ΤΑ ΔΩΡΑ ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗΣ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Άβαταρ μέλους
ALEXOULA
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 24521
Εγγραφή: 22 Νοέμ 2007 9:04 pm

ΤΑ ΔΩΡΑ ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗΣ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Δημοσίευση από ALEXOULA »

ΤΑ ΔΩΡΑ ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗΣ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ


Φρούτα

Καρπούζι vs Πεπόνι: Η διατροφική αξία των αγαπημένων καλοκαιρινών φρούτων



Της Χριστίνας Κατσαρού

Το καρπούζι και το πεπόνι αποτελούν δύο αγαπημένα φρούτα, απόλυτα συνδεδεμένα με το καλοκαίρι, τη ζέστη και τις διακοπές. Από την άλλη, είναι και τα δύο «παρεξηγημένα», αφού η γλυκιά τους γεύση τα έχει κατατάξει (αδίκως) στα «παχυντικά» φρούτα, με αποτέλεσμα πολλοί που επιθυμούν να ελέγξουν το βάρος τους να τα αποφεύγουν, θεωρώντας ότι προσφέρουν πολλές θερμίδες. Στην πραγματικότητα, αποτελούν επιλογές υψηλής διατροφικής αξίας, ενώ όσον αφορά στο θερμιδικό τους περιεχόμενο, ισχύει για ακόμη μια φορά ο κανόνας του μέτρου, αφού εάν καταναλωθούν χωρίς υπερβολές, οι θερμίδες που αποδίδουν είναι λίγες, αναλογικά με τη θρεπτική τους αξία.

Ας δούμε λοιπόν τι μας προσφέρει καθένα από αυτά, καθώς και πόσες θερμίδες περιέχει τελικά μια ενδεικτική μερίδα

Καρπούζι

Περιέχει σημαντικές ποσότητες καλίου, βιταμίνης C και βιταμίνης Α, ενώ η υψηλή περιεκτικότητά του σε νερό συμβάλλει στην καλύτερη ενυδάτωση του οργανισμού. Παράλληλα, είναι πλούσιο σε λυκοπένιο, συστατικό που ασκεί ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, κι έχει συνδεθεί από πολλές μελέτες με μείωση του κινδύνου εμφάνισης διαφόρων μορφών καρκίνου, και ειδικότερα καρκίνου του προστάτη. Το καρπούζι περιέχει επίσης κιτρουλίνη, ένα αμινοξύ που μετατρέπεται στο σώμα σε αργινίνη, η οποία συγκαταλέγεται στα απαραίτητα για τον οργανισμό αμινοξέα και συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία των αγγείων και τη βελτίωση της κυκλοφορίας.

Πεπόνι

Είναι πλούσιο σε κάλιο και αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως η βιταμίνη C και το β-καροτένιο, συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού και την προστασία του από καρδιαγγειακά νοσήματα και διάφορες μορφές καρκίνου. Επιπλέον, περιέχει υψηλά ποσά αδενοσίνης, μιας ουσίας με αντιπηκτικές ιδιότητες που δρα προστατευτικά ενάντια στα εγκεφαλικά επεισόδια. Τέλος, στα θρεπτικά συστατικά του πεπονιού περιλαμβάνεται και η βιταμίνη Β6, που είναι απαραίτητη για την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.

Θερμιδικό περιεχόμενο

Ένα φλιτζάνι πεπόνι κομμένο σε κύβους αποδίδει περίπου 60 θερμίδες, ενώ αντίστοιχη ποσότητα καρπουζιού προσφέρει μόλις 46 θερμίδες. Συνεπώς, αντιλαμβάνεται κανείς πως, εάν καταναλωθούν σε «ελεγχόμενη» ποσότητα, τόσο το καρπούζι, όσο και το πεπόνι έχουν να μας προσφέρουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά με χαμηλό ενεργειακό «κόστος». Και αν σκέφτεστε ότι μπορεί εύκολα να «ξεφύγετε» στην ποσότητα, ξεχωρίστε τη μερίδα σας από την πιατέλα που συνήθως σερβίρονται τα εν λόγω φρούτα, ώστε να μην το παρακάνετε…

http://www.neadiatrofis.gr" onclick="window.open(this.href);return false;
Γι' αυτό που πολεμάς είναι μόνο η εξέλιξή σου...Εκεί στον κάθετο άξονα...γιατί όταν αυτός ολοκληρωθεί, ο πόλεμος μετά, στον οριζόντιο, γίνεται αρμονία, ειρήνη και πληρότητα

__________________________________________________________
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
ALEXOULA
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 24521
Εγγραφή: 22 Νοέμ 2007 9:04 pm

Re: ΤΑ ΔΩΡΑ ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗΣ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Δημοσίευση από ALEXOULA »

Βερίκοκο: Η θρεπτική του αξία και μια συνταγή για απολαυστική μαρμελάδα



Τα βερίκοκα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φρούτα του καλοκαιριού. Υπάρχουν 12 ποικιλίες βερίκοκου με παρόμοια γεύση, αλλά με διαφορές στο μέγεθος και το χρώμα (που κυμαίνεται από το κίτρινο στο βαθύ πορτοκαλί). Η εποχή του βερίκοκου αρχίζει από το τέλος του Μαΐου και διαρκεί, ανάλογα με την ποικιλία, μέχρι τα μέσα Αυγούστου. Στα «καλύτερά τους» βρίσκονται τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.

Θρεπτική αξία ανά 100γρ.

Ενέργεια: 48 Kcal

Υδατάνθρακες: 11γρ. (4% της ΣΗΠ)

Φυτικές ίνες: 2 γρ. (8% της ΣΗΠ)

Σάκχαρα: 9 γρ.

Πρωτεΐνες: 1 γρ.

Βιταμίνη Α 39% της ΣΗΠ

Βιταμίνη C 17% της ΣΗΠ

Σίδηρος 2% της ΣΗΠ

Ασβέστιο 1% της ΣΗΠ

Πιο συγκεκριμένα, 3 μέτρια φρέσκα βερίκοκα δίνουν 51 θερμίδες. 1/4 φλιτζανιού ξερά βερίκοκα δίνουν 77 θερμίδες.

Τα βερίκοκα είναι πλούσια σε βιταμίνη Α που συμβάλει στην καλή λειτουργία των ματιών και την καλή υγεία του δέρματος. Εμπεριέχουν επίσης καροτενοειδή (β-καροτένιο, λυκοπένιο, λουτεΐνη και ζεαξανθίνη), τα οποία έχουν αντιοξειδωτική δράση και στα οποία οφείλεται και το πορτοκαλί τους χρώμα. Τα ώριμα καθώς και τα αποξηραμένα βερίκοκα έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε καροτενοειδή. Το λυκοπένιο μάλιστα έχει συνδεθεί με την προστασία από τον καρκίνο του προστάτη.

Επιπλέον, τα βερίκοκα αποτελούν καλή πηγή βιταμίνης C και φλαβονοειδών. Ως εκ τούτου έχουν ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, προστατεύουν το καρδιαγγειακό σύστημα , και εμποδίζουν την οξείδωση της LDL-«κακής» χοληστερίνης. Στα διατροφικά πλεονεκτήματα πρέπει να περιληφθεί η νιασίνη, ο σίδηρος, το κάλιο και οι φυτικές ίνες του βερίκοκου, απαραίτητες για την υγεία του πεπτικού συστήματος και την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας.

Στην παραδοσιακή ιατρική το βασικό φαρμακευτικό τμήμα του ήταν ο πυρήνας του. Επίσης, θεωρείται πηγή ζωής και μακροζωίας ενώ ο Νομπελίστας G.S.Whipple, το 1934, χαρακτήρισε το βερίκοκο ισάξιο του συκωτιού όσον αφορά την αναδημιουργία της αιμοσφαιρίνης.
Τα ξερά βερίκοκα αποτελούν πολύ καλή πηγή καλίου που βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και την καλή υγεία της καρδιάς.

Οδηγίες συντήρησης

Αν θέλετε να διατηρήσετε τα βερίκοκα φρέσκα για όσο το δυνατό μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, να τα πλένετε ακριβώς τη στιγμή που πρόκειται να τα καταναλώσετε. Αν δεν είναι τελείως ώριμα, αφήστε τα για 2-3 ημέρες να ωριμάσουν μέσα σε χάρτινη σακούλα σε θερμοκρασία δωματίου και μακριά από εστίες θερμότητας και από το ηλιακό φως.

Μην τα διατηρείτε στην ψύξη περισσότερες από 2-3 ημέρες. Τα βερίκοκα αφυδατώνονται πολύ γρήγορα (καθημερινά χάνουν περίπου το 1% του βάρους τους), καταναλώστε τα το συντομότερο δυνατό. Μπορείτε βεβαίως να τα καταψύξετε, αφού τα πλύνετε, τα κόψετε και αφαιρέσετε τα κουκούτσια τους. Μπορείτε να φάτε τα ξερά βερίκοκα όπως είναι, αλλά αν επιθυμείτε, μπορείτε να επαναφέρετε τον όγκο τους και τη μαλακή τους υφή: μουσκέψτε τα σε χλιαρό νερό για 12 ώρες ή βράστε τα σε χαμηλή φωτιά με λίγο νερό, λευκό κρασί ή τσάι για 15 λεπτά.

Ακόμη κι αν έχετε αδυναμία στα μαλακά φρούτα, τα βερίκοκα είναι καλύτερα να τα καταναλώνετε όσο «κρατάνε» ακόμα, αφού περιέχουν τα περισσότερα θρεπτικά στοιχεία όταν έχουν μόλις ωριμάσει. Από τη στιγμή που παρά-ωριμάζουν η θρεπτική τους αξία αρχίζει να μειώνεται. Όταν η επιφάνειά τους έχει πράσινα «μπαλώματα», σημαίνει ότι έχουν μαζευτεί πρόωρα κι επομένως στερείστε πολλές από τις ωφέλιμες ιδιότητές τους.

Κατά την επιλογή τους, στη λαϊκή ή το super market, μη βασίζεστε στο χρώμα τους, το αποκτούν άλλωστε προτού ωριμάσουν για τα καλά. Προσέξτε να έχουν χαρακτηριστικό άρωμα. Φροντίστε να είναι εξαιρετικά μαλακά, μόνον αν έχετε κατά νου να φτιάξετε κομπόστα ή μαρμελάδα.

Μαρμελάδα με βερίκοκα και βανίλια

Υλικά για 4 βάζα:

1,5 κιλά πάρα πολύ ώριμα βερίκοκα

1,2 κιλά ζάχαρη καστανή βιολογική

1 ξυλάκι βανίλια

χυμός από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Πλένετε καλά τα βερίκοκα, τα κόβετε στα δύο και αφαιρείτε τα κουκούτσια τους (τα κρατάτε). Τα βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού.

Ανοίγετε τη βανίλια στη μέση και κατά μήκος, ξύνετε με την πλάτη του μαχαιριού το εσωτερικό της και ρίχνετε τους μικρούς μαύρους κόκκους στην κατσαρόλα, βάζετε και τα κομματάκια από το ξυλάκι στην κατσαρόλα, τα οποία μετά το βράσιμο θα αφαιρέσετε και θα πετάξετε.

Βράζετε το μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια χαμηλώνετε τη φωτιά και εξακολουθείτε να ανακατεύετε περίπου για 20΄, μέχρι να κοχλάσει το μείγμα. Το αφήνετε εκτός φωτιάς να κρυώσει για 2 ώρες. Δοκιμάζετε αν είναι αρκετά πηχτό ρίχνοντας μια μικρή ποσότητα σε ένα πιάτο. Αν είναι αραιή, συνεχίζετε λίγο ακόμα το βράσιμο, ανακατεύοντας συνεχώς.

Σπάτε τα κουκούτσια για να βγάλετε τα αμύγδαλα από μέσα. Τα ρίχνετε για λίγα δευτερόλεπτα σε βραστό νερό, τα ξεφλουδίζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν στον αέρα. Γεμίζετε τα βάζα με τη μαρμελάδα και λίγο πριν τα κλείσετε, ρίχνετε και τα αμύγδαλα.

Καλή απόλαυση!


enallaktikidrasi.
Γι' αυτό που πολεμάς είναι μόνο η εξέλιξή σου...Εκεί στον κάθετο άξονα...γιατί όταν αυτός ολοκληρωθεί, ο πόλεμος μετά, στον οριζόντιο, γίνεται αρμονία, ειρήνη και πληρότητα

__________________________________________________________
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
Ellaki
Δημοσιεύσεις: 27248
Εγγραφή: 30 Ιούλ 2007 11:02 am
Τοποθεσία: Αγάπη

Re: ΤΑ ΔΩΡΑ ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗΣ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Δημοσίευση από Ellaki »

:x :x :x :x :x
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Ταρούλα
Δημοσιεύσεις: 29915
Εγγραφή: 16 Αύγ 2011 6:45 pm

Re: ΤΑ ΔΩΡΑ ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗΣ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Δημοσίευση από Ταρούλα »

Ευχαριστούμε >:d< >:d< >:d<
Η μόνη βεβαιότητα που μπορείς να έχεις στην ζωή σου είναι μόνο μέσα στην Πίστη, πως ό,τι έρθει, πάντα το Πνεύμα θα δρα εντός σου... Η καρδιά φωτίζει τον σκοτεινό δρόμο της ζωής... Β.Ν. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Θοδωράκος
Δημοσιεύσεις: 23391
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 3:37 pm
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: ΤΑ ΔΩΡΑ ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗΣ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Δημοσίευση από Θοδωράκος »

Ευχαριστούμε Αλεξάκι :x >:d< >:d<
Πολέμα και Οραματίσου @};-

Ανοίγω την Καρδιά μου στον Θεό. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Ιωαννάκι
Δημοσιεύσεις: 17535
Εγγραφή: 05 Νοέμ 2010 10:53 pm

Re: ΤΑ ΔΩΡΑ ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗΣ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Δημοσίευση από Ιωαννάκι »

:x
Θυμάμαι-Πιστεύω-Ζω :romance-heartbeating:
Όσο μακρύτερα ο Θεός, τόσο μακρύτερα πηγαίνω... :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 33489
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 4:23 pm
Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Re: ΤΑ ΔΩΡΑ ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗΣ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Δημοσίευση από Δωρουλα »

:x :x :x
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί


Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
Annoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 33488
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 2:43 pm

Re: ΤΑ ΔΩΡΑ ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗΣ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Δημοσίευση από Annoula »

:x :x :x :x :x
Αν ο Θεός είναι η πρωταρχική Αιτία η Αγάπη θα είναι το αποτέλεσμα
Πατέρα μου/Μητέρα μου, είναι παιδί της Αλήθειας και μόνο αυτή είναι ο δρόμος ο δικός μου προς εσένα
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
Ελενίτσα
Δημοσιεύσεις: 11510
Εγγραφή: 16 Μαρ 2010 8:35 pm

Re: ΤΑ ΔΩΡΑ ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗΣ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Δημοσίευση από Ελενίτσα »

:x :x >:d<
Ο ΄Ανθρωπος δεν έχει απλά την νοημοσύνη του λεξικού, αλλά την Σοφία του θεού…Και για να την εκφράσει, χρειάζεται πρωτίστως να αφοσιωθεί σ’ αυτό που Είναι… B.N.

Είμαι Άνθρωπος! @};-
Άβαταρ μέλους
ALEXOULA
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 24521
Εγγραφή: 22 Νοέμ 2007 9:04 pm

Re: ΤΑ ΔΩΡΑ ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗΣ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Δημοσίευση από ALEXOULA »

10 καλοκαιρινά φρούτα - λαχανικά που “τρέφουν” το δέρμα


Προστατευτείτε από τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου και αποκτήστε «δροσερό» δέρμα… μέσα από την υγιεινή διατροφή και τα φρούτα-λαχανικά της εποχής! Μπορεί η ηλιοθεραπεία στην παραλία να θεωρείται το “must” του καλοκαιριού, αλλά για να αποφύγετε τα εγκαύματα, τις ρυτίδες και τα δερματικά προβλήματα, πείτε «ναι» στις ενυδατικές τροφές. Άλλωστε, η εφίδρωση και το αλάτι της θάλασσας θα οδηγήσουν το δέρμα στην αυξημένη «δίψα».
Οι παρακάτω 10 τροφές αναπληρώνουν τη χαμένη υγρασία του σώματος και προσφέρουν τις αναγκαίες βιταμίνες…

Καρπούζι
Το καρπούζι θεωρείται το σύμβολο του καλοκαιριού και περιέχει κατά 90% νερό. Ως φρούτο είναι γεμάτο με βιταμίνη C, που θεωρείται απαραίτητη για την υγιή παραγωγή κολλαγόνου, και με αντιοξειδωτικά στοιχεία που κλείνουν την πόρτα στη γήρανση του δέρματος. Έτσι, λίγες φέτες καρπουζιού, όχι μόνο θα δροσίσουν τον ουρανίσκο σας, αλλά παράλληλα θα αναζωογονήσουν το δέρμα και θα το μετατρέψουν… σε νεανικό!

Φασόλια
Σύμφωνα με τη δερματολόγο Susan Evans από το Beverly Hills, όλα τα είδη φασολιών έχουν τη δύναμη να εξουδετερώσουν τις επικίνδυνες ουσίες, που βλάπτουν το δέρμα, και να σας γλιτώσουν από τα σημάδια γήρανσης. Ειδικά τα μαυρομάτικα φασόλια περιέχουν φυλλικό οξύ που οδηγεί προς τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων της επιδερμίδας. Γι’ αυτό, μη διστάσετε να τρώτε 2-3 φλιτζάνια μαυρομάτικα μέσα στην εβδομάδα.

Κόκκινα σταφύλια
Ο «αρχηγός» των αντιοξειδωτικών δεν είναι άλλος από τα κόκκινα σταφύλια, καθώς περιέχουν μεγάλες ποσότητες ανθοκυανινών, δηλαδή ουσίες που προσφέρουν το κόκκινο ή μωβ χρώμα στο φρούτο. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι τελευταίες, όχι μόνο μάχονται τις ελεύθερες ρίζες, αλλά ταυτόχρονα μετατρέπονται στην ασπίδα της επιδερμίδας.

Αγγούρι και ντομάτα
Τι καλύτερο από μια χωριάτικη σαλάτα μέσα στο καλοκαίρι; Το αγγούρι, πέρα από το γεγονός ότι μπορεί να ανακουφίσει τα πρησμένα μάτια, είναι ικανό να προσφέρει ενυδάτωση στο σώμα. Την ίδια στιγμή, οι κατακόκκινες ντομάτες αποτελούν την ιδανική τροφή για την προστασία των κυττάρων του δέρματος… χάρη στο λυκοπένιο, που με τη σειρά του παράγει κολαγόνο και δίνει «τέλος» στις λεπτές γραμμές του προσώπου.

Βατόμουρα και φράουλες
Τα φρέσκα βατόμουρα και οι φράουλες είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, προστατεύοντας το δέρμα από τις βλαβερές συνέπειες του καυτού ήλιου. Τα μπλε μούρα, βέβαια, έχουν τα υψηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικών στοιχείων σε σχέση με τα υπόλοιπα φρούτα και λαχανικά. Έτσι, καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που κατευθύνουν προς τις ρυτίδες και τα σημάδια γήρανσης.

Σολομός
Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί τα θαλασσινά δίπλα στο κύμα! Εάν αναζητάτε το νεανικό δέρμα, καλό είναι να παραγγείλετε σολομό, ένα ψάρι που θα «δροσίσει» το δέρμα σας. Εξαιτίας των ωμέγα – 3 λιπαρών οξέων του, ο σολομός θα μειώσει τη ξηροδερμία, την πιτυρίδα, τα ξηρά μαλλιά ερυθήματος και θα δράσει προληπτικά κατά των ηλιακών εγκαυμάτων. Εναλλακτικά, προτιμήστε: σκουμπρί, σαρδέλες, πέστροφα, γαύρο και μπακαλιάρο.

Ανανάς
Ένα τροπικό φρούτο που θεωρείται «πρωταθλητής» στις βιταμίνες και τα ανόργανα συστατικά. Πιο συγκεκριμένα, περιέχει βρομελίνη, μια ουσία που καταπολεμά τις φλεγμονές, όπως είναι τα εγκαύματα από τον ήλιο. Το κίτρινο φρούτο περιέχει παράλληλα ένα ένζυμο που προσφέρει βελούδινη υφή και λάμψη στο δέρμα. Δοκιμάστε τον σε μορφή χυμού ή κόψτε τον μικρά κομματάκια και συνδυάστε τον με γιαούρτι…

Πικραλίδα
Πείτε «ναι» στη σαλάτα με χόρτα και ειδικά στην πικραλίδα με λεμόνι ή ξύδι. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο χόρτο αποτελεί μια πλούσια πηγή βιταμινών Α και Κ και διαθέτει συστατικά που οδηγούν στην παραγωγή κολλαγόνου C. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι η πικραλίδα, σύμφωνα με το WebMD, χρησιμοποιείται ως «φάρμακο» για δερματικές παθήσεις, όπως είναι η ακμή και το έκζεμα.

Νερό καρύδας
Αντί να αγοράζετε αθλητικά ποτά από το supermarket, αρνηθείτε τη ζάχαρη και τα συντηρητικά και δοκιμάστε νερό καρύδας. Χάρη στις ενυδατικές του ουσίες και το κάλιο, είναι ικανό να σας χαρίσει τους πολυπόθητους ηλεκτρολύτες και να «απελευθερώσει» το οξυγόνο και τις θρεπτικές ουσίες στο δέρμα.

Καρότα
Βάλτε στην καλοκαιρινή σας διατροφή τα καρότα για μια υγιή και μαυρισμένη επιδερμίδα! Τα καροτενοειδή αντιοξειδωτικά, συμπεριλαμβανομένου του β – καροτένιο, χαρίζουν το πορτοκαλί χρώμα στα καρότα και ένα φυσικό μαύρισμα στο σώμα. Παράλληλα, η βήτα-καροτίνη κρατά το δέρμα νεανικό και αποκαθιστά τις πιθανές δερματικές «ζημιές», ενώ παράλληλα προστατεύει από τις επιβλαβείς ακτίνες του Αυγουστιάτικου ήλιου.

http://www.flowmagazine.gr/" onclick="window.open(this.href);return false;
Γι' αυτό που πολεμάς είναι μόνο η εξέλιξή σου...Εκεί στον κάθετο άξονα...γιατί όταν αυτός ολοκληρωθεί, ο πόλεμος μετά, στον οριζόντιο, γίνεται αρμονία, ειρήνη και πληρότητα

__________________________________________________________
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
ΙΩΑΝΝΑ
Δημοσιεύσεις: 15907
Εγγραφή: 25 Οκτ 2009 7:29 pm
Τοποθεσία: θεσσαλονικη

Re: ΤΑ ΔΩΡΑ ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗΣ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΑ »

:x >:d<
Το ΦΩΣ η ΑΓΑΠΗ και η ΔΥΝΑΜΗ αποκαθησούν το σχέδιο πάνω στη γή

Πολέμα και Οραματίσου !!!
Άβαταρ μέλους
Βικούλα
Δημοσιεύσεις: 25987
Εγγραφή: 08 Φεβ 2012 4:24 pm

Re: ΤΑ ΔΩΡΑ ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗΣ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Δημοσίευση από Βικούλα »

O:-) >:d< >:d< >:d<
"Το να είσαι τέλειος είναι μια πρόκληση του «δεν μπορώ»
Το να είσαι ευτυχισμένος είναι η πρόκληση του «Θέλω»…" Β.Ν.
Πολέμα και οραματίσου! @};-
Άβαταρ μέλους
Ταρούλα
Δημοσιεύσεις: 29915
Εγγραφή: 16 Αύγ 2011 6:45 pm

Re: ΤΑ ΔΩΡΑ ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗΣ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Δημοσίευση από Ταρούλα »

:x :x :x
Η μόνη βεβαιότητα που μπορείς να έχεις στην ζωή σου είναι μόνο μέσα στην Πίστη, πως ό,τι έρθει, πάντα το Πνεύμα θα δρα εντός σου... Η καρδιά φωτίζει τον σκοτεινό δρόμο της ζωής... Β.Ν. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 33489
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 4:23 pm
Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Re: ΤΑ ΔΩΡΑ ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗΣ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Δημοσίευση από Δωρουλα »

:x :x :x :x
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί


Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
Ιωαννάκι
Δημοσιεύσεις: 17535
Εγγραφή: 05 Νοέμ 2010 10:53 pm

Re: ΤΑ ΔΩΡΑ ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗΣ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Δημοσίευση από Ιωαννάκι »

:x :x :x
Θυμάμαι-Πιστεύω-Ζω :romance-heartbeating:
Όσο μακρύτερα ο Θεός, τόσο μακρύτερα πηγαίνω... :romance-heartbeating:

Επιστροφή στο “ΔΙΑΤΡΟΦΗ - ΥΓΕΙΑ - ΟΜΟΡΦΙΑ”