Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΗΘΙΚΗΣ ΤΩΝ ΙΝΔΙΑΝΩΝ

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 84293
Εγγραφή: 23 Απρ 2007 23:47
Τοποθεσία: Σείριος

Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΗΘΙΚΗΣ ΤΩΝ ΙΝΔΙΑΝΩΝ

Δημοσίευση από Vasoula »

Διαβάζοντας αυτό το άρθρο, αναρωτήθηκα γιατί να μην λεγόταν "Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΗΘΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ"

Μετά σκέφτηκα ότι τον κώδικα ηθικής των ανθρώπων τον όρισε η θρησκεία τους και έτσι σταμάτησα να αναρωτιέμαι γιατί οι άνθρωποι κανταντήσαμε έτσι...κάτι ξένο προς την ίδια μας την Φύση...

Δεν πιστεύω βέβαια ότι αυτός είναι ο κώδικας Ηθικής των Ινδιάνων, απλά αυτός που το έγραψε, είχε στον νου του μια αληθινή Φύση των ανθρώπων και οι Ινδιάνοι είναι στην αντίληψη των περισσοτέρων σαν οι μόνοι που ήταν αληθινοί ως προς την Φύση τους, έτσι το άρθρο θα γινόταν πιο εύκολα πιστευτό.

Όμως ούτε αυτό είναι ακριβώς η αλήθεια...Οι Ινδιάνοι δεν ήταν πολιτισμένοι, οπότε είχαν κι αυτοί τα άγρια ήθη και έθιμά τους και τους κώδικες μεταξύ τους, ενώ εμείς οι πολιτισμένοι χάσαμε και αυτούς ακόμα και αυτό είναι το τραγικό...Ότι χάσαμε τους κώδικες μεταξύ μας...
Θα χαιρόμουν να ακούσω και τις δικές σας απόψεις/πιστεύω


:romance-heartstiny:


O Kώδικας Ηθικής των Ινδιάνων

Εικόνα


1. Ξύπνα με το φως του Ήλιου για να προσευχηθείς. Να προσεύχεσαι μόνος. Να προσεύχεσαι συχνά. Το Μεγάλο Πνεύμα θα ακούσει, αρκεί να μιλήσεις.

2. Να δείχνεις κατανόηση για αυτούς που έχασαν το δρόμο τους. Άγνοια, αλαζονία, θυμός, ζηλοτυπία και πλεονεξία ανθούν από μια χαμένη ψυχή. Προσευχήσου ότι θα βρουν καθοδήγηση.

3. Ψάξε για τον εαυτό σου, να είσαι ο εαυτός σου. Μην επιτρέπεις σε άλλους να δημιουργούν το μονοπάτι σου. Είναι δικός σου ο δρόμος και μόνο δικός σου. Άλλοι μπορούν να περπατήσουν μαζί σου αλλά κανείς δεν μπορεί να περπατήσει στη θέση σου.

4. Να συμπεριφέρεσαι στους καλεσμένους σου με σύνεση. Να τους σερβίρεις το καλύτερο φαγητό, δώσε τους το καλύτερο κρεβάτι και συμπεριφέρσου τους με εκτίμιση και τιμή.

5. Μην παίρνεις κάτι που δεν σου ανήκει, είτε από κάποιον άνθρωπο, μια κοινότητα, τη φύση ή μια κουλτούρα. Δεν το κέρδισες, ούτε στο χάρισαν. Δεν είναι δικό σου.

6. Να σέβεσαι όλα τα πράγματα που υπάρχουν σ’ αυτό τον πλανήτη, είτε άνθρωπους είτε φυτά.

7. Τίμα τις σκέψεις άλλων ατόμων, τις επιθυμίες τους και τα λόγια τους. Ποτέ μην διακόπτεις κάποιον ή να τον χλευάσεις ή να τον μιμηθείς με αγένεια. Αναγνώρισε το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης κάθε ατόμου.

8. Ποτέ μην αναφέρεσαι σε άλλους με κακό τρόπο. Η αρνητική ενέργεια που στέλνεις στο Σύμπαν θα πολλαπλασιαστεί όταν επιστρέψει σε σένα.

9. Όλοι οι άνθρωποι κάνουν λάθη. Και όλα τα λάθη μπορούν να συγχωρεθούν.

10. Οι κακές σκέψεις προκαλούν ασθένεια του μυαλού, του σώματος και του πνεύματος. Εξάσκησε τη θετικότητα.

11. Η φύση δεν είναι ΓΙΑ εμάς, είναι ΚΟΜΜΑΤΙ μας. Είναι μέρος της παγκόσμιας οικογένειας σου.

12. Τα παιδιά είναι οι σπόροι του μέλλοντος σου. Σπείρε αγάπη στις καρδιές τους και πότισέ τις με σοφία και μαθήματα της ζωής. Όταν μεγαλώσουν, δώσε τους χώρο να αναπτυχθούν.

13. Μην πληγώνεις τις καρδιές άλλων. Το δηλητήριο του πόνου σου θα επιστρέψει σε σένα.

14. Να είσαι ειλικρινής πάντα. Η ειλικρίνεια είναι το μέτρο της θέλησης κάποιου μέσα στο Σύμπαν.

15. Κράτα τον εαυτό σου ισορροπημένο. Ο Νοητικός εαυτός σου, ο Πνευματικός εαυτός σου, ο Αισθηματικός εαυτός σου και ο Σωματικός εαυτός σου πρέπει να είναι δυνατοί, αγνοί και υγιείς. Γύμνασε το σώμα για να δυναμώσεις το μυαλό. Πλούτισε σε πνεύμα για να γιατρέψεις αισθηματικές στενοχώριες.

16. Να παίρνεις συνειδητές αποφάσεις για το ποιός θα είσαι και το πώς θα αντιδράς. Να είσαι υπεύθυνος για τις πράξεις σου.

17. Να σέβεσαι τις προσωπικές στιγμές και τον προσωπικό χώρο των άλλων. Μην αγγίζεις προσωπική ιδιοκτησία άλλων – ειδικά ιερά και θρησκευτικά αντικείμενα. Αυτό απαγορεύεται.

18. Να είσαι αληθινός πρώτα με τον εαυτό σου. Δεν μπορείς να βοηθήσεις άλλους αν δεν μπορείς να βοηθήσεις τον εαυτό σου πρώτα.

19. Να σέβεσαι τις θρησκευτικές απόψες των άλλων. Μην προσπαθείς να επιβάλεις τις δικές σου απόψεις σ’ αυτούς.

20. Μοιράσου την καλοτυχία σου με άλλους.

http://www.awakengr.com/o-kodikas-ithikis-ton-indianon/" onclick="window.open(this.href);return false;
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
_________________________________
Reiki Center - Ρεικι

Άβαταρ μέλους
Μάνος
Δημοσιεύσεις: 13365
Εγγραφή: 04 Μαρ 2014 20:10

Re: Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΗΘΙΚΗΣ ΤΩΝ ΙΝΔΙΑΝΩΝ

Δημοσίευση από Μάνος »

Βασούλα έγραψε:Δεν πιστεύω βέβαια ότι αυτός είναι ο κώδικας Ηθικής των Ινδιάνων, απλά αυτός που το έγραψε, είχε στον νου του μια αληθινή Φύση των ανθρώπων και οι Ινδιάνοι είναι στην αντίληψη των περισσοτέρων σαν οι μόνοι που ήταν αληθινοί ως προς την Φύση τους, έτσι το άρθρο θα γινόταν πιο εύκολα πιστευτό.
Συμφωνώ απόλυτα Βασούλα μου με αυτό που αναφέρεις. Μη νομίζεις, οι Ινδιάνοι που έχω γνωρίσει μέχρι στιγμής δεν απέχουν και πολύ από τους ανθρώπους του Δυτικού κόσμου. Και όσον αφορά την οικογένεια, η μάνα φανερά και κρυφά κινεί τα νήματα, γιατί είναι κάτι "ιερό". Οπότε όλοι καταλαβαίνουμε τι γίνεται... Χαμός σου λέω...

Συμφωνώ με όλα όσα διάβασα στο άρθρο εκτός αυτό:
έγραψε:8. Ποτέ μην αναφέρεσαι σε άλλους με κακό τρόπο. Η αρνητική ενέργεια που στέλνεις στο Σύμπαν θα πολλαπλασιαστεί όταν επιστρέψει σε σένα.
Επειδή το νιώθω σαν απειλή, γι' αυτό και διαφωνώ. Δηλαδή θα πρέπει να φοβάμαι ώστε να μην αναφέρομαι σε άλλους με κακό τρόπο; Γιατί να μην είναι πηγαίο; Γιατί να μην είναι ανάγκη έκφρασης η Ευγένεια και ο Σεβασμός όταν αναφερόμαστε σε άλλους; Αυτή είναι η μόνη μου ένσταση...

:x :x :x
Εικόνα

Αγάπη είναι να με αφήνεις να σε αγγίξω,
να με ακούς, ακόμα και όταν δεν μιλάω,
να με βλέπεις, ακόμα και όταν δεν είμαι δίπλα σου...

Άβαταρ μέλους
Ταρούλα
Δημοσιεύσεις: 24580
Εγγραφή: 16 Αύγ 2011 06:45

Re: Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΗΘΙΚΗΣ ΤΩΝ ΙΝΔΙΑΝΩΝ

Δημοσίευση από Ταρούλα »

Διαβάζοντας αυτό το άρθρο, αναρωτήθηκα γιατί να μην λεγόταν "Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΗΘΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ"

Μετά σκέφτηκα ότι τον κώδικα ηθικής των ανθρώπων τον όρισε η θρησκεία τους και έτσι σταμάτησα να αναρωτιέμαι γιατί οι άνθρωποι κανταντήσαμε έτσι...κάτι ξένο προς την ίδια μας την Φύση...
Συμφωνώ απόλυτα μ' αυτό Βασούλα μου :x :x :x είναι αφύσικο να ορίζεται η ηθική μας από εξωτερικούς παράγοντες, γιατί έτσι εξυπηρετεί μόνο ιδιοτελείς σκοπούς.

Μου άρεσαν όλα όσα γράφει το άρθρο, αλλά αν δεν πηγάζουν από την Καρδιά, θα είναι απλά όμορφοι κανόνες που θα παραβιαστούν στην πρώτη ευκαιρία.

@};-
Η αλλαγή δεν προκύπτει παρά από την Πίστη σ' αυτό που νιώθεις ότι Είσαι
Πολέμα και Οραματίσου

Επιστροφή στο “ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ - ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ”