ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 88012
Εγγραφή: 23 Απρ 2007 23:47
Τοποθεσία: Σείριος

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Δημοσίευση από Vasoula »

Ανέκαθεν είχα μια ευαισθησία με την ελληνική γλώσσα. Η τύχη τα έφερε έτσι ώστε η ελληνική γλώσσα να γίνει η βάση του επαγγέλματος μου.
Είχα άπειρές φορές "λογοδοτήσει" για τον τρόπο που χειριζόμουν την γραμματική, όσον αφορά την κατάργηση του Ν...
Και επειδή οι άλλοι είναι αδιάφοροι και εγκληματίες, πρέπει και εγώ να συνεναίσω?
Αυτή ήταν πάντα η απάντηση μου και φυσικά δίκαιο δεν έβρισκα, αλλά δεν με ενδιέφερε κιόλας...

Ποτέ δεν κατάργησα το τελικό Ν...ακόμα και αν κρινόμουν από τους άλλους σαν "αμόρφωτη"...

Μερικές φορές χρειάζεται να στηρίζουμε αυτό που γνωρίζουμε βαθιά, ανεξάρτητα από το πως θα μας χαρακτηρίσουν...
Γιατί βλέπετε πως στην κοινωνία επικρατεί ο "σωστός"...Και όλοι τον ακολουθούν σαν πρόβατα... Είδαμε που καταλήγει αυτό!!

Όχι, θα βάζεις το "ν" μόνο μπροστά από π, κ, τ, στα διπλά σύμφωνα...
Όχι, ποτέ δεν θεώρησα σωστή αυτήν την δήθεν απλοποίηση της ελληνικής γλώσσας, που την λάτρεψα και την λατρεύω με τις δασείες της, με τις περισπωμένες της, με τις υπογεγραμμένες της, με τις εκθλίψεις της...

Και άντε να καταργήσουμε την δοτική...όμως δεν είναι απλά τα πράγματα με τις καταργήσεις
πχ. εντάξει ας μην πούμε "δόξα τω Θεώ", ας πούμε όμως "δόξα στον Θεό" και όχι "δόξα το Θεό" που μεταβλήθηκε η φράση, όταν αφαιρέθηκε η δοτική...

Κάποιοι μας θέλουν αγράμματους με πανεπιστημιακά διπλώματα...
Είδαμε πρόσφατα που καταλήγει αυτό (γιατροί, δικαστές κλπ)


Έπεσα τυχαία πάνω στο παρακάτω άρθρο, και ένιωσα ότι δεν είμαι μόνη μου...
Ακόμα και αν χαρακτηρίζομαι αμόρφωτη...
Ο αμοραλισμός στην κοινωνία ξεκινάει από αυτά, από τα οποία παραιτούμαστε εύκολα, γιατί κάποιοι μας "πείθουν" ότι είναι πιο σωστό έτσι...


:romance-heartstiny:


ΣΥΓΧΡΟΝΗ '' ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ''...... Η ΔΙΩΚΤΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΝΙ [Ν] ΚΑΙ ΣΙΓΜΑ [Σ]....

ΑΛΛΑ.....Γιατί Γίναμε Διώκτες των «Ν» και «Σ» του Ελληνικού αλφάβητου;

Κάθε λέξη τέθηκε από τους «Ονοματοθέτες», με ακρίβεια και όχι τυχαία και έχει άμεση σχέση Αιτίας και Αιτιατού, μεταξύ Σημαίνοντος και Σημαινομένου. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι το γράμμα «Ν» συντονίζει τον εγκέφαλο. Ωστόσο, αν και μεγάλο μέρος αυτών που ακολουθούν στη συνέχεια, θεωρούνται ως αντιεπιστημονικά, όπως θα δείτε και παρακάτω, έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να καταλάβουμε τι μπορεί να ισχύει και τι όχι.

Το 1996 στο Ιατρικό Περιοδικό MEDIZIN-JOURNAL στη Γερμανία, δημοσιεύτηκε μία επιστημονική εργασία, σύμφωνα με την οποίαν:
«Η εκφορά του γράμματος «Ν» μεταφέρει οξυγόνο στον εγκέφαλο και ότι δεν ήταν τυχαίο το γεγονός της τοποθέτησης του «Ν» στο μέσον ακριβώς του Αλφαβήτου – στο πρώτο Ελληνικό Αλφάβητο με τα 27 γράμματα».

Επίσης, στο Χάρβαρντ, από ιατρικές έρευνες διαπιστώθηκε ότι η απαγγελία των Ομηρικών Επών στο πρωτότυπο, εκτός των άλλων, κάνει καλό στην καρδιά, ως αναπνευστική άσκηση.

Και δικαιούμαι να ερωτήσω:

Γιατί εμείς γίναμε διώκτες του «Ν»; Ως μάχιμος εκπαιδευτικός και συγγραφέας του συγγράμματος: ΔΥΣΛΕΞΙΑ, (Αθήνα 1994, Εκδόσεις ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ) νομιμοποιούμαι να ρωτήσω, αλλά και να προτείνω στο τέλος:

Η Ελληνική Γλώσσα έχει πάρει πλέον μία μορφή τέτοια που δεν έχει ανάγκη από άλλες ακρότητες.

Όμως αναρωτιέμαι: Είναι τυχαίο άραγε που καταργήσαμε το γράμμα «Ν»στο τέλος των λέξεων και τα σχολικά μας βιβλία γράφουν το «εμβαδό» (!), αντί το εμβαδόν! Στα σχολικά βοηθήματα όμως διαβάζομε « το εμβαδόΝ », δηλ. εκεί διατηρείται το Ν, ενώ το επίσημο Κράτος στα βιβλία (ΥΠΕΠΘ, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο) το έχουν καταργήσει !!

Για ποιον λόγο αυτή η ακρότητα; Για ποιον λόγο επίσημα διδάσκουμε στα σχολεία μας κανόνες που κατασκευάστηκαν αυθαίρετα,π.χ. χθες συνάντησα το Δήμαρχο (το φίλο, το Σύμβουλο κλπ.).

Το γράμμα Ν είναι οργανικό και όταν το κόβομε πονάει. Είναι σαν να κόβομε το δακτυλάκι μας.

Εάν κάποιος αντιτείνει ότι αυτό είναι μία ασήμαντη λεπτομέρεια, θα πρέπει να του πούμε ότι «η λεπτομέρεια κρατάει τον Παρθενώνα»!

Να θυμίσω όμως εδώ και το ωραίο, ειρωνικό κείμενο του Οδ. Ελύτη:«ΓΙΑ ΜΙΑΝ ΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΗΧΟΥ», όπου καταλήγει, «Κανένας Ηρώδης δεν θα τολμούσε να διατάξει τέτοια γενοκτονία, όπως αυτή του τελικού -Ν-, εκτός κι αν του” λειπε η οπτική του ήχου». Ο Γ. Ρίτσος έγραψε επίσης: «Και οι λέξεις φλέβες είναι. Μέσα τους αίμα κυλάει».

Δυστυχώς, όμως, διαπιστώνομε σήμερα, ότι μετά το Νι, έρχεται και η σειρά του τελικού Σίγμα (ς). Κάποιοι δημοσιογράφοι στα κανάλια λένε κιόλας: «η μέθοδο», η «οδό», «η πλήρη ένταξη»

Καλλιεργούν έτσι αυθαίρετα ένα αρνητικό γλωσσικό πρότυπο στους νέους μας με την τεράστια δύναμη των ΜΜΕ και N το σχολείο ανήμπορο να αντιδράσει, αλλά και την κοινωνία παθητικά να δέχεται ως περίπου μοιραία την εξέλιξη αυτή.

Μετά από όλα αυτά διατυπώνω την εξής άποψη και καταθέτω την δική μου «Θεωρία» για το εν λόγω ζήτημα: Διεθνώς μελετάται η μοναδική μουσικότητα της Ελληνικής Γλώσσας και ο αντίκτυπός της στην πνευματική διαύγεια του ανθρώπου. Το γράμμα «Ν» διεγείρει τον εγκέφαλο θετικά και ενεργοποιεί τον άνθρωπο να σκέφτεται σωστά.

Το τελικό Σίγμα ηρεμεί τον άνθρωπο. Αυτό το δέχεται και η σύγχρονη Ψυχιατρική.

Οι Αρχαίοι Έλληνες τα γνώριζαν όλα αυτά και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι μόνον εμείς, οι Έλληνες, λέμε: «Τα είπα με το Νι και με το Σίγμα» και δεν λέμε με άλλα γράμματα (παρ΄ όλο που έχομε στις καταλήξεις των λέξεων και άλλα γράμματα), διότι το Νι ενεργοποιεί το μυαλό μας να σκεφθούμε σωστά και το Σίγμα ηρεμεί την ψυχή μας, αφού μιλήσουμε δημόσια ή ιδιωτικά. Η σύγχρονη Ψυχογλωσσολογία δέχεται ότι η Γλώσσα και η Σκέψη γεννιούνται ταυτόχρονα και εξελίσσονται παράλληλα και συνιστούν ανά πάσα στιγμή μία αξεχώριστη ενότητα.

Η Γλώσσα ενσαρκώνει την Σκέψη και η Σκέψη μετουσιώνεται σε Γλώσσα. Είναι ένα νόμισμα με τις δύο όψεις του. Δεν μπορεί να υπάρχει η μία πλευρά, χωρίς την άλλη. Δεν μπορούσε να υπάρξει Ελληνική Σκέψη χωρίς την Ελληνική Γλώσσα. Είναι γεγονός ότι η ποιότητα και ποσότητα «καταγραφών» στην Σκέψη προσδιορίζει και το νοητικό επίπεδο κάθε λαού. Επομένως και το νοητικό επίπεδο καθορίζει και την ικανότητα της δημιουργίας Πολιτισμού.

Το Ελληνικόν Αλφάβητον, στην πορεία των χιλιάδων ετών του ήταν αρχικά: Ιδεογραφικό, στη συνέχεια επινοήθηκε το Εικονογραφικό, έπειτα φθάσαμε στο Γραμμογραφικό, κατόπιν στο Συλλαβογραφικό (Γραμμική Α και Β) και τέλος καθιερώθηκε το ισχύον σήμερα Φθογγογραφικό, που είναι αξεπέραστο και στο οποίο οφείλεται η δημιουργία της Ελληνικής Γλώσσας και του Ελληνικού Οικουμενικού Πολιτισμού. Έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε, ως κόρην οφθαλμού, την Ελληνική Γλώσσα και να αντισταθούμε στην κακοποίησή της.

Όπως είπαμε αρχικά, πολλά από τα παραπάνω, ειδικά σε ό,τι αφορά το γράμμα Ν, θεωρούνται αντιεπιστημονικά, .....ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ''ΦΩΣΤΗΡΕΣ'' ενώ κάποιες πηγές που αναφέρονται θεωρούνται ανύπαρκτες.


@};-
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
____________________________________________
Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
Annoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 32598
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 02:43

Re: ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Δημοσίευση από Annoula »

@};- @};- @};-
Αν ο Θεός είναι η πρωταρχική Αιτία η Αγάπη θα είναι το αποτέλεσμα
Πατέρα μου/Μητέρα μου, είναι παιδί της Αλήθειας και μόνο αυτή είναι ο δρόμος ο δικός μου προς εσένα
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
Ταρούλα
Δημοσιεύσεις: 29112
Εγγραφή: 16 Αύγ 2011 06:45

Re: ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Δημοσίευση από Ταρούλα »

@};- :romance-heartbeating:
Η μόνη βεβαιότητα που μπορείς να έχεις στην ζωή σου είναι μόνο μέσα στην Πίστη, πως ό,τι έρθει, πάντα το Πνεύμα θα δρα εντός σου... Η καρδιά φωτίζει τον σκοτεινό δρόμο της ζωής... Β.Ν. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
ALEXOULA
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 23625
Εγγραφή: 22 Νοέμ 2007 09:04

Re: ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Δημοσίευση από ALEXOULA »

:x @};-
Γι' αυτό που πολεμάς είναι μόνο η εξέλιξή σου...Εκεί στον κάθετο άξονα...γιατί όταν αυτός ολοκληρωθεί, ο πόλεμος μετά, στον οριζόντιο, γίνεται αρμονία, ειρήνη και πληρότητα

__________________________________________________________
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
Μάνος
Δημοσιεύσεις: 17709
Εγγραφή: 04 Μαρ 2014 20:10

Re: ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Δημοσίευση από Μάνος »

@};- @};- @};-
Εικόνα

Αγάπη είναι να με αφήνεις να σε αγγίξω,
να με ακούς, ακόμα και όταν δεν μιλάω,
να με βλέπεις, ακόμα και όταν δεν είμαι δίπλα σου...
Άβαταρ μέλους
Βικούλα
Δημοσιεύσεις: 25519
Εγγραφή: 08 Φεβ 2012 04:24

Re: ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Δημοσίευση από Βικούλα »

@};- :romance-heartbeating: :x
"Το να είσαι τέλειος είναι μια πρόκληση του «δεν μπορώ»
Το να είσαι ευτυχισμένος είναι η πρόκληση του «Θέλω»…" Β.Ν.
Πολέμα και οραματίσου! @};-
Άβαταρ μέλους
Ellaki
Δημοσιεύσεις: 26531
Εγγραφή: 29 Ιούλ 2007 23:02
Τοποθεσία: Αγάπη

Re: ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Δημοσίευση από Ellaki »

Συμφωνώ απόλυτα, την έχουμε κατακρεουργήσει την γλώσσα μας και τα νέα παιδά δεν την γνωρίζουν αλλά ούτε και την εκτιμούν πλέον. Καθημερινά την γδύνουμε από τα στολίδια της και της προσθέτουμε την κάθε μοντερνιά που όχι μόνο την ασχημαίνει αλλά και σταδιακά την καταστρέφει. Πολλές φορές έχω αναρρωτηθεί αν σε εκατό χρόνια θα υπάρχει η ελληνική γλώσσα σαν μέσον βαθιάς έκφρασης ή αν θα την έχουμε θυσιάσει προς χάριν, ποιάς ευκολίας τελικά!!!,
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
margaritarenia
Δημοσιεύσεις: 16024
Εγγραφή: 04 Μάιος 2007 04:02

Re: ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Δημοσίευση από margaritarenia »

O:-) @};-
Απόφαση να μην επιτρέψω σε κανεναν να με εκπλήξει. Ο μονος που εχει αυτο το δικαίωμα είναι ο Εαυτος μου και ο Θεος μεσα μου :romance-heartbeating:
https://m.youtube.com/watch?v=3YDz-ftqr1g#dialog

Επιστροφή στο “ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ”