Διάβασα προσεκτικά αυτό το τόπικ περί κατάθλιψης γιατί με αφορά αμέσα καθώς τα τελευταία χρόνια είμαι και εγώ στην κατηγορία των ανθρώπων που χρησιμοποιεί αντικαταθλιπτικά... Όταν εκδηλώθηκε η ασθένεια άρχισα να χάνω κιλά, αρκετά... το ένα μετά το άλλο! Μέσα σε 4 μήνες είχα χάσει 15 κιλά! Είχα ξεχάσει τι είναι διασκεδάζω, τι πάει να πεί χαμόγελο...
Με μεγάλη ευκολία η μάνα μου με προέτρεπε να πάμε να με δεί κάποιος ειδικός... Εννοείται πως εγώ αρνιόμουνα κατηγορηματικά και προσπαθούσα να το παίζω άνετος και κουλ. Είχα όμως αρχίσει πια να κάνω άσχημες σκέψεις, να κλαίω με το παραμικρο και να συγκινούμαι... Πήγαινα και ερχόμουνα στη δουλειά και μέσα στο αμάξι έκλαιγα! Δεν ήμουν καλά, ένιωθα πίεση από παντού, ώσπου ένα βράδυ πάω σπίτι, κλαίγοντας με λυγμους και τις λέω: "Μαμά, δεν μπορώ, δεν είμαι καλά, βοήθησε με" Τα έχασε! Δεν με είχε ξαναδεί έτσι... Ήταν η πρώτη φορά που ένιωσα σφιχτή την αγκαλιά της. Αμέσως πήρε τηλέφωνο μια ψυχίατρο την οποία άρχισε να επισκέπτεται η ίδια όταν πέθανε ο πατέρας της και παππούς μου. Η γιατρός της συνέστησε να μου δώσει από τα ηρεμιστικά που χρησιμοποιούσε και εκείνη, θα με βοηθούσαν να χαλαρώσω και να κοιμηθώ, και την άλλη μέρα πήγαμε στο ιατρείο της. Μου έδωσε να καταλάβω πως όπως το σώμα μας ασθενεί και χρειάζεται κάποιες φορές μια αντιβίωση, το ίδιο συμβαίνει και με την ψυχή μας... Από τότε ξεκίνησα τα αντικαταθληπτικά.
Στην αρχή παρέλειψα να σας πως πως ένιωσα σαν πειραματόζωο γιατί κάθε τόσο μου τα άλλαζε μέχρι να βρούμε αυτό που δεν προκαλεί δυσλειτουργείες... ...ή μαλλον για να ακριβολογούμε τις λιγότερες δυσλειτουργίες! Το βρήκαμε λοιπόν και καταλήξαμε! Να μη σας τα πολυλογώ τα συνεχίζω μέχρι σήμερα, μόνο που από σήμερα αντί να πέρνω ένα χαπάκι την ημέρα πέρνω μισό!!! Διάβαζα κάποια τόπικ σχετικά μέσα στο φόρουμ και πήρα στροφές, ήρθα σε επαφή με τη γιατρό και μου είπε πως θα χρειαστώ να τα διακόψω πιθανοτατα, όμως σταδιακά... Έτσι, σε λίγο καιρό θα βγούν εντελώς από τη ζωή μου!!!! Είμαι σίγουρος πως όλα θα πάνε μια χαρά!!! Το τι χαρά πήραα γι' αυτό σήμερα το πρωί ούτε που μπορείτε να φανταστείτε!!!!
...Όταν όμως ξεκίνησα να γράφω το παραπάνω μου μοίρασμα αυτή η χαρά άρχισε να μειώνεται και μέχρι πριν λίγο διαπίστωσα πως είχε εξαφανιστεί... Επηρεάστηκα πολύ από αυτό...

Επέτρεψα να επηρεαστώ! Αυτό είναι το σωστό ρήμα! Έτσι, να τα λέμε όλα!!!
Σας ευχαριστώ για άλλη μια φορά