Αχ Λαζαράκο μου, αυτός που θα καλύψει και τις τρεις ανάγκες, θα γίνει ο εφιάλτης μας...Γιατί δεν θα μας αφήσει να ωριμάσουμε ποτέ, όχι γιατί μας αγαπάει, αλλά γιατί παίρνει ενέργεια από την εξάρτησή μας. Παιρνει κομμάτια από την Ψυχή μας...και επιπλέον μου έχει τύχει να τις καλύψω....
....δεν θέλω ο άλλος να ειναι εξαρτημένος απο μένα...δεν λέω ποτέ αλλά μέχρι σήμερα δεν το έχω κάνει...ΟΜΩΣΒασούλα έγραψε:Και εμείς μπορεί να το κάνουμε κάποιες φορές για να μην χάσουμε τον άλλον...
Στην ουσία κανείς δεν ωριμάζει...
Τούτη η παιδική κατάσταση που παραμένει ο απλός άνθρωπος, είναι σχεδόν όλη του η ζωή, μέχρι να ανακαλύψει ότι δεν έχει αγαπήσει ούτε καν τον Εαυτό του...
Μέχρι τότε θα παλεύει και θα αναμετριέται με την Αγάπη
Όφου όφου...παρέχεις προστασία στην ανάγκη του άλλου για ασφάλεια
παρέχεις ηδονή στην ανάγκη του άλλου για ικανοποίηση
παρέχεις θαυμασμό στην ανάγκη του άλλου για επιβεβαίωση
Μικρόκοσμος, μικρόκοσμος Λαζαράκο, αλλά φαντάζομαι πως εκει μέσα ζουμε πολλοί...(!) Πάρα πολλοί όμως!!!Lazaros έγραψε:ρε σε τι μικρόκοσμο ζούσα.....θέλει μικροσκόπιο για να το δεις....
Μα γιατί το λες αυτό Βασούλα μου...;;;Vaso έγραψε:παρέχεις προστασία στην ανάγκη του άλλου για ασφάλεια
παρέχεις ηδονή στην ανάγκη του άλλου για ικανοποίηση
παρέχεις θαυμασμό στην ανάγκη του άλλου για επιβεβαίωση
Μάνο μου πίστεψέ με ότι μια λοβοτομή δεν θα σου έκανε καθόλου καλό! Αν δεν θυμάσαι το παρελθόν σου πώς θα διακρίνεις το πώς έγινες για να το αλλάξεις? Αν δεν θυμάσαι τα "λάθη" σου πώς θα ανακαλύψεις τον τρόπο να μην τα επαναλάβεις?Αχ ρε Βασούλα... Επιμένω σε ένα αρχικό μου ερώτημα: Λοβοτομές κάνετε;;;;;;;;;
Βασούλα μου αυτό δεν ισχύει δηλαδή?και υπάρχει φυσικά και η νέα εποχή που λέει ότι κάποιοι δένονται καρμικά
Αυτό δεν είναι παρά μια πρόφαση για να καλύψουν την αδυναμία της απεξάρτησής τους. Γενικώς πολλοί μπλέκουν τις αδυναμίες τους με την πνευματικότητα και τα κάνουν ένα μπάχαλο!Έχω ακούσει ανθρώπους να βασανίζονται από την έλλειψη εκτίμησης για τον άλλον άνθρωπο, παρ' όλα αυτά, επειδή θεωρούν ότι έχουν καρμική υποχρέωση απέναντί του, να περνάνε μια ζωή θλίψης και αντιπαλότητας μαζί του, αντί να εργάζονται για την αποδέσμευσή τους από αυτήν...
Γενικώς πολλοί μπλέκουν τις αδυναμίες τους με την πνευματικότητα και τα κάνουν ένα μπάχαλο!
Νομίζω ότι είναι μεγάλο λάθος να ενδιαφέρονται οι άνθρωποι για τις προηγούμενες ζωές τους, αν δεν μπορούν να πάρουν τα μαθήματά τους σ' αυτήν που διανύουν...