Και δεν είναι μόνο εγκεφαλικός ο επηρεασμός από την τηλεόραση. Το πιο επικίνδυνο είναι ο ερεθισμός του μαζικού συναισθήματος των συγκινήσεων...΄Ετσι οι άνθρωποι μαθαίνουν να εκτονώνουν την συγκίνησή τους (ενθουσιασμός, φόβος, χαρά, λύπη, ζήλεια, φθόνος) συμμετέχοντας ακούσια στο γενικό συναίσθημα και με αυτόν τον τρόπο "αντέχουν" την μοναξιά τους!
Ακριβώς, αυτό παρατηρώ τελευταία κι εγώ! Επίσης νομίζω πως βλέποντας την δεινή θέση στην οποία βρίσκεται κάποιος πρωταγωνιστής, υποδείωντας κάποιο ρόλο εννοώ, γίνεται στο υποσυνείδητο μια σύγκριση με την δική τους ζωή, και βγαίνει ένα συναίσθημα εφησυχασμού, μία ακόμη δικαιολογία για να παραμείνουν παθητικοί δηλαδή..Παρατηρήστε πως οι άνθρωποι επικοινωνούν μέσα από μια τηλεοπτική σειρά, ιδιαίτερα όταν αυτή έχει μαζική επιτυχία...Μέσα από αυτήν έχουν πάντα θέμα συζητήσης και (κατά φαντασία) κρίσης από την μια, αλλά νιώθουν ότι δεν διαφέρουν από το πλήθος από την άλλη...Δεν είναι δηλαδή, μόνοι τους!
VasilisM έγραψε:
Ακριβώς, αυτό παρατηρώ τελευταία κι εγώ! Επίσης νομίζω πως βλέποντας την δεινή θέση στην οποία βρίσκεται κάποιος πρωταγωνιστής, υποδείωντας κάποιο ρόλο εννοώ, γίνεται στο υποσυνείδητο μια σύγκριση με την δική τους ζωή, και βγαίνει ένα συναίσθημα εφησυχασμού, μία ακόμη δικαιολογία για να παραμείνουν παθητικοί δηλαδή..
Ιούδας είχε την δυνατότητα να δει πως φέρονταν ο Χριστός όταν Τον σταύρωναν...
Ο Ιούδας ήταν σίγουρος, ότι όταν θα αρχίσει να διαλύεται το ανθρώπινο = θάνατος, τότε θα δει τον πόνο, την απόγνωση, την απελπισία, το μίσος και την κακία.
...Όταν τα ανθρώπινα σκεπάσματα άρχισαν να πέφτουν από Τον Χριστό, ο Ιούδας αντί του φόβου, της απελπισίας και του μίσους είδε την Ίδια Την Αγάπη, που έβλεπε πριν.
Είδε Την Θεϊκή Αγάπη άνευ όρων και υπεράνω των πάντων σε όλη την μεγαλοπρέπειά Της...
Δε δουλεύει αυτό, μόλις το δοκίμασα..ARTYADIS έγραψε:3. Εξαντλήθηκε η μπαταρία του κινητού σου?
΄Ολα τα κινητά έχουν μια ρεζέρβα φόρτωσης της μπαταρίας τους που, πληκτρολογώντας *3370#, αυτόματα ενεργοποιείται δίνοντάς σου ακόμη και 50% πρόσθετο γέμισμα.
Όταν θα επαναφορτίσεις το κινητό σου, αυτόματα θα επαναφορτιστεί και η ρεζέρβα.