πολυ ωραιο θεμα ξαθαψατε παιδάκια
Βάσω έγραψε:Περισσότερο έχει να κάνει με την αντίληψη ότι είσαι διαφορετικός από όλους τους άλλους και άρα βλαπτικός, και τότε την βλάβη την φέρνεις μέσα σου...Γίνεται δική σου από την αντίληψη και όχι σαν πραγματική αιτία...
Δηλαδή, εγώ φταίω που είμαι διαφορετικός από το σύνολο και από ότι το ορίζει σαν καλό!
Η ασθένεια προκύπτει από την προσπάθεια να γίνεις ίδιος...
Βάσω έγραψε:δεν υπάρχει συναισθηματική ελευθερία. Υπάρχει πνευματική ελευθερία, γιατί μόνο εκεί συμπεριλαμβάνονται τα συναισθήματα και η Λογική σαν ένα!
όταν δεν εξαρτάσαι από κανενός είδους συναίσθημα, τότε είσαι ώριμος να βιώσεις την Αγάπη στην πιο βαθιά μορφή της...Αυτό είναι η θεραπεία...
Βάσω έγραψε:Οι περισσότεροι άνθρωποι ασθενούν γιατί δεν αντέχουν στην ιδέα της θεραπείας, αν αυτή χρειάζεται μια ολική επαναφορά στο σημείο που προκάλεσε τον "πόνο"...
Βάσω έγραψε:το θέμα είναι πόσο αντέχεις την επίκριση για να το κάνεις! Αν ξεπεράσεις αυτό το κομμάτι σου που δέχεται την επίκριση, τότε έχουν τελειώσει όλα...
και έχουν Αρχίσει όλα, συγχρόνως!
Λίζα έγραψε:Χρειάζεται να ακούσει την ψυχή του γιατί αυτή είναι που έχει ασθενήσει πρώτη και εκείνη θα τον οδηγήσει στην "θεραπεία". Βάζω σε εισαγωγικά τη λέξη θεραπεία, γιατί για εμένα σηματοδοτεί κάτι πολύ περισσότερο από την απόσυρση των συμπτωμάτων μια ασθένειας στο σώμα, σηματοδοτεί την Χαρά του να υπάρχεις, την ευδαιμονία του να Ζεις κάθε στιγμή στο εδώ και τώρα συνειδητά.
Πολυ συγχρονικό ποστ!! Αμεσως μετα απο μια εμπειρια με γιατρους

οπου κλασσικα ο ασθενης ειναι ενοχος γιατι δεν ακολουθει στο επακριβως τον "εναρετο" τροπο ζωής.. και η απειλη οτι αμα συνεχισεις ετσι θα εχεις επιπτωσεις

συνειδητοποιησα ομως οτι η προσκολληση στα συμπτωματα και η θεση που δινουμε στον καθε ειδικο, ο ρολος που του δινουμε , σηματοδοτει την αιτια της ασθενειας, την ανωριμοτητα.... και ως εκ τουτου οτι η θεραπεια εχει πολυ παραπανω να κανει με τη δικη μας ωριμανση και τον αυτοσεβασμό! και οχι με το να μαστε τυπικα σωστοι για καποιους αλλους καθε φορα..