Δηλαδή, εννοείς ότι κατά την μύηση δεν θίγονται οι μυσταγωγικές διαστάσεις, αλλά ο κάθε ενδιαφερόμενος καλείται να τις ανακαλύψει μόνος του;
Δημητρη, επανω σε αυτο το ερωτημα που θα σου απαντησει η Βάσω θα ηθελα να πω ορισμενα πραγματα οπως τα εχω εισπραξει εγω ....ασχολούμενη με το ρεικι καθως και με τον δυτικό εσωτερισμό.
Αυτο που παρατηρείς εδω, ειναι κατι διαφορετικό απο αυτο που εννοούν ....ως ρεικι.
Το ρεικι δεν ειναι σύστημα ωστε να εχει θεωρία , τελετουργία [ εξ ου και η μυσταγωγία], κανόνες κλπ. Ειναι ας πουμε η εισαγωγή στην αντιληψη της ενεργειας και κατοπιν προχωρώντας η χρηση της.
Εδω εχει δημιουργηθει κατι που αν και η Βάσω δεν πολυσυμπαθει την λέξη..προσωπικα το ονομαζω σχολή.
Ειναι μια σύνθεση που περιλαμβανει απο την μια την ενεργεια που ειπαμε αλλα και την κατανοηση της ..την δυναμική της και την πρακτική εφαρμογή της.
Το αν θα νιωσεις ''μυσταγωγία'' η ευφορία η τιποτα..αυτο αναγεται σε εσενα ...αλλα θα πρεπει να επισημανω οτι το ιδιο ισχυει και στα συστηματα. Η μυηση απευθυνεται στο υποσυνειδητο του καθενος και οπως καταλαβαίνεις εξαρταται απο τον βαθμό εξελιξης, αποδοχής και εμπιστοσύνης η ετοιμοτητα να νοιωσουμε ...και τι θα ειναι αυτό..
Επίσης εχει σημασια η φαντασία και η προσδοκίες που εχουμε...
Νομιζω οι καλυτερα ειναι να προχωρήσει κανεις, χωρις να εχει στο μυαλο του μια εικονα του τι περιμενει.....και απλως να αφεθει να νιωσει....
Και για να πω την δική μου εμπειρία ..ναι ηταν υπέροχα.....