Συντονιστής: Vasoula
θα το παρατούσα το ρέικι
VasilisM έγραψε:Τελικά και οι ταμπέλες δάσκαλος-μαθητής, είναι ένα πρότυπο. Τουλάχιστον αυτό έχω καταλάβει.
Οι περισσότεροι όταν ήρθαμε σε επαφή με το ρεικι, είχαμε μια ιδέα οτι είναι κάτι που πηγάζει από τις ανατολικές θρησκείες, και είχαμε ακούσει οτι εκεί λειτουργούν με αυτούς τους ρόλους, και έτσι ασυνείδητα τους ακολουθήσαμε και εμείς νομίζωντας πως θα γίνουμε κάτι ανάλογο με τους τότε μαθητές, υπήρχε μια ανάγκη να ζήσουμε κάτι πολύ ζεν, κάτι που θα μας διαχώριζε από τους άλλους και θα μας έκανε "πιο..".
Αλλά αυτά ανήκουν σε μια άλλη εποχή, δεν υπάρχει πια αυτή η ανάγκη, ας αφήσουμε πίσω και αυτές τις ταμπέλες, και ας είμαστε Φίλοι μεταξύ μας, που μοιραζόμαστε τις εμπειρίες που αποκομίσαμε από τον Δρόμο μας, ελαφρύνοντας έτσι το βάρος ο ένας του άλλου.
Το αν κάποιος είναι μπροστά από εμάς ή πίσω μας στο Μονοπάτι, δεν πρέπει να μας επηράζει στην συμπεριφορά. Ούτε ψευτοαγάπη πρέπει να δείχνουμε στον "δάσκαλο" ούτε ειρωνεία στον νεοεισερχόμενο στο Μονοπάτι.. Ας είμαστε αληθινοί και να δείχνουμε αυτά που πραγματικά νοιώθουμε, μόνο τότε πιστεύω πως κάνουμε ουσιαστική δουλειά, μόνο τότε ξεκινά η ανα-γέννηση..
Σκέψεις..![]()
Δεν μπορώ να καταλάβω τον τρόπο που μπορεί κάποιος να μου μάθει τον Εαυτό μου. Η εμπιστοσύνη που λέγαμε πιο πάνω, μάλλον έγκειται στο οτι εμπιστεύεσαι ανθρώπους που θα σε βοηθήσουν στον Δρόμο σου και όχι στο ποιος Είσαι. Την Αλήθεια την ανακαλύπτει ο καθένας μόνος του πιστεύω. Πολλοί άνθρωποι προσπάθησαν να μου πουν αλήθειες, αλλά εγώ δεν μπόρεσα να τις αφομοιώσω, γιατί ήταν μια νοητική διεργασία από την οποία μου έλειπε κάτι βασικό για να είναι ολοκληρωμένη.. το συναίσθημα. Δεν βίωνα συναισθηματικά αυτά που μου έλεγαν και αυτό όχι απλά δεν ήταν εποικοδομητικό, αλλά ήταν καταστρεπτικό, γιατί υπήρχε τεράστιο χάσμα ανάμεσα στην νόηση μου και στο συναίσθημα! Κάτι που μου προκαλούσε πόνο, συναισθηματικό....Που με έμαθε πρώτα απο όλα ποιος είμαι εγώ.
Εδώ αναφέρεσαι στην εξωτερική γνώση έτσι;Όπως και στα σχολεία αυτά που θεωρούμε σωστά τα κρατάμε
μέσα μας όπως τον Οδυσσέα,τον Ηρακλή και τους άθλους του..
πολλά τα βάζουμε στην άκρη...
Γιατί θεωρούμε πως δεν θα μας βοηθήσουν μελλοντικά.
Έτσι λειτουργούν και οι δάσκαλοι..μας μαθαίνουν.
Ώστε να μπορούμε να διδάξουμε και εμείς..
την πνευματική εξέλιξη αναλαμβάνει ένας δάσκαλος ή οδηγός ή μέντορας (όπως λεει και ο Λεών) και αυτό δεν πλανάται, αλλά είναι πραγματικότητα...Αλλιώς πως μπορεί να γίνει Βασίλη μου?Νομίζω πως πλανάται γενικά στην ατμόσφαιρα οτι όποιος είναι δάσκαλος, αναλαμβάνει την εξέλιξη του μαθητή
οπότε δεν μπορείς να έχεις εσωτερικό δάσκαλο και να επικοινωνείς μαζί του...΄Ομως πως θα γνωρίσεις τον Εαυτό σου? Πως θα αντλήσεις γνώση από μέσα σου, αν οι μνήμες δεν ανοίξουν? Και για να φτάσεις σ' αυτές τις μνήμες χρειάζεται στην αρχη ένας επίπονος δρόμος αντοχών και μαχών με τους δαίμονες...Εκεί ποιός θα σε βοηθήσει?Για τις Πνευματικές Οντότητες που αναφέρεις δεν έχω ιδίαν εμπειρία
πως θα μάθεις τον Εαυτό σου? από που θα ξεκινήσεις?Δεν μπορώ να καταλάβω τον τρόπο που μπορεί κάποιος να μου μάθει τον Εαυτό μου.
Ο όρος "δάσκαλος" ούτε εμένα μου αρέσει, ούτε τον ενστερνίζομαι φυσικά...΄Ομως στον φυσικό κόσμο, ένας πιο έμπειρος από εσένα σ' αυτό που έχεις επιλέξει να κάνεις, έτσι λέγεται..."δάσκαλος"!αλλά εγώ δεν μπόρεσα να τις αφομοιώσω, γιατί ήταν μια νοητική διεργασία
που θα σε βοηθήσουν στον Δρόμο σου και όχι στο ποιος Είσαι.
Βασίλη μου, δυστυχώς, αυτόν τον πυρήνα της θεϊκής μνήμης τον καλύπτει ένα ολόκληρο ασυνείδητο...και για να φτάσεις έως εκεί΄χρειάζεται να το "υπερκαλύψεις", είτε με κάποιον έμπειρο άνθρωπο, είτε με έναν πνευματικό δάσκαλο...΄Αλλος τρόπος δεν υπάρχει...Εγώ μιλάω για την Γνώση που αναδύεται από τον πυρήνα της ύπαρξης μας,
και δυστυχώς δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σου...Αλλά έναν ενσαρκωμένο άνθρωπο, ο οποίος δεν μπορεί να κουμαντάρει την ζωή του, και προσπαθεί να μου το παίξει και δάσκαλος συγνώμη αλλά δεν μπορώ να τον δεχθώ ως τέτοιον, μόνο ως συνοδοιπόρο μπορώ..
Ειναι αλήθεια αυτο... στην αρχή του δρόμου είχα τόσα πρότυπα , και τόσες διαστερυλωμένες συπεριφορές που καλιστα θα μπορούσα να γίνω... μοντέλο!Vaso έγραψε:Εχεις δίκιο πως ένας πιο έμπειρος άνθρωπος στον εσωτερικό δρόμο δεν πρέπει να σου δίνει την αλήθεια "μασημενη", αλλά να σε υποστηρίζει να την δεις μόνος σου...Αλλά τουλάχιστον στην αρχή χρειάζεται να τον εμπιστευθείς...Γιατί δεν είναι εύκολο να αντιληφθείς την αλήθεια αμέσως, όταν μέσα σου παίζουν χιλιάδες δεισιδαιμονίες, για τις οποίες δεν έχεις ιδέα...
Η επιλογή λοιπόν έχει και ρίσκο...Γιατί ούτε την διάκριση έχεις, στην αρχή του Δρόμου σου, να κατανοήσεις τον σεβασμό του στον ρόλο που καλέστηκε να "παίξει" για σένα...
Ακόμα και αν κάνουμε λάθος επιλογή στην αρχή του Δρόμου μας, ακόμα και αν δούμε ότι αυτός που μας οδηγεί είναι μία μη τελειωμένη προσωπικότητα και έχει χιλιάδες ελαττώματα, ακόμα και τότε κρατάμε το όφελος τους λάθους μας με σεβασμό για το παρακάτω...
Danny έγραψε:
Η εργασία που χρειάζομουν να κάνω σε 2 ζωες για να καταλάβω τον Εαυτο μου , έγινε μέσα σε 2 χρόνια.... πως αλλιώς θα συνεβαινε αυτο?;-