ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΑ...

Συντονιστής: Emmaki

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Re: ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΑ...

Δημοσίευση από Vasoula »

πα δεν νομιζω βασουλα μου,εγω παντως αντιλαμβανομαι ελαττωματα και σε μενα...
για πες, Τασούλη μου 8->
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Λοιπόν ελάττωμα θεωρώ πως είναι μια μορφή αντίδρασης ή αντιμετώπισης κάποιου οργανισμού σε διάφορες καταστάσεις.
οργανισμού? δηλαδή? :eusa-think:

Εικόνα

Δημοσίευση από Sofoula »

Λοιπόν ελάττωμα θεωρώ πως είναι μια μορφή αντίδρασης
Σε αυτό συμφωνούμε. Δεν ήρθε ουρανοκατέβατο :D
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night...

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

8-}

Εικόνα

Δημοσίευση από ΔΗΜΗΤΡΗΣ 10 »

Vaso έγραψε:
Λοιπόν ελάττωμα θεωρώ πως είναι μια μορφή αντίδρασης ή αντιμετώπισης κάποιου οργανισμού σε διάφορες καταστάσεις.
οργανισμού? δηλαδή? :eusa-think:
Ζωντανού οργανισμού,ανθρώπου ή ζώου.
Για τα φυτά,δεν γνωρίζω
Παράλληλα πιστεύω πως κάποια ελαττώματα μπορούν να διορθωθούν π.χ η ζήλεια :D

Σοφάκι σε ποιό διαφωνούμε? :D
''Οταν μπορεί ένας, μπορούν όλοι αρκεί να θέλουν!!"

-Το "ναί"σου να είναι ναί καί το "όχι"σου να είναι όχι-

-Σύμπαν,τι κάνεις αυτό το διάστημα???
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Σε απλά ελληνικά, Δημητράκη, ελάττωμα είναι (κατά την άποψή σου) μια μορφή αντίδρασης κάποιου ανθρώπου σε διάφορες καταστάσεις και ο τρόπος που τις αντιμετωπίζει...

τι λες? αλήθεια ε?
και το σκέφτηκες αυτό επί τρεις ώρες?

δηλαδή αν έρθεις και μου δώσεις ένα χαστούκι και σου δώσω κι εγώ, αυτό είναι ελάττωμα ε?

:roll:

Εικόνα

Δημοσίευση από Valia »

Τασούλη σε καταλαβαίνω για την αναποφασιστικότητα που περιγράφεις, το είχα κι εγώ σε μεγάλο βαθμό παλαιότερα, σε σημείο που με οδηγούσε σε "ακινησία" πολλές φορές. Ευτυχώς, απ όταν γνώρισα το ρέικι έχω μάθει να αφήνομαι με περισσότερη εμπιστοσύνη και να αναλαμβάνω συνειδητά τις όποιες συνέπειες των επιλογών μου. Εξακολουθώ βέβαια να θέλω τον δικό μου χρόνο για να πάρω μια απόφαση :D Πάντως εμένα αυτό που με τρελαίνει, και δεν ξέρω αν είναι και ακριβώς ελάττωμα, είναι όταν κάποιος προσπαθεί να "σε βγάλει τρελό" για πασιφανή πράγματα. Π.χ να έχει κάνει μια συγκεκριμένη πράξη και να υπάρχουν και μάρτυρες γι αυτό, και να προσπαθεί να αποδείξει ότι δεν ήταν έτσι, δεν το εννοούσε έτσι και δεν έγινε ακριβώς αυτό κλπ κλπ. Αυτό με εξοργίζει :-o
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Πάντως εμένα αυτό που με τρελαίνει, και δεν ξέρω αν είναι και ακριβώς ελάττωμα, είναι όταν κάποιος προσπαθεί να "σε βγάλει τρελό" για πασιφανή πράγματα. Π.χ να έχει κάνει μια συγκεκριμένη πράξη και να υπάρχουν και μάρτυρες γι αυτό, και να προσπαθεί να αποδείξει ότι δεν ήταν έτσι, δεν το εννοούσε έτσι και δεν έγινε ακριβώς αυτό κλπ κλπ. Αυτό με εξοργίζει
αποκλείεται να σου έχει συμβεί και εσένα αυτό? Να κάνεις κάτι που ενώ είναι πασιφανές, να μην το έχεις πάρει είδηση, Βαλάκι μου? :x

αυτό το "με τρελαίνει" να το παρατηρήσεις περισσότερο καρδούλα μου!

:x

Εικόνα

Δημοσίευση από O_ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ »

Βασουλα μου ελαττωματα που μου αναγνωριζω....
Πχ σε μια σχεση εμπιστευομαι παρα πολυ δυσκολα οταν θα μου εκφρασει κατι παραπανω απο τα συναισθηματα του και θα τον περασω απο χιλια κυματα μεσα μου για να εμπιστευτω και να αφεθω επισης,σε σημειο φυσικα που δεν θα αντεξει κατα πασα πιθανοτητα και θα το βαλει στα ποδια,γιατι σε ποιον αρεσει να του αποριπτουν τα συναισθηματα του? :-s

Αλλο ενα ελαττωμα μου ειναι οτι γινομαι ο στιβεν σμπιελμπεργκ >-) σε πιθανα σεναρια οτι μπορει να με εχει εξαπατησει ο συντροφος μου,βεβαια ισως μου εχει δωσει λιγα ψιχουλα πανω σε αυτο(η να νομιζω) αλλα εγω μετα τα κανω καρβελι ολοκληρο.
Φυσικα τα κανω μεσα μου και δεν τα συζηταω,σε σημειο που εχει τυχει να σηκωθω να φυγω πρωι πρωι σαν τον κλεφτη.

Ελαττωμα θα λεγα οτι πολλες φορες αντιδραω σπασμωδικα και δεν εχω την ψυχραιμια να δω ποιο χαλαρα μεσα μου,θελω επιτοπου να το βαλω στο τραπεζι το θεμα,βεβαια μερικες φορες χρειαζεται κιολας.
Αυτο που ειπε και η βαλια φυσικα αλλα εκει αντιδραω σπασμωδικα επισης τρελαινομαι οταν πρεπει να ακουσω πραγματα που φαινονται απο μακρια και εσυ πρεπει να τα πιστεψεις, οποτε και δικιο να εχεις το χανεις.

Θες και αλλα? :-??
Valia

Δημοσίευση από Valia »

Vaso έγραψε:
Πάντως εμένα αυτό που με τρελαίνει, και δεν ξέρω αν είναι και ακριβώς ελάττωμα, είναι όταν κάποιος προσπαθεί να "σε βγάλει τρελό" για πασιφανή πράγματα. Π.χ να έχει κάνει μια συγκεκριμένη πράξη και να υπάρχουν και μάρτυρες γι αυτό, και να προσπαθεί να αποδείξει ότι δεν ήταν έτσι, δεν το εννοούσε έτσι και δεν έγινε ακριβώς αυτό κλπ κλπ. Αυτό με εξοργίζει
αποκλείεται να σου έχει συμβεί και εσένα αυτό? Να κάνεις κάτι που ενώ είναι πασιφανές, να μην το έχεις πάρει είδηση, Βαλάκι μου? :x

αυτό το "με τρελαίνει" να το παρατηρήσεις περισσότερο καρδούλα μου!

:x
φυσικά και μου χει συμβεί :? :? απλά με το Φως της Αγάπης βλέπω λίγο καλύτερα, παρατηρώ θα λεγα :x

ξέρεις εσύ
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Ναι Βαλάκι μου, η παρατήρηση δίνει και εκείνα τα ελαφρυντικά να μην τρελαίνεσαι με το ελάττωμα του άλλου, να είσαι πιο υπομονετική και διαλλακτική μαζί του, όχι δίνοντας περιθώρια να σε ξεγελάει, αλλά να σκέφτεσαι ότι μπορεί όντως να μην το κάνει με πρόθεση.

:x :x :x

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Πχ σε μια σχεση εμπιστευομαι παρα πολυ δυσκολα
αυτό το νιωθεις εσύ σαν δυσλειτουργία για σένα ή για τον άλλον? Αν το νιώθεις σαν ελάττωμα που σε βλάπτει εννοώ, ή που βλάπτει τον άλλον...

Και φυσικά είναι παράγωγο του προηγούμενου ποστ, που λες πόσο δυσκολεύεσαι να πάρεις αποφάσεις μεταξύ δύο καλών επιλογών, που σηματοδοτεί την έλλειψη εμπιστοσύνης στην κρίση σου, οπότε λογικό είναι, την έλλειψη, να την μεταφέρεις στον άλλον.

Αν αυτό σου είναι όμως αποδεκτό, αν δεν σε ενοχλεί εσένα, τότε ελάττωμα το θεωρείς επειδή φέρνει τον άλλον σε δύσκολη θέση, ή όχι?
σε πιθανα σεναρια οτι μπορει να με εχει εξαπατησει ο συντροφος μου,βεβαια ισως μου εχει δωσει λιγα ψιχουλα πανω σε αυτο(η να νομιζω) αλλα εγω μετα τα κανω καρβελι ολοκληρο.
Φυσικα τα κανω μεσα μου και δεν τα συζηταω,σε σημειο που εχει τυχει να σηκωθω να φυγω πρωι πρωι σαν τον κλεφτη.
Μα η έλλειψη εμπιστοσύνης μόνο από τα σενάρια προέρχεται. Οπότε βλέπεις ότι μια έλλειψη συμπαρασύρει και άλλες παράλληλα.
Ενός ελαττώματος μύρια έπονται...
Το θέμα είναι αν εσύ είσαι καλά μέσα σ' αυτό και όλος ο προβληματισμός σου αφορά τον άλλον.

Γιατί αν συμβαίνει αυτό, δεν πρόκειται να το αλλάξεις ποτέ. Αλλάζεις μόνο ότι σε ενοχλεί εσένα, ότι έχεις εντοπίσει ότι σου φέρνει δυσλειτουργία μέσα σου και στις σχέσεις σου, όχι γιατί αφορά τον άλλον, αλλά γιατί αφορά εσένα.

Παραπέρα η έλλειψη εμπιστοσύνης μπορεί να προέρχεται από χαμηλή αυτοεκτίμηση. Κάτι που καθρεφτίζεται εύκολα στον άλλον, αλλά δύσκολα εντοπίζεται σε εμάς. Γι' αυτό ρωτάω αν το νιώθεις δυσλειτουργικό για σένα ή νομίζεις ότι φέρνει μόνο τον άλλον σε δύσκολη θέση, όπου εύκολα μπορεί να πει κανείς "δεν με νοιάζει", πριν κατακτήσει ποσοστά στην αυτο-αγάπη.

το τελευταίο δεν το καταλαβαίνω σαν ελάττωμα...
Φαίνονται τα πράγματα από μακριά και εσύ πρέπει να τα πιστέψεις...γιατί πρέπει να τα πιστέψεις?

:x :x :x

Εικόνα

Vaso έγραψε:Σε απλά ελληνικά, Δημητράκη,ελάττωμα είναι (κατά την άποψή σου) μια μορφή αντίδρασης κάποιου ανθρώπου σε διάφορες καταστάσεις και ο τρόπος που τις αντιμετωπίζει...
Βασσούλα μου,να σου πώ ένα συμπέρασμα που έβγαλα?? :-?
Δεν θα μπορούσα με τίποτα όμως να γίνω συγγραφέας.
Κατά κάποιο τρόπο,όχι ακριβώς :D
Vaso έγραψε:δηλαδή αν έρθεις και μου δώσεις ένα χαστούκι και σου δώσω κι εγώ, αυτό είναι ελάττωμα ε?
Όχι,αυτό είναι ωμή βία και υποψία σχιζοφρένειας :))

Βαλάκι,σε καταλαβαίνω απόλυτα @};-
Τασσούλη,πόσες φορές τα έχουμε πεί?? :pray:

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Δεν θα μπορούσα με τίποτα όμως να γίνω συγγραφέας.
έλα βρε Δημητράκη, δεν χρειάζεται να είσαι συγγραφέας για να εκφράζεις τα συναισθήματά σου.

χρειάζεται να έχεις επαφή με αυτά, η γλώσσα έπεται...

και εγώ δεν σου ζήτησα παρά να μου πεις που νιώθεις μέσα σου δυσαρμονία, που επαναλαμβανόμενη σε οδηγεί σε ένα ελάττωμα...Δεν είναι δύσκολη η έκφραση μέσω της γλώσσας, αλλά η έκφραση συναισθημάτων γενικά...
Στο πρώτο όντως χρειάζεται κάποιο ταλέντο και γνώση, στο δεύτερο χρειάζεται πνευματική σύνθεση νοητικού και συναισθηματικού, κάτι που είναι έμφυτο στον άνθρωπο, που δεν σκέφτεται τόσο πολύ!

;;)

Εικόνα

Vaso έγραψε:έλα βρε Δημητράκη, δεν χρειάζεται να είσαι συγγραφέας για να εκφράζεις τα συναισθήματά σου.
χρειάζεται να έχεις επαφή με αυτά, η γλώσσα έπεται...
;;)
Μα το πρόβλημά μου είναι πως δεν μπορώ να μεταφέρω στο γραπτό λόγο,αυτά που αισθάνομαι.
Αλλιώς το έχω σκεφτεί και επεξεργαστεί και αλλιώς βγαίνει στο γραπτό λόγο.
Σκεφτόμουν π.χ,διάφορα ελαττώματα όπως η ζήλεια,η εξάρτηση από τον τζόγο ή το αλκοόλ και έτσι το έγραψα
Vaso έγραψε: Στο πρώτο όντως χρειάζεται κάποιο ταλέντο και γνώση, στο δεύτερο χρειάζεται πνευματική σύνθεση νοητικού και συναισθηματικού, κάτι που είναι έμφυτο στον άνθρωπο, που δεν σκέφτεται τόσο πολύ!
;;)
πώς???? :-ss :whistle: :eusa-think: :-o

Επιστροφή στο “ΣΧΕΣΕΙΣ”