Σσσσςςς.......... Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες!
Ναι Εύη , έτσι όπως τα γράφεις είναι και έτσι έγιναν!!!
Οσα συνέβησαν στο Σύνταγμα μου θύμισαν και μάλιστα έντονα εκείνα τα αιματηρά επισόδεια πριν 30 χρόνια.
Το ίδιο σκηνικό , εκτός από τους δυο θανάτους τότε ,που δεν ήταν οι μοναδικοί ,και που από τύχη δεν συνέβησαν και τώρα ,το ίδιο ξύλο , τα ίδια δακρυγόνα παντού, που τότε τα πέταγαν στον ηλεκτρικό στην Ομόνοια που είχε μπει ο κόσμος να προφυλαχτεί , και τώρα στο μετρό , τραυματισμοί και τρόμος σε διαδήλωση που ξεκίνησε ειρηνικά και τελείωσε με καταστροφή .
Η ίδια αντίδραση από τα μεγάλα κόμματα και τότε, αυτό ποτέ δεν θα αλλάξει.
Η μόνη ίσως διαφορά ήταν ότι τότε υπήρχαν περισσότεροι φοιτητές στις πορείες και "αύρες" ,που σήμερα έχουν αποσυρθεί και ότι
τότε η χώρα έβγαινε από μια δικτατορία, ενώ σήμερα έχουμε 'δημοκρατία " και άλλα πολλά θα μπορούσα να πω.
Και όλα αυτά γιατί παρόλο που πέρασαν τόσα χρόνια , εμείς δεν αλλάξαμε καθόλου , οι τότε επικεφαλείς του φοιτητικού κινήματος
έγιναν βολευτές και υπουργοί , εναλλασσόμενοι στην εξουσία
και μεις βολευτήκαμε , αρκεστήκαμε στη μίζερη ζωή μας και αφήσαμε
τους άλλους να αποφασίζουν για μας και έτσι η ιστορία επαναλαμβάνετακαι θα επαναλαμβάνεται...
Αρκετά όμως γμτ , ας πάρουμε επιτέλους της ζωή μας στα χέρια μας
Μόνο εμείς μπορούμε να το κάνουμε και θα το κάνουμε , δεν πάει άλλο!!!
Οσα συνέβησαν στο Σύνταγμα μου θύμισαν και μάλιστα έντονα εκείνα τα αιματηρά επισόδεια πριν 30 χρόνια.
Το ίδιο σκηνικό , εκτός από τους δυο θανάτους τότε ,που δεν ήταν οι μοναδικοί ,και που από τύχη δεν συνέβησαν και τώρα ,το ίδιο ξύλο , τα ίδια δακρυγόνα παντού, που τότε τα πέταγαν στον ηλεκτρικό στην Ομόνοια που είχε μπει ο κόσμος να προφυλαχτεί , και τώρα στο μετρό , τραυματισμοί και τρόμος σε διαδήλωση που ξεκίνησε ειρηνικά και τελείωσε με καταστροφή .
Η ίδια αντίδραση από τα μεγάλα κόμματα και τότε, αυτό ποτέ δεν θα αλλάξει.
Η μόνη ίσως διαφορά ήταν ότι τότε υπήρχαν περισσότεροι φοιτητές στις πορείες και "αύρες" ,που σήμερα έχουν αποσυρθεί και ότι
τότε η χώρα έβγαινε από μια δικτατορία, ενώ σήμερα έχουμε 'δημοκρατία " και άλλα πολλά θα μπορούσα να πω.
Και όλα αυτά γιατί παρόλο που πέρασαν τόσα χρόνια , εμείς δεν αλλάξαμε καθόλου , οι τότε επικεφαλείς του φοιτητικού κινήματος
έγιναν βολευτές και υπουργοί , εναλλασσόμενοι στην εξουσία
και μεις βολευτήκαμε , αρκεστήκαμε στη μίζερη ζωή μας και αφήσαμε
τους άλλους να αποφασίζουν για μας και έτσι η ιστορία επαναλαμβάνετακαι θα επαναλαμβάνεται...
Αρκετά όμως γμτ , ας πάρουμε επιτέλους της ζωή μας στα χέρια μας
Μόνο εμείς μπορούμε να το κάνουμε και θα το κάνουμε , δεν πάει άλλο!!!
Γι' αυτό που πολεμάς είναι μόνο η εξέλιξή σου...Εκεί στον κάθετο άξονα...γιατί όταν αυτός ολοκληρωθεί, ο πόλεμος μετά, στον οριζόντιο, γίνεται αρμονία, ειρήνη και πληρότητα
''Αύρες';AXIA έγραψε: Η μόνη ίσως διαφορά ήταν ότι τότε υπήρχαν περισσότεροι φοιτητές στις πορείες και "αύρες" ,που σήμερα έχουν αποσυρθεί
Ο ΄Ανθρωπος δεν έχει απλά την νοημοσύνη του λεξικού, αλλά την Σοφία του θεού…Και για να την εκφράσει, χρειάζεται πρωτίστως να αφοσιωθεί σ’ αυτό που Είναι… B.N.
Είμαι Άνθρωπος!
Είμαι Άνθρωπος!

Είμαστε συνυπεύθυνοι, όχι γιατί τα φάγαμε μαζί, είμαστε υπεύθυνοι γιατί είμαστε αμόρφωτοι, απαίδευτοι, ανιστόρητοι, χωρίς κρίση, ηθική κι αλληλεγγύη.
κι όμως Ευούλα...
όσο τα διαβάζω τα κριτήρια της ανευθυνότητας, θεωρώ ότι ο μέσος άνθρωπος όλα αυτά τα έχει καλύψει και με το παραπάνω...
Εχει εξαντλήσει όλες τις εξωτερικές πηγές που υπάρχουν, ώστε και μορφωμένος να θεωρείται, μα και ηθικός...
ένα ξεχνάει...
ότι η μόρφωση και η ηθική και η κρίση αφορούν μιαν υποκειμενικότητα που δεν έχει τελειωμό...
Είναι έτοιμος να πεθάνει για το καλό, όμως ξεχνάει ότι το καλό είναι αυτό που τον αφορά μόνο...
Γι' αυτό και φανατίζεται πολύ εύκολα...
Το καλό δεν έχει στέρεα βάση μέσα του, γιατί από όλα αυτά λείπει το ΄Ηθος που δίνει σε όλα τα παραπάνω εκείνη την ευγένεια και την γενναιοδωρία που είναι έμφυτη σε έναν ΄Ανθρωπο!
Αυτόν τον Δρόμο χάσαμε...του Ανθρώπου του θεού!
Αυτόν τον Δρόμο που δεν διδάσκεται, αλλά διδάσκει...
όταν λες στους ανθρώπους για την συνυπευθυνότητά μας, σε κοιτουν με απορία...Θεωρούν ότι αυτή δεν τους αφορά, αφορά κάποιους άλλους που είναι ανήθικοι, γιατί η ηθική έχει διδαχτεί μέσα σε μια κοινωνία που από μόνη της είναι ανήθικη...
Η αλαζονεια του καθενός αφορά το ποσοστό των πεποιθήσεών του και των συμπεριφορών του που εκτίθενται με τον πιο άθλιο τρόπο στις μαζικές επιδράσεις της ανηθικοτητας στο όνόμα του καλού...
βλέπεις η προσωπική φιλοδοξία μπορεί να μην αφορά κανέναν σαν σκέψη, τον αφορά όμως σαν συναίσθημα...
Κάπως έτσι οι φοιτητές του Πολυτεχνείου, έγιναν οι σημερινοί μας ανήθικοι "κυβερνήτες"...Γιατί δεν είχαν τρόπο να αντιληφτούν, ότι χάνουν την ζωή τους, όχι για τα ιδανικά τους, αλλά γι' αυτήν την γμν προσωπική φιλοδοξία...Γι' αυτόν τον δρόμο που τους δίδαξαν...
Το βλέπω καθημερινά όμως...
Τούτος ο κόσμος δεν αλλάζει εύκολα...Γιατί συναισθηματικά είναι εγκλωβισμένος στον εαυτό του και νοητικά είναι εγκλωβισμένος στο μαζικό καλό...
Και αν ξεφύγει από το δεύτερο, από το πρώτο χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να ξεφύγει...Πολύ μεγάλη προσπάθεια...

H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Eτσι είναι...όταν λες στους ανθρώπους για την συνυπευθυνότητά μας, σε κοιτουν με απορία...Θεωρούν ότι αυτή δεν τους αφορά, αφορά κάποιους άλλους που είναι ανήθικοι, γιατί η ηθική έχει διδαχτεί μέσα σε μια κοινωνία που από μόνη της είναι ανήθικη...

Αυτο κι αν είναι δρόμος προς την αυτοκαταστροφή...Κάπως έτσι οι φοιτητές του Πολυτεχνείου, έγιναν οι σημερινοί μας ανήθικοι "κυβερνήτες"...Γιατί δεν είχαν τρόπο να αντιληφτούν, ότι χάνουν την ζωή τους, όχι για τα ιδανικά τους, αλλά γι' αυτήν την γμν προσωπική φιλοδοξία...Γι' αυτόν τον δρόμο που τους δίδαξαν...
Το πολυτεχνειο είναι το σημειο αναφοράς...
Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!
Ντάννυ μου δεν είναι το μοναδικό σημείο αναφοράς στην διάρκεια των χρόνων που ο άνθρωπος αφήνεται να διδαχτεί από τον μαζικό εξεφτελισμό του ΄Ηθους...
Δυστυχώς...
όπου και να ρίξω το βλέμα μου, τούτος ο κόσμος έχει εκείνη την μικροκοσμική ικανοποίηση ότι όλα χρειάζεται να τα "κλέψει" για να τα χαρεί...
σαν να μην του ανήκουν...
Πολλοί άνθρωποι, ίσως οι περισσότεροι, σε κοιτούν με εκείνη την συγκατάβαση που κοιτάνε τους τρελούς, όταν τους μιλάς για τον θεό...
είναι από την ανηθικοτητα της θρησκειας τούτο το βλέμα...Το κενό και χωρίς ίχνος αγάπης...

Δυστυχώς...
όπου και να ρίξω το βλέμα μου, τούτος ο κόσμος έχει εκείνη την μικροκοσμική ικανοποίηση ότι όλα χρειάζεται να τα "κλέψει" για να τα χαρεί...
σαν να μην του ανήκουν...
Πολλοί άνθρωποι, ίσως οι περισσότεροι, σε κοιτούν με εκείνη την συγκατάβαση που κοιτάνε τους τρελούς, όταν τους μιλάς για τον θεό...
είναι από την ανηθικοτητα της θρησκειας τούτο το βλέμα...Το κενό και χωρίς ίχνος αγάπης...

Γι' αυτό που πολεμάς είναι μόνο η εξέλιξή σου...Εκεί στον κάθετο άξονα...γιατί όταν αυτός ολοκληρωθεί, ο πόλεμος μετά, στον οριζόντιο, γίνεται αρμονία, ειρήνη και πληρότητα
-

αυτός ακριβώς σκέφτομαι όταν μου το λένε...

Ευούλα μου,περιττό να σου πω πως συμφωνώ,επί της ουσίας σε όλα.Κάτι ψιλοενστάσεις έχω,με το θέμα της μόρφωσης.Η δεκαετία του `80,ήταν "κάπως".Έγιναν πολλές αλλαγές ειδικά σε θέματα εκπαίδευσης,ίσως γιατί ήθελαν το λαό,εμάς δλδ,σε αυτή τη κατάσταση,που είπες.Τότε,γιγαντώθηκε ο φανατισμός και η κόντρα μεταξύ των 2 κομμάτων,πράσινων καί μπλέ.Καί,τότε ήταν που ξεκίνησαν τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα...τα οποία τα πίστεψαν τόσοι πολλοί..Προσωπικά,πιστεύω πως ήταν το ξεκίνημα της κατηφόρας...
Όσο για την επανάληψη της Ιστορίας,το ξέρεις πως επαναλαμβάνεται είται σαν τραγωδία,είται σαν φάρσα..
Καί για ακόμα μια φορά Έυη μου
Ντάννυ,μήπως τελικά το Πολυτεχνείο,έκανε περισσότερο κακό,με την έννοια της οικειοποίησης και της υπερεκμετάλλευσης του από σχετικούς και μη??
Βασσούλα μου..

Αλεξίά,οι αύρες υπάρχουν ακόμα.
Όσο για την επανάληψη της Ιστορίας,το ξέρεις πως επαναλαμβάνεται είται σαν τραγωδία,είται σαν φάρσα..
Καί για ακόμα μια φορά Έυη μου

Ντάννυ,μήπως τελικά το Πολυτεχνείο,έκανε περισσότερο κακό,με την έννοια της οικειοποίησης και της υπερεκμετάλλευσης του από σχετικούς και μη??

Βασσούλα μου..

Αλεξίά,οι αύρες υπάρχουν ακόμα.

''Οταν μπορεί ένας, μπορούν όλοι αρκεί να θέλουν!!"
-Το "ναί"σου να είναι ναί καί το "όχι"σου να είναι όχι-
-Σύμπαν,τι κάνεις αυτό το διάστημα???
-Το "ναί"σου να είναι ναί καί το "όχι"σου να είναι όχι-
-Σύμπαν,τι κάνεις αυτό το διάστημα???
Οι Αύρες είναι μεγάλα τεθωρακισμένα οχήματα Έλεν μου, με κανονάκι μπροστά, που εκτοξεύουν τεράστιες ποσότητες νερού και χρησιμοποιούνται για να διαλύσουν τις διαδηλώσεις.ELEN M έγραψε:''Αύρες';AXIA έγραψε: Η μόνη ίσως διαφορά ήταν ότι τότε υπήρχαν περισσότεροι φοιτητές στις πορείες και "αύρες" ,που σήμερα έχουν αποσυρθεί
Χρησιμοποιήθηκαν ευρέως επί χούντας αλλά στην περίοδο του πράσινου ήλιου καταργήθηκαν.
Τώρα ξανακάνουν την εμφάνισή τους, αναβαθμισμένες.
Και κάτι για την ιστορία. Η πρώτη Αύρα, κατασκευάστηκε και χρησιμοποιήθηκε εδώ. Είναι ελληνικής εμπνεύσεως και κατασκευής.
"Ο Ειρηνικός πολεμιστής δεν πολεμάει το κακό αλλά αυξάνει μέσα του το καλό"
https://www.youtube.com/watch?v=SgbdTeIYV5Y"

Το παράδοξο είναι πως δεν έχουν επίγνωση ότι λένε αλήθεια!

Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί
Πολέμα και Οραματίσου.

Reiki Center - Ρεικι
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί
Πολέμα και Οραματίσου.
Reiki Center - Ρεικι
Der Spiegel: Η Γερμανία θα κατέρρεε αν έκοβε όσα η Ελλάδα
Στο συμπέρασμα ότι η Γερμανία θα κατέρρεε αν προχωρούσε σε περικοπές ανάλογες με αυτές που προχωρά η Ελλάδα, καταλήγει ρεπορτάζ του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel που επικαλείται οικονομολόγους.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει το περιοδικό αν η Γερμανική κυβέρνηση αναγκάζονταν να προχωρήσει σε μέτρα τύπου Ελλάδας, τότε το αποτέλεσμα θα ήταν η κατάρρευση της γερμανικής οικονομίας. Αυτό υποστηρίζει ο Γκούσταβ Χορν, επικεφαλής ινστιτούτου μικροοικονομίας.
Σε σχόλιο του το περιοδικό αναφέρει ότι το πολιτικό και κοινωνικό αντίτιμο που θα πλήρωνε η κυβέρνηση της Γερμανίας σε περίπτωση που θα λάμβανε τέτοια μέτρα, θα ήταν πολύ υψηλό.
Το περιοδικό υπογραμμίζει ότι το θέμα των περικοπών δεν είναι τόσο απλό και πως αν τελικά εφαρμοστούν όλα όσα περιλαμβάνει το πρόγραμμα που εγκρίθηκε από τη Βουλή, τότε η χώρα θα μπει σε ύφεση και θα σημειωθούν κοινωνικές αναταραχές.
Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας. Απλά δεν το γνωρίζουν!

Στο συμπέρασμα ότι η Γερμανία θα κατέρρεε αν προχωρούσε σε περικοπές ανάλογες με αυτές που προχωρά η Ελλάδα, καταλήγει ρεπορτάζ του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel που επικαλείται οικονομολόγους.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει το περιοδικό αν η Γερμανική κυβέρνηση αναγκάζονταν να προχωρήσει σε μέτρα τύπου Ελλάδας, τότε το αποτέλεσμα θα ήταν η κατάρρευση της γερμανικής οικονομίας. Αυτό υποστηρίζει ο Γκούσταβ Χορν, επικεφαλής ινστιτούτου μικροοικονομίας.
Σε σχόλιο του το περιοδικό αναφέρει ότι το πολιτικό και κοινωνικό αντίτιμο που θα πλήρωνε η κυβέρνηση της Γερμανίας σε περίπτωση που θα λάμβανε τέτοια μέτρα, θα ήταν πολύ υψηλό.
Το περιοδικό υπογραμμίζει ότι το θέμα των περικοπών δεν είναι τόσο απλό και πως αν τελικά εφαρμοστούν όλα όσα περιλαμβάνει το πρόγραμμα που εγκρίθηκε από τη Βουλή, τότε η χώρα θα μπει σε ύφεση και θα σημειωθούν κοινωνικές αναταραχές.
Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας. Απλά δεν το γνωρίζουν!