ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 87223
Εγγραφή: 23 Απρ 2007 23:47
Τοποθεσία: Σείριος

ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ

Δημοσίευση από Vasoula »

Είναι ο δικός μας πλανήτης :romance-heartstiny:Ο Ποσειδώνας στους Ιχθύς ως το 2026 και το μάθημα που θα μας διδάξει

Η Αλέκα Δουζίνα μας αναλύει την επιρροή που θα δεχθούμε από τον Ποσειδώνα στον Ιχθύ ως το ξεκίνημα του 2026


Ο Ποσειδώνας στην πορεία του μέσα στον ζωδιακό κύκλο, μπήκε στους Ιχθύς οριστικά τον Φεβρουάριο του 2012, και θα αποχωρήσει πάλι οριστικά τον Ιανουάριο του 2026, για να συνεχίσει την αέναη πορεία του, προς τον Κριό και τα επόμενα ζώδια.

Θα παραμείνει λοιπόν, περίπου 14 χρόνια μέσα στους Ιχθύς, που είναι και η θέση της κυριαρχίας του, για να εκφράσει τα αιτήματά του, στην ανθρωπότητα. Όλα αυτά τα χρόνια, θα μας εκπαιδεύσει και αν δεν θέλουμε θα μας αναγκάσει, έτσι ώστε να μάθουμε το μάθημα, που έρχεται να μας διδάξει.

Αστρολογικά, στον πλανήτη Ποσειδώνα προσδίδουμε τις ιδιότητες του αόρατου, του αφηρημένου, του άπιαστου και του απατηλού, του άυλου, εκείνου που δεν μπορεί να ορισθεί με τους φυσικούς νόμους, και να γίνει αντιληπτό με τις πέντε αισθήσεις. Του δίνουμε δηλαδή, όλες τις ιδιότητες που δεν μπορούμε να περιγράψουμε με λέξεις, αλλά με αφηρημένες έννοιες, που δεν ανήκουν στην σφαίρα του φυσικού, αλλά του μεταφυσικού.
Και για αυτό λέμε ότι τον Ποσειδώνα δεν τον αφορά η γήινη πραγματικότητα, αλλά μια άλλη πραγματικότητα, που δεν είναι ορατή με τις πέντε αισθήσεις. Μπορούμε να την αντιληφθούμε μόνο με την ψυχή, δηλαδή το αόρατο εκείνο κομμάτι του εαυτού μας, που μας κατευθύνει για να διαχειρισθούμε τις υποχρεώσεις μας, όχι μόνο τις γήινες αλλά και τις ουράνιες.


Πως όμως να περιγράψουμε, όλα αυτά που φανταζόμαστε, εμπνεόμαστε, ονειρευόμαστε, ή νοιώθουμε όταν προσευχόμαστε ή διαλογιζόμαστε; Πως να μετρήσουμε την ένταση, τον χρόνο, τα χρώματα, τους ήχους που μας χαρίζει ο Ποσειδώνας μας;

Ένας τρόπος είναι μέσα από την τέχνη, όπου μπορούμε να εκφράσουμε τον Ποσειδώνα μας, αλλά βέβαια όχι όλοι! Αυτός είναι και ο λόγος, που την τέχνη την αντιλαμβάνεται ο καθένας με δικό του τρόπο, αφού τα συναισθήματα του καθενός, που ερεθίζονται από αυτήν, είναι τελείως υποκειμενικά και απροσδιόριστα, γιατί ακριβώς πηγάζουν, από τα κέντρα του εγκεφάλου του, που δεν είναι ακόμη, επαρκώς μετρήσιμα από την επιστήμη.
Ένας άλλος τρόπος να εκφράσουμε τον Ποσειδώνα μας, είναι η πίστη μας προς τις Θείες δυνάμεις, που και αυτή έχει τελείως υποκειμενική χροιά. Έτσι, ότι δεν καταλαβαίνουμε με τους νόμους της φύσης και της θρησκείας μας, όταν αναλύει και αντιλαμβάνεται ο νους μας, το ονομάζουμε μεταφυσικό. Μέσα σε μία λέξη δηλαδή, βάζουμε ότι δεν μπορούμε να αντιληφθούμε νοητικά. Η πραγματική φύση του ανθρώπου όμως, δεν είναι το φυσικό του σώμα μόνο, αλλά και η ψυχή του.

Η ψυχή έχει και αυτή τις ανάγκες της, αλλά αυτές οι ανάγκες δεν έχουν καμιά σχέση με την γήινη πραγματικότητα. Την ψυχή την νοιώθουμε, όταν μένουμε σιωπηλοί και αφουγκραζόμαστε την εσωτερική φωνή που μας μιλάει και μας κατευθύνει . Η ψυχή δεν έχει σχέση με τον μικρό και ανασφαλή εαυτό μας, αλλά με το Θείο κομμάτι της ύπαρξης μας. Η ψυχή είναι ευχαριστημένη, όταν υπάρχει αρμονία, ομορφιά, γαλήνη, ειρήνη, αγάπη, τρυφερότητα και όλα τα θετικά συναισθήματα. Η ψυχή αρρωσταίνει, όταν το υπόλοιπο κομμάτι του εαυτού μας, είναι μέσα στην άρνηση, την κατήφεια, τον θυμό, τον πόνο της προσκόλλησης, του αυταρχισμού, της εγωπάθειας, που νομίζει ότι είναι το κέντρο της γης, αγνοώντας την ύπαρξή των αναγκών της ψυχής. Εμποδίζοντας την ανάγκη της ψυχής να μοιραστεί, να αγαπήσει, να βοηθήσει, να συμπονέσει, δεδομένου ότι ξέρει την Θεϊκή της υπόσταση, την αρρωσταίνουμε. Γιατί η τροφή της ψυχής είναι η ενότητα, και κάθε φορά που η γήινη προσωπικότητα διαχωρίζεται από την ψυχή λόγω της ανασφάλεια της, η ψυχή μένει φτωχή, με ακάλυπτες τις ανάγκες της.
Για να καταλάβουμε τον Ποσειδώνα μας λοιπόν, θα πρέπει να καταλάβουμε τις ανάγκες της ψυχής μας. Όταν η ψυχή είναι άρρωστη, τότε και το σώμα αρρωσταίνει και αυτό το ονομάζουμε ψυχοσωματική διαταραχή.

Κάποτε, οι άνθρωποι ήταν ψυχικά, πιο υγιείς, γιατί είχαν ένα πιο υγιή τρόπο ζωής. Μοίραζαν τις ζωές τους ευκολότερα, πίστευαν στην θρησκεία, και είχαν μια επαφή με την ψυχή τους, καλύτερη από αυτήν του σημερινού ανθρώπου. Σήμερα ο άνθρωπος ενδιαφέρεται μόνο για την άνετη εξασφάλιση της καθημερινότητα τους, και έχει ξεχάσει τις ανάγκες της ψυχής του. Ο συντονισμός με την φύση που έχει ένα αποτέλεσμα ψυχικής γαλήνης και ισορροπίας, όπως και η προσευχή, η χαλάρωση ή ο διαλογισμός, θεωρούνται συνήθειες για λίγους. Και όμως αυτό είναι μία ακάλυπτη ανάγκη για τον σημερινό άνθρωπο, που κυνηγάει τις ώρες της ημέρας, μέσα σε μια πόλη, που όλοι τρέχουν να προλάβουν χωρίς να έχουν αξιολογήσει τι κυνηγάνε. Μια ζωή με αμέτρητες ανάγκες, και ίσως οι περισσότερες χωρίς ουσία και νόημα.

Ο Ποσειδώνας λοιπόν, θα μας διδάξει να υπηρετούμε αλτρουιστικά, να συμπονούμε, και να συμπάσχουμε τους αδύναμους, και αυτό μέσα από νέες καταστάσεις, που μπορεί να είναι καινούργιες αρρώστιες, κλιματικές ανωμαλίες σε όλον τον πλανήτη, νέα χημικά, που οι άνθρωποι έχουν εφεύρει, για να τα κάνουν υπερόπλα. Όπλα για να τα χρησιμοποιούν να εξοντώσουν τους εχθρούς, δηλαδή τους άλλους ανθρώπους, με κίνδυνο να σκοτώσουν τα ίδια τους τα παιδιά ή τον ίδιο τους τον εαυτό, αφού η ανθρωπότητα είναι μία, και ο πλανήτης Γη ένας και ενιαίος.

Ο Ποσειδώνας μας θυμίζει την αληθινή μας ύπαρξη, που δεν είναι μόνο αυτό που βλέπουμε και αισθανόμαστε με τις πέντε αισθήσεις, αλλά και το άλλο μας κομμάτι, που μέσα από την φαντασία, τον οραματισμό, την προσευχή, μας θυμίζει ότι η ψυχή είναι κάτι διαφορετικό από το φθαρτό σώμα μας. Όταν κάθε βράδυ κοιμόμαστε, βιώνουμε το Ποσειδώνα μέσα στα όνειρά μας. Όποιος μπορεί και αποκωδικοποιεί τα όνειρά του, ακούει την φωνή της ψυχής του. Από τα ταραγμένα όνειρα καταλαβαίνουμε την ταραχή της ψυχής μας, και το αντίθετο.

Ζούμε λοιπόν μια περίοδο, όπου καλούμαστε να βιώσουμε, τα αιτήματα του ιδεολόγου, ονειροπόλου, οραματιστή πλανήτη Ποσειδώνα, όπου μέσα από τους Ιχθύς, μας ζητάει να αφουγκραστούμε την Θεία φύση μας, και να προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας, και τον πλανήτη γη που μας φιλοξενεί, την απέραντη αγάπη και τον σεβασμό μας


http://www.oroskopos.gr/nea/o-poseidona ... ksei-16468" onclick="window.open(this.href);return false;
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
____________________________________________
Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
Annoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 31103
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 02:43

Re: ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ

Δημοσίευση από Annoula »

:) :romance-inlove:
Αν ο Θεός είναι η πρωταρχική Αιτία η Αγάπη θα είναι το αποτέλεσμα
Πατέρα μου/Μητέρα μου, είναι παιδί της Αλήθειας και μόνο αυτή είναι ο δρόμος ο δικός μου προς εσένα
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
Giotoula
Δημοσιεύσεις: 12284
Εγγραφή: 09 Φεβ 2010 14:40

Re: ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ

Δημοσίευση από Giotoula »

:romance-heartstiny: O:-) :x :x :x
"Πολέμα και Οραματίσου"...
Άβαταρ μέλους
Θοδωράκος
Δημοσιεύσεις: 21044
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 03:37
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ

Δημοσίευση από Θοδωράκος »

Γιατί η τροφή της ψυχής είναι η ενότητα
:romance-inlove:

>:d< >:d< >:d<
Πολέμα και Οραματίσου @};-

Ανοίγω την Καρδιά μου στον Θεό. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Βικούλα
Δημοσιεύσεις: 24618
Εγγραφή: 08 Φεβ 2012 04:24

Re: ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ

Δημοσίευση από Βικούλα »

:romance-heartbeating: :romance-heartbeating: O:-)
"Το να είσαι τέλειος είναι μια πρόκληση του «δεν μπορώ»
Το να είσαι ευτυχισμένος είναι η πρόκληση του «Θέλω»…" Β.Ν.
Πολέμα και οραματίσου! @};-
Άβαταρ μέλους
konstantinos s.
Δημοσιεύσεις: 11054
Εγγραφή: 30 Μάιος 2011 00:23

Re: ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ

Δημοσίευση από konstantinos s. »

:x :x :x
Άβαταρ μέλους
Λιζούλα
Δημοσιεύσεις: 17191
Εγγραφή: 21 Απρ 2010 01:06

Re: ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ

Δημοσίευση από Λιζούλα »

:romance-inlove:
Ας είμαι και ο μόνος ΄Ανθρωπος που πιστεύει στην Δύναμη της Αγάπης, δεν παίρνω ποτέ τον Λόγο μου πίσω...Θα την υπηρετώ, ακόμα κι αν μείνω μόνη και αξιοκατάκριτη από αυτούς που όφειλαν να είναι οι αγαπημένοι μου... ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΩ!!!!
Άβαταρ μέλους
Έφη
Δημοσιεύσεις: 8299
Εγγραφή: 31 Ιαν 2010 11:57

Re: ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ

Δημοσίευση από Έφη »

:romance-heartsthree:
Είμαι αυτό που είμαι !

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Ταρούλα
Δημοσιεύσεις: 27583
Εγγραφή: 16 Αύγ 2011 06:45

Re: ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ

Δημοσίευση από Ταρούλα »

:x :x :x
Η μόνη βεβαιότητα που μπορείς να έχεις στην ζωή σου είναι μόνο μέσα στην Πίστη, πως ό,τι έρθει, πάντα το Πνεύμα θα δρα εντός σου... Η καρδιά φωτίζει τον σκοτεινό δρόμο της ζωής... Β.Ν. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 32004
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 04:23
Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Re: ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ

Δημοσίευση από Δωρουλα »

:romance-heartbeating: :romance-heartbeating:
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί


Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
ΙΩΑΝΝΑ
Δημοσιεύσεις: 15893
Εγγραφή: 25 Οκτ 2009 08:29
Τοποθεσία: θεσσαλονικη

Re: ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΑ »

:romance-heartstiny: :x
Το ΦΩΣ η ΑΓΑΠΗ και η ΔΥΝΑΜΗ αποκαθησούν το σχέδιο πάνω στη γή

Πολέμα και Οραματίσου !!!
Άβαταρ μέλους
ALEXOULA
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 22089
Εγγραφή: 22 Νοέμ 2007 09:04

Re: ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ

Δημοσίευση από ALEXOULA »

:x :x :x
Γι' αυτό που πολεμάς είναι μόνο η εξέλιξή σου...Εκεί στον κάθετο άξονα...γιατί όταν αυτός ολοκληρωθεί, ο πόλεμος μετά, στον οριζόντιο, γίνεται αρμονία, ειρήνη και πληρότητα

__________________________________________________________
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
Μπεττουλα
Δημοσιεύσεις: 6272
Εγγραφή: 03 Οκτ 2011 00:22

Re: ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ

Δημοσίευση από Μπεττουλα »

:romance-heartbeating: :romance-heartbeating:
Η εσωτερική σπουδαιότητα του ανθρώπου είναι το Φως που τον ακολουθεί, όπου και να βρίσκεται...Να πολεμάει γι' αυτήν την σπουδαιότητα είναι το ζητούμενο
Άβαταρ μέλους
Fotinoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 30007
Εγγραφή: 21 Σεπ 2007 08:38
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Re: ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ

Δημοσίευση από Fotinoula »

:romance-heartbeating: @};-
όσο ζούμε σε τούτον τον κόσμο, θα τον Ερωτευόμαστε με όλη μας την Αγνότητα, έτσι ώστε να πάμε στον Θεό γεμάτοι από Αγάπη και όχι γεμάτοι από φόβο... :x
Άβαταρ μέλους
margaritarenia
Δημοσιεύσεις: 15284
Εγγραφή: 04 Μάιος 2007 04:02

Re: ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ

Δημοσίευση από margaritarenia »

:romance-heartbeating: @};-
Απόφαση να μην επιτρέψω σε κανεναν να με εκπλήξει. Ο μονος που εχει αυτο το δικαίωμα είναι ο Εαυτος μου και ο Θεος μεσα μου :romance-heartbeating:
https://m.youtube.com/watch?v=3YDz-ftqr1g#dialog

Επιστροφή στο “ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ”