angelikik έγραψε:...τα φυτά ή τα φρούτα δεν έχουν τις ίδιες απαιτήσεις ενέργειας και ύλης για να αναπτυχθούν,επίσης αν τα καλλιεργούσαμε σωστά θα μπορούσε να τραφεί ολόκληρος ο πλανήτης χωρίς κατασπατάληση όλων των πόρων του κατι που δε μπορει σε καμια περίπτωση να γίνει με τα ζώα...
δε ξέρω πως σας φαίνεται η θέση μου...αυτή τη στιγμή όμως μου είναι πολύ έντονη η ανάγκη για χορτοφαγία....
Σπάνια τρώω κρέας, αλλά η χορτοφαγία δεν ταιριάζει στον άνθρωπο, τουλάχιστο στην εξέλιξή του που βασίστηκε στη διαφορά του από τους πιθήκους.
Και ο γορίλας, παρόλο που είναι κατά βάση χορτοφάγος, θεωρεί λιχουδιά το φρούτο ή λαχανικό με τα σκουλίκια που θα καταφέρει να βάλει στο στόμα του.
Οι πρωτεϊνες που του δίνουν τα σκουλίκια, βοηθούν τον εγκέφαλό του. Όχι βέβαια πως οι μπριζολοφάγοι του σήμερα και ντουλαπομεγέθεις αρχηγοί κομμάτων που υπόσχονται αύριο κιόλας εξορρύξεις χρυσού και πετρελαίου, έχουν κάποια εγκεφαλική πρόοδο στην εξέλιξή τους. Απλά αποτελούν μια επιλογή στην ψήφο ορισμένων στις εκλογές που δεν θέλουν ούτε να ψηφίσουν έναν Έλβις Πρίσλεϋ αλλά ούτε και να κουράσουν το μυαλό τους για να σκεφθούν.
Δεν ξέρω πόσοι γυμνάζονται από σας σε γυμναστήριο ή τρέχοντας σε στάδιο, αλλά θα έχετε διαπιστώσει πως αυτοί που τρώνε ελάχιστα κρέατα, τρέχουν περισσότερο και δεν λαχανιάζουν. Που και που κανένα κρεατάκι, έστω κοτόπουλο, καλό κάνει.