Εύη έγραψε:Όταν είμαι χαρούμενη και ήρεμη το σπίτι μου είναι καθαρό, τακτοποιημένο, μυρίζει υπέροχα και είναι γεμάτο λουλούδια.
Όταν είμαι μπερδεμένη, απογοητευμένη, μπλοκαρισμένη αφήστε το καλύτερα...
Η εσωτερική μας κατάσταση αντικατοπτρίζεται στις εξωτερικές μας εκδηλώσεις.
Ένα καλό παράδειγμα είναι η τάση να μην αποχωριζόμαστε ακόμα και αντικείμενα άχρηστα, που μας γεμίζουν τον χώρο και δεν τα χρησιμοποιούμε ποτέ. Σε πολλές περιπτώσεις αγνοούμε ακόμα και την ύπαρξή τους.
Αυτό είναι μια κατάσταση του Νου. Αρνούμαστε να πετάξουμε τα παλιά, να κάνουμε χώρο στο καινούριο. Μένουμε προσκολλημένοι σε παλιές πεποιθήσεις, γατζωνόμαστε από παγιωμένες σκέψεις και συμπεριφορές, αρνούμενοι να κάνουμε χώρο στο φρέσκο και το καινούριο.
Είναι ευκολότερο και οικείο, να ρίξουμε τα βάρη σε εξωτερικούς παράγοντες, παρά να βρούμε εκείνο το κομμάτι μας που δημιουργεί την ανισορροπία και η ακαταστασία απλά είναι η εκδήλωση του ακατάστατου και μπερδεμένου Νου μας..
’ρα το πρέπει και το θέλω είναι ένα ακόμα ψευδοδίλημμα.
Σε κατάσταση Είμαι, δεν υπάρχουν αυτά τα ερωτήματα.
Υπάρχουν μόνο βιωμένες καταστάσεις.
Ευάκι μου τι ωραία που το θέτεις το ζήτημα...!!!
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!!!
Βάσω έγραψε:Αυτό που εγώ θεωρώ εμμονή σου, είναι η δική σου χαλάρωση..
Και το αντίστροφο...
Εμμονή είναι μια λέξη που προέρχεται από συνήθεια...
Εμμονή μπορεί να γίνει το οτιδήποτε...Αν δεν υπάρχει αποτέλεσμα, δεν υπάρχει και αιτία...
Βάσω μου είναι άκρως κατανοητές οι πρώτες προτάεις και τις κατανοώ.
...Την τελευταία όμως δεν μπορώ να την καταλάβω...
Μπορείς να με βοηθήσεις;
Εύη έγραψε:Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να πειθαρχήσουμε.
Να πειθαρχήσουμε στα εσωτερικά μας θέλω και να μείνουμε πιστοί και εστιασμένοι σε αυτά, ό,τι και αν μας λέει η αλυσοδεμένη μας προσωπικότητα.
Να κάνουμε ένα βήμα κάθε φορά, νοιώθοντας ευγνωμοσύνη για αυτό το βήμα και να βγάλουμε από το μυαλό μας την εικόνα.
Χωρίς πλασματικές προσδοκίες.
Χωρίς επικρίσεις.
Και σιγά σιγά και μόνο βαδίζοντας, μέσα από καθημερινές συνειδητές επιλογές και πράξεις, ξυπνάς ένα πρωί και μέσα από αλλαγές οι οποίες ήρθαν εντελώς "φυσικά", ανακαλύπτεις πως έχεις αρχίσει να αποδέχεσαι...
Έτσι απλά...
Βάσω έγραψε:Φως στις μορφές για να γίνουν αλήθεια!!!
σ' αυτήν δεν χωράνε αμφιβολίες για το ποιός είσαι, από που προέρχεσαι, που κατευθύνεσαι...
Μόνο για σήμερα νιώθω ευλογημένος που μόλις διάβασα τόσο όμορφα πράγματα!!!
Ευούλη και Βασούλα σας ευχαριστώ πολύ πολύ!!!