ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΟΠΟ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΡΟΠΟ

Άβαταρ μέλους
Fotinoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 31518
Εγγραφή: 21 Σεπ 2007 8:38 pm
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Re: ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΟΠΟ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΡΟΠΟ

Δημοσίευση από Fotinoula »

:romance-heartsthree:
όσο ζούμε σε τούτον τον κόσμο, θα τον Ερωτευόμαστε με όλη μας την Αγνότητα, έτσι ώστε να πάμε στον Θεό γεμάτοι από Αγάπη και όχι γεμάτοι από φόβο... :x
Άβαταρ μέλους
Βικούλα
Δημοσιεύσεις: 25987
Εγγραφή: 08 Φεβ 2012 4:24 pm

Re: ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΟΠΟ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΡΟΠΟ

Δημοσίευση από Βικούλα »

O:-) :romance-heartsthree:
"Το να είσαι τέλειος είναι μια πρόκληση του «δεν μπορώ»
Το να είσαι ευτυχισμένος είναι η πρόκληση του «Θέλω»…" Β.Ν.
Πολέμα και οραματίσου! @};-
Άβαταρ μέλους
ALEXOULA
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 24519
Εγγραφή: 22 Νοέμ 2007 9:04 pm

Re: ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΟΠΟ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΡΟΠΟ

Δημοσίευση από ALEXOULA »

Τα 10 συχνά λάθη που «σκοτώνουν» τα τυριά και πώς θα τα αποφύγετε

Το πραγματικά ποιοτικό τυρί είναι ένα πολύ σπουδαίο αγαθό. Διότι είναι ένα προϊόν που χρειάζεται εντατική εργασία κι αυτό το γεγονός δικαιολογεί, την κάποιες φορές, τσιμπημένη τιμή του.

Όπως τα σπουδαία κρασιά και ποτά, έτσι και το τυρί χρωστά την ύπαρξή και την κληρονομιά του, σε αφοσιωμένους σχεδόν εμμονικούς ανθρώπους που έχουν δοθεί στην τελειοποίηση της τέχνης της τυροκομίας.

Έτσι, πριν σκεφτείτε πως τα παρακάτω «λάθη» είναι υπερβολές, σας προκαλούμε να τα αποφύγετε για λίγο και ποιος ξέρει μπορεί να γευθείτε τα τυριά όπως ποτέ ξανά.

Ιδού οι δέκα τυροεντολές

1. Δεν σερβίρουμε το τυρί απευθείας από το ψυγείo

Όλα τα είδη τυριών, καλό θα ήταν, να σερβίρονται σε θερμοκρασία δωματίου. Πρώτον γιατί μπορούμε να αντιληφθούμε καλύτερα τις γεύσεις που βρίσκονται κοντά στη θερμοκρασία του σώματός μας.

Δεύτερον, όταν τα τυριά μαλακώνουν, τα λιποδιαλυτά γευστικά τους συστατικά έχουν ευκολότερη πρόσβαση στους γευστικούς μας κάλυκες.

Και τρίτον, τα αρώματα γίνονται πιο εκρηκτικά σε πιο υψηλές θερμοκρασίες, πράγμα που σημαίνει πως μπορούμε να μυρίσουμε και να γευτούμε καλύτερα το τυρί.

Με άλλα λόγια, όσο πιο κρύο το τυρί μας, τόσο λιγότερες οι πιθανότητες να διακρίνουμε το γευστικό του εύρος και να απολαύσουμε την υφή που δημιούργησε τόσο επίμονα ο παραγωγός του.

Εάν δοκιμάσουμε ένα παγωμένο τυρί των 25 ευρώ το κιλό είναι πολύ πιθανό να μοιάζει με το πεντάευρο ξαδερφάκι του.

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να αφήσουμε τα τυριά μας, σκεπασμένα, για 30΄ εκτός ψυγείου, όταν πρόκειται για φρέσκα τυριά, ενώ για όλα τα άλλα θα χρειαστούμε μια ώρα. Ναι, ούτε 10 ούτε 20 λεπτά, αλλά όσο χρειάζεται για να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Βέβαια όταν έχουμε τεράστια κομμάτια, τύπου ολόκληρο κεφάλι, ίσως χρειαστεί να περιμένουμε περισσότερο, εάν όμως έχουμε λεπτές φέτες σίγουρα θα χρειαστεί λιγότερος χρόνος.

2. Δεν βάζουμε στο ψυγείο τυρί χωρίς περιτύλιγμα ή που δεν έχει καλυφθεί σωστά

Αφού λοιπόν έχουμε απολαύσει το τυρί μας, σε θερμοκρασία δωματίου και θέλουμε να το βάλουμε πάλι στο ψυγείο, το τυλίγουμε προσεκτικά χωρίς να αφήνουμε κανένα σημείο του εκτεθειμένο.

Ένα τυρί χωρίς σωστό περιτύλιγμα, είναι πολύ πιθανό να ξεραθεί, να γίνει σκληρό σαν πέτρα, μια φλούδα χωρίς γεύση. Επίσης είναι πολύ πιθανό να πάρει μυρωδιές από άλλα τρόφιμα που έχουμε στο ψυγείο.

3. Δεν τυλίγουμε το τυρί με πλαστική μεμβράνη

Ναι ίσως να γινόμαστε πολύ αυστηροί. Όμως το τυρί είναι ζωντανό, ένα τρόφιμο που αναπνέει και χωρίς το απαραίτητο οξυγόνο θα πάθει «ασφυξία».

Γι αυτό το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να το τυλίξουμε με κάποιο πορώδες υλικό, όπως χαρτί περιτυλίγματος, χαρτί για τυρί ή σε πλαστική μεμβράνη που αναπνέει, που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τυριά.

Ένας άλλος τρόπος είναι να το τυλίξουμε ξανά μέσα στο χαρτί που μας το έβαλαν όταν το αγοράσαμε κι έπειτα να το τυλίξουμε χαλαρά με πλαστική μεμβράνη, έτσι θα μπορεί να αναπνέει και θα διατηρήσει την υγρασία του.

4. Δεν βάζουμε ποτέ φρέσκια μοτσαρέλα σε ψυγείο

Αυτή η «εντολή» είναι κάπως υπερβολική. Αν έχετε πρόσβαση σε φρέσκια μοτσαρέλα που δεν έχει μπει ποτέ στο ψυγείο και σκοπεύετε να την φάτε μέσα σε μια μέρα, τότε ναι…μην την βάλετε στη συντήρηση.

Αν βάλετε κι εσείς μια φρέσκια μοτσαρέλα στη συντήρηση του ψυγείου, θα διαπιστώσετε πως μέσα σε τρεις ώρες, θα είναι αρκετά πιο σκληρή και λιγότερο ζουμερή από μια που θα αφήνατε στον πάγκο της κουζίνας σας, για ανάλογο χρονικό διάστημα.

5. Δεν καταψύχουμε το φρέσκο τυρί

Για την ακρίβεια ποτέ δεν καταψύχουμε φρέσκα, με υψηλά επίπεδα υγρασίας, τυριά. Για παράδειγμα αν καταψύξουμε φρέσκια μοτσαρέλα, θα χάσει την υφή της, θα γίνει σαν ένα ξερό λάστιχο.

Αυτό συμβαίνει γιατί η υγρασία μετατρέπεται σε μικρούς κρυστάλλους οι οποίοι καταστρέφουν την δομή των πρωτεϊνών του τυριού. Ωστόσο σκληρά τυριά σαν την παρμεζάνα, μπορούν να καταψυχθούν χωρίς κανένα πρόβλημα.

Πριν όμως μπούμε σε αυτή τη διαδικασία, θα πρέπει να τα έχουμε τυλίξει πρώτα με χαρτί, έπειτα σε μεμβράνη και στο τέλος σε ένα στρώμα από αλουμινόχαρτο.

6. Δεν παραμορφώνουμε τα κομμάτια

Υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες για το πως θα πρέπει να κόβουμε τα τυριά μας. Για αρχή, δεν θα πρέπει να τα κόβουμε σε κυβάκια ή να τα έχουμε κόψει ώρες πριν – γιατί έτσι θα έχουμε μεγαλύτερη εκτεθειμένη επιφάνεια από όπου θα δραπετεύει η υγρασία.

Καθώς το τυρί ωριμάζει, συμβαίνουν τρελές αλλαγές. Αυτές οι γευστικές αλλαγές έχουν να κάνουν με το περιβάλλον (περιοχή, υγρασία, πλυσίματα, περιτύλιγμα φύλων ή κεριού, φυσικές ζύμες ή βακτήρια κ.α.), τις πρώτες ύλες (προσθήκη στάχτης ή μούχλας) που παρήγαγαν το τυρί.

Ένα από τα πιο όμορφα πράγματα για το τυρί, είναι πως όλοι αυτοί οι παράγοντες δημιουργούν κάτι το οποίο δεν έχει την ίδια γεύση στο εσωτερικό και στις άκρες του.

Το κέντρο, σε ένα κεφάλι τυριού, έχει μια πιο συμπυκνωμένη ή κάπως διαφοροποιημένη γεύση, ενώ οι άκρες του είναι πιο ήπιες.

Έτσι όταν κόβουμε τη γωνία, αντί να κόβουμε το κομμάτι μας κατά μήκος, χάνουμε το γευστικό εύρος που ξεκινάει από το κέντρο του κεφαλιού έως την άκρη του.

7. Δεν «κακοποιούμε» το μπρι

Δεν αφαιρούμε ποτέ μα ποτέ τη φλούδα από το μπρι. Το συγκεκριμένο τυρί, οφείλει την βουτυράτη, κρεμώδη υφή του εσωτερικού του, σε αυτή τη φλούδα.

Τυριά σαν το μπρι, έχουν μια ζωντανή φλούδα, η οποία διασπά τα λίπη και τις πρωτεΐνες του τυριού, δημιουργώντας αυτή την άκρως κρεμώδη υφή. Επίσης, πολλές φορές, η φλούδα είναι απλά πεντανόστιμη.

8. Δεν αγοράζουμε τριμμένο ή θρυμματισμένο τυρί

Θυμάστε τι αναφέραμε για το κομμένο σε κύβους και κομματάκια τυρί; Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για το έτοιμο τριμμένο ή θρυμματισμένο τυρί.

Αν ποτέ αφήσουμε τριμμένη παρμεζάνα στο ψυγείο θα διαπιστώσουμε πως έχει μετατραπεί σε μια κερένια, άγευστη μάζα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως όσο μεγαλύτερη επιφάνεια του τυριού παραμένει εκτεθειμένη στον αέρα, τόσο πιο γρήγορα θα χάσει σε γεύση και υφή.

Ούτως ή άλλως δεν εξοικονομούμε και τόσο πολύ χρόνο. Καλό θα ήταν να επενδύσουμε σε ένα καλό τρίφτη και ένα καλό κομμάτι ατόφιο τυρί.

9. Δεν ανακατεύουμε τα τυριά

Αν σερβίρουμε μια ποικιλία τυριών, θα πρέπει να φροντίσουμε ώστε να διαθέτουμε διαφορετικό μαχαίρι για κάθε είδος τυριού. Καλό είναι να μην ανακατεύουμε τις γεύσεις κόβοντας με το ίδιο μαχαίρι όλα τα τυριά μας.

10. Δεν αφήνουμε το τυρί να πάει χαμένο

Αυτός ο κανόνας, έχει να κάνει με απλή κοινή λογική. Αν μας έχουν μείνει κομμάτια τυριών, μετά από πάρτι, πικνίκ ή οτιδήποτε άλλο, τα αξιοποιούμε και αυτά είτε φτιάχνοντας για παράδειγμα μια κις τυριών, είτε τρίβοντάς τα σε ζυμάρια κ.α.

Τώρα που είδαμε κάποια βασικά λάθη στην διαχείριση των τυριών θα μπορούμε να τα απολαύσουμε ακόμη περισσότερο και να γευτούμε σωστά αυτό το μοναδικό γαστρονομικό φαινόμενο.

Μην ξεχνάμε πως μόνο στη χώρα μας παράγονται πάνω από 70 είδη τυριών από τα οποία τα 20 είναι Π.Ο.Π.

Πηγή:coozina.gr
Γι' αυτό που πολεμάς είναι μόνο η εξέλιξή σου...Εκεί στον κάθετο άξονα...γιατί όταν αυτός ολοκληρωθεί, ο πόλεμος μετά, στον οριζόντιο, γίνεται αρμονία, ειρήνη και πληρότητα

__________________________________________________________
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
Μάνος
Δημοσιεύσεις: 18530
Εγγραφή: 05 Μαρ 2014 8:10 am

Re: ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΟΠΟ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΡΟΠΟ

Δημοσίευση από Μάνος »

Πωπω...!!!
Πόσο χρήσιμες αυτές οι πληροφορίες!
...Και να ομολόγησω πως σχεδόν για όλες δεν είχα ιδέα, οπότε έκανα ότι να' ναι! 8-}

Ευχαριστούμε Αλεξάκι μας!!!
:x :x :x
Εικόνα

Αγάπη είναι να με αφήνεις να σε αγγίξω,
να με ακούς, ακόμα και όταν δεν μιλάω,
να με βλέπεις, ακόμα και όταν δεν είμαι δίπλα σου...
Άβαταρ μέλους
Ταρούλα
Δημοσιεύσεις: 29912
Εγγραφή: 16 Αύγ 2011 6:45 pm

Re: ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΟΠΟ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΡΟΠΟ

Δημοσίευση από Ταρούλα »

Ευχαριστούμε Αλεξιάκι μας :romance-kisscheek:
Η μόνη βεβαιότητα που μπορείς να έχεις στην ζωή σου είναι μόνο μέσα στην Πίστη, πως ό,τι έρθει, πάντα το Πνεύμα θα δρα εντός σου... Η καρδιά φωτίζει τον σκοτεινό δρόμο της ζωής... Β.Ν. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
ALEXOULA
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 24519
Εγγραφή: 22 Νοέμ 2007 9:04 pm

Re: ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΟΠΟ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΡΟΠΟ

Δημοσίευση από ALEXOULA »

Τι πρέπει να προσέχουμε όταν αγοράζουμε αυγά;
11 Οκτωβρίου 2020



Τα αυγά αποτελούν μια μοναδική πηγή πρωτεϊνών και άλλων πολύτιμων, για την ανθρώπινη υγεία, συστατικών.

Δε λείπουν από το καθημερινό τραπέζι, ενώ αποτελούν το υλικό – κλειδί για αμέτρητες συνταγές.

Ποια είναι όμως τα… μυστικά που πρέπει να γνωρίζουμε προτού αγοράσουμε αυγά;

Τι πρέπει να αναγράφεται στη συσκευασία;

Τύπος εκτροφής
Ημερομηνία ανάλωσης
Κατηγορία Α ή φρέσκα αυγά
Αριθμός αυγών που περιέχονται στη συσκευασία
Βάρος (η ένδειξη είναι γραμμένη στα Αγγλικά: Small έως 53 γρ., Μedium 53 – 63 γρ., Large 63 – 73 γρ., XLarge πάνω από 73 γρ.)
Αριθμός του ωοσκοπικού κέντρου που ήλεγξε τα αυγά
Εμπορικό σήμα, διεύθυνση και τηλέφωνο του παραγωγού
Ένδειξη ότι διατηρούνται στο ψυγείο
Τι πρέπει να αναγράφεται πάνω στο αυγό;
Τρόπος εκτροφής
Χώρα προέλευσης
Μονάδα παραγωγής
Το πρώτο νούμερο που βλέπουμε αφορά στον τρόπο εκτροφής, τα γράμματα αφορούν στη χώρα προέλευσης και ο αριθμός που ακολουθεί σημαίνει τη μονάδα παραγωγής.

Αναλυτικότερα:

Ο τρόπος εκτροφής το 0 σημαίνει τα αυγά βιολογικής γεωργίας το 1 τα αυγά από κότες ελευθέρας βοσκής το 2 τα αυγά αχυρώνα (είναι η σύγχρονη μορφή του παραδοσιακού κοτετσιού) και το 3 τα αυγά από κότες που ζουν σε κλωβοστοιχία (τα αυγά εντατικής παραγωγής)
Η χώρα προέλευσης, π.χ. ΕL για την Ελλάδα
Η μονάδα παραγωγής (κάθε μονάδα έχει ένα νούμερο ως ιδιαίτερο κωδικό)

Τι είναι τα αυγά εντατικής εκτροφής;

Πρόκειται για το 80% των αυγών που κυκλοφορούν στην αγορά. Οι κότες ζουν σε κλωβούς, όπου ταΐζονται με δημητριακά και καλαμπόκι, αλλά δεν κινούνται. Οι κλωβοί είναι πλέον καλύτεροι απ’ ό,τι παλιά – σήμερα αντιστοιχούν 750 κ.εκ. για καθεμία κότα.

Ξεχωρίζουμε τα αυγά εντατικής τροφής από την ένδειξη 3 που βρίσκεται πάνω στο κέλυφος.

Ποια είναι τα αυγά αχυρώνα;

Αποτελούν το 10% των αυγών που κυκλοφορούν στην αγορά. Είναι η σύγχρονη μορφή του κοτετσιού, ο χώρος είναι κλειστός, αλλά διαμορφωμένος με στρωμνές και φωλιές. Οι κότες έχουν τη δυνατότητα να κινούνται και να πετάνε. Για κάθε 9 κότες αντιστοιχεί 1 τ.μ.

Ξεχωρίζουμε τα αυγά αχυρώνα από την ένδειξη 2 πάνω στο κέλυφος.

Τι σημαίνει ελευθέρας βοσκής;

Οι κότες ζουν σε αχυρώνα με προκαθορισμένα από τη νομοθεσία ανοίγματα που τους επιτρέπουν να βγαίνουν έξω. Σε κάθε κότα αντιστοιχούν 4 τ.μ., ενώ τα ζώα κινούνται άνετα και βόσκουν έξω.

Ξεχωρίζουμε τα αυγά ελευθέρας βοσκής από την ένδειξη 1 πάνω στο κέλυφος.

Ποια αυγά είναι βιολογικά;

Πρόκειται για τα αυγά που προέρχονται από κότες αποκλειστικά ελευθέρας βοσκής, που τρέφονται μόνο με πιστοποιημένες βιολογικές τροφές. Είναι πιο ασφαλή για την υγεία, καθώς η τροφή τους προέρχεται από καλλιέργειες καθαρές από φυτοφάρμακα και όχι γενετικά τροποποιημένες. Επιπλέον είναι και νοστιμότερα, καθώς η νοστιμιά του αυγού εξαρτάται άμεσα από την τροφή της κότας.

Στο κέλυφος, για τα βιολογικά αυγά, η ένδειξη είναι 0.

Ποια είναι η διαφορά του «ημέρας» από το «φρέσκο»;

Ο νόμος θεωρεί έξτρα φρέσκα ή ημέρας τα αυγά που βρίσκονται στο ράφι από 1 έως 4 μέρες μετά την ημέρα παραγωγής τους και φρέσκα όσα βρίσκονται στο ράφι έως και 28 μέρες μετά την παραγωγή τους.

Τι είναι τα αυγά με ω-3;
Τα αυγά εμπλουτίζονται με ω-3 λιπαρά (πολυακόρεστα λιπαρά οξέα) μέσω της διατροφής της κότας: οι όρνιθες διατρέφονται με τρόφιμα πλούσια σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (λινάλευρο, λινέλαιο, ιχθυέλαιο, αντράκλα κ.ά.). Τα ω-3 εξισορροπούν την επίδραση της χοληστερόλης στο αίμα. Τα εμπλουτισμένα με ω-3 αυγά πρέπει να τρώγονται μόνο βραστά, γιατί το τηγάνισμα τα καταστρέφει.

Είναι ασφαλή τα αυγά της αγοράς;
Η νομοθεσία προστατεύει πλέον τον καταναλωτή επαρκώς. Για την ασφάλεια του αυγού που αγοράζουμε δεν έχουμε παρά να διαβάσουμε σωστά τις ενδείξεις που αναφέραμε ήδη. Παρ’ όλα αυτά, πρέπει η συντήρηση να γίνεται σωστά από το κατάστημα πωλήσεως και από εμάς τους ίδιους.

Πώς συντηρούνται σωστά τα αυγά;
Τα αυγά πρέπει να βρίσκονται στο ψυγείο μέχρι την ημερομηνία ανάλωσής τους.
Η τοποθέτησή τους στις «αυγοθήκες» της πόρτας του ψυγείου δεν ενδείκνυται, γιατί το ανοιγοκλείσιμο της πόρτας προκαλεί αυξομειώσεις της θερμοκρασίας.
Τα φυλάσσουμε πάντα στις ειδικές θήκες ή σε κλειστό δοχείο, γιατί το κέλυφος του αυγού έχει περίπου 17.000 πόρους και θα απορροφήσει τις οσμές των άλλων υλικών στο ψυγείο.
Τα βάζουμε με το μυτερό άκρο προς τα κάτω, έτσι ώστε ο αεροθάλαμος να μένει στη φυσική του θέση και ο κρόκος στο κέντρο.

Αγοράζουμε αυγά χύμα;
Δεν προτείνεται η αγορά χύμα αυγών, καθώς δεν υπάρχει σήμανση και δεν μπορούμε να γνωρίζει από πού έρχονται και αν έχουν περάσει από ωοσκοπικούς ελέγχους.

zarpanews
Γι' αυτό που πολεμάς είναι μόνο η εξέλιξή σου...Εκεί στον κάθετο άξονα...γιατί όταν αυτός ολοκληρωθεί, ο πόλεμος μετά, στον οριζόντιο, γίνεται αρμονία, ειρήνη και πληρότητα

__________________________________________________________
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
Ellaki
Δημοσιεύσεις: 27248
Εγγραφή: 30 Ιούλ 2007 11:02 am
Τοποθεσία: Αγάπη

Re: ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΟΠΟ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΡΟΠΟ

Δημοσίευση από Ellaki »

ολόκληρη επιστήμη :-? >:d< >:d<
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Ταρούλα
Δημοσιεύσεις: 29912
Εγγραφή: 16 Αύγ 2011 6:45 pm

Re: ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΟΠΟ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΡΟΠΟ

Δημοσίευση από Ταρούλα »

:x :x :x
Η μόνη βεβαιότητα που μπορείς να έχεις στην ζωή σου είναι μόνο μέσα στην Πίστη, πως ό,τι έρθει, πάντα το Πνεύμα θα δρα εντός σου... Η καρδιά φωτίζει τον σκοτεινό δρόμο της ζωής... Β.Ν. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Θοδωράκος
Δημοσιεύσεις: 23391
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 3:37 pm
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΟΠΟ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΡΟΠΟ

Δημοσίευση από Θοδωράκος »

Ενδιαφέρον. :-b

Ευχαριστούμε Αλεξιάκι :x O:-) >:d< >:d< >:d<
Πολέμα και Οραματίσου @};-

Ανοίγω την Καρδιά μου στον Θεό. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Βικούλα
Δημοσιεύσεις: 25987
Εγγραφή: 08 Φεβ 2012 4:24 pm

Re: ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΟΠΟ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΡΟΠΟ

Δημοσίευση από Βικούλα »

Πολυ ενδιαφέρον!!! Ευχαριστουμε O:-) :romance-heartbeating: >:d< >:d< >:d<
"Το να είσαι τέλειος είναι μια πρόκληση του «δεν μπορώ»
Το να είσαι ευτυχισμένος είναι η πρόκληση του «Θέλω»…" Β.Ν.
Πολέμα και οραματίσου! @};-
Άβαταρ μέλους
Giorgos Agelis
Δημοσιεύσεις: 4061
Εγγραφή: 08 Απρ 2011 2:44 am
Τοποθεσία: KATERINH PIERIA

Re: ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΟΠΟ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΡΟΠΟ

Δημοσίευση από Giorgos Agelis »

:x >:d<
Άβαταρ μέλους
Μάνος
Δημοσιεύσεις: 18530
Εγγραφή: 05 Μαρ 2014 8:10 am

Re: ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΟΠΟ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΡΟΠΟ

Δημοσίευση από Μάνος »

>:d< >:d< >:d<
Εικόνα

Αγάπη είναι να με αφήνεις να σε αγγίξω,
να με ακούς, ακόμα και όταν δεν μιλάω,
να με βλέπεις, ακόμα και όταν δεν είμαι δίπλα σου...
Άβαταρ μέλους
margaritarenia
Δημοσιεύσεις: 16492
Εγγραφή: 04 Μάιος 2007 4:02 pm

Re: ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΟΠΟ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΡΟΠΟ

Δημοσίευση από margaritarenia »

:romance-heartbeating: >:d<
Απόφαση να μην επιτρέψω σε κανεναν να με εκπλήξει. Ο μονος που εχει αυτο το δικαίωμα είναι ο Εαυτος μου και ο Θεος μεσα μου :romance-heartbeating:
https://m.youtube.com/watch?v=3YDz-ftqr1g#dialog
Άβαταρ μέλους
Fotinoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 31518
Εγγραφή: 21 Σεπ 2007 8:38 pm
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Re: ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΟΠΟ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΡΟΠΟ

Δημοσίευση από Fotinoula »

Πολύ ενδιαφέρον! :x
όσο ζούμε σε τούτον τον κόσμο, θα τον Ερωτευόμαστε με όλη μας την Αγνότητα, έτσι ώστε να πάμε στον Θεό γεμάτοι από Αγάπη και όχι γεμάτοι από φόβο... :x
Άβαταρ μέλους
ALEXOULA
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 24519
Εγγραφή: 22 Νοέμ 2007 9:04 pm

Re: ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΟΠΟ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΡΟΠΟ

Δημοσίευση από ALEXOULA »

Φυτά εσωτερικού χώρου που διατηρούνται σε νερό .

Εικόνα

Είναι καιρός να δοκιμάσουμε κάτι πρωτότυπο και εντυπωσιακό, φυτά που βγάζουν ρίζες και μεγαλώνουν μέσα σε νερό!


Τι θα λέγατε να επιλέξουμε αγαπημένα φυτά εσωτερικού χώρου και να τα βάλουμε σε υπέροχα βάζα για να δώσουμε μία ευχάριστη νότα στο σαλόνι και στο γραφείο μας;
Τα συγκεκριμένα φυτά όχι μόνο διατηρούνται στο νερό χωρίς να παθαίνουν ζημιά, αλλά ριζώνουν και αναπτύσσονται κανονικά χωρίς χώμα.

Εκτός από πολύ όμορφα για την διακόσμηση, η φροντίδα φυτών εσωτερικού χώρου σε νερό είναι και εξαιρετικά εύκολη, καθώς απαιτεί την ελάχιστη περιποίηση.
Αρκετά τα φυτά που αναπτύσσονται σε νερό, ενδεχομένως τα έχουμε ήδη σε κάποια γλάστρα στο σπίτι μας, οπότε μπορούμε να κόψουμε ένα μέρος του φυτού και να το μεταφέρουμε σε βάζο.
Ας δούμε αναλυτικά, ποια φυτά αναπτύσσονται σε νερό, πώς μπορούμε να τα διατηρήσουμε σε βάζο και τι φροντίδα χρειάζονται για να τα απολαμβάνουμε γεμάτα ζωντάνια και υγεία. Πώς διατηρούμε τα φυτά εσωτερικού χώρου μέσα σε νερό;

H διαδικασία είναι απλή.
Αρκεί να κόψουμε βλαστούς μήκους 30-50 εκατοστών από τα κατάλληλα φυτά και να τους τοποθετήσουμε σε βάζο με νερό.
Εναλλακτικά, μπορούμε να τοποθετήσουμε ολόκληρο ή μέρος του φυτού μαζί με το ριζικό του σύστημα. Σε αυτή την περίπτωση, πριν τοποθετήσουμε το φυτό στο βάζο, κόβουμε τις άκρες από τις ρίζες του για να ανανεωθούν και τις ξεπλένουμε για να φύγει το χώμα.
Επίσης, κατά την είσοδο του φυτού στο νερό, είναι απαραίτητο να απομακρύνουμε τα φύλλα από τη βάση του βλαστού, ώστε να μην έρχονται σε επαφή με το νερό και σαπίσουν, δημιουργώντας πρόβλημα στο φυτό μας.
Ανάλογα το σχήμα του δοχείου, το νερό πρέπει να έχει ύψος 10-20 εκατοστών για να μπορεί να αναπτυχθεί το φυτό κανονικά.
Το αποτέλεσμα γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό, αν τοποθετήσουμε το φυτό μας σε διάφανο βάζο για να φαίνεται η σταδιακή ανάπτυξη του ριζικού συστήματος.

Τι φροντίδα χρειάζονται τα φυτά εσωτερικού χώρου μέσα σε νερό;

Σχετικά με την περιποίηση των φυτών εσωτερικού χώρου που μεγαλώνουν σε νερό, είναι σημαντικό να τα τοποθετούμε σε φωτεινά σημεία που δε χτυπά απευθείας το ηλιακό φως.
Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγουμε τη δημιουργία εγκαυμάτων στο φύλλωμα τους.
Επίσης, φροντίζουμε να αλλάζουμε το νερό μέσα στο βάζο κάθε 2-3 μέρες για να έχουμε καλύτερη απορρόφηση από τα φυτά και να αποφύγουμε την ανάπτυξη ασθενειών που προκαλούν σαπίσματα στις ρίζες. Κι αν με τον καιρό δούμε ότι οι ρίζες έχουν γεμίσει το βάζο ασφυκτικά, τις κλαδεύουμε για να ανανεωθούν.
Ανάλογα με την ανάπτυξη του φυτού, μπορούμε να το τοποθετήσουμε σε μεγαλύτερο βάζο.
Πρέπει να γνωρίζουμε πως κάθε φυτό παρουσιάζει διαφορετική ανάπτυξη, κάποια φυτά μεγαλώνουν πιο γρήγορα στο νερό, κάποια σχετικά πιο αργά ενώ κάποια άλλα παρουσιάζουν μειωμένη ανθοφορία.

Για να βοηθήσουμε τα φυτά εσωτερικού χώρου να αναπτυχθούν και να παραμείνουν υγιή μέσα στο νερό, κάθε δύο εβδομάδες, προσθέτουμε υγρό λίπασμα ενώ μετά από 2 μέρες το αντικαθιστούμε πάλι με καθαρό νερό.
Πάντως, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οποιαδήποτε στιγμή θελήσουμε, μπορούμε να βγάλουμε το φυτό με τις ρίζες του από το νερό και να το μεταφυτεύσουμε στο χώμα της γλάστρας που θα επιλέξουμε. Φυτά εσωτερικού χώρου που αναπτύσσονται σε νερό Ας δούμε αναλυτικά ποια φυτά εσωτερικού χώρου μπορούμε να διατηρήσουμε σε νερό για να αναπτυχθούν.

Φυτά που αναπτύσσονται σε νερό.

Πόθος, σπαθίφυλλο, lucky bamboo ,κολεός , Συγκόνιο ,Μονστέρα, Τηλέγραφος ,Χλωρόφυτο , Ντιφενμπάχια , Βιγόνια , Αγλαόνημα , Κρότωνας ,Δράκαινα , Ωραίο φύλλο ,Ιμπάτιενς , Κισσός .

Κι ένα μυστικό για φυτά που διατηρούνται σε νερό Εκτός από τα φυτά εσωτερικού χώρου

που αναφέραμε αναλυτικά, μπορούμε επίσης να διατηρήσουμε σε ειδικά βάζα με νερό κάποια
βολβώδη ανθοφόρα φυτά,
όπως ζουμπούλια, νάρκισσους και αμαρυλλίδες για να απολαμβάνουμε την υπέροχη ανθοφορία τους στο σαλόνι ή στο γραφείο μας.
Επίσης, στο χώρο της κουζίνας,
μπορούμε να καλλιεργήσουμε αρωματικά φυτά μέσα σε νερό, όπως η μέντα, ο δυόσμος, βασιλικό και ρίγανη για να χρησιμοποιούμε φρέσκα τα φύλλα τους στις συνταγές μαγειρικής μας. -


- Πηγή: mistikakipou
Γι' αυτό που πολεμάς είναι μόνο η εξέλιξή σου...Εκεί στον κάθετο άξονα...γιατί όταν αυτός ολοκληρωθεί, ο πόλεμος μετά, στον οριζόντιο, γίνεται αρμονία, ειρήνη και πληρότητα

__________________________________________________________
Πολέμα και Οραματίσου

Επιστροφή στο “ΔΙΑΤΡΟΦΗ - ΥΓΕΙΑ - ΟΜΟΡΦΙΑ”