απορίες

Συντονιστής: Vasoula

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Φυσικά χρειάζεται να δηλώσεις πρόθεση σ' αυτό, Ελενα, στο ειδικό τόπικ :x

Επειδή ζητάς ρέικι σε μια κατάσταση και όχι σε σένα την ίδια, δεν χρειάζεται να είσαι σπίτι!

Τι εννοείς αν χρειάζεται προετοιμασία? Αν χρειάζεται κάποιο τελετουργικό? Αν εννοείς αυτό, σου λέγω ότι δε είναι απαραίτητο.

Για να επιδράσεις επί των καταστάσεων, χρειάζεται να δυναμώσεις τον Εαυτό σου ώστε να τεθεί υπεράνω των καταστάσεων. Και εκεί ναι, χρειάζεται όχι μόνο προετοιμασία, αλλά καθημερινή άσκηση.

Εύχομαι να πάνε όλα καλά με την οικογενειακή επιχείρηση. :x :x :x
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από Ελενα Κ. »

Βασω μου, σ ευχαριστω γιατην απαντηση σου! δεν εννοουσα τελετουργικο οταν ρωτησα για προετοιμασια. σκεφτομουν οτι ισως χρειαζεται καποιος να ειναι ξαπλωμενος η απλα σε "χαλαρωτικη" κατασταση οταν ζηταει να του στειλουν ρεικι και γιαυτο να χρειαζεται να ειναι σπιτι -επειδη διαβασα και για συγκεκριμενες ωρες που λενε τα παιδια στα μηνυματα τους( ειδικα για την περιπτωση που ζηταει για τον ιδιο και οχι για κατασταση ), αλλα με καλυπτει απολυτα αυτο που λες.
σ΄ευχαριστω για τα οσα μου ειπες.
θα συνεχισω την προσπαθεια για την ενδυναμωση του εαυτου και θα δουλεψω την προθεση μου για το ζητημα της δουλειας, και θα επικοινωνησω ξανα μαζι σας μολις ειμαι πιο ετοιμη και ξερω πιο συγκεκριμενα αυτο που χρειαζομαι.
θα μου βγει... το νιωθω!!!
Άβαταρ μέλους
Giotoula

Δημοσίευση από Giotoula »

Ας γράψω κι εδώ...

Μπορεί να σας φανούν λίγο πεζά, αλλά αφού με "τρώνε" θα ρωτήσω μπας και τα ξεπεράσω...

Το ΣΚ που πήρα τον Α βαθμό έδωσα και πήρα ρέικι. Όταν έδινα δεν καταλάβαινα τίποτα με τις αισθήσεις μου. Επίσης τις 21 ημέρες που προσπαθώ να κάνω ολοκληρωμένες συνεδρίες σε μένα, επίσης δεν νιώθω κάτι.
Αυτο μου δημιουργεί ένα αίσθημα απογοήτευσης από τον εαυτό μου και ανικανότητας. Είναι και ο λόγος που δεν θεωρώ ότι μπορώ καν να σκέφτομαι, προς το παρόν, για Β βαθμό.
Μου έχουν εξηγήσει ότι δεν είναι απαραίτητο να έχω κάποια αίσθηση.
Υπάρχει όμως κάτι που μπορώ να κάνω για να μην αισθάνομαι έτσι;

Σημείωση: Τις 21 ημέρες που ακολούθησαν των συντονισμών, ολοκληρωμένες συνεδρίες κατάφερα να κάνω μόνο τα ΣΚ. Τις υπόλοιπες ημέρες με έπαιρνε ο ύπνος. Κάθε βράδυ ξεκινούσα αλλά κάθε βράδυ κατέληγα να κοιμάμαι. Συνεχίζω τις συνεδρίες, αλλά ακόμα τα ίδια....Μπορεί να φταίει και αυτό;
Δυστυχώς τις καθημερινές μου είναι αδύνατον να τις κάνω άλλη ώρα της ημέρας παρά μόνο όταν πέσουν τα παιδιά για ύπνο...
Άβαταρ μέλους
VasilisM

Δημοσίευση από VasilisM »

Απλά αφέσου χωρίς να περιμένεις τίποτα. Μην προδιαθέτεις τον εαυτό σου για κάτι. Του τύπου, τώρα πρέπει να νιώσω την ενέργεια. Συνέχισε την εργασία με τον εαυτό σου και όλα θα γίνουν όπως πρέπει! Μην πτοείσαι, η επιμονή και η υπομονή είναι δύο αρετές που είναι απαραίτητες στον δρόμο μας.. Σου εύχομαι καλή αρχή με τον Εαυτό σου :x
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
Ellaki

Δημοσίευση από Ellaki »

Anima καλώς όρισες :-D

Φαντάσου πως αισθάνονται τα παιδιά όταν πρωτοπάνε σχολείο και δεν μπορούν να κάνουν μια ίσια γραμμούλα .............

Εξοικειωνόμαστε με την ενέργεια σταδιακά και αφηνόμαστε σε αισθήσεις που έχουμε ξεχάσει.
Δούλεψε με τον εαυτό σου και θα πάρεις απαντήσεις.
Το χρονικό διάστημα ανάμεσα στους βαθμούς διαφέρει στον κάθε άνθρωπο. Όταν θα έρθει η ώρα για το 2ο, θα το ξέρεις ...........
Όσο για τον ύπνο, μου συμβαίνει συνέχεια κι ας είμαι <παλιά>. :D
Συνέχισε τις θεραπείες σου όπως κι όταν μπορείς, κι αν σε πάρει ο ύπνος, δεν πειράζει, μπορείς να συνεχίσεις από εκεί που είχες μείνει, κι αν πάλι δε μπορείς να συνεχίσεις, ευχαρίστησε γι' αυτό που πήρες και χαμογέλα. :x
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

η καθημερινή αυτο-θεραπεια δεν είναι μόνο για 21 ημέρες, παρ' όλο που η διδασκαλία του ρέικι το αναφέρει έτσι!

΄Ομως (και είναι δική μου διαπίστωση) δεν μπορείς να "θεραπεύσεις" τον εαυτό σου, από πεποιθήσεις και συναισθήματα, καθώς και αρνητικές σκέψεις, χρονων, μόνο μέσα σε 21 ημέρες.

Ο χρόνος "θεραπείας" έχει να κάνει με την απόφασή σου να θεραπευτεις, άνιμα! Και αυτή η απόφαση περικλείει την αφοσίωση και την επιμονή και φυσικά τον χρόνο που αφιερώνεις σε σένα.

Είναι πολύ συνηθισμένο να λένε οι άνθρωποι δεν έχω χρόνο να κάνω αυτο-θεραπεία ή κοιμάμαι κατά την ώρα της αυτοθεραπείας...

Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουν χρόνο για τον εαυτό τους, βάζοντας προτεραιότητα στους άλλους, από μια πάγια εσωτερικη εντολή "είναι εγωιστικό να έχεις δικές σου ανάγκες", που λειτουργεί από τον υποσυνείδητο νου!

Θεωρώ ότι η ευθύνη για τον εαυτό μας είναι μεγάλη και θα πρέπει να ακολουθούμε τον εσωτερικό δρόμο της θεραπείας μας τόσο αφοσιωμένα, όσο αφοσιωμένα παίρνουμε και μια ιατρική αγωγή, που μας έχει δώσει ο γιατρός!

΄Ετσι ο χρόνος αφορά μόνο την απόφασή σου να αναλάβεις υπεύθυνα τον εαυτό σου και να αναζητήσεις εκεινες τις εσωτερικές συνδέσεις, που οι άνθρωποι ξέχασαν στην πορεία τους.
Ξέχασαν την ενόραση και την εσωτερική τους επικοινωνία με τον θεό!

Καλή επιτυχία σου εύχομαι στον δρόμο σου με το ρέικι και θα σε συμβούλευα να μην περιμένεις τίποτα άλλο, από αυτό που ΕΙΣΑΙ!

:x

Εικόνα

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΑ »

@};- @};- @};- @};- @};-
Το ΦΩΣ η ΑΓΑΠΗ και η ΔΥΝΑΜΗ αποκαθησούν το σχέδιο πάνω στη γή

Πολέμα και Οραματίσου !!!
Άβαταρ μέλους
Giotoula

VasilisM έγραψε:Απλά αφέσου χωρίς να περιμένεις τίποτα. Μην προδιαθέτεις τον εαυτό σου για κάτι. Του τύπου, τώρα πρέπει να νιώσω την ενέργεια. Συνέχισε την εργασία με τον εαυτό σου και όλα θα γίνουν όπως πρέπει! Μην πτοείσαι, η επιμονή και η υπομονή είναι δύο αρετές που είναι απαραίτητες στον δρόμο μας.. Σου εύχομαι καλή αρχή με τον Εαυτό σου :x
Θα προσπαθήσω.
Σε ευχαριστώ!
Άβαταρ μέλους
Giotoula

Elisavet έγραψε:Anima καλώς όρισες :-D

Φαντάσου πως αισθάνονται τα παιδιά όταν πρωτοπάνε σχολείο και δεν μπορούν να κάνουν μια ίσια γραμμούλα .............

Εξοικειωνόμαστε με την ενέργεια σταδιακά και αφηνόμαστε σε αισθήσεις που έχουμε ξεχάσει.
Δούλεψε με τον εαυτό σου και θα πάρεις απαντήσεις.
Το χρονικό διάστημα ανάμεσα στους βαθμούς διαφέρει στον κάθε άνθρωπο. Όταν θα έρθει η ώρα για το 2ο, θα το ξέρεις ...........
Όσο για τον ύπνο, μου συμβαίνει συνέχεια κι ας είμαι <παλιά>. :D
Συνέχισε τις θεραπείες σου όπως κι όταν μπορείς, κι αν σε πάρει ο ύπνος, δεν πειράζει, μπορείς να συνεχίσεις από εκεί που είχες μείνει, κι αν πάλι δε μπορείς να συνεχίσεις, ευχαρίστησε γι' αυτό που πήρες και χαμογέλα. :x
Καλώς σας βρήκα!

Δεν μπορώ να πω ότι δεν ανακαφίζομαι όταν ακούω ότι μπορεί να πάρει ο ύπνος και τους "παλιούς"... :D
Άβαταρ μέλους
Giotoula

Vaso έγραψε:η καθημερινή αυτο-θεραπεια δεν είναι μόνο για 21 ημέρες, παρ' όλο που η διδασκαλία του ρέικι το αναφέρει έτσι!

΄Ομως (και είναι δική μου διαπίστωση) δεν μπορείς να "θεραπεύσεις" τον εαυτό σου, από πεποιθήσεις και συναισθήματα, καθώς και αρνητικές σκέψεις, χρονων, μόνο μέσα σε 21 ημέρες.

Ο χρόνος "θεραπείας" έχει να κάνει με την απόφασή σου να θεραπευτεις, άνιμα! Και αυτή η απόφαση περικλείει την αφοσίωση και την επιμονή και φυσικά τον χρόνο που αφιερώνεις σε σένα.

Είναι πολύ συνηθισμένο να λένε οι άνθρωποι δεν έχω χρόνο να κάνω αυτο-θεραπεία ή κοιμάμαι κατά την ώρα της αυτοθεραπείας...

Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουν χρόνο για τον εαυτό τους, βάζοντας προτεραιότητα στους άλλους, από μια πάγια εσωτερικη εντολή "είναι εγωιστικό να έχεις δικές σου ανάγκες", που λειτουργεί από τον υποσυνείδητο νου!

Θεωρώ ότι η ευθύνη για τον εαυτό μας είναι μεγάλη και θα πρέπει να ακολουθούμε τον εσωτερικό δρόμο της θεραπείας μας τόσο αφοσιωμένα, όσο αφοσιωμένα παίρνουμε και μια ιατρική αγωγή, που μας έχει δώσει ο γιατρός!

΄Ετσι ο χρόνος αφορά μόνο την απόφασή σου να αναλάβεις υπεύθυνα τον εαυτό σου και να αναζητήσεις εκεινες τις εσωτερικές συνδέσεις, που οι άνθρωποι ξέχασαν στην πορεία τους.
Ξέχασαν την ενόραση και την εσωτερική τους επικοινωνία με τον θεό!

Καλή επιτυχία σου εύχομαι στον δρόμο σου με το ρέικι και θα σε συμβούλευα να μην περιμένεις τίποτα άλλο, από αυτό που ΕΙΣΑΙ!

:x
Το φανταζόμουν ότι δεν αρκούν οι 21 ημέρες και γι' αυτό και συνεχίζω. Γι' αυτό και δεν νιώθω ακόμα έτοιμη για το δεύτερο βαθμό.
Συμφωνώ σε όλα μαζί σου. Την ευθύνη για μένα την έχω εγώ.
Πιστεύεις δηλαδή ότι χρησιμοποιώ στον εαυτό μου τη δικαιολογία του "δεν έχω χρόνο" ή "με παίρνει ο ύπνος"; Δεν ξέρω, μπορεί και να είναι αυτό. Πρέπει να καταλάβω τι κάνω λάθος, ώστε να μπορεσω να το διορθώσω.
Η αλήθεια είναι ότι μόλις γυρίζω από τη δουλειά το μόνο που με απασχολεί είναι να περάσω χρόνο με τα παιδιά μου. Ναι, αυτά θα τα βάλω σίγουρα πάνω από μια συνεδρία ρέικι ή ότιδήποτε. Μου λείπουν και τους λείπω. Έχω την ευθύνη της ψυχικής και σωματικής τους υγείας και προσπαθώ να τα καταφέρω όσο καλύτερα μπορώ. Είναι και μικρά ακόμα και ειδικά το μικρό με θέλει κοντά του συνεχώς. Μετά από αυτά κοιτάζω εμένα. Τα υπόλοιπα με περιμένουν.

Ξέρεις ήμουν στη ζωή μου καλή "μαθήτρια". Αυτό όμως είναι το προβλημά μου. Ήμουν και συνεχίζω να είμαι "μαθήτρια". Θέλω πάντα οδηγίες. Δεν με φοβίζει η δουλειά. Και μέχρι τώρα τα έχω καταφέρει καλά. Αλλά θέλω οδηγίες.
Πολλά από αυτά που έχω προλάβει να διαβάσω εδώ, νιώθω να μου κάνουν ένα κλικ αλλά δεν μπορώ να πω ότι τα κατανοώ πλήρως.

Οπότε η αυτονόητη ερώτησή μου είναι πώς θα αναζητήσω εκείνες τις εσωτερικές συνδέσεις, που ξέχασα, την ενόραση και την εσωτερική μου επικοινωνία με τον θεό;

ΥΓ. Λυπάμαι ειλικρινά αν σας κουράζω που δεν καταλαβαίνω... Δικαιολογήστε με σαν "πρωτάκι" παρακαλώ...
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Οπότε η αυτονόητη ερώτησή μου είναι πώς θα αναζητήσω εκείνες τις εσωτερικές συνδέσεις, που ξέχασα, την ενόραση και την εσωτερική μου επικοινωνία με τον θεό;
η επιθυμία να επικοινωνήσεις θα σε κάνει να βρεις και τον σωστό για σένα δρόμο, άνιμα!

όσο για τα παιδιά, δύο είχα και εγώ όταν πρωτοξεκίνησα να "θεραπεύω" τον εαυτό μου. ΄Ηταν πολύ σημαντικότερο για μένα να βρω τον Εαυτό μου και τον Θεό, για να μπορώ να σταθώ δίπλα τους έντιμα και να καθοδηγήσω τις ψυχές που με εμπιστεύθηκαν!

:x :x

Εικόνα

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΑ »

Πολλά από αυτά που έχω προλάβει να διαβάσω εδώ, νιώθω να μου κάνουν ένα κλικ αλλά δεν μπορώ να πω ότι τα κατανοώ πλήρως.
anima μην σε αγχωνει το γεγονος οτι δεν τα καταλαβαινεις ολα οσα διαβαζεις....στην αρχη και εγω ειχα αυτο το προβλημα και θυμαμαι το ειχα πει και στην Βασω σε καποιο ποστ και μου ειχε πει πως ειναι απλα θεμα εξηκοιωσης......οσο περναει ο καιρος καταλαβαινω ολο και περισσοτερα απο αυτα που διαβαζω.......δωσε λιγο χρονο στον εαυτο σου.

@};- @};- @};-
Το ΦΩΣ η ΑΓΑΠΗ και η ΔΥΝΑΜΗ αποκαθησούν το σχέδιο πάνω στη γή

Πολέμα και Οραματίσου !!!
Άβαταρ μέλους
Giotoula

Vaso έγραψε: όσο για τα παιδιά, δύο είχα και εγώ όταν πρωτοξεκίνησα να "θεραπεύω" τον εαυτό μου. ΄Ηταν πολύ σημαντικότερο για μένα να βρω τον Εαυτό μου και τον Θεό, για να μπορώ να σταθώ δίπλα τους έντιμα και να καθοδηγήσω τις ψυχές που με εμπιστεύθηκαν!

:x :x
Kι εγώ αυτό θα ήθελα. Για να μπορέσω να γίνω καλή μητέρα, σύντροφος, φίλη, αδελφή κ.α., πρέπει πρώτα να με "θεραπεύσω".
Δεν μπορώ να ξέρω πως τα κατάφερνες πρακτικά τότε που πρωτοξεκίνησες, ενώ εγώ δυσκολεύομαι... Γι' αυτό φοβάμαι πολλές φορές ότι "δεν το 'χω".... Δεν είναι άλλωστε όλοι οι άνθρωποι το ίδιο ικανοί.
Άβαταρ μέλους
Giotoula

ΙΩΑΝΝΑ έγραψε:
anima μην σε αγχωνει το γεγονος οτι δεν τα καταλαβαινεις ολα οσα διαβαζεις....στην αρχη και εγω ειχα αυτο το προβλημα και θυμαμαι το ειχα πει και στην Βασω σε καποιο ποστ και μου ειχε πει πως ειναι απλα θεμα εξηκοιωσης......οσο περναει ο καιρος καταλαβαινω ολο και περισσοτερα απο αυτα που διαβαζω.......δωσε λιγο χρονο στον εαυτο σου.

@};- @};- @};-
Είμαι ανυπόμονη το ξέρω...
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Δεν είναι άλλωστε όλοι οι άνθρωποι το ίδιο ικανοί.
Επίτρεψε μου να διαφωνήσω, άνιμα! :-D

΄Ολοι οι άνθρωποι ειναι το ίδιο ικανοί...αλλά δεν είναι το ίδιο αποφασισμένοι! @};-

Εικόνα

Επιστροφή στο “ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΪΚΙ”