ΕΛΕΝΑ ΠΕΤΡΟΒΝΑ ΜΠΛΑΒΑΤΣΚΥ

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 88268
Εγγραφή: 23 Απρ 2007 23:47
Τοποθεσία: Σείριος

ΕΛΕΝΑ ΠΕΤΡΟΒΝΑ ΜΠΛΑΒΑΤΣΚΥ

Δημοσίευση από Vasoula »

Έλενα Πετρόβνα Μπλαβάτσκυ


Μια σύντομη παρουσίαση της Ελενα Πετρόβνα Μπλαβάτσκυ
Η Ελενα Πετρόβνα Μπλαβάτσκυ είναι η μεγάλη αποκρυφίστρια του 19ου αιώνα, η οποία έγραψε τη Μυστική Διδασκαλία, έργο που αποτελεί τη ραχοκοκκαλιά της Σύγχρονης Θεοσοφίας. Η παρουσία και το έργο της αποτελούν σταθμό στην ιστορία της ανθρωπότητας, εφόσον για πρώτη φορά αποκαλύφθηκαν απόκρυφα γεγονότα που επί δεκάδες αιώνες ήταν κρυμμένα συμβολικά στα μυστήρια.

Λέγεται ότι υπήρξε η επιφανέστερη αποκρυφίστρια στην ιστορία του Δυτικού πολιτισμού και η άμεση αντιπρόσωπος της υπέρ τα Ιμαλάια Αδελφότητας των Μυστών.

Γόνος αριστοκρατικής οικογένειας της Ρωσίας, με πολλά ταξίδια και περιπέτειες στο ενεργητικό της, βίωσε σκληρές φυσικές και ψυχικές δοκιμασίες και απέκτησε τον απόλυτο έλεγχο στις απόκρυφες δυνάμεις της.

Οι πληροφορίες που φθάνουν έως σήμερα για την προσωπική ζωή της Eλενας Πετρόβνα Μπλαβάτσκυ είναι αποσπασματικές και πολλές φορές παραποιημένες από προσωπικές εικασίες. Οι ατομικές της σημειώσεις φαίνονται συχνά αντιφατικές, επειδή πολλές εξ αυτών έχουν κρατηθεί συμβολικά, επομένως δεν καθορίζουν με ακρίβεια τα γεγονότα της ζωής της. Εκείνες δε των φίλων και των συγγενών της είναι μπερδεμένες, με εξαίρεση της αδελφής της που κρατούσε ημερολόγιο και ήταν προσεκτική σε ότι κατέγραφε.

Η Ελενα Πετρόβνα Μπλαβάτσκυ υπήρξε η Αγγελιαφόρος που εξελέγη από τους Μαχάτμας, δηλαδή την Πνευματική Ιεραρχία , για να παρουσιάσει τμήματα της απόκρυφης γνώσης στην ανθρωπότητα. Ηταν ένα άτομο με περίεργο χαρακτήρα και ιδιαίτερα χαρίσματα. Ηταν μουσικός και ζωγράφος και γνώριζε καλά τη γαλλική, εκτός από τη μητρική της γλώσσα που ήταν η ρωσσική. Τελικά κατάφερε να συγγράψει τη "Μυστική Διδασκαλία" στην Αγγλική.

Ηταν μια γυναίκα με ατσαλένια θέληση, φοβερά ανεξάρτητη και αντίθετη με οποιονδήποτε συμβιβασμό. Είχε ένα πάθος για την αλήθεια και επομένως για τη δικαιοσύνη. Οι εξαιρετικές της περιπέτειες στην Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή, στη Βόρεια και Νότια Αμερική, στην Ινδία και το Θιβέτ, την εμπλούτισαν με μια εξαιρετική απόκρυφη γνώση και εσωτερική πληροφορία, που έγιναν αργότερα τα κίνητρα και οι βάσεις για το θεοσοφικό της έργο.

Από μικρή ηλικία ήταν διορατική και κατείχε απόκρυφες δυνάμεις. Ελεγε πως σε όλη της τη ζωή προστατευόταν από μια αόρατη παρουσία που την ονόμαζε "Προστάτη" της. Ηταν πάντοτε υπό την προστασία και την επίβλεψη της Αδελφότητας των Μυστών που φρόντιζαν η προστατευομένη τους να μυείται από κατάλληλους δασκάλους και σε κατάλληλα μυητήρια κέντρα κυρίως του Θιβέτ.

Θυσίασε τη ζωή της για το έργο που της ανατέθηκε από την Ιεραρχία των Μαχάτμας, διαδίδοντας τη μεταφυσική φιλοσοφία μέσω βιβλίων, περιοδικών, εξωτερικών και εσωτερικών ομάδων και διαλέξεων. Επειδή ήταν δίκαιη, αυστηρή και ασυμβίβαστη, απέκτησε φανατικούς φίλους και εχθρούς. Είχε το χάρισμα να παλεύει τους εχθρούς της αλλά και να τους συγχωρεί, επειδή αγαπούσε βαθιά τους συνανθρώπους της και ήταν γενναιόψυχη.

Παρόλες τις αντιξοότητες, την κατασπίλωση και το κυνηγητό που υπέστη εκ μέρους των εχθρών της, έμεινε αταλάντευτη στην εκπλήρωση του ευγενικού έργου της μέχρι την τελευταία στιγμή της επίγειας ζωής της. Τα ελαττώματά της και όσα της καταμαρτυρούσαν οι αντίθετοί της, σβήνουν και συγχωρούνται εμπρός στην αυταπάρνηση και την αφοσίωσή της προς το υπέροχο εσωτερικό έργο που ανέλαβε να εκτελέσει, θυσιάζοντας για χάρη του κάθε προσωπική χαρά και ανάπαυση. Εγκατέλειψε το καταπονημένο και άρρωστο σώμα της την 8η Μαΐου του 1891, σε ηλικία 60 ετών, συμπληρώνοντας μέχρι την τελευταία της πνοή παραγράφους στη Μυστική Διδασκαλία.

Πηγή: http://www.blavatsky.gr" onclick="window.open(this.href);return false;

από τα σημαντικά έργα της

Αρχαία μυστήρια (εκδόσεις Ιαμβλιχος)
Ατλαντίδα (εκδόσεις Τετρακτύς)
Η αδελφότητα των μυημένων (Ιαμβλιχος)
Μυστική δοξασία, 1, 2,3,4 (εκδόσεις Πνευματικος ήλιος)
Ισις αποκαλυμμένη Α1,2,3,4, Β1 (εκδόσεις Ιαμβλιχος)
Το κλειδί της Θεοσοφίας (θεοσοφικές εκδόσεις)

@};-
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
____________________________________________
Reiki Center - Ρεικι
Λευκός Κρίνος
Δημοσιεύσεις: 428
Εγγραφή: 07 Σεπ 2010 09:29

Re: ΕΛΕΝΑ ΠΕΤΡΟΒΝΑ ΜΠΛΑΒΑΤΣΚΥ

Δημοσίευση από Λευκός Κρίνος »

Από τους πρώτους σύγχρονους αποκρυφιστές.Στην εποχή της πιστεύω ότι πολεμήθηκε αρκετά,αλλά μέσα στο χρόνο δικαιώθηκε.
Άβαταρ μέλους
Danielli
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 23059
Εγγραφή: 31 Οκτ 2007 05:53
Τοποθεσία: Κέρκυρα

Re: ΕΛΕΝΑ ΠΕΤΡΟΒΝΑ ΜΠΛΑΒΑΤΣΚΥ

Δημοσίευση από Danielli »

@};-
Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!

Επιστροφή στο “BIOΓΡΑΦΙΕΣ”