ΕΚΛΟΓΕΣ 6 ΜΑΪΟΥ 2012

ΔΗΜΗΤΡΗΣ 10

Re: ΕΚΛΟΓΕΣ 6 ΜΑΪΟΥ 2012

Δημοσίευση από ΔΗΜΗΤΡΗΣ 10 »

Ποιο κόμμα είναι το εμπόδιο για την αλλαγή του εκλογικού νόμου; :-?

http://hassapis-peter.blogspot.com/2012 ... _1098.html" onclick="window.open(this.href);return false;
''Οταν μπορεί ένας, μπορούν όλοι αρκεί να θέλουν!!"

-Το "ναί"σου να είναι ναί καί το "όχι"σου να είναι όχι-

-Σύμπαν,τι κάνεις αυτό το διάστημα???
Άβαταρ μέλους
Evoula
Site Admin

Δημοσίευση από Evoula »

Έχω βαρεθεί να βλέπω εύκολα συμπεράσματα και ογκόλιθους της γνώσης να γράφουν το κοντό και το μακρύ τους.
Δημητράκη, για χάρη της συζήτησης, θα δεχθώ πως τα νούμερα που βγάζει ο γράφων είναι σωστά. Δεν ξέρω τί ισχύει και αν είναι πράγματι έτσι, άρα τα δέχομαι.΄

Ας ανοίξουμε λοιπόν μια συζήτηση περί Απλής Αναλογικής, γιατί πολύς ντόρος γίνεται τις τελευταίες ημέρες και έχω αρχίσει να υποψιάζομαι διάφορα... :-?

Όλοι συμφωνούμε πως η Α.Α. είναι το δικαιότερο σύστημα εκπροσώπησης της βούλησης του λαού. Διανέμονται δίκαια οι ψήφοι και άρα όποιος έχει κερδίσει ένα συγκεκριμένο ποσοστό εκπροσωπείται στο κοινοβούλιο και πολύ σωστά ο νομοθέτης έχει θέσει ένα όριο και ας διαμαρτύρεται ο γράφων για το 3 %.

Έτσι δεν θα μπορούσα, παρά να υποστηρίζω ένα τέτοιο εκλογικό σύστημα, με όλες τις συνέπειες που μπορεί να φέρει. Αναρωτιέμαι όμως, αν όλοι όσοι βγαίνουν και το υποστηρίζουν ή μιλούν περί ανεξαρτησίας και άλλων ιδεών, είναι έτοιμοι και να τα υπερασπίσουν, με προσωπικές θυσίες.

Τί εννοώ. Για να έχεις ένα σύστημα αξιών, πρέπει οι άνθρωποι να έχουν την ωριμότητα να το υποστηρίξουν. Αναφερόμενη στους ανθρώπους εννοώ τους πάντες, συμπεριλαμβανομένων και των εκλεγμένων αρχόντων μας. Η Απλή Αναλογική λοιπόν, ενώ δυνητικά είναι το μόνο ανάχωμα στην επέκταση και την γιγάντωση του δικομματισμού και των πελατειακών σχέσεων, αν η κοινωνία δεν είναι έτοιμη να την υπηρετήσει, μπορεί να είναι ένα καμουφλαρισμένο όπλο του συστήματος.

Και μιλάμε για μια κοινωνία που έμαθε να ιδιωτεύει, να κοιτάει το προσωπικό της συμφέρον, να προστατεύει τα κεκτημένα της, ακόμα και εις βάρος των άλλων. Μιλάμε για μια κοινωνία που λειτουργεί ατομικά και όχι συλλογικά. Που ο προσδιορισμός της βασίζεται στο Έχω και Κατέχω και όχι στο Είμαι.
Μια κοινωνία που θέτει το Άτομο υπεράνω του Συνόλου. Αυτή η κοινωνία δεν έχει την ωριμότητα λοιπόν να υπερασπιστεί το Δίκαιο και να το εγκαθιδρύσει. Έτσι, η Απλή Αναλογική, ως λόγος ακούγεται όμορφος αλλά... θεωρείτε πως μπορούν να προκύψουν συνεργασίες, οι οποίες θα στοχεύουν στο Σύνολο και όχι στην προστασία των μικρομάγαζων; Πιστεύετε, πως έχουν τόσο αλλάξει τα πράγματα;
Γιατί αν το σύστημα (το οποίο έχει μηχανισμούς αυτοπροστασίας) υποστηρίξει κάτι τέτοιο, είναι γιατί στοχεύει στην επαναφορά προηγούμενων καταστάσεων. Τί εννοώ... Η Απλή Αναλογική έχει ξαναδοκιμαστεί. Με καλά αποτελέσματα. Αλλά... επειδή ο καθένας ήθελε να υπερασπιστεί το μαγαζάκι του, οι δύο μεγάλοι τότε (Μητσοτάκης, Α.Παπανδρέου), την υπονόμευσαν και έτσι ξαναγυρίσαμε σε ένα πιο σκληρό σύστημα ενισχυμένης αναλογικής και συμπαγούς δικομματισμού, επειδή ο λαός φοβόταν την ακυβερνησία και την τεχνητή ασυννενοησία.

Κι ενώ τώρα έχουμε στα χέρια μας μια ευκαιρία... πρέπει να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας, πως η Δικαιοσύνη θα δοκιμαστεί. Δεν θα μας χαριστεί. Τίποτε δεν θα μας χαριστεί. Κι εκεί θα αποδειχθεί αν λέμε κούφια και όμορφα λόγια ή είμαστε συνεπείς και έχουμε λάβει υπ' όψιν μας όλες τις παραμέτρους.

Και για να δείτε πόσο πονηρό είναι το σύστημα και πώς ελέγχει όλες τις εξόδους, διάβασα όχι μόνο το άρθρο αλλά και τα σχόλια. Γράφει αναγνώστης το εξής σχόλιο:

Tο μπόνους των 50 εδρών θα το καταργήσουν στις πρώτες συνεδριάσεις της νέας βουλής.

Υπάρχει πια σοβαρός κίνδυνος το μπόνους των 50 εδρών να μη το παίρνει ούτε η ΝΔ ούτε το ΠΑΣΟΚ, ως εκ τούτου το μπόνους πια πρέπει να καταργηθεί.
Ο τύπος δεν ενδιαφέρεται για το δίκαιο ή άδικο του εκλογικού συστήματος αλλά για την αυτοπροστασία του. Όσο το μπόνους το έπαιρνε το κόμμα του, διόλου δεν τον ενοχλούσε, το θεωρούσε ίσως και αναγκαίο. Τώρα που ο δικομματισμός γκρεμίζεται και το μαγαζάκι του κινδυνεύει, σπεύδει και αυτός να φωνάξει για το "άδικο".

Προσέξτε! Τα πρόβατα έχουν αρχισει να βγαίνουν από το μαντρί και θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους, όχι για να τα χώσουν πάλι μέσα αλλά τώρα θα το διπλοκλειδώσουν.

Αυτά...
"Ο Ειρηνικός πολεμιστής δεν πολεμάει το κακό αλλά αυξάνει μέσα του το καλό"

https://www.youtube.com/watch?v=SgbdTeIYV5Y"
Άβαταρ μέλους
Θοδωράκος

Δημοσίευση από Θοδωράκος »

Οπως επισης εχουμε μεγαλη αγνοια για τα εγκληματα του κομμουνισμου,αναρωτιεμαι ποιος εχει το βραβειο σε θανατους χιτλερ η σταλιν?
Το είδα ξανά γραμμένο κάπου στο facebook αυτό...

Ο Στάλιν δεν έχει καμία σχέση με τον κουμμουνισμό. Φασίστας ήτανε και έλαβε την ηγεσία με πραξηκόπημα, εκμεταλλευόμενος το σύστημα. Ούτε η Βόρρειος Κορέα έχει κουμμουνισμό, και ούτε και η Κίνα. Απολυταρχικά στρατιωτικά πολιτεύματα είναι, που εκμεταλλεύτικαν την επανάσταση των λαών, ονόμασαν εαυτούς "κουμμουνιστές" και επιβλήθικαν. Άλλωστε, η άκρα αριστερά με την άκρα δεξιά συναντιούνται...

Ίσως ο μοναδικός κουμμουνισμός ήταν αυτός της Ρωσσίας στα πρώτα χρόνια της επανάστασης... δεν ξέρω... Αλλά να λες ότι ο Στάλιν εκπροσωπεί τον κομμουνισμό, είναι σαν να λες ότι ο ΓΑΠ εκπροσωπούσε τον σοσιαλισμό...

:-s :-s :-s
Πολέμα και Οραματίσου @};-

Ανοίγω την Καρδιά μου στον Θεό. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Θοδωράκος

Δημοσίευση από Θοδωράκος »

Εγώ πιστεύω στην απλή αναλογική, χωρίς μπόνους και χωρίς όρια 3%. Μου φαίνεται το πιο απλό και δίκαιο. Και ας τσακώνονται μεταξύ τους και ας "υπάρχει η απειλή της ακυβερνησίας". Μία-δυο-τρεις, κάποια στιγμή θα μάθουν να συννενονούνται. Μήπως άραγε αυτό δεν αντανακλά σε μεγένθυση και αυτό που μας χαρακτηρίζει ευρύτερα σαν λαό; Πιστεύω ότι όταν καταφέρουν και τα βρουν, ίσως στείλουν και ένα μήνυμα προς τον λαό ότι όντως μπορούμε να συννενοειθούμε και να προκόψουμε και εμείς στην καθημερινή μας ζωή. Ότι όντως όταν καταφέρνουμε και συμπορευόμαστε μαζί, μπορούμε να καταφέρουμε πράγματα...

Όσο για τους κινδύνους, πάντα θα υπάρχουν και παντού. Και στην περίφημη αρχαιοελληνική δημοκρατία υπήρχε πολλή σαβούρα (πάντα με εντυπωσίαζε ότι η ακμή του πολιτισμού, τα χρόνια του Περικλή, δεν ήταν παρά αποτέλεσμα της ευγλωττίας του Περικλή, που έκανε ό,τι ήθελε - σίγουρα αυτό δεν ήταν δημοκρατία... για να μην μιλήσω για την ακρόπολη, που όλη χτήστικε από κλεμμένα λεφτά συμμάχων...). Κοικλοφορεί και το ανέκδοτο που λέει ότι άμα έβγαινε το ΚΚΕ κυβέρνηση, θα βγάζανε ανακοίνωση ότι θα επρόκειτω για προβοκάτσια των καπιταλιστών - και ενώ είναι αστείο κλπ, εν τούτοις δείχνει ότι το οτιδήποτε (ακόμα και η πιο ειληκρινής "νίκη" και το πιο δίκαιο σύστημα) μπορεί να ταιριάξει στην οποιαδήποτε θεωρία συμφερόντων και συνομοσιολογίας...

Δεν λέω ότι με την απλή αναλογική θα εξευγενιστεί το σύστημα ή ότι με την κτάργηση του 3% ξαφνικά θα εκπροσωπούμαστε όλοι στην βουλή. Αλλά πιστεύω ότι θα είναι λίγο καλύτερο προς αυτήν την κατεύθυνση, σε αντίθεση με το παρών κατεστημένο, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν έχει σχέση με οτιδήποτε πρεσβεύει...

:-?
Πολέμα και Οραματίσου @};-

Ανοίγω την Καρδιά μου στον Θεό. :romance-heartbeating:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ 10

Δημοσίευση από ΔΗΜΗΤΡΗΣ 10 »

Εύακι μου,τα δύο κόμματα του συστήματος δεν περίμεναν ποτέ πως θα ερχόταν το τέλος τους,κάτι που και νομοτελειακά θα γινόταν κάποια στιγμή και πίστευαν πως θα εναλλάσονται στην εξουσία εσσαεί.
Το μόνο σίγουρο είναι πως με την ενισχυμένη αναλογική και το μπόνους των 50 εδρών θα είχαν μεγαλύτερη ευχαίρεια στην αναθεώρηση του Συντάγματος,αφού η Βουλή που θα προκύψει είναι αναθεωρητική-σε περίπτωση αυτοδυναμίας πάντα-και νομίζω πως αυτός ήταν και ο απώτερος σκοπός και στόχος τους..

Γι'αυτό και αυξήσανε τις έδρες από 40 σε 50 με τον νόμο Παυλόπουλου το 2007..

Πάντως η απλή αναλογική μου φαίνεται δικαιότερη.. :-?
''Οταν μπορεί ένας, μπορούν όλοι αρκεί να θέλουν!!"

-Το "ναί"σου να είναι ναί καί το "όχι"σου να είναι όχι-

-Σύμπαν,τι κάνεις αυτό το διάστημα???
Άβαταρ μέλους
Evoula
Site Admin

Δημοσίευση από Evoula »

Εγώ Θοδωρή, συμφωνώ μαζί σου... :lol:

Για πες τα όμως στην πλειοψηφία που κόπτονται για την απλή αναλογική και θα δεις πως ο καθένας έχει ό,τι νά'ναι στο κεφάλι του.

Όσο για τα του Περικλέους... ανάθεμα και τα ξέρουν όσοι βαυκαλίζονται με τον Χρυσό Αιώνα. :-D
"Ο Ειρηνικός πολεμιστής δεν πολεμάει το κακό αλλά αυξάνει μέσα του το καλό"

https://www.youtube.com/watch?v=SgbdTeIYV5Y"
O_ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ

Δημοσίευση από O_ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ »

Ναι ρε συ θοδωρη και εγω μαζι σου αλλα δεν ειναι που συγκρινουμε μερικους καφρους της χρυσης αυγης με την ιδεολογια του χιτλερ? :-??
Ποιο πολυ για στρατοκαυλοι/εθνικιστες μου κανουν παρα τα υπολοιπα...
Άβαταρ μέλους
VasilisM

Δημοσίευση από VasilisM »

Κάπου σε χάνω Τάσο.. /:)
Πολέμα και Οραματίσου
O_ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ

Δηλαδη;
Καλα δεν δηλωνω γνωστης,τωρα τα ψαχνω κ εγω προσπαθω να καταλαβω βασιλη..
Άβαταρ μέλους
VasilisM

Δημοσίευση από VasilisM »

Καλα δεν δηλωνω γνωστης
ενώ εγώ, τι να σου πω.. :D

απλά δεν κατάλαβα τι εννοείς εδώ
Ναι ρε συ θοδωρη και εγω μαζι σου αλλα δεν ειναι που συγκρινουμε μερικους καφρους της χρυσης αυγης με την ιδεολογια του χιτλερ?
Πολέμα και Οραματίσου
O_ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ

Mα δεν δηλωνει καπου ο μιχαλολιακος οτι ειναι οπαδος του χιτλερ..αυτο ενοω οποτε γιατι εμεις τους συγκρινουμε με ναζιστες?σε ποιο σημειο?επειδη θελουν την ελλαδα καθαρη?
Το εγερθητο πειραξε τους δημοσιογραφους δηλαδη ωπου οι αλλοι μας εχουν πηδηξει και κανεις δεν κανει τιποτα?
Εθνικιστης δηλωνει και με συγχωρεις αλλα ισως ειναι ο μονος που θα εκανε κατι για την ελλαδα τελικα και οχι να την ξεπουλαει στους γερμανους.
Μεχρι τωρα ο καθενας πεταει το μπαλακι στον αλλον και οτι εφτασε ο ελληνικος λαος να ανεβασει τοσο πολυ την χρυση αυγη ειναι απλα το αποτελεσμα αυτων που αφησαν την ελλαδα να γινει ετσι.
Τσιπρα ψηφησα αλλα δεν βλεπω να τους ενδιαφερει τελικα να κανουν κατι παρα μονο λογια λογια...και τιποτα αλλο.
Δεν φταινε αυτοι που ψηφισαν χρυση αυγη αλλα αυτοι που αφησαν να φτασει η ελλαδα ετσι και πειτε μου ποιος εχει ιδεολογια και την υποστηριζει με πραξεις?
Περιμενω να δω που θα καταληξει ο τσιπρας πραγματικα το εχω απορια...αν και μου μυριζουν αλλα πραγματα απο πισω.
Άβαταρ μέλους
ΙΩΑΝΝΑ

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΑ »

:-o :-o :-o

και ο χιτλερικός χαιρετισμός τι ήταν ?
οι απηλές που εξαπέλησε τι ήταν ?
επειδή μπήκε στην βουλή σαν κόμμα απαίτησε με αλαζονικό τρόπο να τον σέβονται
άρα αν ανέβαινε στην κυβένηση τι θα έκανε άραγε :-?
τι άλλο να κάνει δηλαδή για να δούμε πόσο επικύνδινοι είναι αυτοί οι δήθεν σωτήρες :?
Το ΦΩΣ η ΑΓΑΠΗ και η ΔΥΝΑΜΗ αποκαθησούν το σχέδιο πάνω στη γή

Πολέμα και Οραματίσου !!!
Άβαταρ μέλους
nondas

Δημοσίευση από nondas »

Τάσο η Χρυσή Αυγή συμμετέχει στους εορτασμούς για την πτώση του Γ Ραιχ κάθε χρόνο. Ακόμα δηλωνει υπερ των ταγμάτων ασφαλείας τα οποία ήταν δημιούργημα των ναζιστικών στρατευμάτων.

Ο Μιχαλολιάκος κινήθηκε έξυπνα. Ενώ είχε δεχθεί προτάσεις να εμφανιστεί σε πολλά ΜΜΕ δεν το έκανε(θα τον έπαιρναν χαμπάρι). Αντίθετα κινήθηκε υπογείως προσπαθώντας να δημιουργήσει ένα κοινωνικό πρόσωπο παίζοντάς το υπερασπιστής των αδυνάτων (Άγιος Παντελεήμωνας). Τέτοιοι άνθρωποι όταν βρεθούν στην εξουσία μετατρέπονται σε δολοφονους(άσε που σαν κίνημα αρκετά στελέχη του έχουν κατηγορηθεί και βρίσκονται στην φυλακή ήδη για δολοφονίες).

Η ιδεολογία είναι πολύ πολιτικός όρος και συνήθως περιλαμβάνει αφηρημένς έννοιες με σκοπό να μπερδεύει περισσότερο παρά να ξεκαθαρίζει τα πιστεύω κάποιου. Από πίσω κρύβονται πολύ περισσότερα από όσα φαίνονται.

Για τον Τσίπρα αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι θα δέχεται πόλεμο για ότι κι αν κάνει. Οι 2 μεγάλοι παίζουν έξυπνα και συντονισμένα. Ωστόσο βλέπω, κι αυτό με ενθαρρύνει αρκετά, ότι οι απαντήσεις των στελεχών του Σύριζα είναι ουσιαστικές και όχι απλές φιλολογίες.
O_ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ

Νοντα παντως μια συνεντευξη του που ειδα στον τραγκα δεν δηλωσε υπερ των ταγματων ασφαλειας,δεν ειμαι σιγουρος αλλα ετσι μου φανηκε πως ακουσα..
Για να δουμε λοιπον που θα καταληξουν και αν θα το υποστηριξουν ολο αυτο που λεγανε προεκλογικα ο Συριζα.(ελπιζω δηλαδη) @};-
Άβαταρ μέλους
ARTYADIS

Δημοσίευση από ARTYADIS »

Άλλωστε, η άκρα αριστερά με την άκρα δεξιά συναντιούνται...

Ίσως ο μοναδικός κουμμουνισμός ήταν αυτός της Ρωσσίας στα πρώτα χρόνια της επανάστασης... δεν ξέρω... Αλλά να λες ότι ο Στάλιν εκπροσωπεί τον κομμουνισμό, είναι σαν να λες ότι ο ΓΑΠ εκπροσωπούσε τον σοσιαλισμό...
Εγώ πιστεύω στην απλή αναλογική, χωρίς μπόνους και χωρίς όρια 3%. Μου φαίνεται το πιο απλό και δίκαιο.
Θοδωρή, συμφωνώ μαζί σου!
Προσέξτε! Τα πρόβατα έχουν αρχισει να βγαίνουν από το μαντρί και θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους, όχι για να τα χώσουν πάλι μέσα αλλά τώρα θα το διπλοκλειδώσουν.

Ευάκι μου, αυτή είναι η πρόθεσή τους, συμφωνώ.. Ποιος απ' αυτούς θέλει να χάσει το κοπάδι του? Θα πέσουν με χειρότερη λύσσα πάνω του για να το κρατήσουν!

...Αλλά δεν θα τα καταφέρουν! Η ροή της ενέργειας ξεχύνεται προς τα μπρος, δεν πάει προς τα πίσω..

Για μένα το πρώτο, το πιο δύσκολο και το πιο σημαντικό βήμα έγινε! Ξεβολεύτηκαν από τον δικομματισμό τόσων χρόνων. Το δεύτερο βήμα είναι η Δικαιοσύνη. Το τρίτο έπεται..
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!

Επιστροφή στο “ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ”