Λεών, γλυκέ μου, δεν καταλαβαίνω γιατί θύμωσες. Πραγματικά. Μπορείς να μου εξηγήσεις από πού πηγάζει ο θυμός σου;
Ναι, μπορεί να είμαι πολύ απομακρυσμένος από το θεό που όπως λες υπάρχει μέσα μου. Μπορεί να μην είμαι παρά ένας παραπλανημένος, ένας χαμένος που μετά την πρώτη μύησή του στο ρέικι άρχισε να επαναθεωρεί και να επανεπεξεργάζεται αυτά που εσύ έχεις λυμένα από πολύ μικρή ηλικία.
Κι άλλα μέλη ισχυρίστηκαν ότι ο θεός υπάρχει μέσα σε κάθε άνθρωπο και υπεραμύνονται της άποψής σου αλλά δεν είδα να θυμώνουν.
Και ναι, μπορεί όντως να μην έχω καμία σχέση με τον Ουριήλ ή οποιαδήποτε άλλη οντότητα και απλά να μου άρεσε ή κάτι να ένιωσα που να με έκανε να αιστανθώ ότι σχετίζομαι, αλλά να μην είναι έτσι. Και λοιπόν; Εσύ που έχεις καλές σχέσεις με τον Ουριήλ, δεν τον επικαλείσαι σε θέματα που χρειάζεσαι φώτιση; Ε, κι εγώ τη χρειάζομαι, αν τη ζητάω με λάθος τρόπο, διόρθωσέ με. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν τον βλέπω σαν τζίνι που πραγματοποιεί επιθυμίες, ούτε ζητάω τίποτε που να βλάπτει τους άλλους ή να μου εξασφαλίζει κάποιο υλικό όφελος. Πού διαφοροποιούμαστε, εσύ κι εγώ;
Μπορείς, αν θέλεις, να στενοχωριέσαι, να θλίβεσαι ή να λυπάσαι για μένα, επειδή δε συμμερίζομαι τις δικές σου απόψεις ή επειδή δε νιώθω όπως εσύ. Θα μπορούσες επίσης να χαρείς από την ευκαιρία που σου δίνεται να εκφράσεις τα δικά σου πιστεύω, ή, ακόμη καλύτερα, θα μπορούσες να μου πεις τι διαφορετικό νιώθεις εσύ που εγώ δεν το βιώνω, αλλά να θυμώσεις; Γιατί;
Ωστόσο, έχεις δίκιο, η μόνη εξουσία που νιώθω πολλές φορές να βαραίνει πάνω μου είναι αυτή των ανθρωπων, ειδικά αυτών που κάνουν ό,τι μπορούν για να την ασκήσουν για δικά τους οφέλη ή δικές τους ανάγκες, κανενός άλλου.
Διαχώρισα τις οντότητες σύμφωνα με την απλοϊκή μου θεώρηση περί καλού και κακού, ίσως η έκφραση "ανώτερης και κατώτερης διάνοιας" να μην ανταποκρίνεται σ' αυτό που εννοούσα... αλλά μη μου πεις ότι όλες οι οντότητες που κινούνται αόρατες ανάμεσά μας έχουν τις πιο αγαθές των προθέσεων γιατί αν ήταν έτσι δε θα βρισκόταν η ανθρωπότητα στα χάλια που είναι.
Πραγματικά λυπάμαι που σου προκάλεσα δυσάρεστα συναισθήματα και σ' ευχαριστώ πολύ που μπήκες στον κόπο να τα μοιραστείς μαζί μου και με όλους. Δεν είμαι παρά ένας αναζητητής της αλήθειας, όπως κι εσύ, φαντάζομαι. Το δρόμο μου ψάχνω κι όσο κι αν θυμώνεις μαζί μου, το μόνο που έκανα, καλοπροαίρετα πάντα, είναι να εκφράσω τους προβληματισμούς μου. Συμπάθα με...
Ως Site Admin που είσαι, θα ήθελα να σε παρακαλέσω, εάν το κρίνεις σωστό και αν γίνεται, να μεταφέρεις τη συζήτηση σε κάποιο άλλο χώρο, π.χ. ReikiCenter-FORUM Αρχική σελίδα -> ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΪΚΙ -> ΤI ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΡΕΙΚΙ ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή όπου αλλού κρίνεις πιο σχετικό, έχω την εντύπωση ότι μάλλον είναι άσχετο με το παρόν topic. Εάν θέλεις να συνεχιστεί η συζήτηση και εάν συμφωνείς με την πρόταση, προφανώς...

Για έναν άνθρωπο που στερείται τροφής, θεός είναι το ψωμί.