α Σωφάκι μπορώ να σου γράψω εγώ μία λίστα 10 σελίδων μιάς σιγά σιγά ξετυλίγω πλέον αυτό το κουβάριΚαλά, το κομμάτι των ενοχών στην σεξουαλικότητα και το πως επιδρά πάνω μας είναι ένα τεράααστιο κεφάλαιο.![]()
![]()
Και, για να είμαι ειλικρινής, νόμιζα πως μόνο εγώ το είχα... :roll: Μπορώ να πω πως μου έκανε πολύ καλό να "δω" και το πως το βιώνουν και άλλοι άνθρωποι...
Όφου όφου...Δεν ήρθαμε για τιμωρία γμτ! ΄Ηρθαμε για να δημιουργήσουμε το υλικό πεδίο...΄Ομορφο και αθώο όπως προκύπτει από την Θέληση και την Καρδιά του Θεού...
Άντε να αφεθούμε να μάθουμε ''τι θέλουμε'' για να μπορέσουμε και να το νιώσουμε.΄Ενας άνθρωπος που φοβάται να μοιραστεί συναισθήματα, γιατί φοβάται να εκτεθεί στο κοινό, εκτίθεται έτσι κι αλλιώς, όταν πράττει άλλα από αυτά που λέει ότι θέλει.
ΕλενάκιELEN M έγραψε:Άντε να αφεθούμε να μάθουμε ''τι θέλουμε'' για να μπορέσουμε και να το νιώσουμε.΄Ενας άνθρωπος που φοβάται να μοιραστεί συναισθήματα, γιατί φοβάται να εκτεθεί στο κοινό, εκτίθεται έτσι κι αλλιώς, όταν πράττει άλλα από αυτά που λέει ότι θέλει.
Αυτό όμως, όχι τα δήθεν θέλω γιατί έχουμε άγνοια της αλήθειας μας, των αναγκών και των συναισθημάτων μας... Πόσες και πόσες φορές λέω κάτι που δεν είναι αλήθεια και όμως εκείνη τη στιγμή δεν το καταλαβαίνω. Πόσες φορές η συμπεριφορά μου διαφέρει από τα λόγια και τα συναισθήματα που αναγνωρίζω, από αυτό που γνωρίζω ότι θέλω....
Χρειάζεται όμως όχι μόνο να δω τα δεσμά ως τέτοια και μόνο αλλά και να κατανοήσει και το κάθε κύτταρό μου το ''γιατί'' τα δημιούργησα και ''γιατί'' δεν ελευθερώνομαι από αυτά. Να το ΝΙΩΣΩ και όχι απλά να καταλάβω με τον νου... Θέλει Θάρρος, Δύναμη, Πίστη, Θέληση και αυτά ζητώ με όλη μου την Ψυχή να ενδυναμώνω κάθε μέρα κάθε λεπτό κάθε στιγμή για να μπορώ πια να με ΝΙΩΘΩ και να με βοηθώ όπως η Ψυχή μου χρειάζεται...
Ελενίτσα ΣοφίαIsilwen έγραψε:ΕλενάκιELEN M έγραψε:Άντε να αφεθούμε να μάθουμε ''τι θέλουμε'' για να μπορέσουμε και να το νιώσουμε.΄Ενας άνθρωπος που φοβάται να μοιραστεί συναισθήματα, γιατί φοβάται να εκτεθεί στο κοινό, εκτίθεται έτσι κι αλλιώς, όταν πράττει άλλα από αυτά που λέει ότι θέλει.
Αυτό όμως, όχι τα δήθεν θέλω γιατί έχουμε άγνοια της αλήθειας μας, των αναγκών και των συναισθημάτων μας... Πόσες και πόσες φορές λέω κάτι που δεν είναι αλήθεια και όμως εκείνη τη στιγμή δεν το καταλαβαίνω. Πόσες φορές η συμπεριφορά μου διαφέρει από τα λόγια και τα συναισθήματα που αναγνωρίζω, από αυτό που γνωρίζω ότι θέλω....
Χρειάζεται όμως όχι μόνο να δω τα δεσμά ως τέτοια και μόνο αλλά και να κατανοήσει και το κάθε κύτταρό μου το ''γιατί'' τα δημιούργησα και ''γιατί'' δεν ελευθερώνομαι από αυτά. Να το ΝΙΩΣΩ και όχι απλά να καταλάβω με τον νου... Θέλει Θάρρος, Δύναμη, Πίστη, Θέληση και αυτά ζητώ με όλη μου την Ψυχή να ενδυναμώνω κάθε μέρα κάθε λεπτό κάθε στιγμή για να μπορώ πια να με ΝΙΩΘΩ και να με βοηθώ όπως η Ψυχή μου χρειάζεται...![]()
![]()
Ψυχούλα μου εσύ
![]()
Αυτό που λες είναι πράγματι πολύ σημαντικό... Το έχω βιώσει έντονα... Αυτήν την φάση που, από την έλλειψη επαφής με τα συναισθήματα, φτάνουμε στο σημείο να μην αναγνωρίζουμε καμία απολύτως ανάγκη μας. Και νομίζω πως όλοι, λίγο πολύ, πήραμε το στερεότυπο "να μην έχεις ανάγκη κανέναν" ή "να μην έχεις ανάγκες" ή "οι ανάγκες των άλλων είναι πιο σημαντικές" κτλ... Και έτσι, πως να καταλάβω τι θέλω, τι χρειάζομαι, αν δεν επιτρέψω να εκφραστεί τίποτα?
Ακόμα και αν αυτήν την στιγμή έχω μια ανάγκη, που όμως δεν είναι η "πραγματική" μου, νομίζω πως θα χρειαστεί χρόνος να μείνω και σε αυτήν. Και ας ξέρω πως μπορεί να μην είναι αυτό που ψάχνει το μέσα μου.
Αν, για παράδειγμα, έχω ανάγκη την αυτοαποδοχή και γνωρίζω νοητικά, πως εγώ μου φταίω και κανένας άλλος, δεν πάει να πει πως θα αγνοήσω την ανάγκη μου στο τώρα, που είναι να επιλέξω μια κατάσταση με όσο γίνεται λιγότερη επίκριση. Όσο αντέχω στο τώρα, ότι νιώθω στο τώρα, θα με φέρει λιγα βήματα πιο κοντά στο μέσα μου...