TAPA έγραψε:Μουαχαχαχαχα! Ή όταν βλέπεις τον εαυτό σου σαν τον πατέρα σου... Λέω εγώ τώρα...
Σοφάκι μου, υπάρχει και πιο διαστροφική φάση... να βλέπεις στον εαυτό σου και τους 2 γονείς σου. (tragic)
Με ενέπνευσε το γελάκι σου

Καλέ ναι, αλίμονο! Τους κουβαλάμε για τα καλά και τους δύο.
Απλά έχω την αίσθηση πως η ταύτιση κλίνει περισσότερο στον έναν από τους δύο.
Και επειδή οι σχέσεις των ανθρώπων (και ειδικά παντρεμένα ανδρόγυνα) είναι πάντα ασύμμετρες, πάντα ο ένας είναι ο "από πάνω" και ο άλλος ο "από κάτω". Το παιδί θα ακολουθήσει εκείνη τη συμπεριφορά που θα το κάνει να νιώσει πιο αποδεκτό και πιο ασφαλή. Αυτό που θα πάρει ως μήνυμα, μέσα από το περιβάλλον του, ως πιο "σωστό". Και μιλάω συναισθηματικά πάντα.
Γιατί, αν και νοητικά γνώριζα πως ο πατέρας μου πχ έκανε μ@λακία που απαιτούσε ότι ήθελε ή χρειαζόταν, αν αυτός ο τρόπος με έκανε να νιώθω πως θα μπορέσω να πάρω ότι θέλω ή χρειάζομαι, αυτό θα ακολουθήσω.
Αν τώρα έβλεπα την μητέρα μου, που έδινε τα πάντα ώστε να μπορεί να διεκδικήσει ότι ήθελε ή χρειαζόταν (ως μέσο ανταλλαγής) και είναι αυτός ο τρόπος που με κάνει να νιώσω ασφάλεια, τότε αυτό θα ακολουθήσω.
Προσωπικά πέρασα και από τα δύο (ακόμα δηλαδή, λίγο - πολύ), για να μπορέσω να δω πως κανένα από τα δύο δεν μου κάνει. Αλλά κυρίως, μέσα από αυτό, ανακάλυψα τις βαθύτερες ανάγκες πίσω από κάθε συμπεριφορά. Γιατί, είτε με τον έναν τρόπο, είτε με τον άλλο, ο κάθε άνθρωπος ήθελε απλά να νιώσει αποδεκτός, ήθελε απλά να νιώσει ασφάλεια, ήθελε απλά Αγάπη. Χωρίς να ξέρει πως να την βρει μέσα του.
Όμως, μέσα από αυτό, νιώθωντας τις δικές μου ανάγκες πίσω από συμπεριφορές που πήρα από τους γονείς μου, άρχισα να αθωώνω τις συμπεριφορές. Μέσα από μένα, κατανοώντας το δικό μου συναίσθημα.