώπινης φύσης. Βίωσα την αλήθεια την «ανθρώπινης» ψυχής που προσπαθεί να ανέλθει στο πνεύμα της και να το αφήσει να εκδηλωθεί μέσα από την λάμψη της.
Βίωσα τον διχασμό της μεταξύ ύλης και πνεύματος, μέχρι να μπορέσει να τραβήξει το ένα πάνω και το άλλο κάτω και να τα ενώσει στο φως!
Βίωσα την αγάπη χωρίς όρους και περιορισμούς, από έναν «φίλο», που έζησε μαζί μου την έμπνευση και τον έρωτα για οτιδήποτε λέγεται ζωή…
Και τώρα ζούμε μαζί την ζωή με όλες τις λεπτομέρειες, όμορφες και άσχημες, που είναι οι ίδιες όψεις της, από την άλλη ιδωμένες, μαζί με το φως πλασμένες, γίνονται όλα θεός!

Πριν λίγο καιρό, οι παλάμες μου ξαφνικά απόκτησαν εκδορές, χωρίς κανέναν λόγο…
Πολλοί λίγοι τις είδαν…Νομίζω 4 άνθρωποι μόνο….
Είχα καταλάβει τι θα μου συμβεί, τι συμβαίνει γενικά, όταν η ψυχή ενώνεται με το πνεύμα…όταν οι ψυχές όλων μας ενώνονται στην συμπαντική συνειδητότητα.

Η προετοιμασία μάλλον δεν ήταν αρκετή…Ανακατατάξεις και θλίψη!
Και βίωσα απόλυτα την αλήθεια μιας «μύησης»…

Η γαλήνη είναι ο κόσμος της ψυχής μου, το φως η αυτοπραγμάτωσή της!
Και αυτό σας στέλνω μέσα από αυτό το μήνυμα…
Η φυσική ζωή μας είναι ακροβασία στην κόψη του ξυραφιού…
Μόνο που αυτό το ξυράφι έχει δύο λεπίδες και εμείς ακροβατούμε μόνο στην μία, γιατί δεν γνωρίζουμε ότι και η άλλη είναι το ίδιο κοφτερή…
Και έτσι ψάχνουμε για χίμαιρες…
Κοιτάμε την μία πλευρά και ονειρευόμαστε την άλλη
Χαιρόμαστε για την μία πλευρά και αποφεύγουμε την άλλη
Ματώνουμε από την μία πλευρά και αναζητάμε την άλλη…

Μέχρι να αντιληφθούμε αυτήν την αλήθεια, και να «πετάξουμε» το ξυράφι…
Και να ενώσουμε τις δύο πλευρές, σε μία ολική πραγματικότητα που χρειάζεται η φυσική ζωή να βιωθεί με αλήθεια και μόνο!

Σήμερα είμαι το ίδιο φως, που ήμουν και εχτές…Σήμερα είστε το ίδιο φως που ήσασταν και εχτές! Η διαφορά είναι ότι εμείς σήμερα το ξέρουμε πια!

ένιωσα την ανάγκη να το μοιραστώ μαζί σας...μην με παρεξηγήσετε!
΄Ετσι χωρίς λόγο...

Εικόνα

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

......................................................
Eγώ είμαι εσύ και Εσύ είμαι Εγω!

"Αφίεσθε Ημών"
Επισκέπτης

<<Μια σιωπη φωτoγραφιζω
σoυ τη δειxvω
και μoυ λες
"εxει παρει φως, δεv βλεπεις,
τηv αληθεια για τo xθες;"
voμιζα πως ηταv τυψεις,
αγγιγμα στov oυραvo
"τoση ειvαι" ψυθιριζεις,
"πoυ δεv εxει τελειωμo">>

Κλεμμένο είναι αλλά ....θέλω να στο αφιερώσω...
Οταν η αγάπη μεταστοιχειώνει την θλίψη....

Κάλό απόγευμα.
Το χαμόγελο είναι διαταγή και ας με πείτε σατράπη.. :lol:
Άβαταρ μέλους
Ellaki

Δημοσίευση από Ellaki »

Θα ήθελα να σου στείλω μια καρδούλα
Δεν ξέρω όμως να βάζω εικόνες

....... θα την στείλω με τον άγγελο
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

ω σας ευχαριστώ
για τις λέξεις που είναι σιωπή
και για την καρδούλα που είναι λόγος!

ευχαριστώ από την καρδιά μου! :cry:

Εικόνα

Επιστροφή στο “ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ”