Βασούλα έγραψε:Ο φόβος είναι μόνο στο μυαλό μας. Τίποτα και κανείς δεν μπορεί να μας βλάψει, αν δεν το επιτρέψουμε. Το να ανοίγεις την καρδιά σου για να χωρέσει όλος ο κόσμος, δεν είναι κάτι που γράφεται στα βιβλία, αλλά είναι μια δυνατή ενέργεια που σε βάζει στην πραγματική και αιώνιο ζωή. Ο φόβος είναι ιδιότητα του μυαλού και της λογικής, μα αυτά τα εργαλεία τα έχουμε για να απολαμβάνουμε ότι ανώτερο και θεϊκό έχει η ζωή μας και όχι για να μας «φυλακίζουν» σε μοντέλα ζωής, αποδεκτά από τους άλλους, αλλά όχι από τον εαυτό μας. Ax, Aνθρωπε, γι' αυτό αρρωσταίνουμε...
Ακολουθώντας τα πρότυπα που είναι εγκλωβισμένα μέσα στα κύτταρά μας διαιωνίζουμε τις ενοχές της ανθρώπινης φυλής. Τα μεταφέρουμε στα παιδιά μας και συνεχίζουμε να ρίχνουμε το μεγαλείο της ψυχής μας σε ένα σώμα που υποδουλώνεται στον «κοινωνικό» θεό.
Βρες ξανά τις θεϊκές αρετές
είναι η κληρονομιά μας, που τόσο άχρηστα σπαταλήσαμε, στο όνομα ενός τιμωρού θεού.
Βρες τον Ιησού, όχι σαν θεό, αλλά σαν συνεργάτη, έτσι όπως μας ζητάει.
«Μειώστε την απόσταση που μας χωρίζει», λέει και ξαναλέει. Δεν το λέει μόνο μέσα από μένα, το λέει μέσα από όλους τους ανθρώπους, που μπόρεσαν να τον αγγίξουν και να μεταφέρουν τα μηνύματά του.
Μου είπες ότι από αυτόν παίρνεις κουράγιο
΄Εχεις αναρωτηθεί άραγε ποτέ, πόσο κουράγιο παίρνει αυτός από σένα? Από την αγάπη σου, από την δύναμή σου, από την τέλεια ζωή σου, από την αγνότητα και το μεγαλείο σου? Τι του προσφέρεις έχεις αναρωτηθεί?
Μια οδύνη
αυτό του προσφέρεις!!! Δεν του αξίζει, δεν αξίζει κανένα «θέλω» στον υπέροχο εαυτό μας, που τον εγκλωβίζουμε σε «προηγούμενα» παραστρατήματα.
Σε βεβαιώνω ότι τα έχει ξεχάσει όλα!!! Αυτός!!! Εσύ???
Και όσο εσύ τα θυμάσαι, απομακρύνεσαι ολοένα και περισσότερο από την τελειότητα του Εαυτού σου και τον περιορίζεις σε μερικά κόκκαλα που κρατάνε μια σάρκα, κι αυτή κουρασμένη!!! Κάποια στιγμή θα διαλυθεί από αυτήν την οδύνη που πλημμυρίζει τις σκέψεις σου, και δηλητηριάζει ότι ομορφότερο υπάρχει στο σύμπαν
την θεϊκή ψυχή σου!!!
Μην δέχεσαι για τον εαυτό σου, τίποτα άλλο εκτός από αγάπη. Γιατί όσο δεν την έχεις για σένα, θα την κυνηγάς έξω από εσένα, και δεν θα την βρίσκεις ποτέ!!!
Με συγκίνησες Βασούλα μου