ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
Re: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!
Επτά μύθοι για την κρίση του χρέους
Μία επιστημονική απόπειρα διάψευσης των κυρίαρχων αφηγήσεων
Με επτά από τις κυρίαρχες απόψεις αναφορικά με την κρίση χρέους της Ελλάδας και τις λύσεις που προκρίνονται από την πολιτική ηγεσία και τους οικονομολόγους αλλά και αναπαράγονται από τον Τύπο, καταπιάνεται σε εκτενές άρθρο του ο Στέργιος Σκαπέρδας, καθηγητής οικονομικών στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Irvine.
Ο κ. Σκαπέρδας θεωρεί τις απόψεις αυτές λαθεμένες, τις αποκαλεί «μύθους» και επιχειρεί να τις καταρρίψει. Το άρθρο του με τίτλο «Επτά μύθοι για την κρίση του χρέους», που ακολουθεί, αν και αρχικά γράφτηκε στα αγγλικά και δημοσιεύτηκε στις 28 Οκτωβρίου, στη συνέχεια μεταφράστηκε στη γλώσσα μας από τον Παναγιώτη Αλεξανδρίδη [1].
Μύθος 1ος: Στάση πληρωμών ή «χρεοκοπία» θα ήταν καταστροφικές για την Ελλάδα.
Μύθος 2ος: Ο στόχος της τρόικας είναι να «σώσει» την Ελλάδα.
Mύθος 3ος: Η κύρια αιτία της κρίσης είναι η διαφθορά των Ελλήνων και του ελληνικού κράτους
Μύθος 4ος: Αν η ελληνική κυβέρνηση ήταν ικανή, οι στόχοι του Μνημονίου δεν θα αποτύγχαναν.
Μύθος 5ος: Ακολουθώντας τις συνταγές της τρόικας η Ελλάδα θα επιστρέψει στον δρόμο της ευημερίας.
Μύθος 6ος: Η έξοδος από την Ευρωζώνη θα ήταν το χειρότερο δυνατό αποτέλεσμα.
Μύθος 7ος: Στις διαπραγματεύσεις της με την τρόικα η ελληνική κυβέρνηση έχει πολύ μικρή διαπραγματευτική ισχύ.
Ακολουθεί το εκτενές άρθρο του Στέργιου Σκαπέρδα:
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/2 ... ou-hreous/
Μία επιστημονική απόπειρα διάψευσης των κυρίαρχων αφηγήσεων
Με επτά από τις κυρίαρχες απόψεις αναφορικά με την κρίση χρέους της Ελλάδας και τις λύσεις που προκρίνονται από την πολιτική ηγεσία και τους οικονομολόγους αλλά και αναπαράγονται από τον Τύπο, καταπιάνεται σε εκτενές άρθρο του ο Στέργιος Σκαπέρδας, καθηγητής οικονομικών στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Irvine.
Ο κ. Σκαπέρδας θεωρεί τις απόψεις αυτές λαθεμένες, τις αποκαλεί «μύθους» και επιχειρεί να τις καταρρίψει. Το άρθρο του με τίτλο «Επτά μύθοι για την κρίση του χρέους», που ακολουθεί, αν και αρχικά γράφτηκε στα αγγλικά και δημοσιεύτηκε στις 28 Οκτωβρίου, στη συνέχεια μεταφράστηκε στη γλώσσα μας από τον Παναγιώτη Αλεξανδρίδη [1].
Μύθος 1ος: Στάση πληρωμών ή «χρεοκοπία» θα ήταν καταστροφικές για την Ελλάδα.
Μύθος 2ος: Ο στόχος της τρόικας είναι να «σώσει» την Ελλάδα.
Mύθος 3ος: Η κύρια αιτία της κρίσης είναι η διαφθορά των Ελλήνων και του ελληνικού κράτους
Μύθος 4ος: Αν η ελληνική κυβέρνηση ήταν ικανή, οι στόχοι του Μνημονίου δεν θα αποτύγχαναν.
Μύθος 5ος: Ακολουθώντας τις συνταγές της τρόικας η Ελλάδα θα επιστρέψει στον δρόμο της ευημερίας.
Μύθος 6ος: Η έξοδος από την Ευρωζώνη θα ήταν το χειρότερο δυνατό αποτέλεσμα.
Μύθος 7ος: Στις διαπραγματεύσεις της με την τρόικα η ελληνική κυβέρνηση έχει πολύ μικρή διαπραγματευτική ισχύ.
Ακολουθεί το εκτενές άρθρο του Στέργιου Σκαπέρδα:
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/2 ... ou-hreous/
Γι' αυτό που πολεμάς είναι μόνο η εξέλιξή σου...Εκεί στον κάθετο άξονα...γιατί όταν αυτός ολοκληρωθεί, ο πόλεμος μετά, στον οριζόντιο, γίνεται αρμονία, ειρήνη και πληρότητα
Ρε παιδια μου εχει ερθει ενα σεναριο ισως λιγο ποιο μακροχρονιο απο αυτο που ζουμε τωρα..
Αντε και στην ελλαδα ας πουμε οτι τα φαγανε οι πολιτικοι μας ενταξει?
Εγω αυτο που βλεπω παντου εξαπλωνεται το ιδιο σεναριο η τουλαχιστον στην ευρωπη και σε καποιες αλλες χωρες σωστα?
Ποσες φορες εχουμε ακουσει για τα σχεδια της αμερικης για παγκοσμια κυβερνηση και παει λεγοντας,σωστο μεχρι εδω?
Να συνδιασω και αυτο που θελουν να μας πασαρουν με τροπο λιγο λιγο...τσιπακι,χαραγμα,ελεγχος της ελευθεριας μας και ολα αυτα τα σεναρια που οπως φαινονται δεν ειναι και τοσο μακρινα.
Αρα καταληγω...
Εξαπλωνετε φτωχεια,εξαθλιωση σε πολλες χωρες με αποτελεσμα αργοτερα να βγει ενας ηγετης...ενας παγκοσμιος ηγετης να το πω καλυτερα και μεσα σε ολη αυτην μιζερια,φτωχια και παει λεγοντας το σεναριο μετα προσφερει υλικη αφθονια με ανταλαγμα να παρουν το χαραγμα που ξερουμε.
Και ολα αυτα ισως ταιριαζουν με τον ερχομο του αντιχριστου(συμβολικα)
Δεν ξερω αν μου ηρθε παρανοικος συσχετισμος αλλα το παζλ μου φαινεται κολαει τοσο μα τοσο. :-|
Αντε και στην ελλαδα ας πουμε οτι τα φαγανε οι πολιτικοι μας ενταξει?
Εγω αυτο που βλεπω παντου εξαπλωνεται το ιδιο σεναριο η τουλαχιστον στην ευρωπη και σε καποιες αλλες χωρες σωστα?
Ποσες φορες εχουμε ακουσει για τα σχεδια της αμερικης για παγκοσμια κυβερνηση και παει λεγοντας,σωστο μεχρι εδω?
Να συνδιασω και αυτο που θελουν να μας πασαρουν με τροπο λιγο λιγο...τσιπακι,χαραγμα,ελεγχος της ελευθεριας μας και ολα αυτα τα σεναρια που οπως φαινονται δεν ειναι και τοσο μακρινα.
Αρα καταληγω...
Εξαπλωνετε φτωχεια,εξαθλιωση σε πολλες χωρες με αποτελεσμα αργοτερα να βγει ενας ηγετης...ενας παγκοσμιος ηγετης να το πω καλυτερα και μεσα σε ολη αυτην μιζερια,φτωχια και παει λεγοντας το σεναριο μετα προσφερει υλικη αφθονια με ανταλαγμα να παρουν το χαραγμα που ξερουμε.
Δεν ξερω αν μου ηρθε παρανοικος συσχετισμος αλλα το παζλ μου φαινεται κολαει τοσο μα τοσο. :-|
Θα συμφωνησω μαζι σου τασουλη..αργοτερα θα φερουν και την ανεπαρκεια των τροφιμων, οχι γιατι δεν θα υπαρχουν τροφιμα αλλα για να μας αναγκαζουν να αγοραζουμε μονο αν εχουμε το μικροτσιπ^tasoulis^ έγραψε: Να συνδιασω και αυτο που θελουν να μας πασαρουν με τροπο λιγο λιγο...τσιπακι,χαραγμα,ελεγχος της ελευθεριας μας και ολα αυτα τα σεναρια που οπως φαινονται δεν ειναι και τοσο μακρινα.
Αρα καταληγω...

Όταν προκαλείς τους Μύθους, μαθαίνεις την Αλήθεια 

σαφώς εκεί οδηγούν την ανθρωπότητα...είναι πια ολοφάνερο!
και εξαρτάται από την ωριμότητα του καθενός μας να παραδώσει την Ψυχή του ή να δράσει καταλυτικά προς τις δομές της κοινωνίας.
Ποτέ άλλοτε δεν είχαμε τέτοια ευκαιρία, όλοι οι άνθρωποι μαζί, να δημιουργήσουμε τον κόσμο μας, με βάση την Δύναμή μας, αντί να παραμένουμε αδρανείς, εστιαζόμενοι στην αδυναμία μας...
Τι είμαστε διατεθειμένοι να "θυσιάσουμε" έχει πια μεγάλη σημασία για τον καθένα από΄εμάς...
Αν σε όλη την Ελλάδα, πχ. μόνο εγώ δεν δεχτώ να βάλω το τσιπάκι, φυσικά θα αποχωρήσω από τον κόσμο τούτο!
Εννοείται...Αυτό λίγο με ενδιαφέρει όμως...
Αν όμως μαζί με εμένα, μπορούν και άλλοι πολλοί ΄Ελληνες να πάρουν μια ώριμη απόφαση, τότε υπάρχει ακόμα "χώρος" να δημιουργήσουμε μαζί από την αρχή, έναν κόσμο που είναι αντάξιος του θεού...Ελεύθερο!!
Αν δω την ανάγκη των ανθρώπων να εξουσιάζονται, σαν βάση για να δημιουργηθεί η ανάγκη μιας κοινωνίας με εξουσία, τότε έχω και εξηγήσεις γι' αυτό που επιτρέψαμε να μας κυβερνά...και μέσα μας και έξω μας!

και εξαρτάται από την ωριμότητα του καθενός μας να παραδώσει την Ψυχή του ή να δράσει καταλυτικά προς τις δομές της κοινωνίας.
Ποτέ άλλοτε δεν είχαμε τέτοια ευκαιρία, όλοι οι άνθρωποι μαζί, να δημιουργήσουμε τον κόσμο μας, με βάση την Δύναμή μας, αντί να παραμένουμε αδρανείς, εστιαζόμενοι στην αδυναμία μας...
Τι είμαστε διατεθειμένοι να "θυσιάσουμε" έχει πια μεγάλη σημασία για τον καθένα από΄εμάς...
Αν σε όλη την Ελλάδα, πχ. μόνο εγώ δεν δεχτώ να βάλω το τσιπάκι, φυσικά θα αποχωρήσω από τον κόσμο τούτο!
Εννοείται...Αυτό λίγο με ενδιαφέρει όμως...
Αν όμως μαζί με εμένα, μπορούν και άλλοι πολλοί ΄Ελληνες να πάρουν μια ώριμη απόφαση, τότε υπάρχει ακόμα "χώρος" να δημιουργήσουμε μαζί από την αρχή, έναν κόσμο που είναι αντάξιος του θεού...Ελεύθερο!!
Αν δω την ανάγκη των ανθρώπων να εξουσιάζονται, σαν βάση για να δημιουργηθεί η ανάγκη μιας κοινωνίας με εξουσία, τότε έχω και εξηγήσεις γι' αυτό που επιτρέψαμε να μας κυβερνά...και μέσα μας και έξω μας!

H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Vaso έγραψε: Αν όμως μαζί με εμένα, μπορούν και άλλοι πολλοί ΄Ελληνες να πάρουν μια ώριμη απόφαση, τότε υπάρχει ακόμα "χώρος" να δημιουργήσουμε μαζί από την αρχή, έναν κόσμο που είναι αντάξιος του θεού...Ελεύθερο!!

Ποιές είναι οι πιθανότητες ?Vaso έγραψε:Ποτέ άλλοτε δεν είχαμε τέτοια ευκαιρία, όλοι οι άνθρωποι μαζί, να δημιουργήσουμε τον κόσμο μας, με βάση την Δύναμή μας, αντί να παραμένουμε αδρανείς, εστιαζόμενοι στην αδυναμία μας...

Είμαι αυτό που είμαι !

Ποιές είναί οι πιθανότητες να ξυπνήσουμε Εφούλα? Οι πιθανότητες μπορεί να φαίνονται ελάχιστες, όμως εγώ βλέπω διαρκώς ότι οι άνθρωποι ψάχνονται πιο εσωτερικά...

Οντως αυτό ισχύει που λες , βλέπεις ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι ψάχνονται ,όμως οι ρυθμοί αφύπνισης δεν είναι πολύ αργοί σε σχέση με την ταχύτητα εξάπλωσης του φόβου και της εξαθλίωσης ? Μακάρι η 'ανατροπή' να συμβεί την κατάλληλη στιγμή .... 

Είμαι αυτό που είμαι !

έχω μάθει Εφούλα να μην χαρακτηρίζω τον χρόνο...
αργά-γρήγορα είναι μόνο η νοητική κατεύθυνση ενός χρόνου που κυλάει με όσα φοβόμαστε...
Μείνε απλά εδώ, όσο μπορείς πιο συνειδητά...αυτό έχω μέσα μου!
Κι αν οι ρυθμοί της αφύπνισης δεν είναι γρήγοροι, με ποιό κριτήριο θα το αξιολογήσω, αν όχι με αυτό της Ζωής?
βλέπω το "όμορφο" που συντελείται αυτήν την στιγμή με την ώθηση του "άσχημου" και ξέρω ότι τώρα είναι η ώρα!
όταν το ένα ενθαρρύνει το άλλο να γίνουν ένα, τότε ξέρω ότι τώρα είναι η ώρα!

αργά-γρήγορα είναι μόνο η νοητική κατεύθυνση ενός χρόνου που κυλάει με όσα φοβόμαστε...
Μείνε απλά εδώ, όσο μπορείς πιο συνειδητά...αυτό έχω μέσα μου!
Κι αν οι ρυθμοί της αφύπνισης δεν είναι γρήγοροι, με ποιό κριτήριο θα το αξιολογήσω, αν όχι με αυτό της Ζωής?
βλέπω το "όμορφο" που συντελείται αυτήν την στιγμή με την ώθηση του "άσχημου" και ξέρω ότι τώρα είναι η ώρα!
όταν το ένα ενθαρρύνει το άλλο να γίνουν ένα, τότε ξέρω ότι τώρα είναι η ώρα!

Στο τώρα λοιπόν !

Στο τώρα λοιπόν !

Είμαι αυτό που είμαι !

Στο τώρα!!!Αντε γείά μας!!! 

Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!
Εκπληκτικό!!!
http://www.youtube.com/watch?v=tdGy0vNy ... r_embedded" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=tdGy0vNy ... r_embedded" onclick="window.open(this.href);return false;
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!
ωωωωω
όσο τα πρόβατα βελάζουν, τόσο οι λύκοι θα ουρλιάζουν....

όσο τα πρόβατα βελάζουν, τόσο οι λύκοι θα ουρλιάζουν....