Αλλιώς ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει...Στα εμπόδια φαίνονται η Αλήθεια, ο Δρόμος και η Ζωή, και στην ασθένεια...την φθορά εντέλει...
Και στο θάρρος να την αναστρέψει και να την υπερβεί...

Βασίλη θα απαντήσω γιατι είχα ακριβώς την ίδια εμπειρία εχθές, σχετικα με τον θυμο και την αγανάκτηση και τελικά επιβεβαιώνομαι σήμεραVaso έγραψε:Δεν είναι από εγωισμό, αλλά από απελπισία, Βασίλη μου!
Vaso έγραψε:Αποστόλη, η επαφή με τις πνευματικές οντότητες δεν είναι μονο για να ελπίζουμε, αλλά για να διδασκόμαστε...
φυσικά δεν είναι ιδιοκτησία κανενός ένας πνευματικός "διδάσκαλος" και δεν υπάρχουν εκλεκτοί γι' αυτήν την πιο εσωτερική διδασκαλία και επικοινωνία...
Είπα απλά ότι κι εμένα μου βγαίνει θυμός μερικές φορές ακούγοντας ότι χρησιμοποιούν τον Ιησού για να στηρίξουν την ματαιότητά τους, την αλαζονεία τους και την μικρότητά τους...
γιατί χωρίς καμία εσωτερικότητα, οι άνθρωποι παραμένουν στους εξωτερικούς συνεργάτες και ελπίζουν στην συνδρομή τους χωρίς να τους νιώθουν πιο βαθιά...
![]()
AMALIA έγραψε:Παιδια σαν αναγνωστης των παραπαω ποστ δεν διακρινω πνευματικο εγωισμο απο την πλευρα του Λεων απλα την αναγκη του να εκφρασει την αποψη του για τον Θεο και την δικη του αληθεια..
Ο καθενας εκφραζει και υπερασπιζεται την δικη του αληθεια..
Προσωπικά, εγώ δε θα είχα κανένα πρόβλημα, ό,τι κι αν έλεγε ο οποιοσδήποτε για αυτά που πιστεύω. Ο δρόμος του καθενός είναι επιλογή του και μέσα από το διάλογο μοιραζόμαστε τις απόψεις μας και γνωρίζουμε νέες απόψεις. Ούτε επιβάλλω σε κανέναν τα πιστεύω μου, ούτε ενστερνίζομαι τα δικά του χωρίς προηγούμενη σκέψη, κριτική, πάντα καλοπροαίρετη, ή απλά βιωματική αίσθηση αυτών που ακούω. Το να θυμώνεις και να εξεγείρεσαι επειδή κάποιος καταφέρθηκε εναντίον του Ιησού, του Γκανέσα, του Αρχάγγελου Μέτατρον, του Ελ Μόρυα ή του Σατανά, επειδή εσύ πιστεύεις ενώ ο άλλος όχι, δεν αποφέρει κανένα κέρδος. Αναγνωρίζω όμως τη λύπη που νιώθει κανείς, όπως τη νιώθω κι εγώ, όταν κάποιοι χρησιμοποιούν, κατηγορούν ή βάλλουν εναντίον των πιστεύω μας, "για να στηρίξουν την ματαιότητά τους, την αλαζονεία τους και την μικρότητά τους... "Είπα απλά ότι κι εμένα μου βγαίνει θυμός μερικές φορές ακούγοντας ότι χρησιμοποιούν τον Ιησού για να στηρίξουν την ματαιότητά τους, την αλαζονεία τους και την μικρότητά τους...
μόνο, θα τολμούσα να σου πω, πως η πεποίθηση από την αλήθεια απλά αποδεικνύεται με την Ζωή μας...Βάσω μου, από τα λεγόμενά σου καταλαβαίνω ότι η αγανάκτηση που ένιωσες εκπορεύεται από τη βαθιά πεποίθησή σου ότι η δική σου αλήθεια είναι η σωστή και του άλλου όχι
Εδω συγνώμη αλλά βλέπω να κάνεις ευχή σε τζίνι για κάτιApostolis έγραψε:Γλυκός; Μπα, ένας γεροξετούτης είμαι που έφαγε ένα δυνατό τράνταγμα και άρχισε να επαναπροσδιορίζει την αγάπη σε νέες βάσεις χεχε
Αν αυτό είναι που θέλεις πραγματικά, δηλαδή να βρεις μια δουλειά και να έρθεις Αθήνα, κι αν δεν έχεις αντίρρηση, θα το ζητήσω απόψε το βράδυ και κάθε βράδυ από τον ’γγελό μου (αν και το "μου" φαντάζει λίγο εγωιστικό) μέχρι να σε δω εδώ με βαλίτσες. Τι λες;
Ετυμολογικά, πεποίθηση θα μπορούσα να χαρακτηρίσω την σταθερή και ακλόνητη βεβαιότητα σε κάτι (το ίντερνετ δε βοήθησε πολύ σε κάποια καλύτερη ερμηνεία του όρου).Οι πεποιθήσεις μας εμποδίζουν να ζήσουμε με αλήθεια, κι αυτό μπορείς κάθε στιγμή να το τεκμηριώνεις, παρατηρώντας τες!
Αυτός ο αρχάγγελος που το όνομα του σημαίνει Το Φως του Θεού , φέρνει το θείο φως στη ζωή μας καθότι μετατρέπει τις οδυνηρές μνήμες και μας απελευθερώνει από τα οδυνηρά φορτία ή ευθύνες του παρελθόντος. Μας βοηθά να μετατρέψομε τις χειρότερες απογοητεύσεις μας , στις μεγαλύτερες ευλογίες. Ο Ουριήλ μας βοηθά να απελευθερωθούμε από την ανικανότητα για συγχώρεση και τη μνησικακία. Όταν τον επικαλούμεθα, ο Ουριήλ και οι στρατιές του ορμούν για να μας φέρουν γαλήνη. Ο στόχος του Ουριήλ είναι να μας βοηθήσει να αγκυροβολήσουμε στην αγάπη που είναι τόσο δυνατή όσο να αντέχει την αρνητικότητα. Καλέστε τον στη ζωή σας για να σας βοηθήσει να γίνετε κύριος όλων σας των ενεργειών. Είναι ένας άγγελος της φωτιάς και σχετίζεται με την απόλυτη δικαιοσύνη και την μεταμέλεια. Όταν είναι παρών, μπορεί να δείτε ιώδεις, μωβ , ή ασημένιες σπίθες, ή να μυρίσετε τη μυρωδιά της λεβάντας.
Πολύ μου άρεσε αυτό! Να σε βάλω Λέων μου να το αναπτύξεις (αλλά καλύτερα σε ένα πιο "κατάλληλο" τόπικ)?Λεών έγραψε: Η αγάπη βρίσκεται σε όλους μέσα όπως και η αλήθεια. δεν υπάρχει διαφορετική αλήθεια αλλά διαφορετικές απόψεις.
Η Αλήθεια είναι μόνο μία και αυτήν την βρίσκουμε
ψάχνοντας με ειλικρίνεια απέναντι στον Εαυτό μας.
οπότε ίσως να αντιλαμβάνομαι διαφορετικά τα λόγια σου από αυτό που ήθελες να εκφράσειςψάχνοντας με ειλικρίνεια απέναντι στον Εαυτό μας
ναι, Αποστόλη μου, αν φυσικά αυτή η ακλόνητη βεβαιότητα σε βοηθά στην Ζωή σου και δεν σε κάνει να αντιστέκεσαι άσκοπα, μόνο και μόνο γιατί το πιστεύεις...Η χωρίς γνώση πίστη είναι μία τέτοια βεβαιότητα, που όμως δεν σε κάνει να ζεις με αρμονία...Ετυμολογικά, πεποίθηση θα μπορούσα να χαρακτηρίσω την σταθερή και ακλόνητη βεβαιότητα σε κάτι
Συμφωνούμε απόλυτα εδώ...΄Οτι σε βοηθά, επιλέγεις...Αρκεί να έχεις την ειλικρίνεια να εγκαταλείπεις ότι δεν σε βοηθά...Και εκεί υπάρχει ανάπτυξη και πνευματική ωριμότητα...
Ναι, είναι πολύ λυπηρό. Εδώ μάλλον ταυτίζονται οι όροι "απόψεις" και "πεποιθήσεις"...΄Εχω δει πολλούς ανθρώπους να επιμένουν στην ζωή τους σε αποψεις που δεν τους παρέχουν καμία υποστήριξη στην ολοκλήρωσή τους, ούτε καν στην υγεια τους!
Οι λεγόμενες αντιστάσεις αφορούν αυτές τις απόψεις και ενώ είναι εμφανείς στην καθημερινότητά τους, εμμένουν με σιγουριά σ' αυτές...