ολο το τοπικ απο τις πιο ομορφες επιγνωσεις που εχω διαβασει.. μιλουσαν κατευθειαν μεσα μου
θα κανω παραθεση μονο αυτο ομως που μου εμεινε προς το τελος
Vasoula έγραψε: ↑24 Μαρ 2010 00:59
Για να βρει ο άνθρωπος την αυθεντικότητα και την αρμονία χρειάζεται να κυριαρχήσει στους φόβους του και να βρει την χαμένη του ταυτότητα.
Να ανακαλύψει την τρυφερότητα, την ευαισθησία και την ενότητα μέσα στον ίδιο του τον Εαυτό, να εμπιστευθεί τον θεό σαν δημιουργό του Αγαθού και του μη Αγαθού, που αφήνεται στην ελεύθερη βούληση της ανθρώπινης συνείδησης να επιλέξει, όχι σύμφωνα με έναν πρότυπο κανόνα ηθικής, αλλά με αγάπη και κυρίως με πνευματική ανιδιοτέλεια.
Να αφήσει την φαντασία του να ακολουθήσει την ζωή στο απεριόριστο σύμπαν μέσα του, να αναπτύξει την δύναμή του σαν μια Ανθρώπινη ΄Υπαρξη, να εμπειρώσει την ζωή σαν ένα μοναδικό θαύμα, που δεν έχει τέλος και να ανυψώσει την συνειδησή του μέσα από την ομορφιά της Τέχνης της Ζωής!
Ας παραδεχτούμε ότι δεν γνωρίζουμε τίποτα, για να μπορέσουμε να μάθουμε τα πάντα, χωρίς ανάγκη και αγωνία.
Κύριο μέλημα των ανθρώπων ήταν να αναγνωρίσουν αυτά τα ρήγματα πρώτα στο συναισθηματικό τους σώμα και μετά και στο νοητικό. Να επουλώσουν τα τραύματα και την δυσαρμονία που προκαλούσαν στην ολότητά τους και να ανοίξουν τον δρόμο προς την πνευματική τους ανάπτυξη, που, όπως είναι εμφανέστατο, ξεκινάει πρώτα από τον ίδιο τον εαυτό και τις εντυπώσεις που έχουμε γι αυτόν!
