Aγαπητή Satya,
Αφού νιώθεις ότι χρειάζεσαι αυτοθεραπεία, εκεί να κατευθυνθείς και όχι σε άλλους ανθρώπους ακόμα. Είναι η μαγεία του ρέικι, να αγκαλιάζει τα δικά μας "ταλαιπωρημένα" κομμάτια, για να αισθανθούμε δυνατοί.
Ο δεύτερος βαθμός σου δίνει την δυανατότητα να χρησιμοποιείς και τα σύμβολα του ρέικι. Με αυτά μπορείς να στείλεις ακόμα και στον εαυτό σου. Και φυσικά και από απόσταση και σε άλλους.
Εγώ το πίστευα πάντα, ότι η πρόθεση "αγάπης" αρκεί να κάνει το ρέικι να πάει στον παραλήπτη.
Τώρα βλέπω ολοένα και περισσότερο τους "δασκάλους-ρέικι" να προσανατολίζονται προς αυτήν την ευλογημένη, αλλά τόσο δυναμική "πρόθεση".
Εγώ παλαιότερα είχα διδαχτεί ότι δεν μπορώ να στείλω ενέργεια, παρά μόνο με τα σύμβολα του ρέικι.
Ποτέ μου δεν "υπάκουσα" σ' αυτό. ΄Εστελνα και χωρίς σύμβολα, μέχρι να πάρω τον δεύτερο βαθμό. Και σε διαβεβαιώνω ότι όλοι έπαιρναν...και χωρίς να χρησιμοποιώ σύμβολα.
Κάνεις με ελευθερία ότι αισθάνεσαι...
Μην μένεις σε κανόνες και συστήματα.
΄Ενας μόνο βασικός κανόνας ισχύει: Δεν στέλνουμε ή δεν κάνουμε γενικά ρέικι, σε όποιον δεν μας το ζητήσει...!! Αυτό μόνο μπορώ να θεωρήσω εγώ σαν δεσμευτικό κανόνα, και επειδή σέβομαι την ελεύθερη βούληση των ανθρώπων, σέβομαι απόλυτα και αυτόν τον κανόνα.
Για να προχωρήσεις στον δεύτερο βαθμό, χρειάζεται απλά, να νιώσεις αυτήν την παρότρυνση. Να εμπιστεύεσαι τον Εαυτό σου και τις "σπρωξιές" του!!