απλά κανένα από τα δύο δεν είναι συνειδητό μέρος, μπορεί να γίνει όμως...

(βρε παιδιά τι λέτε του ανθρώπου?)
Όσα συναισθήματα και παιδικά βιώματα έχουμε απωθήσει πάνε στο υποσυνείδητο. Με τον καιρό, αυτά καταχωνιάζονται ακόμα πιο βαθιά και πάνε στο ασυνείδητο. Έτσι για παράδειγμα το συναίσθημα της ζήλειας στο υποσυνείδητο, όταν πάει πιο βαθιά στο ασυνείδητο γίνεται φθόνος. Το συναίσθημα του θυμού όταν πάει στο ασυνείδητο γίνεται οργή.δηλαδή που τελειώνει το ασυνείδητο και ξεκινάει το υποσεινήδητο;
Ευχαριστώ Βασούλα μου!!!!Βάσω έγραψε:το ασυνείδητο είναι ο εαυτός σου και οι μάσκες του. Όσα συναισθήματα έχουν μείνει χωρίς διαχείριση και χωρίς επεξεργασία...Όσα σε κάνουν και υποκρίνεσαι, όσα σου στερούν τις αληθινές σου ποιότητες...
Ιωαννάκι μου...ΙΩΑΝΝΑ έγραψε:αλήθειαΕπίσης στο Ασυνείδητο πιο βαθιά υπάρχει και το αληθινό μέρος του Εαυτού σου...Οι πνευματικές ποιότητες, οι Νόμοι, η εσωτερική καθοδήγηση, η ενόραση...![]()
τόσα χρόνια νόμιζα πώς υπήρχαν μόνο οι μάσκες ,οι εντολές και τα μη διαχειριζόμενα συναισθήματα.
Δημητρούλα μου έτσι όπως το είχες γράψει ,άρχισα να αναρωτιέμαι αν άρχισες και εσύ να μιλάς σουαχίλη
Αχ, καρδουλίτσα μου γλυκιά εσύ, μ' αρέσει πολύ η ειλικρίνειά σου και είναι από τα πιο σημαντικά εφόδια που έχεις!Τελευταία προσπαθώ να είμαι ειλικρινής με τους ανθρώπους και ότι με ενοχλεί ή ότι δεν μου αρέσει το λέω επι τόπου. Δεν τα καταφέρνω πάντα, σε κάποιους κολλώνω... είμαι κότα!
Μην αγχώνεσαι καθόλου! Να ξέρεις ότι ο Εαυτός σου πάντα θα φέρει αυτό που χρειάζεσαι πραγματικά, την κάθε στιγμή. Αυτό που χρειάζεται να μάθεις, θα το μάθεις την ώρα που πρέπει και όχι όποτε το θέλει η προσωπικότητά σου..Προσπαθώ Δημητρούλα μου...
Προσπαθεια σε όλα τα επίπεδα κάνω προκειμένου να "ξεστραβωθώ"
Το ξέρω Δημητρούλα μου, έχεις δίκιο...Δήμητρα έγραψε:Χαλάρωσε κι εμπιστέψου τον Εαυτό σου απλά!