αχ μωρέ Δημητράκη μου...
Συνήθως ένας άνθρωπος έχει θεωρητικά να "παλέψει" με πολλά πράγματα έξω από αυτόν και δεν παίρνει είδηση εύκολα, πως παλεύει με τον ίδιο του τον εαυτό...
Και όσο παραμένει στην κατάσταση έξω από αυτόν, ποτέ δεν θα βρίσκει λύσεις που θα τον εξελίσσουν, γιατί τελικά, από ότι έχω διαπιστώσει, φοβάται την ίδια του την εξέλιξη....
Δεν ξέρω τι προσπαθείς να προλάβεις...
Και γιατι εσύ?
Εκείνη ουσιαστικά θα έπρεπε να είχει ενδιαφερθεί για τις καταστάσεις που της φέρνουν δυσαρμονία...
Είναι ωραίο να ακουμπάμε τα προβλήματά μας στους άλλους, περιμένοντας εκείνα να λυθούν μαγικά...
Δύσκολα αναγνωρίζουμε ότι οι λύσεις δεν θα έρθουν από τους άλλους, άλλά από την αντοχή μας να επιλέξουμε το ωφέλιμο, που μας έμαθαν ότι είναι ανωφελο και ανηθικο, όπως ένα διαζύγιο!
και αυτό είναι ένα από τα πολλά που μας έμαθαν...
Υπάρχουν τόσα πολλά που χρειάζεται να προσπεράσουμε, που δεν ξέρω από που να αρχίσω...
Ας αρχίσω λοιπόν από την επιλογή μας να εξιλεώνουμε την δυσαρμονία, στο όνομα ποιού?
Αυτό να ρωτήσεις την φίλη σου...Και αν σου απαντήσει σοβαρά εμένα γράψε μου!
Γιατί αμέσως θα πει "για τα παιδιά μου"...
Το πόσο δυσαρμονικό είναι αυτό, θα το διαπιστώσει αργότερα, από τον ίδιο της τον εαυτό!
...και ίσως είναι τυχερή και δεν το διαπιστώσει και από τα παιδιά της!
Γιατί δεν φταίει ο άντρας της για τα προβλήματα, αλλά όσα έχει μάθει σαν δεδομένα για τον εαυτό της. Αυτά είναι "ο ένοχος"...