Νirava και εμένα μου έχουν δοθεί σύμβολα...
΄Ομως όταν διδάσκω και μυώ στο ρέικι κρατώ το παραδοσιακό σύμβολο για να είμαι συνεπής σ' αυτό που μας εδόθη μέσω του Ουσούι...
Θεωρώ πολύ τίμιο να λέμε στους ανθρώπους, ότι τα παραπάνω σύμβολα είναι ή δικής μας "έμπνευσης" ή είναι από το επόμενο επίπεδο που είναι το Karuna Reiki...
Αυτή είναι η δική μου γνώμη, γιατί όταν οι άνθρωποι θέλουν Ουσούι Reiki, να παίρνουν και Oυσουι Reiki και όχι έναν συνδυασμό Ουσούι και Βάσως Reiki...
Και μάλιστα χωρίς να το ξέρουν...
Γι' αυτό και προήρθε η ασάφεια αυτή που αναφέρει η Satya...
Επίσης να συμπληρώσω ότι το αγγελικό ρέικι καμία σχέση δεν έχει με το Ουσούι Ρέικι, παρά μόνο στην ονομασία της ενέργειας...
Είναι μία ξεχωριστή διδασκαλία που "κατέβηκε" από τον Κέβιν Κορ, μέσω του Αρχαγγέλου Μέτατρον.
Το Καρούνα Ρέικι επίσης καμία σχέση δεν έχει με το Ουσούι Ρέικι, και είναι η "έμπνευση" του Ουίλιαμ Ραντ και μαθητών του, μέσω διαλογισμού, για το τι μπορει να κάνει κανείς ακόμη με τα σύμβολα και την ενέργεια...
Η ενέργεια είναι μία και μοναδική για να μην μπερδεύεστε...
Με όλα τα συστήματα το μόνο που γίνεται είναι η διεύρυνση της δικής μας συνειδητότητας και ο καθαρισμός των λεπτοφυών πεδίων μας, ώστε να μπορούμε να ανέβουμε στην παραπάνω δόνήση της ενέργειας.
Η διαφορά στην αντίληψη των δονήσεων της ενέργειας, προέρχεται μόνο από την δική μας δόνήση
΄Ετσι κάποιος που έχει υποστεί καθαρισμούς και θεραπεία των λεπτοφυών σωμάτων του, μπορει να αφυπνιστεί με το ρέικι και να μην χρειαστεί τίποτα άλλο!!!
Επειδή όμως αυτό είναι δύσκολο, οι άνθρωποι χρειάζονται περισσότερα σύμβολα και περισσότερη γνώση, καθώς και περισσότερες μυήσεις στο φυσικό επίπεδο, που όλα σκοπό έχουν την δική τους "πνευματική" ενεργειακή διεύρυνση...
Σχολές για το Ουσούι Ρέικι υπάρχουν διάφορες, που αλλιώνουν τα δύο συμβολα, αυτό της απόστασης και το μάστερ σύμβολο. Αυτές είναι οι διαφορές των σχολών, όπως επίσης και η διαφορετικότητα των μυήσεων...
Δεν έχω ακούσει ποτέ από άλλη σχολή, επιπλέον σύμβολα στον 3ο βαθμό...
Τι να πω...