Σσσσςςς.......... Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες!

Άβαταρ μέλους
Sofoula
Δημοσιεύσεις: 8248
Εγγραφή: 09 Φεβ 2010 12:08 pm
Τοποθεσία: Quinto sol

Re: Σσσσςςς.......... Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλλην

Δημοσίευση από Sofoula »

Και από που να το πάρεις?

Από τους νόμους που έχουν γίνει χωρίς καμία δικαιοσύνη?
Από εκείνους που λένε "δεν είμαι ρατσιστής, αλλά οι ξένοι πρέπει να φύγουν"?
Από την επιστήμη που έχει χάσει την ηθική της και πουλάει ασθένειες και θεραπείες για το κέρδος?
Από τους πολιτικούς, που δεν έχουν ίχνος ιδεολογίας και είναι σκέτοι επιχειρηματίες?
Από τους δασκάλους, που εκπαιδεύουν λύκους και πρόβατα και όχι ανθρώπους?
Από τα παιδιά, που νιώθουν πως γερνάνε πριν καν γίνουν ενήλικες?
Από την θρησκεία, που ταΐζει το ασυνείδητο με φόβους?
Από τις αισθήσεις μας, που μας ξεγελάνε?


Όπως λέει και μια αγαπημένη ψυχή
"Ανθρώπινη Ανθρωπότητα - μόνο η Αγάπη θα μας σώσει" :x
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night...

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Danielli
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 23311
Εγγραφή: 31 Οκτ 2007 4:53 pm
Τοποθεσία: Κέρκυρα

Re: Σσσσςςς.......... Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλλην

Δημοσίευση από Danielli »

evi έγραψε:Oυφ ρε Ντάννυ... :?
Αυτό είναι το χειρότερο... Να βλέπεις ανθρώπους χωρίς κρίση, να τρώνε τις σάρκες τους και να ζητάνε άλλον έναν σωτήρα . Και οι σωτήρες αν παρατηρήσετε γίνονται όλο και χειρότεροι, όλο και πιο χυδαίοι, όλο και πιο άσχημοι.

Ας είναι...

Με τον "παστιτσιο " τουλάχιστον δεν είχαν τις αναμενόμενες εξελίξεις!!! :-D

Μετά τον Γέροντα Παστίτσιο, τι;

Μετά την... κοίμηση του Παστίτσιου στις 21 Σεπτεμβρίου, το Facebook πλημμύρισε από γκρουπ αφιερωμένα σε φανταστικούς Γέροντες, που είχαν ως σκοπό φυσικά να σατιρίσουν ή αποδοκιμάσουν την πρωτοφανή απόφαση των ελληνικών αρχών να συλλάβουν τον ιδρυτή της σελίδας "Γέροντας Παστίτσιος" και να την κατεβάσουν οριστικά από το δημοφιλές δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης.

Ελάχιστα εμπνευσμένα στις περισσότερες περιπτώσεις, μοστράροντας φρικτά (κάτι που τα κάνει πιο αστεία, φυσικά) αποτελέσματα δουλειάς στο Photoshop ως profile και timeline pics, προσπάθησαν να διακωμωδήσουν την κατάσταση, συγκεντρώνοντας συνήθως ένα πολύ μικρό αριθμό likes. Συγκεντρώσαμε κάποια από αυτά...

http://news.gr.msn.com/world/%ce%bc%ce% ... 84%ce%b9-1" onclick="window.open(this.href);return false;
Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!
Άβαταρ μέλους
Evoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 21883
Εγγραφή: 12 Φεβ 2008 12:36 am

Re: Σσσσςςς.......... Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλλην

Δημοσίευση από Evoula »

Η σελίδα κατά την γνώμη μου, ήταν χυδαία. Δεν είχε ούτε καν την απαιτούμενη αισθητική, καλλιέργεια και σεβασμό που είναι απαραίτητα στην σάτυρα. Διότι είναι εύκολο να διολισθήσεις σε αυτό που ο ίδιος καταδικάζεις. Παρόλα αυτά όμως... η αντίδραση ήταν αντιδημοκρατική και μάλιστα όταν οι κατήγοροι είναι αυτοί που κάνουν ακριβώς το ίδιο, σε ανθρώπους που έχουν αντίθετα πιστεύω ή θρησκευτικό δόγμα.

Αλλά όταν έχουν χαθεί οι πνευματικοί άνθρωποι και οι αξίες που θα μπορούσαν τώρα να χρησιμέψουν ως αντίβαρο, θα γεμίσουμε με παστίτσιους και τρελλαμένους που τους κυνηγάνε...
"Ο Ειρηνικός πολεμιστής δεν πολεμάει το κακό αλλά αυξάνει μέσα του το καλό"


https://www.youtube.com/watch?v=SgbdTeIYV5Y"
Άβαταρ μέλους
Sofoula
Δημοσιεύσεις: 8248
Εγγραφή: 09 Φεβ 2010 12:08 pm
Τοποθεσία: Quinto sol

Re: Σσσσςςς.......... Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλλην

Δημοσίευση από Sofoula »

evi έγραψε:Η σελίδα κατά την γνώμη μου, ήταν χυδαία. Δεν είχε ούτε καν την απαιτούμενη αισθητική, καλλιέργεια και σεβασμό που είναι απαραίτητα στην σάτυρα. Διότι είναι εύκολο να διολισθήσεις σε αυτό που ο ίδιος καταδικάζεις.
Η σελίδα ήταν φτιαγμένη από και προς τα τρολς του Internet. Εκεί το χιούμορ είναι πολύ πιο κάφρικο, αλλά είναι αυτό: χιούμορ.

Κατά την γνώμη μου, όταν έχει δικαίωμα ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ να βγαίνει ανοιχτά και να ρίχνει εξάψαλμο στο στοματικό σεξ (βλ http://news247.gr/eidiseis/koinonia/eks ... 47363.html" onclick="window.open(this.href);return false;) και να τον παίρνουν στα σοβαρά, άλλο τόσο έχω και εγώ να τολλάρω ασύστολα. Και να έχω και την απαίτηση να μην φάω μήνυση.

Σε μένα, το χιούμορ της σελίδας, άρεσε. Όπως και είχα κλάψει από τα γέλια με αυτό το βίντεο [ http://www.youtube.com/watch?v=dZROLX1rnNE" onclick="window.open(this.href);return false; ]

Κάφρικο, το ξέρω, αλλά για μένα είναι αστείο. :-D :-D :-D
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night...

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 89544
Εγγραφή: 24 Απρ 2007 11:47 am
Τοποθεσία: Σείριος

Re: Σσσσςςς.......... Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλλην

Δημοσίευση από Vasoula »

να ο Παστίτσιος! Σωστότατος!!

H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
____________________________________________
Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
Evoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 21883
Εγγραφή: 12 Φεβ 2008 12:36 am

Re: Σσσσςςς.......... Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλλην

Δημοσίευση από Evoula »

Το θέμα Σοφία, δεν είναι η αισθητική αλλά κατά την γνώμη μου, η υποκρισία, η βία, ο τραμπουκισμός και το έλλειμα δημοκρατίας. Αλλοίμονο αν επειδή κάποιοι προσβάλλονται από τις θέσεις κάποιου ή από την αισθητική του, να είχαν το δικαίωμα να εισβάλλουν στον χώρο του και να τον συλλαμβάνουν.
Αυτά γίνονται μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα.

Τα υπόλοιπα είναι καθαρά υποκειμενικά θέματα.
"Ο Ειρηνικός πολεμιστής δεν πολεμάει το κακό αλλά αυξάνει μέσα του το καλό"


https://www.youtube.com/watch?v=SgbdTeIYV5Y"
Άβαταρ μέλους
Sofoula
Δημοσιεύσεις: 8248
Εγγραφή: 09 Φεβ 2010 12:08 pm
Τοποθεσία: Quinto sol

Re: Σσσσςςς.......... Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλλην

Δημοσίευση από Sofoula »

η υποκρισία, η βία, ο τραμπουκισμός και το έλλειμα δημοκρατίας.
Ευάκι μου, ακόμα και αυτά είναι υποκειμενικά. Εγώ δεν μπορώ να βρω, ας πούμε, τραμπουκισμό στο τρολάρισμα, ούτε και βία. Η υποκρισία είναι απαραίτητη, όσο για το έλλειμμα της δημοκρατίας, ίσα ίσα, σαν κίνηση μου φάνηκε εξαιρετικά δημοκρατικό, για τα σύγχρονα δεδομένα.

Συμφωνώ στο ότι οι μεν μπορούν να γίνουν ίδιοι με τους δε. Απλά όχι για την σελίδα. Ο παπάρας άθεος που θα κάνει διάλογο με τον εξίσου παπάρα χριστιανό, για να επιβεβαιώσουν και οι δύο το "σωστό" τους, σίγουρα είναι το ίδιο.

Όμως άλλο αυτό. Προσωπικά στην σελίδα (δεν είχα δει την αυθεντική, μόνο του facebook) δεν βρήκα κάτι που να περιγράφει τα παραπάνω.

Γιατί, να το πω και αλλιώς:
Έστω ότι κάποιος αρχίζει και κοροϊδεύει τον Τόλκιν. Αυτόν που έγραψε τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών ντε. Εγώ προσωπικά τον λατρεύω. Ούτε καν αυτό. Του χρωστάω την φαντασία μου, γιατί όταν οι καταστάσεις με πίεζαν να γίνω "ώριμη", τα βιβλία του με κράτησαν "παιδί". Για μένα είναι σεβαστό και θαυμαστό πρόσωπο.

Αλλά, αν σε κάποια φάση αρχίζει και γίνεται σάλος στο όνομά του, πουλάνε βιβλία άσχετα με το δικό του αντικείμενο γραφής (για προσωπικό κέρδος), λένε ότι έκανε αυτό και εκείνο (για σκοπιμότητες) υπεραναλύουν από συγκεκριμένες σκοπιές τις ιστορίες του (ξανά για σκοπιμότητες) κτλ κτλ και τον πάρει ένας και του βάλει ένα παστίτσιο στην φάτσα και τον ανεβάσει στο facebook και αρχίζει να κράζει... Ε, εγώ προσωπικά θα γελάσω :-D
Ακόμα και αν κράζει και πράγματα που είπε ο ίδιος ο Τόλκιν (γιατί ντάξει, σίγουρα θα έχει πει και διάφορες ακυρωσύνες-ή έστω, κάποια από αυτά που έχει πει, θα είναι για κάποιους βλακείες) ε, πάλι κατά πάσα πιθανότητα θα γελάσω.

Αν τα περιεχόμενα τα βρω χυδαία, χωρίς την απαιτούμενη αισθητική, καλλιέργεια και σεβασμό που είναι απαραίτητα στην σάτυρα, δεν θα το πάρω και προσωπικά.
Απλά θα ρίξω ένα facepalm Εικόνα και τέλος.

Όμως το να το κατηγορήσω για έλλειμα δημοκρατίας (ανάμεσα στα άλλα), είναι αρκετά βαρύ. Γνώμη μου πάντα, ναι? ^_^
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night...

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Evoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 21883
Εγγραφή: 12 Φεβ 2008 12:36 am

Re: Σσσσςςς.......... Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλλην

Δημοσίευση από Evoula »

Σοφάκι μάλλον δεν κατάλαβες τί έγραψα... ίσως να είναι και δικό μου λάθος, όπως το έγραψα. Το έλλειμα δημοκρατίας δεν αναφερόταν στην σελίδα και στον άνθρωπο που έκανε σάτυρα αλλά σε αυτούς που τους έπιασε ο πόνος και μπούκαραν στο σπίτι του και τον συνέλαβαν.

Αναφερόμουν στην παράνομη (πιθανότατα) ενέργεια της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος.
Επίσης στην υποκρισία πίσω από τις καταγγελίας της Χ.Α. Μιας οργάνωσης που είναι τόσο ευαίσθητη για την "βλασφημία" κατά του γέροντα Παϊσιου αλλά ο σεβασμός τους τελειώνει όταν αρχίζουν τα δικαιώματα άλλων δογμάτων ή λαών.

Έχει γράψει ένα εξαιρετικό άρθρο ο Βαξεβάνης γι' αυτό το θέμα και θα το ανεβάσω. Εγώ ανέκαθεν ήμουν υπέρ της ελεύθερης διακίνησης ιδεών, υπέρ της σάτυρας και υπέρ της ελευθερίας του λόγου και δεν έχει αλλάξει σε τίποτε αυτό.
"Ο Ειρηνικός πολεμιστής δεν πολεμάει το κακό αλλά αυξάνει μέσα του το καλό"


https://www.youtube.com/watch?v=SgbdTeIYV5Y"
Άβαταρ μέλους
Evoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 21883
Εγγραφή: 12 Φεβ 2008 12:36 am

Re: Σσσσςςς.......... Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλλην

Δημοσίευση από Evoula »

Ο Άγιος Παστίτσιος βοήθειά μας

Υπάρχουν τριών ειδών θρησκευόμενοι. Αυτοί οι οποίοι μέσα από τη θρησκεία προσπαθούν να απαντήσουν στο μεταφυσικό ερώτημα για το τι είναι ο άνθρωπος και πώς ήρθε στον κόσμο. Αυτοί οι οποίοι φοβούνται να αναλαμβάνουν την ευθύνη των πράξεών τους και θέλουν έναν Θεό να παίρνει την ευθύνη και ενίοτε να τιμωρεί. Η τρίτη κατηγορία είναι οι απατεώνες. Είναι δύσκολο ανάμεσα στα δισεκατομμύρια των πιστών και τους χιλιάδες των Θεών (όλοι πραγματικοί σύμφωνα με τους πιστούς τους) να ανακαλύψεις ποιος ανήκει σε ποια κατηγορία.

Η πίστη εμπεριέχει τέτοια σχετικότητα, αλλά κυρίως μη λογική, που η υπεράσπισή της σε ένα κοινωνικό πεδίο και όχι προσωπικό, μπορεί να φέρει συγκρούσεις και την ίδια την αναίρεσή της. Όπως και να το κάνουμε, οι άνθρωποι δεν πρέπει να σφάζονται γιατί ο δικός τους Θεός είναι ο καλύτερος. Αν υπάρχει Θεός, δεν νομίζω πως χρειάζεται τέτοια βοήθεια.

Για τους χριστιανούς αυτής της χώρας, θεωρείται γελοίος ο Παράδεισος με μέλια και πιλάφια που υπόσχεται ο Μωάμεθ. Αλλά δεν είναι καθόλου γελοίο, πως μια Παρθένος μύρισε τον κρίνο, έφερε στον κόσμο τον Θεό και παρέμεινε Παρθένος αφού γέννησε ακόμη 5 παιδιά.

Πρέπει λοιπόν να αποφασίσουμε, αν η πίστη θα είναι ένα προσωπικό καταφύγιο ή η κόκα του λαού που λέει και ο Ουμπέρτο Έκο. Ένα τρόπος δηλαδή να αφηνιάζουμε και να αλληλοσπαρασσόμαστε.

Τα Δυτικά κράτη αιώνες πριν, έχουν λήξει αυτό το θέμα. Στα δικαστήρια της Ολλανδίας ή στα νοσοκομεία της Γερμανίας, δεν θα δεις θρησκευτικές εικόνες. Επίσης οι πολίτες δεν πληρώνουν την διάδοση της θρησκευτικής πίστης που είναι δουλειά των Εκκλησιών. Οι ιερείς δεν καθορίζουν τι θα γράφουν τα βιβλία του σχολείου. Εν ολίγοις το κράτος δεν είναι ο μάνατζερ της θρησκευτικής πίστης.

Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας, από τη μία παίρνει μέτρα που εξοντώνουν το λαό του (ναι αυτούς τους χριστιανούς) και από την άλλη σαν να εκφράζει την μέγιστη πολιτική αλήθεια θεωρεί βέβαιο πως θα σωθούμε “με τη βοήθεια της Παναγίας”. Ο Αντώνης Σαμαράς έχει ISO, πιστοποίηση της Παναγίας, δεν χωράει καμία αμφιβολία. Εξωραΐζει μια καταστροφική πολιτική ψάλλοντας «τη Υπερμάχω» . Δεν γνωρίζω σε ποια κατηγορία πιστών κατατάσσει τον εαυτό του, αλλά εμένα μου θυμίζει την τρίτη κατηγορία.

Αυτό το κράτος λοιπόν, που δεν κατάφερε ακόμη να αποδώσει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού στον Θεό, συνέλαβε έναν 27χρονο γιατί ήταν βλάσφημος απέναντι στη θρησκεία. Γιατί ειρωνευόταν τον Γέροντα Παίσιο. Ας αφήσουμε το γεγονός πως ο Παίσιος ούτε Άγιος είναι, ούτε τέτοια απόφαση έχει βγάλει η Εκκλησία. Είναι ένας από τους πολλούς εσχατολόγους που ο τρόμος των λόγων τους, κατάφερε να φοβίσει αρκετά ώστε να τους αντιμετωπίζουν με δέος. Τέτοια παραδείγματα υπάρχουν πολλά ειδικά στην Αγιορείτικη κοινότητα. Άνθρωποι χωρίς καν θεολογική γνώση, που συνομιλούν με βατράχια, κυνηγιούνται από δαίμονες, ή βγάζουν χρησμούς που αργότερα κάποιοι θα κάνουν βιβλία και θα πλουτίσουν, αφού φροντίσουν για την κοσμική αγιοποίηση και όχι την θρησκευτική. Η μόδα της αγιοποίησης μετά τον Παίσιο, συμπεριέλαβε τον Ιωσήφ του Βατοπεδίου, έναν μοναχό με κατηγορίες παιδεραστίας που κοντεύει να γίνει η αρσενική Αγία Αθανασία, γιατί έχει εξακοντίσει τις πιο φοβερές ανοησίες, αρκετά ικανές να φοβίσουν τους ανθρώπους. Στη ζωή μας συμβαίνουν αρκετά κακά για να γίνουν προφήτες ,και αστρολόγοι και καφετζούδες και χαρτορίχτρες.

Ο κρατικός μηχανισμός, οι εισαγγελείς, η δίωξη ηλεκτρονικού Εγκλήματος κινητοποιήθηκαν (σε μια χώρα διαφθοράς και έλλειψης κινητοποίησης όλων αυτών) για να συλληφθεί ένας νεαρός (“Άγιος Παστίτσιος”) που σάρκαζε όλους όσοι θεωρούσαν πως το χώμα από τον τάφο του Παίσιου και η φωτογραφία του έκαναν θαύματα. Ο νεαρός ήταν ένας βλάσφημος που έπρεπε να καταδιωχθεί. Ευτυχώς όχι να ριχθεί στην πυρά (ακόμη).

Ποιος ορίζει την βλασφημία; Για έναν συγκροτημένο θεολόγο ας πούμε, βλάσφημοι είναι όλοι αυτοί που θεωρούν πως Άγιος είναι κάποιος που δεν έχει ανακηρυχθεί ως τέτοιος απ την Εκκλησία. Και όλοι αυτοί που έχουν εμπορευθεί το αμφιλεγόμενο έργο ενός μοναχού. Τι θα γίνει λοιπόν; Θα ορίσουν οι εισαγγελίες θεολόγους πραγματογνώμονες; Ή μήπως θα ζητήσουμε το know how από τον Αχμαντινετζάν;

Οι θρησκείες δεν απευθύνονται στη λογική. Γι” αυτό ακριβώς χρειάζεται η χρήση της λογικής για να μπορούν να υπάρχουν και να επιτελούν πνευματικό έργο, αντί να παράγουν μουλάδες. Ο καθένας έχει δικαίωμα να κρίνει και τις θρησκείες και τις απόψεις των άλλων. Και αυτοί με τη σειρά τους μπορούν να απαντούν. Αυτή είναι η λειτουργία της Δημοκρατίας. Αν ανάψουμε φωτιές για να καίγονται οι βλάσφημοι, τότε κάποιος μπορεί να ανάψει φωτιές και για μας, στο όνομα μιας άλλης βλασφημίας.

Όσο η κρίση βαθαίνει, οι Παΐσιοι, οι Βησαρίωνες (αυτός ντε που δεν έλιωνε αλλά έλιωσε), οι καφετζούδες και οι έμποροι ελπίδας θα παρέχουν την βολική αντικατάσταση της λογικής από το αόριστο μεταφυσικό. Είναι κατανοητό. Ακατανόητο είναι το κράτος ως έκφραση της Δημοκρατικής λειτουργίας, να αρχίσει να φτιάχνει φυλαχτά από τα σώβρακα του Βησαρίωνα, την ώρα που μας παίρνει τα σώβρακα.

Του Κώστα Βαξεβάνη
"Ο Ειρηνικός πολεμιστής δεν πολεμάει το κακό αλλά αυξάνει μέσα του το καλό"


https://www.youtube.com/watch?v=SgbdTeIYV5Y"
Άβαταρ μέλους
Sofoula
Δημοσιεύσεις: 8248
Εγγραφή: 09 Φεβ 2010 12:08 pm
Τοποθεσία: Quinto sol

Re: Σσσσςςς.......... Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλλην

Δημοσίευση από Sofoula »

Ααα, τώρα σ'έπιασα! :D
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night...

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 89544
Εγγραφή: 24 Απρ 2007 11:47 am
Τοποθεσία: Σείριος

Re: Σσσσςςς.......... Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλλην

Δημοσίευση από Vasoula »

Συμφωνώ με το δικαίωμα να λές αυτό που πιστεύεις, ακόμα και αν εγώ δεν πιστεύω τα ίδια με εσένα...
Μια αρχή της ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων...

΄Ομως εγώ θεωρώ ότι αυτό χρειάζεται μια μεγάλη δόση σεβασμού, για να εφαρμοστεί ολοκληρωτικά...
Και αυτή η εφαρμογή θα ήταν τόσο καταλυτική, που θα εξαφάνιζε την ανάγκη να σατυρίζουμε τα αντίθετα με αυτά που πιστεύουμε εμείς, αν είμαστε πέρα από κάθε αμφισβήτηση σίγουροι, γι' αυτά που πιστεύουμε...

Από την μεριά τους έχουν δίκιο όλοι...γι' αυτά που πιστεύουν, για αυτά που εκφράζουν, γι' αυτά που ακολουθούν και εφαρμόζουν στην ζωή τους.
Το πόσο ο καθένας θέλει να πείσει τον άλλον, ότι αυτά που πιστεύει είναι σωστά, είναι θέμα αντίληψης για τον λάθος τρόπο των άλλων.
Αυτό σημαίνει σάτυρα...

Οι χριστιανοί έχουν τόσο δίκαιο, όσο και αυτοί που χαρακτηρίζονται άθεοι, λανθασμένα βέβαια, γιατί κανονικά θα έπρεπε να λέγονται μη χριστιανοί, μη θρησκευόμενοι...

Ακόμα και σ' έναν θεό του παστίτσιου να πιστεύουν, απλά αλλάζουν όνομα και δόγμα...Ακόμα και στον θεό του χρήματος...σε ότι και να πιστεύουν...ακολουθούν μια πίστη και αυτό σηματοδοτεί τα επίπεδα του Θεού, έτσι κι αλλιώς...είτε το γνωρίζουν, είτε όχι!

Γιατί η πίστη δεν αφορά μόνο ένα γεροντάκι που δίνει κανόνες...αφορά και εκείνο που μας οδηγεί στην πίστη του οτιδήποτε, ακόμα κι αν είναι μια απλή πεποίθηση...

αλλιως θα ήταν αδύνατον να ζήσουμε...

Κι εδώ δεν εξετάζουμε αν πιστεύουν ή όχι στον θεό, αλλά αν έχουν δημιουργήσει μια πίστη με αυτό που τους συγκινεί, τους δίνει ερεθίσματα να ζήσουν...

Το πως θα το ονομάσουν αυτό, λέγεται "αίρεση"...
Και εκεί είναι το θέμα της κοινωνίας...

γι' αυτό διώκεται ο νεαρός...

:x :x :x
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
____________________________________________
Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
ARTYADIS
Δημοσιεύσεις: 14369
Εγγραφή: 24 Μαρ 2009 12:36 pm
Τοποθεσία: Universe

Re: Σσσσςςς.......... Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλλην

Δημοσίευση από ARTYADIS »

Βασούλα όταν πιστεύεις ακράδαντα σε κάτι, οτιδήποτε, αυτό είναι πεποίθηση!

Όταν όμως πιστεύεις ακράδαντα σε μιαν Αλήθεια, τότε κι αυτό δεν τείνει να είναι πεποίθηση?

(ίσως φανεί παράξενη η ερώτηση, αλλά κάτι θέλω να ξεδιαλύνω.. :) )
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!
________________
Πολέμα και Οραματίσου!
Άβαταρ μέλους
ARTYADIS
Δημοσιεύσεις: 14369
Εγγραφή: 24 Μαρ 2009 12:36 pm
Τοποθεσία: Universe

Re: Σσσσςςς.......... Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλλην

Δημοσίευση από ARTYADIS »

Ευάκι, τον Βαξεβάνη τον πάω πολύ! Είναι κι απ' τα μέρη μου.. :)
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!
________________
Πολέμα και Οραματίσου!
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 89544
Εγγραφή: 24 Απρ 2007 11:47 am
Τοποθεσία: Σείριος

Re: Σσσσςςς.......... Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλλην

Δημοσίευση από Vasoula »

Γνωστό το θέμα με τις πεποιθήσεις vs αλήθειας, Δημητρούλα μου :)


Πεποίθηση είναι αν κάτι που πιστεύεις σαν αλήθεια, σου φέρνει δυσαρμονία στην Ζωή σου. Η πεποίθηση δεν έχει Σοφία, μπορει να μην έχει ούτε καν Αγάπη, όμως μπορεί να έχει τόσο ισχυρό προγραμματισμό και να μην σε αφήνει να ερευνήσεις ότι υπάρχει και κάτι άλλο...Μπορεί να μην σε αφήσει ουτε καν να πάρεις είδηση την δυσαρμονία, θεωρώντας πάντα ότι φταίνε οι άλλοι...

Πίστη είναι ότάν μια Αλήθεια σου φέρνει αρμονία εσωτερικά και εξωτερικά...

Φυσικά και κάποιοι τις πεποιθήσεις τους τις κάνουν πίστη...Το θέμα είναι πόση αρμονία βιώνουν μέσα τους και στην Ζωή τους και στις σχέσεις τους. Η Ζωή, δεν σας έχω πει, ότι έχει όλα τα επιχειρήματα να μας ξεμπροστιάσει? Εχει εντολή να μας κάνει συνειδητούς...Οπότε όσο και να πιστεύεις σαν αλήθεια, μια πεποίθηση, κάποια στιγμή θα το πάρεις είδηση...Σ΄ αυτήν, στην άλλη Ζωή, έχουμε χρόνο...

και για μένα κάποιος μπορεί να πει ότι ακολουθώ και πιστεύω μια πεποίθηση...

Το θεμα δεν θα είναι τι πιστεύουν οι άλλοι για εσένα, Δημητρούλα μου, αλλά πως Είσαι εσύ με τον Εαυτό σου.

Εκεί είναι το βαρόμετρο! Ειδικά αν θέλεις να είσαι ειλικρινής!

:x :x :x
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
____________________________________________
Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
ARTYADIS
Δημοσιεύσεις: 14369
Εγγραφή: 24 Μαρ 2009 12:36 pm
Τοποθεσία: Universe

Re: Σσσσςςς.......... Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλλην

Δημοσίευση από ARTYADIS »

Πεποίθηση είναι αν κάτι που πιστεύεις σαν αλήθεια, σου φέρνει δυσαρμονία στην Ζωή σου. Η πεποίθηση δεν έχει Σοφία, μπορει να μην έχει ούτε καν Αγάπη, όμως μπορεί να έχει τόσο ισχυρό προγραμματισμό και να μην σε αφήνει να ερευνήσεις ότι υπάρχει και κάτι άλλο...Μπορεί να μην σε αφήσει ουτε καν να πάρεις είδηση την δυσαρμονία, θεωρώντας πάντα ότι φταίνε οι άλλοι...
Ουσιαστικά δηλ. Βασούλα μου, οι πεποιθήσεις δεν μπορούν ποτέ να είναι κάτι θετικό για την ανάπτυξή σου. Διότι αν αυτό που πιστεύεις είναι πράγματι αλήθεια και όχι κάτι που νομίζεις ότι είναι αλήθεια, τότε δεν μπορεί αυτό να προκαλεί δυσαρμονία, το αντίθετο θα έλεγα. Η Αλήθεια φέρνει αρμονία και λύτρωση..

Ναι, πιστεύω ότι είναι κατανοητό! @};-
Φυσικά και κάποιοι τις πεποιθήσεις τους τις κάνουν πίστη...Το θέμα είναι πόση αρμονία βιώνουν μέσα τους και στην Ζωή τους και στις σχέσεις τους.
................Το θεμα δεν θα είναι τι πιστεύουν οι άλλοι για εσένα, Δημητρούλα μου, αλλά πως Είσαι εσύ με τον Εαυτό σου.

Εκεί είναι το βαρόμετρο! Ειδικά αν θέλεις να είσαι ειλικρινής!
Ευχαριστώ! :) @};-
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!
________________
Πολέμα και Οραματίσου!

Επιστροφή στο “ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ”