Συντονιστής: Emmaki
Ερωτευσου σαν να μην εχεις πληγωθει ποτε' ...
Όταν ο άλλος παραμένει η προτεραιότητά μας και θέλουμε να είναι καλά, τότε θα κάνουμε τα πάντα για να είμαστε εμείς εκείνος ο άνθρωπος που θα τον κάνει να νιώθει καλά, το ίδιο χρειάζεται να συμβεί και από τον άλλον...
Δεν το έχω δει να συμβαίνει αυτό...
Γιατί την στιγμή που οι άνθρωποι χρειάζεται να αφήσουν ο ένας τον άλλον να μπει πιο βαθιά, τότε φοβούνται και κλείνουν...
Ξαφνικά και χωρίς ουσιαστικό λόγο, ο ένας δεν είναι προτεραιότητα του άλλου πια, αλλά μέσον να καλύψει τις πλασματικές του ανάγκες. Αρχίζουν και βγαίνουν μέσα στην σχέση, φόβοι, ανασφάλειες, υποκρισίες...Πόλεμος!
Και ο καθένας από την μεριά του ψάχνει να βρει τι έγινε ο Έρωτας...Μπορεί και να μην ψάξει ποτέ...Μια σχέση περνάει στην σφαίρα του δεδομένου σε χρόνο dt
Το να μείνει ή να φύγει κανείς από μια συμβατική σχέση, είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων, αλλά όχι της Αγάπης...
Μετά επιμένεις σε μια σχέση, που δεν έχει τίποτα άλλο να σου προσφέρει, από το να σε κάνει διαρκώς να βγάζεις τον χειρότερο εαυτό σου...
Αμαλακι μου..Και θα συμπληρωσω αυτο που μου ειχες πει πριν μηνες και ηταν αυτο που με ξεκλειδωσε στις πρωτες αντιστασεις μου στην νεα σχεση ... ' Ερωτευσου σαν να μην εχεις πληγωθει ποτε' ... το διαβαζα και το ξαναδιαβαζα και μονολογουσα.. παλι δικιο εχεις..![]()
Και εστεψα το βλεμμα μου σε αυτο και δεν θα αφησα το φοβο της προηγουμενης πληγης να με κλεισει και να μην βιωσω τον ερωτα για εναν αλλο Ανθρωπο..![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Vaso έγραψε: Μιλάω για τους αληθινά Ερωτευμένους και όχι αυτούς που θεώρησαν έρωτα την έλξη, μια ανάγκη, ή κάλυψη μιάς έλλειψής τους...
Ο Έρωτας που συμβαίνει μέσα σε ένα ζευγάρι, είναι ότι πιο όμορφο μπορεί να βιώσει ένας άνθρωπος στον Φυσικό Κόσμο...Νομίζω...όχι νομίζω, είμαι σίγουρη, ότι δεν υπάρχει τίποτα άλλο στον Φυσικό Κόσμο, που να δίνει την μορφή της τελειότητας του Όντος που Είμαστε...
Ξαφνικά και χωρίς καμία προσπάθεια, έρχονται οι Αρχές μέσα μας σε μια τέλεια ισορροπία..
Ο ένας γίνεται η προτεραιότητα του άλλου, είναι εντελώς φυσιολογικό αυτό...
Όταν ο άλλος παραμένει η προτεραιότητά μας και θέλουμε να είναι καλά, τότε θα κάνουμε τα πάντα για να είμαστε εμείς εκείνος ο άνθρωπος που θα τον κάνει να νιώθει καλά, το ίδιο χρειάζεται να συμβεί και από τον άλλον...
Δεν το έχω δει να συμβαίνει αυτό...
Γιατί την στιγμή που οι άνθρωποι χρειάζεται να αφήσουν ο ένας τον άλλον να μπει πιο βαθιά, τότε φοβούνται και κλείνουν...
Ξαφνικά και χωρίς ουσιαστικό λόγο, ο ένας δεν είναι προτεραιότητα του άλλου πια, αλλά μέσον να καλύψει τις πλασματικές του ανάγκες. Αρχίζουν και βγαίνουν μέσα στην σχέση, φόβοι, ανασφάλειες, υποκρισίες...Πόλεμος!
Μετά επιμένεις σε μια σχέση, που δεν έχει τίποτα άλλο να σου προσφέρει, από το να σε κάνει διαρκώς να βγάζεις τον χειρότερο εαυτό σου...
ΑμαλακιAMALIA έγραψε:' Ερωτευσου σαν να μην εχεις πληγωθει ποτε' ...
Και εστεψα το βλεμμα μου σε αυτο και δεν θα αφησα το φοβο της προηγουμενης πληγης να με κλεισει και να μην βιωσω τον ερωτα για εναν αλλο Ανθρωπο..![]()
![]()
![]()
![]()
Ερωτευσου σαν να μην εχεις πληγωθει ποτε'
Αυτά τα δύο δε συμβαδίζουν μαζί???? Θέλω να πω ότι αποκλείεται να είσαι ερωτευμένος με κάποιον που νιώθεις έλξη αλλά παράλληλα, έχεις και ανάγκη απο μία σχέση ή να καλύψεις κάποιες ανάγκες σου???Μιλάω για τους αληθινά Ερωτευμένους και όχι αυτούς που θεώρησαν έρωτα την έλξη, μια ανάγκη, ή κάλυψη μιάς έλλειψής τους.
....Vaso έγραψε:Ειρηνάκι όχι δεν αποκλείεται, αλλά εγώ δεν μιλάω γι' αυτόν τον έρωτα που καλύπτει ανάγκες σεξουαλικές, μοναξιάς, πατέρα, ελλείψεων κλπ.
Δεν μιλάω γι' αυτόν...
Μιλάω γι' αυτόν που σου προκύπτει έτσι ξαφνικά και δεν υπάρχει το παραμικρό πλαίσιο να τον στηρίξεις...Είναι θέμα αποκλειστικά της καρδιάς και όχι του στομαχιού...Έχει μεγάλη διαφορά το επίπεδο που βιώνεις μια σχέση
![]()
![]()
![]()
![]()
eirini έγραψε:Τώρα καταλαβαίνω αυτό που λες..... ότι θέλω να παντρευτώ.... γιατί νοητικά το θεωρώ αποτυχία και δυστυχια (συμφωνα με αυτα που ακούω γύρω μου).... συναισθηματκά όμως όλες μου οι πραξεις-κινήσεις-επιλογές εκεί καταλήγουν.....![]()
Καααααααλλλλλλλο παιδί να 'ναι Βασω μου...![]()
![]()
![]()
![]()
ξέρεις γιατί? γιατί η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, και επειδή είναι κάτι που δεν έχεις βιώσει εσύ, νομίζεις ότι σε εσένα θα πετύχει...γιατί νοητικά το θεωρώ αποτυχία και δυστυχια (συμφωνα με αυτα που ακούω γύρω μου)