Δεν έχω καμία σχέση με τους κρυστάλλους. Ποτέ δεν είχα μέχρι τώρα...
...Μέχρι τη στιγμή που δέχτηκα με μεγάλη μου χαρά για δώρο, έναν κρύσταλλο! Δεν ήξερα καν τι κρύσταλλος είναι και χρειάστηκε να ρωτήσω για να μάθω. Ήρθε λοιπόν στα χέρια μου ένας Πυρίτης...
Μπήκα λοιπόν μέσα σε αυτή την ενότητα και ξεκίνησα να διαβάζω ακούραστα... Όλα τα τόπικς!
Δωρούλα έγραψε:το μόνο που γνωρίζω γιαυτόν είναι ότι έχει πολύ έντονη την αρσενική ενέργεια με ότι αυτη σημαίνει,δηλαδή, δράση, εξωστρέφια, ακεραιότητα, και είναι κυρίως για το κέντρο βάσης!!για χαρά στην καθημερινότητα και αποδοχή της ζωής, της Γήϊνης πραγματικότητας και της ανθρώπινης υπόστασης με ότι αυτη εμπεριέχει!!!
Για τον Πυρίτη η αλήθεια είναι πως δεν βρήκα και πολλά πράγματα σε σχέση με τις ιδιότητες του. Διαβάζοντας όμως το παραπάνω, πείστηκα πως δεν ήρθε καθόλου τυχαία στα χέρια μου τη δεδομένη στιγμή... Αν στο μέλλον βρω επιπλέον στοιχεία για τον Πυρίτη, θα τα μοιραστώ μαζί σας στο σωστό τόπικ...
Πριν ξεκινήσω με τις απορίες μου και τα συμπεράσματα στα οποία οδηγήθηκα, θα ήελα να ξεκινήσω με αυτή την παράθεση που πραγματικά με άγγιξε πολύ!
Βασούλα έγραψε:Στην αρχή, όταν άρχισα να μαθαίνω για τους κρυστάλλους, οι ιδιότητες που τους αποδόθηκαν ήταν «θεραπευτικές»
Η έννοια «θεραπεία» για μένα δεν νοείται μόνο στο σώμα και έτσι προσπάθησα να μπω λίγο βαθύτερα στην ζωή τους.
΄Ισως τους έγινα ενοχλητική
΄Όμως κατάλαβα ότι είναι όντα και όχι συμπαγής ύλη.
΄Ότι έχουν «αισθήματα», διαφορετικά μεν από τα δικά μας, αλλά όταν αγαπάς κάτι προσπαθείς να το κατανοήσεις
Να κατανοήσεις τα δικά του συναισθήματα και τον τρόπο που έχει να αγαπάει
Στάθηκαν μεγάλοι δάσκαλοι για μένα.
Μου έδειξαν ότι τα αισθήματα δεν περιέχουν εγωισμό, παρά μόνο γνώση.
Χάρισα τον αγαπημένο μου χαλαζία, που περιείχε τον σοφό μου «Ζαμζα»
Μου έδειξαν, ότι σ αγαπώ δεν σημαίνει σε θέλω μοναδικά δικό μου. Με παρακάλεσαν να τους χαρίσω
Σ έναν νέο τους «έρωτα», σε κάποιον που θα χρειαζόταν να «μιλήσει» μαζί τους
Με έμαθαν να σέβομαι τον εαυτό μου και να απομακρύνομαι από όσους δεν μπορώ να συμβαδίσω
΄Ένα τέτοιο μάθημα, μου έδωσε ο αιματίτης!
Μου έδωσαν πλούτο και αφθονία και με αγάπησαν με πάθος!
Τους έβλεπα να «μαραίνονται» όταν τους ξέχναγα
Και να ανθίζουν όταν τους έπαιρνα στα χέρία μου.
Με έμαθαν να είμαι αυτόνομη και να σέβομαι την ελευθερία τους, και σταμάτησα να τους κουβαλάω από τσέπη σε τσέπη
Η ευγνωμοσύνη μου για όσα έμαθα και μαθαίνω μέσα από αυτούς δεν σταματά στα όμορφα χρώματα ή στις ιδιότητες
Εχει αναπτυχθεί μια ιδιαίτερη σχέση μαζί τους και μιλάμε πια με τα «μάτια»
Τους έχω δει να «αυτοκτονούν» και να σωπαίνουν από θλίψη
Βασούλα μου
Όταν ξεκίνησα να διαβάζω, μου δημιουργήθηκαν απορίες αν ο κρύσταλλος που έχω στα χέρια μου είναι αληθινός ή τεχνιτός... Μπήκα σε δαιδαλώδη μονοπάτια αναρώτησεις, όμως τα σταμάτησα με συνοπτικές διαδικασίες, γιατί σκέφτηκα πως ότι είναι "θα φανεί στο χειροκρότημα". Σαφώς και είναι επεξεργασμένος, γιατί έχει χρώμα στην πάνω μεριά, όμως δεν άφησα να με απασχολήσει ούτε αυτό για την ώρα...
Κατά την ανάγνωση, διάβασα περί καθαρισμών και φορτίσεων κρυστάλλων... Εξακολουθώ όμως να μην καταλαβαίνω τη διαφορά του ενός από του άλλου. Αν θα μπορούσε κάποιος να μου εξηγήσει...;
Επίσης ποια είναι η διαδικασία φόρτισης με το ρέικι; Βασούλα μου γράφεις κάπου ότι είναι λίγο δύσκολο να περιγράψεις με λόγια την κίνηση και ότι καλό θα ήταν να γίνει απο κοντά... Μέσω skype ίσως;

Έψαξα στο βιβλίο του ρέικι του α' βαθμού, μα δεν είδα τίποτα.
Ποια είναι η διαδικασία καθαρισμού με το ρέικι; Φαντάζομαι είναι άλλη από εκείνη της φόρτισης.
Αυτό που δεν θέλω σίγουρα είναι ούτε να τον βρέξω με χοντρό αλάτι, αλλά ούτε να τον αφήσω στον ήλιο, γιατί δεν γνωρίζω κατά πόσο ο κρύσταλλος θα επηρεαστεί από αυτές τις συνθήκες ή θα τον "χαλάσω". Άσε που το μπαλκόνι μου δεν το βλέπει συνέχεια ο ήλιος. Βλέπει μόνο κάποια συγκεκριμένα σημεία τα οποία αλλάζουν καθώς μετακινείται ο ήλιος. Ε, και όπως καταλαβαίνεται δεν μπορώ να κάθομαι όλη μέρα να μετακινώ τον κρεύσταλλο ώστε να μην είναι σε σκιά. Διάβασα επίσης και για το serapis αν δεν κάνω λάθος, αλλά εδώ που είμαι δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι εύκολο να βρώ. Πιστεύω το ρέικι θα με καλύψει μια χαρά...
Βασούλα έγραψε:Δεν ξέρουμε τι βλάπτει και τι οφελεί έναν κρύσταλλο σε έναν καθαρισμό, και γι' αυτό η ενέργεια θεωρώ ότι είναι ακίνδυνη και ουδέτερη... Φυσικά και το ρέικι καθαρίζει τις ενέργειες όσο βαριές και αν είναι...Γι' αυτό είμαι σίγουρη! ;)
Θα ήθελα να ξέρω επίσης πόσο συχνά μπορούμε να καθαρίζουμε / φορτίζουμε τον κρύσταλλο; Κάπου διάβασα πως εξαρτάται την χρήση του... Ενδεικτικά ένα παράδειγμα θα μπορούσα να έχω; Επίσης κάπου πήρε το μάτι μου πως καλό θα ήταν να μην το χρησιμοποιύμε καθημερινά, γιατί ο κρύσταλλος μπορεί και να ραγίσει ή ακόμα και να σπάσει αν τον πάμε κατευθείαν στα βαθιά.
Για την ώρα τον κρυσταλλάκο μου τον έχω τοποθετήσει πάνω στο κομοδίνο μου, καθώς δεν ξέρω ακόμα πως να του κόψω την παλιά του ενέργεια και να το φορτίσω από εμένα... (ελπίζω στο κομοδίνο μου, δίπλα από το κρεβάτι που κοιμάμαι, να μην υπάρχει θέμα. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν έχω κάτι εντοπίσει)
Βασούλα έγραψε:,"Αφού καθαρίσετε τον κρύσταλλο, κρατήστε τον στα χέρια σας για μερικά λεπτά. Είναι απαραίτητα να του δηλώσετε ξεκάθαρα ότι εργάζεται μόνο για την αγάπη και το φως έχοντας στο νου σας το σκοπό για τον οποίο τον έχετε επιλέξει και τις ιδιαίτερες ποιότητες που θέλετε να σας βοηθήσει να εκδηλώσετε στη ζωή σας μέσα απο την ποικιλία των ποιοτήτων που διαθέτει.¨
Εγώ προσωπικά επικαλούμε και τους αγγέλους και τον Ανώτερο Εαυτό μου και όλους τους πνευματικούς μου οδηγούς, να συνεργαστώ με τους κρυστάλλους για το ανώτερο καλό της ψυχής μου!
"
Μου άρεσε πολύ Βασούλα μου και αυτά που έγραψες για τον προγραμματισμό των κρυστάλλων...
Όσο για τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουμε τους κρυστάλλους, κατόπιν αυτού:
Δωρούλα έγραψε:δεν υπάρχει συνταγή!!αφέσου και βίωσε την ενέργειά του όπως σου βγαίνει, ακούμπα τον πάνω σου, κράτα τον στα χέρια, βάλτον κάπου κοντά σου την ώρα της αυτοθεραπέιας σου ή την ώρα του διαλογισμού!!!δεν σχετίζονται απαραίτητα τα χρώματά τους με τα χρώματα των ενεργειακών μας κέντρων, είναι όμω ςμια καλή αρχή για να αρχίσεις απο καπου, αλλά και πάλι θα σου πω βάλτον όπου νιώσεις καλύτερα!!
Είμαι έτοιμος για πειραματισμό!!!
Και κάτι τελευταίο: CHKR ή Καρούνα μπορούμε επίσης να χρησιμοποιούμε; Διάβασα μόνο για Αρχαγγελικές ενέργειες και Ανώτερο Εαυτό...
Ευχαριστώ πολύ παιδάκια!