ΠΛΗΡΩΜΗ ΔΕΗ

Άβαταρ μέλους
AMALIA

Re: ΠΛΗΡΩΜΗ ΔΕΗ

Δημοσίευση από AMALIA »

Δεν το κόβουν τελικά...
Ναι και μολις το ειδα στο ιn gr και το βαζω και εδω.

Αθήνα
Η ΔΕΗ δεν μπορεί να διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους δεν πληρώσουν το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων αποφάσισε σε διάσκεψη, κεκλεισμένων των θυρών, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενώ η επιβολή του κρίθηκε συνταγματική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου (πρόεδρος ο Παν. Πικραμμένος και εισηγήτρια η σύμβουλος Επικρατείας Ευαγγελία Νίκα) έκριναν ότι η επιβολή του «χαρατσιού» ή όπως επίσημα λέγεται του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών, είναι συνταγματική και νόμιμη.

Και αυτό γιατί το ειδικό τέλος ακινήτων δεν είναι πάγιος φόρος (δηλαδή δεν θα πληρώνεται μόνιμα και σταθερά), αλλά είναι έκτακτος, καθώς έχει επιβληθεί για δύο χρόνια. Κατά συνέπεια, σύμφωνα με τους δικαστές, η επιβολή του δεν προσκρούει σε καμιά συνταγματική επιταγή.

Αντίθετα, οι σύμβουλοι Επικρατείας αποφάνθηκαν, σχεδόν ομόφωνα, ότι είναι αντισυνταγματική και παράνομη η νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει ότι η ΔΕΗ θα διακόπτει την παροχή του ρεύματος σε περίπτωση κατά την οποία ο καταναλωτής δεν πληρώσει το ειδικό τέλος ακινήτων που περιλαμβάνεται στον λογαριασμό του ρεύματος.

Πάντως, το δικαστήριο επιφυλάχθηκε σε περίπτωση που το «χαράτσι» από έκτακτό που είναι σήμερα μεταβληθεί με νομοθετική ρύθμιση, σε πάγιο να κρίνει και πάλι την συνταγματικότητα ή μη της επιβολής του. Και αυτό εφόσον βέβαια προσβληθεί και πάλι η νέα νομοθετική ρύθμιση στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

Αναλυτικότερα, το τρίτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου 2011 προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Καλαμάτας, Βόλου, Ηρακλείου, Σύρου και Καβάλας, η ΑΔΕΔΥ ο Δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου, το Επιμελητήριο Καβάλας, το Σωματείο «Έλληνες Φορολογούμενοι», ιδιοκτήτες ακινήτων, κ.λπ.

Όλοι στρέφονται κατά της από 10.10.2011 απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών με την οποία καθορίζεται ο τρόπος και η διαδικασία είσπραξης του έκτακτου ειδικού τέλους και ζητούν να ακυρωθεί.

Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν, μεταξύ των άλλων, ότι το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων δεν είναι ειδικό τέλος, αλλά επιβολή νέου φόρου κάτι που είναι αντίθετο σε πλειάδα συνταγματικών διατάξεων (αντίθετη στα άρθρα 1, 2, 4, 5, 20, 26, 48, 78 και 101 του Συντάγματος) και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) που προστατεύει την ιδιοκτησία.
Άβαταρ μέλους
Sofoula

Δημοσίευση από Sofoula »

Εκτύπωση + μοίρασμα σε όλους εκείνους που έτρεξαν να πληρώσουν το χαράτσι... :-(

Να πάρει, ντρέπομαι που ξέρω τόσους πολλούς!
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night...

Εικόνα
O_ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ

Δημοσίευση από O_ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ »

Σοφακι δεν σημαινει οτι το γλυτωσαμε,απλα κατευθειαν στην εφορια θα παει :whistle:
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

και ποιός σου είπε Τασούλη μου ότι θα το πληρώσουμε και στην Εφορία να πάει?

εγώ τουλάχιστον δεν έχω πληρώσει, ούτε πρόκειται ακόμα και την έκτακτη εισφορά...

άστα να μαζεύονται...

κάποια στιγμή, κάπου, κάποτε, θα πληρωθούν...από αυτούς που τα χρωστάνε, γιατί εγώ δεν νιώθω ότι τους χρωστάω κάτι!

οπότε ας τα πάνε όπου θέλουν... :-??
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από O_ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ »

:-b :-??
ΔΗΜΗΤΡΗΣ 10

Δημοσίευση από ΔΗΜΗΤΡΗΣ 10 »

Vaso έγραψε:κάποια στιγμή, κάπου, κάποτε, θα πληρωθούν...από αυτούς που τα χρωστάνε, γιατί εγώ δεν νιώθω ότι τους χρωστάω κάτι!

οπότε ας τα πάνε όπου θέλουν... :-??
Βασσούλα μιλάμε για αδίστακτη συμμορία ~x(
Θα προχωρήσουν και σε κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών-όσοι βέβαια έχουν :D
''Οταν μπορεί ένας, μπορούν όλοι αρκεί να θέλουν!!"

-Το "ναί"σου να είναι ναί καί το "όχι"σου να είναι όχι-

-Σύμπαν,τι κάνεις αυτό το διάστημα???
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

χιχιχι...δεν έχω! :)

Εικόνα

Δημοσίευση από ARTYADIS »

εγώ τουλάχιστον δεν έχω πληρώσει, ούτε πρόκειται ακόμα και την έκτακτη εισφορά...
Βασούλα, ούτε εγώ! Εμένα όμως θα μου τα ληστέψουν από το μισθό μου κάποια στιγμή, οι κλέφτες, οι απατεώνες, οι βδεληροί!!!........ X( X( X(
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

ε και εμένα αυτό θα κάνουν...

προς το παρόν όμως δεν έχουν το δικαίωμα, δεν υπάρχει νόμος που να λέει ότι όσα χρωστάς στην εφορία τα παίρνουν από το εισόδημά σου...Γι' αυτό και υπάρχει η προσωποκράτηση για τα χρέη, νομίζω πάνω από 5.000 Ευρώ...

Ε, κάτσε να μαζευτούν τόσα και θα δούμε...

Εννοώ φυσικά όσα χρωστάς μέχρι τώρα...
Γιατί αν δεν ξεκουμπιστούν σύντομα, θα τα κρατάνε στο εξής από το εισόδημα...Δεν θα τα στέλνουν στην εφορία!

8-}

Εικόνα

:violence-chainsaw: :violence-chainsaw:

Θα έρθει η ώρα τους, πού θα πάει??? :angry-tappingfoot:
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

ξέρεις, Δημητρούλα, σκεφτόμουν μήπως δεν είναι ωφέλιμο να περιμένουμε να έρθει η ώρα τους, αλλά να συνειδητοποιήσουμε ότι ήρθε η δικιά μας ώρα...

:)

Εικόνα

Αχαχαχαχα!!! Δίκιο έχεις...
Συντονιστής

Δημοσίευση από ALEXOULA »

Η ΔΕΗ εισπράττει παράνομα χαράτσι που έχει καταργηθεί - Τι απαντά η ΔΕΗ

Το χαράτσι υπέρ κοινής ωφελείας καταργήθηκε με νόμο τον Αυγουστο του 2011
- Πρόκειται για το Ν.4001 που έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ
- 2 δις ευρώ έχει εισπράξει παράνομα και αντισυνταγματικά η ΔΕΗ

Εδώ δηλαδή και 7 μήνες η ΔΕΗ βάζει στα ταμεία της χρήματα που δεν πρέπει να πληρώνουμε.

Το θέμα αποκάλυψε το Πρωϊνό του ΑΝΤ1 και παραδέχτηκε επισήμως και η ΔΕΗ δια του εκπροσώπου της Κίμωνα Στεργιώτη.

Το ποσό που έχει εισπραχθεί παράνομα και και προφανώς αντισυνταγματικά υπολογίζεται στα 2 δισεκατομμύρια ευρώ και όλα αυτά την ώρα που για να κλείσει το PSI μας έλειπαν 325 εκατομμύρια ευρώ και για να τα βρουμε η κυβέρνηση πετσόκοψε τις επικουρικές συντάξεις και τις συντάξεις των λεγόμενων ευγενών ταμείων.

Και το ερώτημα είναι εάν τα χρήματα αυτά θα τα πάρει το κράτος από τη ΔΕΗ; Και εάν ναι με ποιο τρόπο θα μας τα επιστρέψει;

ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ

Η ΔΕΗ τηρεί απαρέγκλιτα την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία σχετικά με τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας, αναφέρει η επιχείρηση σε σημερινή ανακοίνωση με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα.

«Ειδικότερα, στην περίπτωση των χρεώσεων ΥΚΩ για το 2012 η ΔΕΗ - όπως και όλοι οι άλλοι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας - είναι υποχρεωμένη να εφαρμόζει την απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας 1527/2011, σε εφαρμογή των άρθρων 55 και 56 του πρόσφατου Νόμου 4001/2011, τα οποία ρυθμίζουν θέματα ΥΚΩ. Σχετικά με τις διατάξεις του Ν. 2773/1999, που αφορούν τις ΥΚΩ, αυτές εξακολουθούσαν να ισχύουν για το 2011, με βάση την μεταβατική διάταξη του Ν. 4001/2011 και ειδικότερα το άρθρο 196, παρ. 14». Όπως μετέδωσε νωρίτερα το ΑΜΠΕ, αναμένεται νομοθετική ρύθμιση που θα διευκρινίζει ότι πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που αναφέρεται στην είσπραξη των ΥΚΩ από πελάτες εναλλακτικών προμηθευτών, δεν έχει αναδρομική ισχύ.

Στις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας περιλαμβάνονται τρεις κατηγορίες υπηρεσιών, δηλαδή:

- Η παροχή ρεύματος για τους κατοίκους των απομονωμένων νησιών σε ίδιες τιμές με αυτές των κατοίκων της ηπειρωτικής χώρας, παρά το γεγονός ότι το κόστος παραγωγής ρεύματος στα νησιά είναι κατά πολύ υψηλότερο (που είναι και το μεγαλύτερο κονδύλι).

- Το ειδικό τιμολόγιο για πολύτεκνες οικογένειες.

- Το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) που χορηγείται σε ευάλωτες κατηγορίες καταναλωτών, (άτομα με ειδικές ανάγκες, τρίτεκνοι με χαμηλό εισόδημα, μακροχρόνια άνεργοι κλπ.).

Η ΔΕΗ επισημαίνει εξάλλου, αναφορικά με τη χρηματοδότηση της κατασκευής της νέας Λιγνιτικής Μονάδας στην Πτολεμαϊδα ότι γίνονται επαφές με τον οργανισμό ασφάλισης εξαγωγικών πιστώσεων (ECA) της Γερμανίας, Euler-Hermes και ότι η γερμανική τράπεζα KfW IPEX-Bank GmbH έχει το ρόλο του χρηματοοικονομικού συμβούλου και διοργανωτή του κοινοπρακτικού δανείου που θα έχει την κάλυψη του οργανισμού ασφάλισης εξαγωγικών πιστώσεων (ECA).

«Η παροχή της κάλυψης αυτής, η οποία αποτελεί και προϋπόθεση για τη διοργάνωση του δανείου

Απόφαση κόλαφος του Πρωτοδικείου Καλαμάτας κατά της ΔΕΗ – Τα τέλη που χρεώνει έχουν καταργηθεί και δεν μπορεί να κόψει το ρεύμα!

Η ΔΕΗ δεν μπορεί να κόψει το ρεύμα σε όσους δεν το έχουν πληρώσει γιατί τα τέλη που χρέωνε η ΔΕΗ έχουν καταργηθεί με νόμο
Με προσωρινή διαταγή το μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας απαγορεύει στην ΔΕΗ την διακοπή ηλεκτροδότησης σε κατοικία, μέχρι τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων, για το λόγο ότι η καταναλωτής αρνείται να πληρώσει το τέλος για “υπηρεσίες κοινής ωφέλειας” προς την ΔΕΗ, που χρεώνει με τους λογαριασμούς που εκδίδει η επιχείρηση τους καταναλωτές, ενώ το τέλος έχει καταργηθεί.

Συγκεκριμένα στον επίμαχο συνολικό εκκαθαριστικό λογαριασμό της ΔΕΗ, για τον οποίο εκδόθηκε η διαταγή από το πρωτοδικείο, το συνολικό οφειλόμενο ποσό έφτανε στις 621,42 ευρώ, εκ των οποίων το ποσό των 149,97 αντιστοιχούσε στις “υπηρεσίες κοινής ωφέλειας”.

Όπως επισημαίνεται από τον Δικηγορικό σύλλογο Καλαμάτας. ‘'προσωρινή διαταγή καθίσταται “απόφαση - οδηγός” για την περαιτέρω εφαρμογή του Νόμου και είναι βέβαιο ότι θα υποχρεώσει την ΔΕΗ στην επιστροφή των μέχρι σήμερα αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών από τους καταναλωτές''.

Υπογραμμίζεται ότι το τέλος για “υπηρεσίες κοινής ωφέλειας” που εισπράττει η ΔΕΗ με τους λογαριασμούς και το οποίο δεν είναι προκαθορισμένο, αλλά διαμορφώνεται ανάλογα με την κατανάλωση του ρεύματος έχει καταργηθεί με το άρθρο 195 του νόμου 4001, ο οποίος δημοσιεύτηκε 22 Αυγούστου του 2011, αλλά η επιχείρηση συνεχίζει παράνομα να το εισπράττει.

Είδες η ΔΕΗ ?? :? :?
Γι' αυτό που πολεμάς είναι μόνο η εξέλιξή σου...Εκεί στον κάθετο άξονα...γιατί όταν αυτός ολοκληρωθεί, ο πόλεμος μετά, στον οριζόντιο, γίνεται αρμονία, ειρήνη και πληρότητα

Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

ποιό τέλος έχει καταργηθεί? :-?

Εικόνα

Το χαράτσι υπέρ κοινής ωφελείας
Αυτό Βασούλα! :x

Συνεπώς, τι κάνουμε παιδιά? Εκτός από το περιβόητο χαράτσι Βενιζέλου, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώσουμε ούτε το ρεύμα, εφόσον μας τα έχουν πάρει κανονικά! X(

Επιστροφή στο “ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ”