ΦΡΟΥΤΑ -ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Άβαταρ μέλους
ALEXOULA
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 19840
Εγγραφή: 22 Νοέμ 2007 09:04

ΦΡΟΥΤΑ -ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Δημοσίευση από ALEXOULA »

Μπορεί η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης και άγχους;


Η αύξηση της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης κλινικής κατάθλιψης, σύμφωνα με έρευνα.
Βρέθηκε, για παράδειγμα, ότι η κατανάλωση τεσσάρων επιπλέον μερίδων φρούτων και λαχανικών ημερησίως μπορεί να ενισχύσει την ψυχική μας υγεία, σε τέτοιο βαθμό ώστε να αντισταθμίσει το μισό αρνητικό ψυχολογικό αντίκτυπο ενός διαζυγίου και το 25% του ψυχολογικού πλήγματος από την ανεργία.

Διάφορες μελέτες έχουν αξιολογήσει τις υποκειμενικές απαντήσεις συμμετεχόντων σε έρευνες προκειμένου να δουν αν υφίσταται συσχέτιση ανάμεσα στην κατανάλωση φρούτων και λαχανικών και στη βελτίωση της ευεξίας. Ωστόσο, η παρούσα μελέτη είναι μια από τις λίγες που παρουσιάζει αποδείξεις για τη συσχέτιση της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών και της ψυχικής υγείας.

Οι ερευνητές δηλώνουν: Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον εύρημα το οποίο ενισχύει την υπόθεση μίας εμπειρικής συσχέτισης μεταξύ της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών και της βελτίωσης της ψυχικής ευημερίας. Μάλιστα, αυτή η βελτίωση δεν είναι αμελητέα. Αν τρώμε περίπου επτά ή οκτώ μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα, η τόνωση της ψυχικής ευεξίας είναι τόσο δυνατή όσο η ώθηση προς την ψυχική κατάπτωση στην οποία οδηγεί ένα διαζύγιο - δηλαδή, στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση.

Βρήκαμε ότι η αρνητική επίδραση στην ψυχική υγεία που προκύπτει από την ανεργία αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο κατάθλιψης και άγχους. Ωστόσο, η κατανάλωση επτά ή οκτώ μερίδων φρούτων και λαχανικών την ημέρα μπορεί να μειώσει κατά το ήμισυ αυτόν τον κίνδυνο.

Μάλιστα, το αποτέλεσμα είναι πολύ πιο γρήγορο από τις σωματικές βελτιώσεις που παρατηρούνται από την υιοθέτηση μίας γενικότερα υγιεινής διατροφής. Τα ψυχικά οφέλη γίνονται εμφανή εντός 24 μηνών, ενώ τα σωματικά οφέλη δεν προκύπτουν πριν την ηλικία των 60 ετών.

Αυτό είναι ένα σημαντικό προκαταρκτικό εύρημα, καθώς οι κυβερνήσεις και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικών στον τομέα της υγείας ενδιαφέρονται περισσότερο για τους καθοριστικούς παράγοντες της κακής ψυχικής υγείας, όπως η κλινική κατάθλιψη και τα υψηλά επίπεδα άγχους, παρά για την υποκειμενική αξιολόγηση της ευημερίας των ανθρώπων όπως έχει εξεταστεί σε προηγούμενες έρευνες.


Η παρούσα μελέτη, χρησιμοποίησε δεδομένα έρευνας που είχαν συλλεχθεί για το νοικοκυριό, το εισόδημα και το εργατικό δυναμικό της Αυστραλίας (Household, Income and Labour Dynamics in Australia - HILDA) η οποία διεξάγεται ετησίως από το 2001. Οι συμμετέχοντας έπρεπε να απαντήσουν σε ερωτήσεις εάν είχαν διαγνωστεί με κατάθλιψη ή κάποια αγχώδη διαταραχή, καθώς και σε διάφορες άλλες ερωτήσεις σχετικά με τη διατροφή και τον τρόπο ζωής τους.

Η μελέτη χρησιμοποίησε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα 7.108 ερωτηθέντων οι οποίοι απάντησαν ότι δεν είχαν διαγνωστεί με κατάθλιψη ή άγχος το έτος 2007, για να δουν εάν η διατροφή τους θα μπορούσε να προβλέψει την πιθανότητα εμφάνισης κατάθλιψης δύο χρόνια αργότερα.

Τα αποτελέσματα αποκάλυψαν μια αντίστροφη συσχέτιση ανάμεσα στην κατανάλωση φρούτων και λαχανικών και την εμφάνισης κατάθλιψης ή άγχους στο μέλλον - δηλαδή, όσο μεγαλύτερη ήταν η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, τόσο μικρότερη ήταν η πιθανότητα διάγνωσης με μια ψυχική ασθένεια σε μεταγενέστερη περίοδο.

Αν αυξήσουμε την ημερήσια πρόσληψη φρούτων και λαχανικών από το μηδέν στις οκτώ μερίδες, είναι 3,2% λιγότερο πιθανό να εμφανίσουμε κατάθλιψη ή άγχος τα επόμενα δύο χρόνια της ζωής μας, δηλώνουν οι ερευνητές. Μπορεί να μην ακούγεται ως ένα υψηλό ποσοστό, ωστόσο τα οφέλη είναι συγκρίσιμα με τον αρνητικό αντίκτυπο που ασκούν σημαντικά γεγονότα στη ζωή μας, όπως η ανεργία ή ένα διαζύγιο.

Επίσης, ερευνήσαμε την πιθανότητα ύπαρξης αντίστροφης αιτιότητας, δηλαδή εάν η κατάθλιψη ή το άγχος οδηγούν στην κατανάλωση λιγότερων φρούτων και λαχανικών. Παρ’ όλα αυτά, δεν βρήκαμε ισχυρές στατιστικές ενδείξεις για αυτό το ενδεχόμενο, προσθέτουν.
ο επόμενό μας βήμα είναι να κάνουμε μια τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη δοκιμή για να εξετάσουμε την αιτιώδη σχέση μεταξύ της διατροφής και της ψυχικής ευημερίας στην κοινωνία, καταλήγουν.

'PsychologyNow
Γι' αυτό που πολεμάς είναι μόνο η εξέλιξή σου...Εκεί στον κάθετο άξονα...γιατί όταν αυτός ολοκληρωθεί, ο πόλεμος μετά, στον οριζόντιο, γίνεται αρμονία, ειρήνη και πληρότητα

__________________________________________________________
Πολέμα και Οραματίσου

Άβαταρ μέλους
Ταρούλα
Δημοσιεύσεις: 24580
Εγγραφή: 16 Αύγ 2011 06:45

Re: ΦΡΟΥΤΑ -ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Δημοσίευση από Ταρούλα »

:x :x :x
Η αλλαγή δεν προκύπτει παρά από την Πίστη σ' αυτό που νιώθεις ότι Είσαι
Πολέμα και Οραματίσου

Άβαταρ μέλους
Λιζούλα
Δημοσιεύσεις: 15859
Εγγραφή: 21 Απρ 2010 01:06

Re: ΦΡΟΥΤΑ -ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Δημοσίευση από Λιζούλα »

:x :x :x
Ας είμαι και ο μόνος ΄Ανθρωπος που πιστεύει στην Δύναμη της Αγάπης, δεν παίρνω ποτέ τον Λόγο μου πίσω...Θα την υπηρετώ, ακόμα κι αν μείνω μόνη και αξιοκατάκριτη από αυτούς που όφειλαν να είναι οι αγαπημένοι μου... ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΩ!!!!

Άβαταρ μέλους
Μάνος
Δημοσιεύσεις: 13359
Εγγραφή: 04 Μαρ 2014 20:10

Re: ΦΡΟΥΤΑ -ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Δημοσίευση από Μάνος »

:romance-inlove: :romance-inlove: :romance-inlove:
Εικόνα

Αγάπη είναι να με αφήνεις να σε αγγίξω,
να με ακούς, ακόμα και όταν δεν μιλάω,
να με βλέπεις, ακόμα και όταν δεν είμαι δίπλα σου...

Άβαταρ μέλους
ΙΩΑΝΝΑ
Δημοσιεύσεις: 15419
Εγγραφή: 25 Οκτ 2009 08:29
Τοποθεσία: θεσσαλονικη

Re: ΦΡΟΥΤΑ -ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΑ »

:x :x :x
Το ΦΩΣ η ΑΓΑΠΗ και η ΔΥΝΑΜΗ αποκαθησούν το σχέδιο πάνω στη γή

Πολέμα και Οραματίσου !!!

Άβαταρ μέλους
ALEXOULA
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 19840
Εγγραφή: 22 Νοέμ 2007 09:04

Re: ΦΡΟΥΤΑ -ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Δημοσίευση από ALEXOULA »

Γκρέιπφρουτ- αξιοποιήστε τις δυνατότητές του στη ζωή σας!


Το γκρέιπφρουτ είναι ένα θαυματουργό φρούτο για χίλιες δυο χρήσεις. Συντελεί στην επούλωση σκασμένων χειλιών, καταπραϋνει τους πονόδοντους, όπως και τις ουλίτιδες και απολυμαίνει την οδοντόβουρτσά σας. Είναι σύμμαχος του οργανισμού στο κρυολόγημα, στο βήχα, στην υγιεινή των αυτιών, στο ξύρισμα, στην καταπολέμηση της πιτυρίδας, στις ψείρες, στα επιφανειακά κοψίματα, τα ελαφρά εγκαύματα, τα σπυράκια, τα τσιμπήματα εντόμων, μυρμηγκιές και στην ενδυνάμωση των νυχιών. Σε εσωτερική χρήση (3-15 σταγόνες, ανάλογα, 2-3 φορές την ημέρα σε ένα ποτήρι νερό) βοηθάει στη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Αν δεν έχετε πειστεί ακόμα να το βάλετε στη ζωή σας, εμείς σας δίνουμε τον λόγο και τους τρόπους.

Ιδιότητες του εκχυλίσματος γκρέιπφρουτ


Το εκχύλισμα γκρέιπφρουτ προέρχεται από τους σπόρους και μέρος του φλοιού του φρούτου, μέσα στα οποία βρίσκονται τα πολύτιμα φυσικά βιοφλαβονοειδή, τα οποία αυξάνουν την απορρόφηση βιταμίνης C από τον οργανισμό, είναι επίσης πολύτιμα για τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες, εξουδετερώνουν δηλαδή τα επιθετικά μόρια οξυγόνου, τις λεγόμενες ελεύθερες ρίζες.

Τα βιοφλαβονοειδή είναι σημαντικά επίσης για την ενδυνάμωση των τριχοειδών αγγείων και η λήψη τους μπορεί να ωφελήσει άτομα με προβλήματα στο κυκλοφοριακό. Επίσης, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιοπαθειών και να ωφελήσουν άτομα με αιμορροϊδες, αλλεργίες, άσθμα και συμπτώματα εμμηνόπαυσης.

Έχει αποδειχθεί πως τα βιοφλαβονοειδή έχουν ελαφρώς αντιφλεγμονώδη και αντισταμινική δράση, ενω σε αρκετές έρευνες σχετικά με το εκχύλισμα γρέιπφρουτ βρέθηκε ότι η απορρόφηση βιταμίνης C ήταν 35% υψηλότερη σε εκχύλισμα γρέιπφρουτ, σε σχέση με την πρόσληψη σκέτης βιταμίνης C.

Το εκχύλισμα των σπόρων που χρησιμοποιείται κατά κόρον ως τρόπος απολύμανσης σε νοσοκομεία στις ΗΠΑ. Δέκα με δεκαπέντε σταγόνες στο ξέβγαλμα των σεντονιών καταστρέφουν τους σταφυλόκοκκους, τους στρεπτόκοκκους και τη σαλμονέλα.

Πώς να το καταναλώνετε καθημερινά

Τρώγοντας ½ γκρέιπφρουτ ή ένα κρασοπότηρο χυμού με το πρωινό.
Ετοιμάστε ένα πρόχειρο σνακ με ½ γκρέιπφρουτ και μια χούφτα ανάλατους άψητους ξηρούς καρπούς.
Κομμένες φέτες γκρέιπφρουτ μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως συμπληρωματική κάλυψη για τα δημητριακά σας, τις βάφλες κ.α.
Αναμείξτε χυμό γκρέιπφρουτ με άλλους χυμούς, ώστε να μειώσετε την οξύτητά του.
Συνδυάζεται εξαιρετικά φρέσκο σε συνδυασμό με σαλάτα παντζάρι.
Συνοδεύστε ωμή σαλάτα με σπανάκι, όταν το κύριο πιάτο είναι κάποιο λιπαρό ψάρι ή επίσης σε πράσινες σαλάτες μαζί με αβοκάντο.
Εξαιρετικό τονωτικό, καθώς και αποτοξινωτικό ρόφημα, μπορείτε να ετοιμάσετε συνδυάζοντας 2 πορτοκάλια, 1 κόκκινο γκρέιπφρουτ (κατά προτίμηση), 1 λάιμ, 1 κ.γλ. πράσινο τσάι, 1 κ.σ. σπόροι σφενδάμου, λίγη τριμμένη πιπερόριζα.
Δοκμάστε να παρασκευάσετε χυμό, που να περιλαμβάνει καρότο, σέλινο, αγγούρι, σπανάκι, λεμόνι και γρέιπφρουτ με την ψίχα του για το κρυολόγημα. Παρασκευάτε τον σε αναλογία μερίπου 375ml χυμού αριαωμένου με περίπου 125ml δροσερού νερού. Πίνετε καθημερινά περίπου δυο ποτήρια από το χυμό.
Μπορείτε να ετοιμάσετε εξαιρετικό επάλειμμα ή μαρμελάδα και να συνοδεύετε τα πρωινά σας γεύματα όλο τον χρόνο.
Συνταγή ομορφιάς με λεβάντα και αιθέριο έλαιο κουκουτσιών γκρέιπφρουτ

Υλικά

2 κ.σ. έλαιο από κουκούτσια σταφυλιού

2 κ.σ. έλαιο λάδι jojoba

1 κουταλιά κερί μέλισσας σε φλοίδες,

1 κάψουλα βιταμίνη Ε

1 κ.σ. χυμό αλόης

3 σταγόνες αποστάγματα κουκουτσιού γκρέιπφρουτ

5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας

5 σταγόνες αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ

Εκτέλεση

Θα χρειαστείτε 2 καθαρές κατσαρόλες, ένα χτυπητήρι, ένα βαζάκι και μια κούπα.
Αποστειρώνετε αρχικά τα σκεύη σας και έπειτα ζεστάνετε σε σιγανή φωτιά το έλαιο από σταφύλι, το jojoba και το κερί μέχρι να λιώσει.
Ζεσταίνετε την αλόη -πρέπει να είναι χλιαρή- και έπειτα βγάλτε τα από τη φωτιά και ανακατέψτε τα όλα μαζί. Χτυπάτε πολύ καλά.
Όπως κρυώνει το μίγμα, πήζει και ασπρίζει. Προσθέτετε τα αιθέρια έλαια, τη βιταμίνη Ε, το απόσταγμα από κουκούτσι γκρέιπφρουτ, ανακατέψτε σιγά και τοποθετήστε το μίγμα στο βαζάκι.
Αφήστε να κρυώσει και βάλτε το καπάκι. Η κρέμα είναι έτοιμη.
Διατηρείται αρκετούς μήνες σε ξηρό και δροσερό περιβάλλον.
Αν το χρησιμοποιείτε καθημερινά, μπορεί να το διατηρήσετε για ένα μήνα.

flowmagazine.gr
Γι' αυτό που πολεμάς είναι μόνο η εξέλιξή σου...Εκεί στον κάθετο άξονα...γιατί όταν αυτός ολοκληρωθεί, ο πόλεμος μετά, στον οριζόντιο, γίνεται αρμονία, ειρήνη και πληρότητα

__________________________________________________________
Πολέμα και Οραματίσου

Άβαταρ μέλους
Μάνος
Δημοσιεύσεις: 13359
Εγγραφή: 04 Μαρ 2014 20:10

Re: ΦΡΟΥΤΑ -ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Δημοσίευση από Μάνος »

:romance-heartsthree: :romance-heartsthree: :romance-heartsthree:
Εικόνα

Αγάπη είναι να με αφήνεις να σε αγγίξω,
να με ακούς, ακόμα και όταν δεν μιλάω,
να με βλέπεις, ακόμα και όταν δεν είμαι δίπλα σου...

Άβαταρ μέλους
ΙΩΑΝΝΑ
Δημοσιεύσεις: 15419
Εγγραφή: 25 Οκτ 2009 08:29
Τοποθεσία: θεσσαλονικη

Re: ΦΡΟΥΤΑ -ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΑ »

ευχαριστούμε :romance-kisscheek: :x >:d<
Το ΦΩΣ η ΑΓΑΠΗ και η ΔΥΝΑΜΗ αποκαθησούν το σχέδιο πάνω στη γή

Πολέμα και Οραματίσου !!!

Επιστροφή στο “ΔΙΑΤΡΟΦΗ - ΥΓΕΙΑ - ΟΜΟΡΦΙΑ”